Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-19@07:57:11 GMT

چگونه اعتیاد قند را ترک کنم؟

تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۵۵۴۵۱

چگونه اعتیاد قند را ترک کنم؟


هوس مصرف قند بدترین دشمن انسان است. مصرف مقدار متعادل از قند پالایش شده می‎تواند به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم قابل پذیرش باشد. اما زمانی که بیش از اندازه قند مصرف می‎کنید، می‎تواند تاثیری منفی بر بخش‎های مختلف بدن شما بگذارد.
به گزارش «هلث»، مصرف بیش از اندازه قند با ابتلا به بیماری‎های بسیاری پیوند خورده است که از آن جمله می‎توان به چاقی، دیابت، التهاب لثه، افسردگی، مشکلات قلبی و آسیب کبدی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


قند پالایش شده و همچنین غذاها و نوشیدنی‎های شیرین به طور معمول حاوی کالری‌های خالی هستند و از مواد مغذی بی بهره‎اند.
امروزه، افراد بسیاری در برابر هوس‎های قندی خود ناتوان هستند، که به معنای اعتیاد آن‎ها به قند است. در حقیقت، اگرچه توصیه شده است زنان مصرف روزانه قند را به 6 قاشق چایخوری و مردان به 9 قاشق چایخوری محدود کنند، اما تقریبا 20 قاشق چایخوری قند در روز مصرف می‌کنند!
اگر به قند اعتیاد دارید، برای ارتقای سلامت خود نیز که شده باید بر این شرایط غلبه کنید. شاید در حرف آسان به نظر برسد، اما شما می‌توانید با کمک یک برنامه خوب که بر یک یا دو تغییر کوچک در سبک زندگی متمرکز است، این کار را در عمل نیز انجام دهید.
شیرین کننده‎های مصنوعی را دور بریزید
پرهیز از قندهای فرآوری شده تنها گزینه برای غلبه بر اعتیاد به قند محسوب نمی‎شود بلکه باید در کنار آن پرهیز از شیرین کننده‎های مصنوعی را نیز در دستور کار خود قرار دهید.
شیرین کننده‎های مصنوعی هوس‎های فرد برای قند را کمتر نمی‎کنند و در واقع می‎توانند به افزایش آن‌ها نیز منجر شوند. در تلاش برای افزودن اندکی شیرینی به زندگی خود، در نهایت کالری بیشتری نیز دریافت می‌کنید.
شیرین کننده‌های مصنوعی در بسیاری از مسائل سلامت، از روند کند بهبودی زخم تا ابتلا به بیماری دیابت، به عنوان مقصران اصلی در نظر گرفته شده‌اند.
میان وعده‎های سالم جایگزین کنید
یکی از بهترین گزینه‎ها برای غلبه بر اعتیاد به قند مصرف میان وعده‎های سالم است. از این طریق، هنگامی که هوس خوردن یک خوراکی شیرین کرده‎اید، به جای بستنی یا دونات، یک خوراکی سالم مصرف می‎کنید که نه تنها ضرری ندارد، بلکه مفید نیز است. همچنین، احتمال این که هوس‎های قندی به مصرف غذاهای فرآوری شده ناسالم منجر شوند نیز زیاد است.
در نتیجه، یکی از بهترین راه حل‎ها نگهداری میان وعده‎های سالم در خانه و همچنین محل کار است. میوه‎ها و سبزیجات سالم مانند خیار یا هویج یکی از بهترین گزینه‎ها محسوب می‎شوند. در محل کار نیز می‎توانید مقداری بادام زمینی، کشمش یا شکلات تلخ ذخیره کنید.
پروتئین را فراموش نکنید
درد گرسنگی یکی از دلایل اصلی مصرف غذاهای شیرین است. از این رو، برای غلبه بر اعتیاد به قند باید اشتهای خود را مدیریت کرده و از تجربه درد گرسنگی پیشگیری کنید. این کار به راحتی و از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین در رژیم غذایی امکان پذیر است.
مواد غذایی با محتوای پروتئین بالا آرام‌تر گوارش می‎شوند و احساس سیری را برای مدتی طولانی‌تر حفظ می‎کنند. همچنین، پروتئین افزایش سریع و ناگهانی قند خون به شیوه‎ای مشابه با مصرف کربوهیدارت ها و قندهای پالایش شده را در پی ندارد.
مصرف پروتئین‎های سالم مانند گوشت مرغ بدون چربی، ماست کم چرب، تخم مرغ، مغزهای خوراکی، لوبیا، نخود و عدس را مد نظر قرار دهید.
آب بدن را به روش درست تامین کنید
تشنگی اغلب ممکن است با گرسنگی یا هوس‎های غذایی اشتباه گرفته شود. در نتیجه، هنگامی که احساس نیاز به مصرف یک غذای خاص را تجربه می‎کنید، ابتدا مقدار زیادی آب بنوشید و چند دقیقه صبر کنید. نوشیدن آب روشی خوب برای فریب مغز است تا فکر کند شما غذا خورده‎اید.
همچنین، هوس‎های قندی می‎توانند نشانه‎ای از این باشند که بدن دچار کم آبی شده است. بر همین اساس، نوشیدن آب در طول روز ممکن است تمام آن چیزی باشد که برای آبرسانی به بدن و در نتیجه غلبه بر هوس های غذایی نیاز دارید.
افزون بر این، نوشیدن آب به میزان کافی فواید سلامت بسیاری دارد که از آن جمله می‎توان به تنظیم اشتها، کمک به کاهش وزن، بهبود کیفیت پوست و ... اشاره کرد.
برای رفع تشنگی خود به نوشیدن نوشابه‎های گازدار سرشار از قند یا شیرین کننده‎های مصنوعی متوسل نشوید. اگر آب خالی هیجانی در شما ایجاد نمی‎کند می‌توانید با افزودن نعناع، چند برش لیمو یا میوه‎های خوشمزه دیگر عطر و طعم آن را بهبود ببخشید.
