Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@23:17:26 GMT

تولید در کوشش و قناعت در مصرف سرمشق زندگی انسان

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۳۶۶۱۸

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از همدان، آیت‌الله محمد محمدی قائینی استاد درس خارج از فقه حوزه علمیه استان، شنبه 13 خرداد ماه، در مجموعه نشست‌های سبک زندگی اسلامی در سالن اجتماعات کتابخانه مدرسه آخوند اظهار کرد: خداوند جهان را همراه با ابزار‌های مورد نیاز انسان آفریده است، تا او بتواند در زمین زندگی راحتی داشته باشد، حال تولید و بهره‌وری یکی از مسائل اقتصادی مهم جهان کنونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تولید و کوشش در تولید و قناعت در مصرف باید سرمشق زندگی انسان‌ها قرار گیرد، کوشش در تولید به معنای استفاده از منابع و ظرفیت‌ها جهت انجام کاری مشروع جهت تأمین زندگی و پیشرفت اقتصادی است، که در این باب، حضرت رسول(ص) می‌فرمایند: «اگر کسی بتواند کاری انجام دهد اما انجام ندهد از رحمت خداوند دور افتاده است».

آیت الله قائینی اضافه کرد: امام علی(ع) فرموده‌اند: «اگر کسی با وجود برخورداری آب و خاک، فقیر شود، خداوند او را از رحمت خود دور می‌کند چرا که نتوانسته از این دو منبع استفاده ای داشته باشد»، سفارش به تولید در بین ما بسیار بالاست و بر خلاف برخی مکتب‌ها که اسلام را مکتب فقرگرا می‌دادند، این آیین پاک به دنبال کسب مال و درآمد حلال است.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: امام صادق(ع) نیز در این خصوص فرموده‌اند: «اصلاح کردن مال از ایمان است » امام علی(ع) نیز می‌فرمایند: «هر نعمتی که خداوند به تو ارزانی داشته آن را بارور کن» و امام سجاد(ع) فرموده‌اند: «از تمامیت انسان همین بس که مال را افزایش دهد»، در اینجا منظور از اصلاح و بارور کردن همان افزایش مال است.

وی یاد آور شد: امام باقر(ع) در این باب چه زیبا فرموده‌اند: «اگر کسی در دنیا به دنبال کار رود تا آبروی خود را حفظ کرده و معیشت و راحتی اهل وعیال خود را فراهم آورد و از آن مال به خویشاوندان و همسایگان خود نیز ببخشد، خداوند را در قیامت با چهره ای نورانی همچون ماه شب 14 ملاقات خواهد کرد».

آیت‌الله قائینی هدف از کار کردن را حفظ عزت و بی‌نیازی از مردم، گسترش رفاه معقول برای خانواده، تکریم خویشاوندان و همسایگان و انفاق در راه خدا و رفع نیاز‌ها عنوان کرد و افزود: دو عامل مادی و معنوی باعث افزایش تولید و ثروت انسان می‌شود.

این مدرس حوزه ابراز کرد: صدقه دادن، امانت‌داری، ازدواج،کلام نیکو و مطهر بودن از جمله عوامل معنوی در راستای افزایش ثروت و مال است که پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: « صدقه دهید که صدقه مال را زیاد می‌کند»، « امانت داری، باعث غنا و خیانت باعث فقر می شود»، « ازدواج کنید چرا که زنان برای شما مال می‌آورند» و « دائما با طهارت باش تا روزی ات دائمی شود» و امام سجاد(ع) در خصوص کلام نیکو فرموده‌اند: « گفتار نیکو باعث افزایش مال و برکت در آن می‌شود».

وی نتیجه بندی این بحث را اینگونه عنوان کرد: دنیا و آخرت، پیوند ناگسستنی با یکدیگر دارند، خداوند به دنبال توجه انسان به روح توحیدی است و هیچ‌گاه در زندگی احساس استقلال نکنید چرا که خداوند در همه جا حضور دارد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۳۶۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله رضا رمضانی در سلسله جلسات انسان اخلاقی در دعای مکارم الاخلاق امام سجاد (ع) با عنوان «قرار معنوی» که در مسجد آفخرا رشت برگزار شد، اظهار کرد: نگاه ما نسبت به صحیفه سجادیه باید یک نگاه تربیتی باشد.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه صحیفه سجادیه یک دستگاه تربیتی است، تصریح کرد: وقتی اسلام را مورد مطالعه قرار می‌دهیم می‌بینیم که می‌خواهد انسان را یک انسان اخلاقی تربیت کند.

وی با بیان اینکه انسان اخلاقی به معنای این است که با همگان ارتباطی معنادار و مبنایی دارد، افزود: اخلاقی که در دین مورد تاکید قرار گرفته به تمام ساحت زندگی انسان توجه می‌کند.

آیت‌الله رمضانی با تاکید بر اینکه انسان باید خود را تربیت کند و بردبار و خوش اخلاق باشد، اضافه کرد: ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد و در جامعه یک زندگی مومنانه خواهد داشت.

دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت (ع) اضافه کرد: در دعای مکارم الاخلاق از خداوند ایمان از نوع کامل آن را درخواست می‌کنیم زیرا اگر ایمان نباشد زندگی بی‌هدف می‌شود.

وی با اشاره به اینکه انسان اخلاقی در زندگی دارای هدف است و زندگی مومنانه جامعه را امن می‌کند، تصریح کرد: وجود برخی مشکلات در جامعه نشان می‌دهد که ایمان به طور کامل در زندگی برخی‌ها وارد نشده است.

وی با بیان اینکه انسان باید اعمال و رفتار خود را محاسبه کند، تصریح کرد: همه امور زندگی را نباید در این دنیا قرار دهیم و نگاه گذری باید نسبت به این حوزه وجود داشته باشیم.

آیت‌الله رمضانی با تاکید بر اینکه حیات زندگی انسان در آخرت است و آخرت به اراده خود انسان ساخته می‌شود، افزود: دعا فقط برای خواندن نیست بلکه باید با همان هدف، خود را تربیت کنیم.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه دعای مکارم الاخلاق دستگاه تربیتی است که انسان در مقام عمل برای امور صالح قرار گرفته است، اظهار کرد: فقر و غنا می‌تواند انسان را به کفر و یا حقیقت ایمان برساند.

کد خبر 6095727

دیگر خبرها

  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • اصل حج بر وحدت بین مسلمانان است
  • معلم‌های سیروان و سرمشق دستگیری از نیازمندان
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد
  • مترو حرم مطهرشاهچراغ (ع) مورد توجه مسئولان شهری باشد
  • دولت تلخ‌کامی اقشار کم درآمد را به شیرینی تبدیل کند‌
  • تا رسیدن مترو به حرم شاهچراغ از مسئولان مطالبه خواهم کرد