Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@05:51:39 GMT

کمیته منتخب اتاق بازرگانی چگونه شکل گرفت؟

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۵۳۸۲۳

کمیته منتخب اتاق بازرگانی چگونه شکل گرفت؟

اقتصاد>اقتصاد سیاسی - علا میرمحمد صادقی جزو هیات منتخب امام خمینی در اتاق بازرگانی است،درباره روند حضور این هیات در اتاق بازرگانی ، جزییاتی را در کتاب خاطراتش تحت عنوان پنجره ای رو به گذشته نقل کرده است .

به گزارش خبرآنلاين، علاميرمحمد صادقي در این کتاب از نحوه انتخاب افراد در پی ارائه نامه ای به امام خمینی سخن گفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او درباره اولین نامه یا که پس از پیروزی انقلاب از سوی وی برای امام خمینی نوشته، گفته است:«به فکر من و آقای لولاچیان رسید که ساختار جدیدی برای رسیدگی به امور ایجاد کنیم. اولین ایده ای که مطرح شد این بود که نامه ای به امام بنویسیم. من و آقای لولاچیان نامه ای به امام تنظیم کردیم به این مضمون که افرادی که در کمیته تنظیم اعتصابات بودند، اکنون یا به دولت رفته اند و یا کمتر به این مکان مراجعه می کنند. از سوی دیگر مشکلات کارگران ، کارخانه های و بازاریان همچنان باقی است. بنابراین اگر مصلحت می دانید حضرت آیت الله بهشتی و حضرت آیت الله موسوی اردبیلی هیاتی را برای رسیدگی چنین اموری تعیین کنند تا این هیات به مشکلات کارگران و کارخانجات رسیدگی کنند.

خط شهید سید کاظم موسوی از من بهتر بود. مطلب را من گفتم و ایشان نوشت. پس از نگارش نامه آن را مدرسه علوی بردم. در مدرسه علوی به دلیل هجوم مردم بسته بود. به خانه یکی از همسایه ها رفتیم و اجازه گرفتیم تا از راه دیوار خانه و پشت بام او به داخل مدرسه علوی برویم. البته میان این خانه و مدرسه چند خانه دیگر هم وجود داشت که از روی پشت بام ها رفتم و خودم را به مدرسه علوی رساندم.»

در ادامه خاطرات وی آمده است:«به اتاق امام که رسیدم، دیدم شهید مطهری در مقابل اتاق امام ایستاده است. وضعیت موجود و جریان را به صورت کامل برای ایشان تعریف کردم. ایشان هم تایید کرد و گفت:نامه را بدهید تا به امام برسانم. آقای مطهری وارد اتاق امام شد و چند دقیقه بعد با نامه امضا شده حضرت امام (ره) بازگشت. امام در نامه نوشته بودند "حضرات آقایان موارد فوق را اجرا نمایید." نامه را همان شب به خانه آقای بهشتی رساندم. ایشان آن زمان در سه راه قلهک سکونت داشتند و برای ایشان ماجرا را توضیح دادم. ایشان هم تایید کرد و گفت: حالا خود شما پیشنهاد کنید چه کسانی در این گروه و کمیته جدید باشند. من هم نام تعدادی از دوستان را نوشتم که عده ای از آن ها در کمیته تنظیم اعتصابات بودند و عده ای دیگر هم در بازار تهران فعالیت داشتند. آقایان عالی نسبت، کرد احمدی، محمدعلی نوید، علینقی خاموشی، علی حاج طرخانی و اسدالله عسگراولادی. به همراه عده ای دیگر در این لیست بودند. آقای بهشتی پس از آنکه این لیست را دید پای نامه نوشت گروهی از این افراد را می شناسد. برای تمام افراد شماره هایی گذاشته بودم که آقای بهشتی شماره افراد را که می شناخت نوشت. عبارتی هم که به کار برد این چنین بود: "شماره های فلان را می شناسم. برای این کار مناسب هستند ".ایشان تاکید کرد آقای موسوی اردبیلی هم این نامه را ببینند و افراد را تایید کنند.