دارچین فراموش نشود
دارچین یکی دیگر از گزینه‎های خوب برای کمک به کنترل هوس‎های قندی است. استفاده از این ماده خوراکی به تنظیم قند خون نیز کمک می‎کند.
دارچین سیلان بهترین نوع دارچین برای کنترل سطوح قند خون و هوس‏های غذایی است. شما می‎توانید برای کاهش هوس‎های قندی خود نوشیدن چای دارچین را مد نظر قرار دهید.
یک چوب دارچین را به تکه‎های کوچک‌تر تقسیم کنید.
آن‎ها را در یک و نیم فنجان آب بریزید و آب را روی حرارت کم به جوش آورید.
حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه به همان حالت باقی بماند.
چای را صاف کرده و بنوشید. روزی یک بار این چای را مصرف کنید.
تأثیر مکمل‏های گلوتامین
گلوتامین یک اسید آمینه است که به طور طبیعی در بدن انسان شکل می‎گیرد و برای تولید اسید آمینه‎های دیگر و تبدیل قند به گلوکز کارایی دارد.
مکمل‎های گلوتامین می‎توانند در کنترل هوس‎های قندی کمک کننده باشند، زیرا کمبود اسید آمینه در بدن می‎تواند یکی از عوامل کلیدی در پس هوس‎های قندی باشد. در شرایطی که دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی و ورزش به احیای سطوح انرژی و اسید آمینه کمک می‎کنند، شما برای غلبه موفقیت آمیز بر اعتیاد به قند ممکن است به اندکی کمک بیشتر نیاز داشته باشید. به خاطر داشته باشید که پیش از استفاده از مکمل‌ها با پزشک خود مشورت کنید.
خواب کافی و مناسب داشته باشید
کمبود خواب می‎تواند تمایل انسان به مصرف مواد غذای ناسالم و سرشار از کالری را افزایش دهد، که به طور معمول از محتوای قند بالا برخوردار هستند. در حقیقت، اشتیاق برای مصرف مواد غذایی کم ارزش به صورت مستقیم با شدت کمبود خواب پیوند خورده است. هر چه کمبود خواب بیشتری داشته باشید، احتمال بیشتری دارد غذاهای کم ارزش مصرف کنید.
افزون بر این، اشتها تا حد زیادی تحت تاثیر هورمون‎ها قرار دارد. کمبود خواب می‎تواند نوسانات هورمونی را موجب شده و به تنظیم ضعیف اشتها و هوس‎های قوی برای غذاهای ناسالم منجر شود. در حقیقت، افرادی که کمبود خواب دارند، نسبت به افرادی که خواب کافی دارند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به چاقی قرار دارند.
آدامس بدون قند بجوید
به منظور غلبه بر هوس‎های خود برای غذاهای شیرین می‎توانید گاهی اوقات آدامس بدون قند بجوید. مطالعات نشان داده‎اند هنگامی که افراد چند ساعت پس از ناهار آدامس می‎جوند، کاهش قابل توجه احساس گرسنگی و هوس برای خوردن چیزی شیرین را گزارش کرده‎اند. برای غلبه بر هوس‎های خود آدامس‎های بدون قند یا آن‎هایی که طعم نعناعی دارند را استفاده کنید.
میان وعده مصرف کنید
گرسنگی و کمبود مواد مغذی دو دلیل اصلی شکل گیری هوس‎های غذایی از جمله هوس‎های قندی هستند. در نتیجه، برای پیشگیری از گرسنگی، مصرف وعده‎های غذایی مناسب در زمان مناسب صرف غذا اهمیت دارد. برای حفظ ثبات در سطوح قند خون و جلوگیری از غذا خوردن غیرمنطقی هر سه تا پنج ساعت یک بار چیزی بخورید.
با این وجود، غذا خوردن مکرر در زمان های مناسب تنها زمانی موثر است که مواد غذایی مصرفی تمام نیازهای بدن به مواد مغذی را پوشش دهند.
از پروتئین و فیبر تا روی و منیزیم، بدن به انواع مختلف مواد مغذی برای ارائه عملکرد درست نیاز دارد. به عنوان مثال، پروتئین و فیبر به احساس سیری طولانی مدت‌تر کمک می کنند. در مقابل، روی و منیزیم به تنظیم سطوح گلوکز، انسولین و انتقال دهنده عصبی دوپامین که مسئول احساس شادی است، کمک می‎کنند. در حقیقت، کمبود این مواد مغذی می‎تواند موجب شکل گیری هوس‎های قندی شود.
پیاده‌روی کنید
پیاده‌روی سریع یکی دیگر از گزینه‎هایی است که می‌توانید برای غلبه بر هوس‎های قندی خود مد نظر قرار دهید. پیاده‌روی می‎تواند ذهن شما را از غذایی که هوس کرده‎اید، منحرف کند. ورزش موجب انتشار اندورفین می‎شود که یک ماده شیمیایی مسئول احساس خوب در مغز است. اندورفین می‎تواند به کاهش هوس‎های غذایی کمک کند.
نکات اضافی
مواد غذایی تلخ مانند کلم کیل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این کار به از بین بردن تمایل بدن برای مصرف قند کمک می‎کند.
مواد غذایی که سطوح سروتونین را افزایش می‎دهند مصرف کنید، زیرا به مبارزه با اعتیاد به قند کمک می‎کند.
از شر تمام شیرینی‎ها در خانه و محل کار خود خلاص شوید.
به برچسب مواد غذایی توجه داشته باشید تا از مصرف نمونه‎هایی که حاوی قندهای پنهان هستند، جلوگیری شود.
برای کمک به پیشگیری از هوس‎های غذایی سطح استرس خود را مدیریت کنید.

