Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در مراسم دوازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست ضمن گرامیداشت یاد بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی(ره)، حماسه مشاركت، آگاهی و مدنیت ملت ایران در انتخابات را به آحاد مردم، رهبر معظم انقلاب و برگزیده ملت روحانی تبریک گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینكه امروزه جهان بیش از ظرفیت زیستی خود در معرض آسیب های جدی قرار دارد و با چالش های متعددی روبرو است گفت: مسائلی مثل گرمای زمین،‌ تغییر اقلیم، انقراض گونه های مختلف جانوری، آلودگی هوا و آب و خاك، زوال جنگل ها و مراتع، خشكی تالاب ها و دریاچه ها، طوفان، گرد و غبار همه و همه تهدیداتی است كه برای ساكنین زمین وجود دارد و یقیناً مقابله با چنین مسائلی فرازمانی و فرامكانی است و همه دولت ها و ملت ها باید نسبت به سرنوشت زمین و بشریت حساس باشند و برای حل این چالش ها برنامه ریزی كنند.


معاون اول رییس جمهور از خدمات ارزنده رییس سازمان حفاظت محیط زیست و دست اندركاران این سازمان قدردانی كرد و با اشاره به توافق اخیر پاریس گفت: متاسفانه كشوری كه بیش از همه در ایجاد و توسعه گازهای گلخانه ای نقش داشته، در اقدامی برتری جویانه و بی حساب نسبت به این توافق به نوعی ابراز تردید كرده و اعلام نموده است كه ترجیح من بیش از این كه مردم جهان باشند مردم آمریكا هستند و گویا فراموش كرده است كه گازهای گلخانه ای تولید شده در آمریكا زندگی همه بشریت را تهدید كرده و این اتفاق اگر یک متهم اصلی داشته باشد این متهم آمریكا است كه باید به وظایف انسانی و قانونی خود طبق توافق نامه پاریس عمل كند.


وی با تاكید بر اینكه بازگشت تعادل به زیست بوم جهان مستلزم كار و تلاش جدی همه ی كشورها و بخش های مختلف اعضای جامعه ی جهانی است، تصریح كرد: جامعه ی جهانی نمی تواند ناعدالتی نسبت به محیط زیست را ببیند و نسبت به زندگی پرمخاطره ی انسان ها بی تفاوت باشد.


جهانگیری تصریح كرد: حفظ محیط زیست در قرن بیست و یكم قطعاً‌ اصلی ترین مسئله ای است كه جامعه جهانی با آن روبرو است. محیط زیست یك موضوع تزئینی نیست بلكه مسئله ای است واقعی و عام كه نمی توان به سادگی از كنار آن عبور كرد.


معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به اینكه موضوع محیط زیست مسئله دیروز، امروز،‌ فردای ایران است اظهار داشت: هر فرد علاقمند به ایران باید بصورت جدی به مسائل زیست محیطی بپردازد.



وی افزود: در سالهای اخیر مشكلات زیست محیطی جدی مانند ریزگردها، خشك شدن دریاچه ارومیه، هورالعظیم و سایر تالاب ها، آلودگی هوای كلان شهرها و شیوع بیماری های صعب العلاج در كشور ایجاد شده كه ریشه ی همه آنها تحت تاثیر مسائل زیست محیطی است.


جهانگیری اضافه كرد: با همت شخصیت ها، افراد مختلف، تشكل های مردم نهاد، مردم كشور نسبت به مسائل زیست محیطی حساسیت بالایی نشان دادند و در ایام انتخابات اخیر كه تصور نمی شد موضوع محیط زیست به یكی از اصلی ترین دغدغه های مردم تبدیل شود شاهد آن بودیم كه مردم بیش از آنكه به شعارها و وعده های اقتصادی در انتخابات توجه كنند، نگران آینده ی كشور بودند و آینده محیط زیست ایران یكی از دغدغه های اصلی آنها بود.


معاون اول رییس جمهور با اشاره به شعار مردم استان خوزستان در حضور روحانی كه می گفتند ما كه هوا نداریم ولی هوا تو داریم، افزود: این شعار اوج شعور مردم این استان را نشان می داد كه با وجود مشكلات متعدد نگران آینده كشور بودند و به دنبال انتخابی برای آینده بهتر در كشور بودند.


وی در ادامه ی سخنان خود با بیان اینكه محیط زیست باید به اصلی ترین و ملی ترین مسئله ی كشور تبدیل شود، خاطر نشان كرد: اولین مصوبه دولت تدبیر و امید در خصوص دریاچه ارومیه صادر شد و با وجود آنكه بسیاری در آن زمان می گفتند كه پرداختن به دریاچه ی ارومیه بی فایده و هدر دادن منابع است اما دولت با آگاهی از آنكه خشك شدن دریاچه ارومیه می تواند زندگی مردم در شمال غرب كشور را مختل كند، با جدیت به این موضوع پرداخت و خوشبختانه امروز با برنامه های خوبی كه در ستاد احیای دریاچه ارومیه تدوین شد و با اقدامات موثری كه صورت گرفت، امروز تا حد زیادی خطر برطرف شده و امیدوارم با برنامه ریزی های آینده، دریاچه ارومیه به كانون مهم توسعه و سرزندگی و امیدواری تبدیل شود.


