Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنادر عربستان سعودی و دبی از تردد کشتی هایی که پرچم قطر را بر عرشه دارند، جلوگیری می‌کند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا)؛ عربستان سعودی و امارات متحده عربی (دبی) در اقدامی مشترک پس از قطع روابط دیپلماتیک با قطر، از تردد کشتی هایی که پرچم قطر را بر عرشه دارند به بنادر کشور خود ممانعت بعمل خواهند آورد، این تصمیم، موجی از نگرانی‌ها و ترس از ایجاد اختلال برای محموله‌های نفت و گاز اعضای اوپک را به همراه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مقامات بندرعربستان سعودی به نمایندگان کشتیرانی خود اعلام کردند، از پذیرش شناورهایی که تحت مالکیت شرکت‌های قطری هستند یا حتی به صورت فردی فعالیت می‌کنند، امتناع ورزند، علاوه بر این، کالاهای قطری نیز اجازه تخلیه در بنادر عربستان را نخواهند داشت.
مقامات بندر فجیریه دبی - هاب سوخت رسانی منطقه ای- نیز در بیانه‌ای اعلام کردند، شناورهایی که پرچم قطر را دارند یا اینکه در حال تردد به داخل و خارج از بنادر این کشور هستند، اجازه پهلوگیری در بندر فجیره و لنگرگاه ساحلی این بندر را تا اطلاع ثانوی نخواهد داشت.
عربستان سعودی، دبی و مصر با متهم کردن قطر به حمایت از اقدامات تروریستی، قطع ارتباط دیپلماتیکی با این کشور را اعلام کردند.
قطر- جایگاه نخست فروشنده گاز مایع طبیعی LNG را به خود اختصاص داده و روزانه حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت خام را تولید می‌کند.
یک منبع تجاری مستقر در سنگاپور در این باره گفت: تصمیم اخیر خریداری نفت خام و میعانات قطر را به مراتب سخت‌تر و پیچیده‌تر خواهد کرد.

فعالیت پنج واحد ساخت قایق‌های تفریحی در گیلان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از فعالیت پنج واحد تولید تجهیزات دریایی در زمینه تولید قایق‌های تفریحی و کوچک با مجوز این سازمان در استان خبر داد.
علی منتظری در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) با اشاره به بازدید از صنایع دریایی شهید تمجیدی در بندر انزلی اظهار کرد: مجموعه مذکور از دانش فنی بالایی برخوردار بوده و امکاناتی که در آن مستقر است می‌تواند در ساخت تجهیزات دریایی نظامی و تفریحی در استان تحرک ایجاد کند.
وی، وجود صنایع دریایی شهید تمجیدی در راستای تولید تجهیزات دریایی در واحدهای صنعتی گیلان را تاثیرگذار عنوان کرد و افزود: تعدادی از واحدهای تولیدی مستقر در استان با صنایع شهید تمجیدی ارتباط برقرار کردند و قرار شده با صنعتگران مرتبط با این حوزه جلسه‌ای برگزار کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه دانش فنی تولید تجهیزات دریایی در استان موجود است، تصریح کرد: برخی از واحدهای تولیدی مستقر در گیلان می‌تواند مشکلات در این زمینه را برطرف کنند.
منتظری از فعالیت پنج واحد تولید تجهیزات دریایی دارای مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت در گیلان خبر داد و بیان کرد: واحدهای مذکور در زمینه تولید قایق‌های تفریحی و کوچک فعالیت می‌کنند.
وی، سرمایه‌گذاری در بخش صنعت دریایی توسط بخش خصوصی در گیلان را کم عنوان کرد و گفت: ظرفیت بسیاری در زمینه مذکور وجود دارد و استانی هستیم که می‌توانیم سرمایه‌گذاری در بخش دریا داشته باشیم و اگر افرادی علاقمند برای سرمایه‌گذاری برای تولید قایق‌های تفریحی و ... در حوزه گردشگری باشند آمادگی فعال شدن آن‌ها را داریم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه قابلیت‌ها و توانمندی‌های بسیاری در حوزه صنعت دریایی در استان وجود دارد، متذکر شد: نیاز است جلسه‌ای با سرمایه‌گذاران در بخش مذکور برگزار کنیم.
پیشنهاد راه اندازی خط تفریحی دریایی ایران - آذربایجان