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۵۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟

محققان می‌گویند آنچه می‌خوریم و حتی جایی که آن‌ها را می‌خوریم می‌تواند بر سطح مواد شیمیایی ماندگار در خون ما تأثیر بگذارد.

پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه تازه از بیش از ۷۰۰ نفر سوالاتی در مورد رژیم غذایی‌شان پرسیدند، از جمله اینکه چه مواد غذایی و نوشیدنی‌های خاصی را مصرف می‌کنند (مانند سبزیجات، نان، نوشابه‌های انرژی‌زا، شیر و چای) و سپس سطح مواد شیمیایی ماندگار در خون آن‌ها را آزمایش کردند.

محققان همچنین از شرکت‌کنندگان در تحقیق پرسیدند که چقدر غذای آماده در خانه، مغازه فست‌فود یا رستوران غیرفست‌فودی می‌خورند. آنها از این اطلاعات برای بررسی این فرضیه استفاده کردند که افراد تا چه میزان با بسته‌‌بندی مواد غذایی حاوی مواد شیمیایی ماندگار در تماس بوده‌اند.

سال‌هاست که دانشمندان درباره «مواد شیمیایی ماندگار» هشدار می‌دهند. این ترکیبات پرمصرف شامل مشتقات پلی‌فلوروالکیل، دسته‌ای از مواد شیمیایی ساخته دست بشر هستند که چندین دهه است در طیف گسترده‌ای از صنایع برای مقاوم‌سازی محصولات در برابر گرما، آب، چربی و لکه‌ها استفاده می‌شوند.