جهانگیری همچنین با اشاره به سوء مدیریت در دوره گذشته و تصمیم برای خشك كردن هورالعظیم گفت: خشك شدن هورالعظیم می توانست یكی از كانون های تهدید استان خوزستان شود اما با همت وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست امروز بیش از 80 درصد آن آب دارد و به كانون حیات و زندگی تبدیل شده و در عین حال مشكلی هم بر سر راه توسعه و كارهای اقتصادی ایجاد نكرده است.


معاون اول رییس جمهور ادامه داد: در مسئله آلودگی هوای كلان شهرها نیز با حساسیت روی آلاینده های اصلی تمركز داده شد و یكی از مهمترین اقدامات این بود كه نیروگاه ها به جای مصرف سوخت مازوت از گاز استفاده كنند و امروز تقریباً سوخت همه ی نیروگاه های حساس به گاز تبدیل شده است.


وی با اشاره به برنامه ی دولت برای توسعه حمل و نقل درون شهری تصریح كرد: در یكی از جلسات اخیر شورای اقتصاد مبلغ 2 میلیارد دلار برای تهیه دو هزار دستگاه واگن برای تهران و كلان شهرها اختصاص یافت تا ظرفیت مترو در این شهرها افزایش پیدا كند كه امیدوارم وزارت كشور و شهرداری ها از این فرصت استفاده كنند.



جهانگیری با بیان اینكه بخش اصلی ریزگردها از كانون های خارجی است گفت: وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست باید در این خصوص وارد دیپلماسی جدی شوند و این موضوع را پیگیری كنند.


معاون اول رییس جمهور ادامه داد: درباره ی مهار كانون های داخلی ایجاد ریزگردها، دولت تمركزی جدی معطوف كرد و سال گذشته كاری جهادی و 24 ساعته آغاز شد تا بخشی از این مسئله حل شود. درباره كارون، تالاب ها و زاینده رود نیز تصمیمات خوبی اتخاذ شده است.


وی با یادآوری اینكه توجه به حفظ محیط زیست در آیین و فرهنگ ما بیش از آنكه یك ضرورت باشد، یك باور و اعتقاد است و زمین بعنوان نماد مادیت و آسمان بعنوان نماد معنویت باید همواره از تعادل برخوردار باشند. امروز بیش از هر زمان نیاز داریم از پشتوانه های دینی، فرهنگی و هنری استفاده كنیم تا بتوانیم آب، خاك و هوا را حفظ كنیم.



جهانگیری تصرف بی رویه بشر در طبیعت را بیش از همه محصول سقوط اخلاقی و اعتقادی دانست و اظهار داشت: البته در ایران برخی ابرچالش ها وجود دارد كه اگر بصورت جدی به آنها نپردازیم، می توانند كشور را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.


معاون اول رییس جمهور بیكاری را یكی از چالش های مهم كشور برشمرد و گفت: ظرفیت اشتغالزایی كشور در بهترین دوره ها حدود 650 هزار فرصت شغلی در سال بوده و اكنون به طور سالانه 1 میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی در كشور داریم كه برای پاسخگویی به نیاز اشتغال آنها باید اقتصاد كشور بزرگ شود.



وی با تاكید بر اینكه باید بتوانیم میان توسعه تكنولوژی، توسعه صنعت و ضرورت های زیست محیطی توازن برقرار كنیم، افزود: باید نقطه مطلوب كه بتوان به طور همزمان توسعه و مسائل زیست محیطی را دنبال كرد شناسایی كنیم و به آن بپردازیم.


جهانگیری یكی از جهت گیری های آینده كشور را بهینه سازی انرژی عنوان و خاطر نشان كرد: بهینه سازی انرژی هم تعهد ملی و بین المللی ماست و هم یك تعهد عقلانی در كشور است. عادلانه و منصفانه نیست كه این میزان از منابع كشور هدر رود و محیط زیست را نیز نابود كند. موضوع بهینه سازی انرژی در دولت دوازدهم یكی از اولویت های اصلی خواهد بود.


معاون اول رییس جمهور با تاكید بر اینكه حفاظت از محیط زیست با حضور همه آحاد ملت امكانپذیر خواهد بود، تصریح كرد: نهادهای مدنی فعال در حوزه ی محیط زیست نقش مهم و كارسازی دارند و دولت حتماً از این شبكه های ایجاد شده استقبال می كند. هر پیشرفت در حوزه محیط زیست زمانی موثر است كه همه گروه ها نظیر علما، تشكل ها، مراجع، هنرمندان و همه آحاد مردم حضور داشته باشند.


