Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@12:35:37 GMT

بازگشت به دولت هشتم در دولت دوازدهم

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۶۱۰۵۶

بازگشت به دولت هشتم در دولت دوازدهم

سرانجام پس از گمانه‌زنی‌های فراوان درخصوص تفکیک وزارتخانه‌ها از دولت خبر رسید هفته جاری لایحه تفکیک وزارتخانه‌های ادغامی در دولت دهم به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، سرانجام پس از گمانه‌زنی‌های فراوان درخصوص تفکیک وزارتخانه‌ها از دولت خبر رسید هفته جاری لایحه تفکیک وزارتخانه‌های ادغامی در دولت دهم به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که صاحبنظران تفکیک را بازگشت به عقب می‌دانند و معتقدند که با شعار کوچک‌سازی دولت و اصل 44 قانون اساسی مغایرت دارد.

ماه‌هاست که وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه و شهرسازی مطالعاتشان مبنی بر تفکیک این وزارتخانه‌ها را آغاز کرده‌اند و در فضای مجازی نیز ضمن برجسته شدن موضوع، فعالان بازار و کارشناسان اقتصادی دلایل موافقت یا مخالفتشان را از این تفکیک اعلام کرده‌اند.


روز گذشته با انتشار خبر معاون امور مجلس ریاست جمهوری و عزم دولت بر تفکیک این وزارتخانه، جدا‌سازی بازرگانی و مسکن وارد فاز جدیدی شد. حسینعلی امیری با بیان این‌که طی هفته جاری لایحه تفکیک سه وزارتخانه به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌شود، می‌گوید: در دولت مطرح شده است که وزارت راه و شهرسازی به وزارتخانه‌های «راه و ترابری» و «مسکن و شهرسازی» تبدیل شود. وی همچنین از جداسازی وزارت تعاون از کار اظهار بی‌اطلاعی کرده و می‌افزاید: قرار شد وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به وزارتخانه‌های «صنعت و معدن» و «بازرگانی» و وزارت ورزش و جوانان نیز به «وزارت ورزش» و «سازمان ملی جوانان» تبدیل شوند. معاون امور مجلس رئیس‌جمهوری اظهار می‌دارد: امیدواریم این لوایح با فوریت در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گیرد و به تصویب برسد تا رئیس‌جمهوری، کابینه دوازدهم را بر اساس این ساختار تشکیل دهد.


اکنون با توجه به تصمیم قطعی دولت مبنی بر جدا‌سازی وزارتخانه‌های ادغامی این سؤالات مطرح می‌شود که تشکیل وزارتخانه‌ای مستقل برای بازرگانی یا مسکن یا و ادغام برخی بخش‌های دولتی توسط دولت دوازدهم چه پیامدهایی را برای اقتصاد در پی خواهد داشت؟ تفکیک وزارتخانه‌ها چه هزینه‌ای دارد‌؟ و مهم‌تر اینکه دولت در مدت چهار سال می‌تواند جداسازی را انجاام داده و وظایف هر وزارتخانه مشخص و تبیین شود یا اینکه مانند گذشته مسائل مربوطه موازی‌کاری و پاسکاری خواهد شد. در میان منتقدان، بیش از همه اعضای اتاق بازرگانی و تجار قرار گرفته‌اند که این اتفاق را بازگشت به گذشته و قهقرا می‌دانند.


یکی از اعضای اتاق بازر گانی معتقد است با جداسازی شعار کوچک‌سازی دولت زیر سؤال می‌رود و با این کار برمی‌گردیم به قهقهرا. وی می‌افزاید: تا کی می‌خواهیم بدون درک واقعیت‌ها کشور‌داری کنیم؟ جدا‌سازی دوباره چه هزینه‌ای برای کشور دارد. می‌توان با انتخاب مدیران لایق و کاربلد، راه را برای ایجاد اشتغال بیشتر هموار کنیم.


همچنین پدرام سلطانی یکی دیگر از اعضای اتاق بازر‌گانی در یادداشتی از نبود مدیر حرفه‌ای سخن گفته و معتقد است: داستان پر نشیب و کاستی کوچک‌سازی دولت و من‌جمله ادغام وزارتخانه‌ها هم از جمله موضوعاتی است که متأسفانه به دلیل نبود دانش لازم در درون دستگاه‌های مربوطه و کم‌توجهی به ضرورت بهره‌گیری از مشاورین خبره و در تراز جهانی برای پر کردن این خلأ درون سازمانی، به بیراهه رفته است. از ابتدا هم تردیدی نبود که ادغام دو یا چند وزارتخانه معظم بدون توجه به این مبانی به شکست یا ناکارآمدی و افزایش دیوانسالاری منجر خواهد شد، که شد.

شعار کوچک‌سازى دولت نه به اصل ٤٤کمک کرد، نه به اشتغال

همچنین ابراهیم رزاقی اقتصاددان نیز با اشاره به اینکه تفکیک برخلاف سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی است و در سال اقتصاد مقاومتی هزینه بالایی به دنبال خواهد داشت، می‌گوید: باید کارآمدى را در ادغام یا تفکیک پیگیرى کنیم و امیدوارم نمایندگان مجلس، دور از مباحث سیاسی و قبول بی‌چون و چرای لایحه دولت، کارآمدی و هزینه‌های این تفکیک را بررسی کنند. اگر بدون بازنگرى دقیق هم فقط به دلیل نبودن زمان تفکیک صورت گیرد بازهم دچار زیان خواهیم شد. در این امر احتیاج به یک گروه جامع‌نگر است که امیدوارم شکل گرفته باشد. وی تصریح می‌کند: اگر با مستندات به این نتیجه رسیده‌اند که باید تفکیک صورت گیرد باید دید آیا کسى پاسخگوى این امر که عدم‌النفع پدید آمده در ادغام چه خواهد شد هست یا نه؟

امیدی نیست!

وی تأکید می‌کند: کاش با نگاه جدید و صحیح این وزارتخانه‌ها منفک می‌شدند. به نظر اکثر بزرگان برای توسعه یک مملکت یک سازمان با استانداردهای به‌روز و کارآمد باید به وجود آورد و بقیه را همان سازمان به‌روز کند. این سازمان برای ایران، سازمان برنامه و بودجه می‌توانست باشد که اوضاع دیروز و امروز آن قابل مشاهده است! پس به بقیه سازمان‌ها و ارگان‌ها

تفکیک هزینه‌بر است

آلبرت بغضیان، استاد دانشگاه نیز معتقد است موضوع مهم، ساختار وزارتخانه‌هاست و زمان اندک برای طراحی مجدد آنها زیرا در ادغام سر و ته کار جمع شد اما در تفکیک باید تمام ارکان و نقش و وظایف آنها و نحوه قرار گرفتن در هر وزارتخانه مجدد مورد باز‌طراحی قرار گیرد.
وی می‌گوید: با عنایت به زمانبر بودن این موارد و ضعیف بودن نظام تصمیم‌گیری در کشور به نظرم بهتر است دولت نسبت به تهیه چارت جدید بر اساس اصول علمی اقدام و آنگاه طرح تفکیک را اجرا نماید و ‌الا از فردا شاهد اسباب‌کشی کارمندان بین دو وزارتخانه و گم شدن اسناد و مدارک و عدم‌پاسخگویی ایشان خواهیم بود.

منبع: جوان

انتهای پیام/

R1361/P1361/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۱۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس تا زمان انتخاب هیئت رئیسه جدید، هیئت رئیسه سِنی متشکل از مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان منتخب، جلسات را اداره خواهد کرد و این هیئت رئیسه مسئولیت مراسم تحلیف را برعهده دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، روز جمعه 21 اردیبهشت 1403، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در 22 حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف 45 منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود. این درحالی است که تکلیف 245 نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در 11 اسفند 1402 مشخص شده و قرار است این افراد به مدت 4 سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.

منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس

اما سوالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است که چه کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد.

طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت‌رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسن‌‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.

وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف ، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیأت ر ئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیأت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.

مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد 1330 از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و حسینعلی شهریاری متولد 1330 از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.

از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده 10 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت‌رئیسه سنی قرعه‌کشی شود.

جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد 1368 از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد 1368 از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه کسانی می‌توانند در هیئت‌رئیسه سنی حضور داشته باشند.

اسامی مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگانی که در دور اول انتخابات موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شده‌اند به شرح ذیل است:

مسن‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

علی‌عسکر ظاهری

1330

مسجدسلیمان

حسینعلی شهریاری

1330

زاهدان

وحید احمدی

1331

کنگاور و صحنه و هرسین

سید محمد موحد

1331

کهگیلویه و بهمئی و چرام

محمدرضا محسنی ثانی

1331

سبزوار و جغتای و جوین

سید مسعود خاتمی

1332

گلپایگان و خوانسار

فداحسین مالکی

1333

زاهدان

کامران غضنفری

1335

تهران

مصطفی مطورزاده

1335

خرمشهر

عبدالغفور امان زاده

1335

گرگان و آق‌قلا

محمدمهدی مفتح

1335

تویسرکان

جبار کوچکی‌نژاد

1336

رشت و خمام

علی امامی‌راد

1336

کوهدشت و رومشکان

حسن قشقاوی

1336

رباط کریم و بهارستان

محمدصالح جوکار

1336

یزد و اشکذر

سید موسی موسوی

1337

لامرد و مهر

علی‌اکبر علیزاده برمی

1338

دامغان

حمیدرضا حاجی‌بابایی

1338

همدان و فامنین

بیت‌الله عبداللهی

1338

اهر و هریس

جعفر پورکبگانی

1339

بوشهر، گناوه و دیلم

 

جوان‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

روح‌الله نجابت

1368

شیراز و زرقان

عباس قدرتی زوارم

1368

شیروان

عبدالحسین همتی سراپرده

1368

زرند و کوهبنان

امیرحسینی ثابتی

1367

تهران

محسن فتحی

1366

سنندج، دیواندره، کامیاران

یاسر اسلام‌دوست

1365

طوالش و رضوانشهر و ماسال

زهرا خدادادی

1365

ملکان و لیلان

کمال حسین‌پور

1364

پیرانشهر

علی خضریان

1363

تهران

محمد سرگزی

1363

زابل

مهدی فلاح

1363

رشت و خمام

فاطمه جراره

1363

بندرعباس و قشم

مجتبی یوسفی

1362

اهواز

محمد خوش سیما

1362

گرمی و انگوت

زهرا سعیدی مبارکه

1362

مبارکه

ابراهیم رضایی

1361

دشتستان

مصطفی پوردهقان

1361

اردکان

بهشید برخوردار

1360

زرتشتیان

ولی داداشی

1360

آستارا

 

البته شایان ذکر است که بعد از برگزاری دور دوم انتخابات در 21 اردیبهشت ماه و مشخص شدن تکلیف 45 نماینده دیگر این دوره از مجلس، امکان تغییرات در لیست فوق وجود دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • چرایی اهمیت مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم 
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • توصیه مهم به مردم در خصوص دور دوم انتخابات
  • مهم‌ترین برنامه‌های بیژن نوباوه در صورت راهیابی به مجلس دوازدهم
  • وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید
  • تحول از مجلس سنتی به نوین از مجلس یازدهم تا دوازدهم
  • مراحل رای دادن الکترونیکی چگونه است؟
  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • کرسی‌های باقیمانده مجلس دوازدهم