به سرعت نزد آقای موسوی اردبیلی رفتم. ایشان را از قدیم می شناختم. پیش از انقلاب وقتی آقای موسوی اردبیلی قصد داشت مکتب توحید را تاسیس کند، من هم در هیات امنای آن عضو بودم. به همین دلیل شناخت کافی وجود داشت ؛ به هر صورت آقای موسوی اردبیلی هم افرادی را تایید کرد. سرانجام از آن لیست ، پنج نفر انتخاب شدند. با آقای عالی نسب مشورت کردیم که تا افراد جدیدی هم به لیست اضافه شوند. ایشان این موضوع را تایید کردند. بنابراین تعداد افراد به هشت نفر رسید که عبارت بودند از مرحوم محمد علی نوید، مرحوم میرمصطفی عالی نسب، مرحوم حاج علی طرخانی ، اسدالله عسگر اولادی ، علینقی خاموشی ، مرحوم ابولافضل کرد احمدی ، مرحوم اکبر پوشهامی و علاء الدین میرمحمد صادقی.

وی درباره نحوه استقرار این هیات در اتاق بازرگانی به پیشنهاد خاموشی در این خصوص اشاره می کند و می گوید: آنچه در حکم اولیه مطرح شده بود، اشاره ای به اتاق بازرگانی نداشت.عنوان حکم ما این بود: " کمیته اصلاح امور کارگری و اصناف " به این فکر افتادیم که استقرار ما در اتاق باید با مجوز باشد. به همین دلیل به آقای(شهيد)بهشتی مراجعه کردم و موضوع را گفتم ایشان تایید کردند و گفتند بهتر است شما به عنوان کمیته منتخب امام در اتاق بازرگانی، به همان اتاق بازرگانی بروید. ایشان حکم جدید با قید نام اتاق بازرگانی از طرف امام(ره) صادر کرد که متن هر دو در آرشیو اتاق موجود است.

35223

کلید واژه‌ها : اقتصاد ایران - اقتصاد دهه 60 -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۳۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: یونس ژائله در نشست استاندار با فعالان اقتصادی تصریح کرد: دو و نیم میلیارد تومان از نظر ظرفیت منابع داخلی شامل منابع بانکی و خرید ارز و باقی اعتبار را نیز باید از طریق افزایش صادرات به کشورهای همسایه از جمله روسیه تامین کرد. 

وی به جبران عقب‌ماندگی‌های زیرساختی در آذربایجان شرقی تاکید کرد و گفت: استان در انتهای خط گاز قرار دارد، در تامین آب و برق دارای مشکل است و این امر باعث شده تا در توسعه عقب بماند و در این راستا باید از ظرفیت سرمایه‌گذاری خودمان در انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم و همچنین از استاندار خواهشمندیم که پروژه انتقال آب ارس را با جدیت دنبال کنند.

وی از عدم همکاری و هم‌افزایی بانک ها با بخش خصوصی انتقاد کرد و گفت: در سفر رئیس جمهور به استان، سرمایه گذاری تعداد ۲۱ واحدصنعتی بزرگ با ۲۵۶ همت در استان امضا شد و اغلب آن‌ها نیز برای تامین منابع مالی به بانک‌ها معرفی شده‌اند ولی متاسفانه علی رغم تامین سهم آورده شخصی به میزان بیش از ۲۰ تا ۳۰ درصد ولی بانک‌ها از اعطای تسهیلات خودداری می‌کنند و در این راستا نیز آذربایجان‌شرقی در سهم اعتبارات صندوق توسعه ملی ضعیف‌ترین استان است در حالی که باید از نظر جمعیتی، پنج درصد منابع این صندوق به این استان تخصیص یابد.

 در این مراسم سید باقر شریف زاده نایب‌رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران، مهدی امینی رئیس خانه صنعت آذربایجان شرقی، نوید امجد رییس کمیسیون دانش بنیان و بهبود کسب و کار اتاق بازرگانی تبریز، سیدیوسف حسینی رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی تبریز به بیان مشکلات و راهکار های اقتصادی تحقق شعار سال پرداختند.

 

دیگر خبرها

  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • نشست خبری اتاق بازرگانی اصفهان
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی
  • اصفهان میزبان « دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD» است
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • خبر جدید درمورد تعطیلی پنجشنبه ها ؛ پنجشنبه یا شنبه ؟
  • اصفهان میزبان اجلاس اتاق‌های بازرگانی کشور‌های آسیایی
  • تعطیلی جدید شنبه یا پنجشنبه است؟ بررسی مجلس به کجا رسید؟