پیشنهاد آذربایجان برای راه اندازی خط تفریحی دریایی بین بنادر این کشور و ایران بررسی شد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا)
اظهار داشت: پیشنهاد آذربایجان به منظور راه اندازی خط دریایی تفریحی مشترک بین بنادر آذربایجان و ایران در نشست توسعه گردشگری دریای خزر بررسی شد.
دلاور بزرگ نیا افزود: محوریت این نشست که به منظور راه اندازی خط تفریحی دریایی مشترک بین آذربایجان و بنادر شمالی ایران و با حضور مدیران ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌های مازندران و گیلان برگزار شد، موضوعات مرتبط با مباحث فنی و ایمنی کشور به عنوان اولویت نخست بررسی این امر مطرح شد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران اضافه کرد: تاکنون مذاکرات کشورهای ایران و آذربایجان در خصوص راه اندازی این خط دریایی مشترک در دریای خزر در حد مکاتبات بوده و جلسات حضوری و نیز بازدید میدانی صورت نگرفته است.
این مقام مسئول در استان مازندران اذعان داشت: از سوی دیگر باید مشخص شود، پیشنهاد آذربایجان برای راه اندازی این خط دریایی در بخش مسافربری است یا تن‌ها به توریسم دریایی اختصاص دارد و کاربری شناور کاملاً تفریحی است.
وی خاطرنشان ساخت: مشخص شدن موارد مذکور نیازمند برگزاری جلساتی مشترک با نمایندگان آذربایجان در این خصوص است.
بزرگ نیا در ادامه گفته‌های خود اظهار داشت: در نهایت مقرر شد از طرف مسئولان آذربایجانی برای تشکیل جلسه فنی در این خصوص و نیز بازدید کارشناسان آن‌ها از وضعیت بنادر شمالی برای پهلوگیری این کشور دعوت به عمل آید.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران اضافه کرد: با توجه به امکانات موجود در بنادر انزلی، نوشهر و امیرآباد امکان پهلوگیری شناورهای بزرگ تفریحی در این بنادر وجود دارد.
وی در ادامه یادآور شد:، اما قطعیت این موضوع منوط به بازدید میدانی مسئولان دریانوردی آذربایجان است.
بزرگ نیا بیان داشت: از سوی دیگر وضعیت فنی و ایمنی شناوری که قرار است بین دو کشور تردد کند باید مورد تایید کارشناسان مربوطه قرار گیرد.
این مقام مسئول در استان مازندران تصریح کرد: این خط تفریحی دریایی قرار است توسط شناوری متعلق به بخش خصوصی آذربایجانی بین دو کشور راه اندازی شود.
به گفته مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران، با توجه به وضعیت بنادر شمالی کشور بین سه بندر مذکور، بنادر نوشهر و انزلی به یک اندازه از قابلیت لازم برای تبدیل شدن به مبدا اصلی حرکت این کشتی از شمال کشور برخوردارند.
وی با اشاره به اینکه در نیمه دوم سال به دلیل شرایط ویژه آب و هوایی دریای خزر امکان تردد شناورهای تفریحی در فواصل طولانی وجود ندارد، لذا نیمه نخست سال برای این تردد‌ها در نظر گرفته خواهد شد.
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران تاکید کرد: امیدواریم تابستان امسال شاهد راه اندازی خط کشتیرانی تفریحی بین بنادر ایران و جمهوری آذربایجان باشیم.

صادرات انواع کنسانتره با کشتی دُریتا به آستراخان روسیه

صبح امروز صادرات انواع کنسانتره و پوره میوه با کشتی دُریتا متعلق به ناوگان کشتیرانی دریای خزر به مقصد آستراخان روسیه انجام می‌شود. کشتی دُریتا متعلق به ناوگان کشتیرانی دریای خزر امروز با بارگیری انواع کنسانتره و پوره میوه در بندرنوشهر قصد دارد این محمولات را به مقصد آستراخان روسیه حمل کند.
صادرات محموله مذکور برای چندمین بار از بندرنوشهر به مقصد آستراخان روسیه صورت گرفته و بارگیری کنسانتره و پوره میوه امشب به اتمام می‌رسد.
این محموله صبح فردا "سه‌شنبه" صادر می‌شود.
بندر نوشهر طی سال‌های ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۸ توسط دو شرکت هلندی و بلژیکی احداث و در سال ۱۳۱۹ با ورود نخستین کشتی تجاری حامل قطعات و ماشین‌آلات کارخانه ذوب آهن کرج راه اندازی شد.
بندر نوشهربا مساحت ۴۰ هکتار و برخورداری از ۱۱ پست اسکله تجاری و خدماتی و تجهیزات مناسب خشکی و دریایی و آبخور پنج متر از موقعیت مناسبی در بین بنادر شمالی کشور برخوردار بوده و شرایط برای ورود و پهلودهی کشتی‌های تجاری با ظرفیت بالغ بر ۶۵۰۰ تن در این بندر فراهم است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۰۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی امیرآباد اعلام کرد: یک هیات تجاری متشکل از طرف ایرانی و روسی با ورود به بندر امیرآباد با مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد دیدار و در خصوص گسترش همکاری تجاری و سرمایه گذاری در بندر امیرآباد بحث و گفتگو کردند.

