Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین‌الملل رئیس مجلس با بیان اینکه حفظ روابط منطقی، تقویت دوستی و همکاری با همسایگان از سیاست های اصولی ایران است، گفت: امروز حاکمان آل‌سعود در وضعیت بدی قرار دارند و دچار سرگیجه سیاسی شدیدی هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ امیرعبداللهیان دستیار ویژه و مدیرکل امور بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی با انتشار مطلبی در کانال شخصی خود در مورد قطع روابط چند کشور عربی با قطر اظهار داشت: حفظ روابط منطقی و ممتاز و تقویت دوستی و همکاری با همسایگان از سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شش کشور شورای همکاری خلیج‌فارس هیچگاه متحد واقعی نبوده‌اند؛ در جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش شده تا روابط با همسایگان و از جمله رابطه عربی در حوزه جنوبی خلیج‌فارس در بهترین و مطلوب‌ترین وضعیت باشد که البته مداخلات خارجی و برداشت‌های نادرست برخی طرف‌های مقابل در مقاطعی مشکلاتی را ایجاد کرده است.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین‌الملل رئیس مجلس یادآور شد: متأسفانه سیاست‌های قبیله‌ای، فرقه‌گرا، دیپلماسی دلار و راهبرد توسعه صادرات اندیشه‌های وهابی از سوی سعودی و معدود متحدان آن به جهان، بیش از هر چیز، منطقه و جهان اسلام را در معرض تفرقه، اختلاف، افراط‌گرایی و تروریسم تکفیری قرار داده است.

وی تأکید کرد: امروز حاکمان آل‌سعود در وضعیت بدی قرار دارند و دچار سرگیجه سیاسی شدیدی هستند که نه تنها قادر به حل مشکلات خود در درون شورای همکاری خلیج‌فارس نیستند که خود بخش اصلی مشکل‌آفرینی در منطقه به شمار می‌روند.

امیرعبداللهیان عنوان کرد: مقامات سعودی با اتکای نادرست به بیگانگان تصور می‌کنند با توسل به دیپلماسی قطع رابطه سیاسی، اتخاذ رویکرد نظامی و امنیتی و وعده دلارهای نفتی، تهاجم نظامی به همسایگان و تقویت روحیه تروریسم‌پروری در منطقه می‌توانند رهبری جهان عرب و اسلام را تصاحب کنند و مسائل را به نفع نوزاد ناقص‌الخلقه حاصل از «هم‌پیمانی سیاسی-امنیتی تل‌آویو و ریاض» حل و فصل نمایند، در این راستا عربستان برای کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیج‌فارس (به اصطلاح هم‌پیمانان خود) هم اعتباری قائل نیست.

وی افزود: ما قبلاً به سعودی و برخی کشورهای حامی تروریسم گوشزد کرده بودیم که این سیاست، امنیت همگان را تهدید می‌کند و جز تفرقه و اختلاف در منطقه نتیجه دیگری در بر نخواهد داشت.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین‌الملل رئیس مجلس متذکر شد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر سیاست اصولی خود مبنی بر ضرورت حفظ امنیت جمعی منطقه‌ای-بدون مداخلات خارجی- تأکید می‌ورزد.

وی در پایان با بیان اینکه تهران با سیاست‌های قلدرمآبانه، تنش‌آفرین و تروریسم‌پرور از ناحیه هر کشوری که باشد قویاً مخالف است، خاطرنشان کرد: تهران راه حل مشکلات منطقه را توقف استفاده ابزاری از تروریسم و همچنین گفت‌وگوی مستقیم و توأم با احترام متقابل می‌داند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۵۷۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش خبرآنلاین منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

به نقل از ایسنا متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

دیگر خبرها

  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • نگاه ویژه ایران به توسعه همکاری با آفریقا
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • پشتیبانی از صهیونیست ها از معیارهای دوگانه سیاست غرب است
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • گفت‌وگوی ویژه با احسان اصولی و پاسخ به مهم‌ترین سوالات
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند