Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@19:14:00 GMT

فعالیت ۵‌بانک خارجی مجوز‌دار در ایران

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۶۰۶۶۷

فعالیت ۵‌بانک خارجی مجوز‌دار در ایران

بررسی اطلاعات بانک مرکزی نشان می دهد که ۵ بانک خارجی در ایران و به خصوص در تهران و کیش فعال هستند.

بانک مرکزی در سایت رسمی خود نام ۴۰ بانک و نهاد پولی را دارای مجوز اعلام کرده که در این میان نام ۵ بانک خارجی نیز به چشم می خورد.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایبِنا،بر همین اساس بانک مرکزی بانک های استاندارد چارترد، فیوچر بانک ( المستقبل)، تعاون اسلامی برای سرمایه گذاری ( مصرف التعاون الاسلامی الاستثمار)، ایران و اروپا و ایران و ونزئلا را به عنوان بانک های خارجی دارای مجوز اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

**بانک استاندارد چارترد

استاندارد چارترد شرکت چندملیتی خدمات مالی و بانکداری است، که در سال ۱۹۶۹ تأسیس شد و هم‌اکنون شعبه مرکزی آن در لندن مستقر است . بانک استاندارد چارترد، یکی از مهم‌ترین بانک‌ها در بریتانیا محسوب می‌شود و خدمات آن عمدتأ در آسیا، خاورمیانه و آفریقا متمرکز است.شعبه این بانک از اول فوریه سال ۲۰۰۶(۱۲ بهمن) در کیش آغاز به کار کرد.

** بانک تجاری ایران و اروپا

از آنجا که بانک تجاری ایران و اروپا، بانکی اروپایی است لذا تحت مقررات و قوانین بانکی و نظارتی اروپا فعالیت می کند ؛ این بانک، اولین بانک خارجی بود که در سال ۲۰۰۵ میلا‌دی در جزیره کیش آغاز به کار کرده و هم اکنون در تهران نیز صاحب شعبه شده است.

این بانک در ایران هیچ باجه ای ندارد.

** بانک مشترک ایران - ونزوئلا

بانک مشترک ایران و ونزوئلا در سال ۱۳۸۸ با سرمایه اولیه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کار خود را آغاز کرد که هر یک از دو کشور ایران و ونزوئلا نیمی از این پول را تامین کرده اند.این بانک دارای یک شعبه در تهران است و هیچ باجه ای در کشور ندارد.

** تعاون اسلامی برای سرمایه‌گذاری (مصرف التعاون الاسلامی للاستثمار)

بانک تعاون اسلامی دارای ۱۱ شعبه شامل اداره مرکزی و شعبه مرکزی در بغداد،کربلا، نجف، سلیمانیه، بصره، اربیل، کاظمین، کوت، دیوانیه، باب‌الشرقی و میلاد تهران است که با توجه به حجم بالای مبادلات بین دو کشور ایران و عراق، فرصت مناسبی را برای پاسخگویی به نیازهای بانکی مشتریان در دو کشور فراهم کرده است.

مجمع عمومی بانک تعاون اسلامی (مصرف التعاون الاسلامی للاستثمار) در چهاردهم اسفند ماه ۱۳۹۵ در نجف اشرف به ریاست مدیرعامل بانک کشاورزی برگزار شده بود.بانک کشاورزی با هدف توسعه روابط اقتصادی در افق پسابرجام‌، استفاده از ظرفیت‌های همکاری در حوزه بانکی با کشور عراق و همچنین احیا و توسعه روابط بانکی دو کشور ایران و عراق، در بانک تعاون اسلامی در کشور عراق سرمایه‌گذاری کرده است.

** فیوچر بانک (المستقبل)

بانک المستقبل در سال ۲۰۰۴ با سرمایه گذاری مشترک بانک صادرات ایران، بانک ملی ایران و الاهلی یونایتد بانک بحرین تاسیس شد و هم اکنون دارای یک شعبه در کیش است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۰۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