در ابتدا طرف روسی که در زمینه کشتیرانی و حمل ریلی کالا در روسیه فعالیت دارد، هدف از این دیدار را ترانزیت کالا از کشور‌های حوزه CIS از طریق کریدور شمال – جنوب به هندوستان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس و صادرات محصولات باغی استان مازندران به کشور روسیه عنوان کرد و اعلان نمود، این شرکت با دارا بودن ۲۳ فروند شناور و بیش از ۵۰۰ Teu کانتینر یخچالی در دریای خزر، در زمینه حمل ریلی نیز در روسیه فعالیت دارد و فعال سازی حداکثری خط دریایی استاراخان به امیراباد برای مبادلات تجاری را از اهداف و برنامه‌های اصلی خود بر شمرد و اظهار داشت برای تحقق این مهم نسبت به تشکیل شرکت بازرگانی و سرمایه گذاری مشترک دو ملیتی اقدام نموده اند.

محمدعلی موسی پور مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد در این دیدار ضمن برشمردن مزایا و امکانات بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر، گفت: ایجاد زیرساخت‌های مناسب و توان تجهیزاتی، موقعیت بندر امیرآباد را در دریای خزر تثبیت کرده و امروزه شاهد بالاترین میزان فعالیت در زمینه تخلیه و بارگیری انواع کالا در این بندر هستیم.

او با استقبال از پیشنهادات طرف روسی ضمن ارائه آمار عملکردی و میزان فعالیت این بندر بعنوان یک بندر استراتژیک و تنها بندر متصل به ریل در شمال کشور، افزود: خوشبختانه موقعیت بندر امیرآباد در شمال ایران و اتصال به شبکه ریل سراسری این بندر را متمایز کرده و بهره برداری از شقوق مختلف حمل و نقل ترکیبی سبب شده تا جایگاه بسیار خوبی در کریدور شمال – جنوب داشته باشیم و با تکیه بر این عوامل در سال گذشته توانستیم به بالاترین رکورد تخلیه و بارگیری در ادوار فعالیت ۲۳ ساله بندر دست یابیم.

موسی پور یکی از اقدامات مهم بندر امیرآباد را در سال گذشته شروع صادرات مرکبات استان مازندران از طریق حمل دریایی به روسیه عنوان کرد و گفت: با انتقال چند محموله گلوگاه‌های مسیر شناسایی و طی سفر استاندار اسبق مازندران به کشور روسیه توافقات مناسبی در زمینه تسهیل فرایند واردات و صادرات بین بنادر دو کشور، امور گمرکی، استاندارد و دامپزشکی صورت پذیرفته است که با اقدامات انجام شده و برنامه ریزی‌های صورت گرفته مطمئنا در سال جدید شاهد توسعه تجارت در بخش دریایی و شقوق حمل و نقل چند وجهی خواهیم بود.

او در ادامه از اعلان آمادگی طرف روسی جهت سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی، خدماتی و لجستیکی استقبال کرد و بر اساس توافق بعمل آمده مقرر گردید طرفین نسبت به عقد تفاهم نامه و برگزاری نشست فنی و تخصصی در هفته‌های اتی اقدام و پس از بررسی‌های فنی و ارزیابی‌های اقتصادی در چارچوب دستورالعمل سرمایه گذاری سازمان بنادر و دریانوردی در سریعترین زمان ممکن قرارداد سرمایه گذاری امضا نمایند

مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد همچنین به امکانات و تسهیلات بندر امیرآباد و ایجاد زیر ساخت‌های مناسب جهت صادرات میوه و مرکبات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یک واحد سردخانه و سورتینگ ۴ هزار و ۵۰۰ تنی و ۱۴۰ پلاک برای تامین برق کانتینر‌های یخچالی در بندر امیرآباد وجود دارد و با توجه به ظرفیت بالای طرف روس در تامین کانتینر یخچالی و شناور کانتینری شرایط بسیار خوب برای صادرات محصولات کشاورزی و مرکبات استان مازندران فراهم است و پیشنهاد ما به طرف روسی این است که فعالیت خود را در زمینه صادرات میوه و مرکبات و محصولات باغی استان مازندران شروع کند که این فعالیت تجاری مطمئنا شروعی برای گسترش همکاری‌ها خواهد بود.

موسی پور در پایان گفت: گسترش همکاری‌های تجاری بین دو کشور منجر به رونق و فعالیت بیش از پیش کریدور شمال – جنوب خواهد شد و این اطمینان وجود دارد که جایگاه ویژه بندر امیرآباد در این مسیر کمک شایانی به ترانزیت کالا‌های ایران و روسیه در این مسیر خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • نصب علائم کمک ناوبری در مسیر تردد شناورهای دریایی گلستان
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در خلیج‌فارس
  • هشدار زرد؛ وزش باد شدید در مناطق جنوبی کشور تا هفته آینده
  • وزش باد شدید و افزایش ارتقاع موج در خلیج‌فارس
  • ◄ تجلیل از تلاشگران نوروز 1403 هرمزگان با اجرای ویژه برنامه های مفرح
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • طرح‌های دوازدهگانه شهرداری بندرعباس رفاهی، خدماتی و تفریحی است
  • افزایش سرعت وزش باد در جنوب کشور
  • امدادرسانی به ۴۲ شناور و نجات ۱۷۲ دریانورد در آب‌های استان بوشهر