در هشتاد سال گذشته مشتقات بسیاری از این ترکیبات ساخته شده‌اند که در تولید هزاران کالای مصرفی روزمره از ظروف غذای یک‌بار مصرف گرفته تا کف ضد حریق (کپسول‌ آتش‌نشانی) استفاده می‌شوند.

این ترکیبات که امروزه ردپایی از آن‌ها حتی دورافتاده‌ترین مکان‌های کره خاکی از جمله در بدن خرس‌های قطبی در قطب شمال نیز یافت شده است، به دلیل پیوندهای بسیار قوی فلوئور-کربن در بدن ما تجزیه نمی‌شوند و می‌توانند تا ده‌ها هزار سال در محیط زیست باقی بمانند. به همین علت نیز مواد شیمیایی «ماندگار» لقب گرفته‌اند.

مطالعات نشان داده‌اند که آن‌ها می‌توانند هورمون‌ها را مختل کرده، استخوان‌ها را تضعیف کنند یا خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها را افزایش دهند. آن‌ها همچنین با انواع سرطان، نقایص مادرزادی، بیماری‌های کلیوی و سایر مشکلات جدی سلامت مرتبط هستند.

یافته‌های مطالعه تازه نشان داده است که مصرف مقادیر زیاد چای، گوشت‌های فرآوری شده و غذاهای آماده خارج از خانه با افزایش سطح مواد شیمیایی ماندگار در بدن در طول زمان مرتبط است.

در واقع شرکت‌کنندگانی که بیشتر چای، هات‌داگ و گوشت‌های فرآوری‌شده مصرف می‌کردند، سطح مواد شیمیایی ماندگار بالاتری در خون خود داشتند.

با این حال، برخی از غذاها تنها زمانی با سطوح بالاتر این ماده شیمیایی مرتبط بودند که خارج از خانه تهیه می شدند. افرادی که غذاهایی مانند سیب‌زمینی سرخ‌کرده یا پیتزای تهیه‌شده در رستوران‌ها را می‌خوردند، سطوح بیشتری از مواد شیمیایی ماندگار را در خون خود نشان دادند. محققان می‌گویند دریافته‌اند که این مشکل عمدتا در فرآیند بسته‌بندی محصولات غذایی ایجاد می‌شود.

به عنوان مثال، آنها تصور می‌کنند که ارتباط بین چای و سطوح بالای مواد شیمیایی ماندگار به خاطر کیسه‌‌ای است که چای در آن قرار داده می‌شود. گوشت‌های فرآوری‌شده نیز با بسیاری از راه‌های احتمالی برای آلودگی در فرآیند تولید، چندان تعجب‌برانگیز نیست.

هیلی همپسون، محقق مقطع دکترا در دانشکده پزشکی کک کالیفرنیای جنوبی و نویسنده اصلی این مطالعه، در این باره می‌گوید: «حتی غذاهایی که از نظر متابولیک کاملاً سالم هستند نیز می‌توانند به مواد شیمیایی ماندگار آلوده شوند.»

نویسندگان این مطالعه می‌گویند هدف آزمایش آنها لزوماً تعیین این نیست که کدام غذاها «سالم» هستند و کدام‌ها نیستند، بلکه هدف این است که بفهمند کدام غذاها ممکن است به آزمایش بیشتری نیاز داشته باشند تا نظارت شود که آلودگی‌شان از کجا آمده است.

بسیاری از تحقیقات قبلی بر حضور آنها در آب متمرکز شده بودند، اما دانشمندان اکنون می‌گویند غذای آلوده احتمالاً تهدید بزرگتری برای سلامت انسان است.

برخی از بدترین منابع آلودگی در مواد غذایی عبارتند از برخی‌ از کاغذها و پلاستیک‌های بسته‌بندی، آفت‌کش‌ها و همچنین کودهای آلوده به مواد شیمیایی ماندگار که برای تقویت رشد محصولات غذایی استفاده می‌شوند.

نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «Environment International» منتشر شده است.

سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • مرگ ۹۱ نفر بر اثر مصرف مواد مخدر
  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • کدام غذاها را در سفر نخوریم ؟
  • به بچه‌هایتان نودل ندهید!
  • سالم‌سازی همبرگر با کاهش سدیم
  • بهبود کیفیت همبرگر با کاهش سدیم
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید
  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟‌
  • چه خوراکی‌هایی را باید کمتر خورد؟
  • تعداد مراکز ترک اعتیاد در خراسان شمالی به ۱۲۷ مرکز می‌رسد