Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛خبرگزاری رویترز نوشت: عربستان سعودی، مصر، امارات عربی متحده و بحرین امروز دوشنبه در اقدامی بی‌سابقه که از بروز تفرقه میان اعضای قدرتمند شورای همکاری خلیج (فارس) حکایت دارد، با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم مناسبات دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کردند.
در این مطلب آمده است: این اقدام هماهنگ به گونه‌ای چشمگیر، اختلافات بر سر حمایت قطر از گروه اخوان المسلمین را که قدیمی‌ترین جنبش اسلام‌گرا در جهان به شمار می‌رود و نیز اتهامات دیگر مبنی بر حمایت دوحه از دستور کار ایران، رقیب دیرینه منطقه‌ای اعراب، را به مراتب تشدید خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بدین ترتیب سه کشور عربی عضو شورای همکاری خلیج (فارس) اعلام کردند ارتباطات حمل و نقل خود را با قطر مسدود می کنند و به اتباع و مسافران قطری دو هفته فرصت دادند تا خاک این کشورها را ترک کنند. قطر همچنین از ائتلاف تحت امر سعودی‌ها در یمن اخراج شد.
این اقدامات حتی از اختلافات هشت ماه قبلی میان این کشورها در سال 2014، هنگامی که عربستان، بحرین و امارات متحده عربی سفیران خود را از دوحه فرا خواندند، شدیدتر است. در آن زمان ارتباطات مسافرتی میان این کشورها حفظ شده بود و اتباع قطری اخراج نشده بودند.
رویترز در ادامه نوشت: بروز این اختلافات میان دوحه و نزدیکترین متحدان آن ممکن است در سراسر منطقه خاورمیانه، جایی که کشورهای عربی حوزه خلیج (فارس) از قدرت سیاسی و مالی خود برای تاثیرگذاری بر تحولات در لیبی، مصر، سوریه، عراق و یمن بهره‌برداری می‌کنند، تاثیرات سوء‌ داشته باشد.
عربستان سعودی در بیانیه‌ای ظاهرا در اشاره به برنامه های شبکه تلویزیونی الجزیره، قطر را به حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی و اشاعه ایدئولوژی خشونت‌گرایانه آنان در منطقه و جهان متهم کرده است.
مصر پرجمعیت‌ترین کشور عربی جهان نیز اعلام کرد سیاست‌های قطر امنیت ملی اعراب را به خطر انداخته و بذر تفرقه و نفاق را میان جوامع عربی می‌پراکند.
رویترز نوشت: همه اینها در شرایطی است که قطر قرار است در سال 2022 میزبان جام جهانی فوتبال باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۲۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم

مسئول رسانه‌ای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در لبنان گفت: حماس چهار پیشنهاد را در این باره به میانجی‌ها ارائه کرده است ولی (رژیم) اسرائیل خواستار برقراری آتش بس و ادامه مذاکرات نیست.

به گزارش ایرنا، مسئول رسانه‌ای جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در لبنان، گفت: سران حماس در دوحه حضور دارند و قصد جابجایی و خروج از قطر را ندارند.

ولید الکیلانی در گفت وگو با شبکه العربیه، افزود: به دنبال مکان اقامت جایگزین به جای قطر نیستیم.

وی درباره مذاکرات آتش بس و مبادله اسیران با رژیم اسراییل نیز، گفت: حماس چهار پیشنهاد را در این باره به میانجی‌ها ارائه کرده است ولی (رژیم) اسرائیل خواستار برقراری آتش بس و ادامه مذاکرات نیست.

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» روز شنبه ادعا کرد که جنبش حماس حداقل با دو کشور منطقه برای انتقال دفتر سیاسی این جنبش از دوحه گفت وگو کرده است.

این روزنامه آمریکایی به نقل از منابع دیپلماتیک ادعا کرده بود که اقدام حماس برای انتقال دفتر سیاسی این جنبش به خارج از دوحه در نتیجه فشار مصر و قطر بر این جنبش با هدف کاهش شروط مذاکره با رژیم اسرائیل انجام می‌شود.

وال استریت ژورنال نوشته بود که اگر حماس قطر را ترک کند مذاکرات دستیابی به آتش‌بس در نوار غزه و آزادی ده‌ها اسیر صهیونیست در غزه، ممکن است به شکست منجر شود.

سخنگوی وزارت خارجه قطر روز سه‌شنبه تاکید کرد: تا زمانی که میانجیگری قطر در مساله غزه ادامه دارد، دلیلی برای بسته شدن دفتر حماس در دوحه وجود ندارد.

«ماجد محمد الانصاری» افزود: سران حماس در دوحه حضور دارند و محدودیتی برای ورود و خروج آنها از قطر وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هیات‌های مذاکره کننده اکنون در قطر حضور ندارند، گفت: تلاش می‌کنیم با کمک همه طرف‌ها به راه حلی که مورد قبول همه باشد، دست یابیم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه
  • بدون حمایت ایران اکنون نامی از فلسطین نبود
  • موضع‌گیری عشایر فلسطینی غزه علیه اقدامات تفرقه‌افکنانه اشغالگران
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • گسترش انتفاضه دانشگاه‌ های آمریکا در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا» در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • سازمان همکاری اسلامی ادامه همکاری کشورها با آنروا را خواستار شد
  • حماس : تصمیمی برای انتقال به سوریه نداریم