وی با تاكید بر اینكه دولت باید در برخی تهدیدات زیست محیطی پناهگاه جدی مردم باشد، گفت: در مسئله ریزگردها، گرد و غبار و آلودگی هوای كلان شهرها دولت باید پناهگاه مردم باشد و در عین حال مردم نیز باید تكیه گاه مهم دولت و حكومت باشند.



جهانگیری تصریح كرد: باید به یك تفاهم ملی برسیم كه مسائل بزرگ و جدی كشور زمانی قابل حل هستند كه مردم و دولت در یك جهت قرار گیرند. امكان ندارد دولت به تنهایی بتواند مسائل و مشكلات را برطرف كند.



رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این مراسم با اشاره به یكی از دستاوردهای دولت یازدهم مبنی بر جلب مشاركت مردم و ایجاد فضای اجتماعی سالم و آزاد گفت: حضور و فعالیت سازمان های مردم نهاد بستر مناسبی را برای نقش آفرینی یك جریان اجتماعی قوی در عرصه ی محیط زیست فراهم كرد.



ابتكار با بیان اینكه سازمان حفاظت محیط زیست به موضوع مشاركت دانشگاهیان، تشكل های دانشجویی و دانشگاه های سبز نیز توجه داشته است، اظهار داشت: ورزشكاران و هنرمندان هم از گروه های هدف ما بوده اند كه خوشبختانه نقش موثری ایفا كرده و بعنوان سفیران محیط زیست فعالیت می كنند.



در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از برگزیدگان دوازدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست قدردانی شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۱۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران در دست اقدام است که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، مجتبی ذوالجودی با تبریک «روز ملی خلیج فارس» در تشریح اهمیت توجه به زیستگاه‌های دریایی به‌ویژه خلیج فارس اظهار کرد: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و مساحتی به بزرگی ۲۳۷ هزار کیلومتر مربع دارد و به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منطقه تأمین انرژی جهان با برخورداری از ۴۰ درصد ذخایر نفتی جهان و از طریق تردد سالانه بیش از ۴۰ هزار کشتی، بیش از ۲۳ درصد نفت تولیدی جهان را تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه مرجان‌های خلیج فارس تا تغییرات روزانه ۹ درجه و تغییرات سالانه ۲۰ درجه را تحمل می‌کنند، بنابراین به عنوان منابع بالقوه ژنتیکی برای افزایش تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم مورد توجه هستند، افزود: کیفیت نفت‌های خام در جهان مشابه هم نیست و ذخایر نفتی خلیج فارس دارای ویژگی‌هایی چون سهولت استخراج، هزینه پایین تولید، امکان تولید مازاد بر ظرفیت و کیفیت‌تر بالا است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: خلیج فارس با تنوع و غنای زیستی و تولید بالا و برخورداری از جزایر بی‌نظیر و ارزشمندترین زیستگاه‌های حساس ساحلی مانند جنگل‌های حرا، آبسنگ‌های مرجانی، بسترهای علفی، مناطق تخم گذاری لاکپشت‌ها، پهنه‌های جزر و مدی، خوریات و مصب‌های متنوع و ذخایر عظیم آبزی، یکی از اکوسیستم‌های دریایی منحصربه‌فرد آب‌های گرمسیری جهان محسوب می‌شود و نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور و معیشت مردم بومی منطقه دارد.

ذوالجودی اضافه کرد: محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌ها است.

وی ادامه داد: آلودگی‌های با منشأ خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل مانند استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت توجه به زیست بوم خلیج فارس گفت: این منطقه به لحاظ غنا و تنوع زیستی بالا و ارتباط با دریای عمان و آب‌های باز اقیانوسی (اقیانوس هند) از ظرفیت‌های بسیار بالای اکولوژیک در تولید آبزیان، گردشگری و طبیعت گردی، پرنده‌نگری، تولید انرژی پاک و حمل‌ونقل دریایی و بسیاری از زمینه‌های دیگر اقتصادی برخوردار است که با برنامه‌ریزی اصولی می‌توان برای بهره‌برداری و توسعه متوازن و خردمندانه از این ثروت بی‌نظیر و نعمت خدادادی در راستای توسعه و ایجاد شغل و درآمد پایدار جوامع محلی اقدام کرد که معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در جهت سیاست‌های ابلاغی توسعه دریامحور مقام معظم رهبری و دستور اکید رئیس جمهوری در سال جاری برنامه‌های ویژه‌ای جهت دستیابی به اهداف این سیاست‌ها از طریق فعال‌سازی ظرفیت‌های اکولوژیک و زیست‌محیطی محیط‌های دریایی و تالاب‌ها و ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران را در دست اقدام دارد که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

کد خبر 749041

دیگر خبرها

  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • نشست اعضای شورای پژوهشی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اساتید دانشگاه ارومیه
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی