Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-01@12:31:11 GMT

◄ مجلس موافق تفکیک سه وزارت‌خانه است

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۶۲۶۲۴

◄ مجلس موافق تفکیک سه وزارت‌خانه است

تین نیوز |

پس از به پایان رسیدن ایام انتخابات و پیروز شدن رئیس‌جمهور دولت دوازدهم، تغییر و تحولاتی که از پیش برای آنها برنامه‌ریزی شده بود، به تدریج صورت خواهد گرفت که تفکیک وزارت‌خانه راه‌وشهرسازی نیز یکی از این برنامه‌ها است.

به گزارش خبرنگار تین‌نیوز، قرار است وزارت‌راه‌وشهرسازی به وزارت‌خانه‌های راه و ترابری و مسکن و شهرسازی، وزارت‌خانه صنعت، معدن وتجارت به وزارت‌خانه‌های صنعت و معدن و بازرگانی و وزارت ورزش و جوانان نیز به وزارت ورزش و سازمان ملی جوانان تبدیل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این اتفاق بازگشتی خواهیم داشت به چند سال گذشته که چندان هم دور نیست که شاید، به این ترتیب با کاهش تراکم کار در یک وزارتخانهرسیدگی به امور کمی با سرعت و دقت بیشتری صورت بگیرد.

اما در این‌باره باید گفت، در میان سه وزارت‌خانه‌ای که قرار است مورد تفکیک قرار بگیرند، وزارت مسکن‌وشهرسازی از بدو تاسیس بیش از دیگر وزارت‌خانه‌ها دستخوش تغییر و تحول در طول زمان شده است و ادغام آن با وزارت راه و ترابری که اخیرا اتفاق افتاد خود گواه این مطلب است.

دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در این‌باره به خبرنگار این شبکه خبری، گفت: طرح تفکیک سه وزارت‌خانه راه‌وشهرسازی، وزرش و جوانان و صنعت‌، معدن و تجارت، کار کارشناسی شده و خوبی به نظر می‌رسد.

غلامرضا کاتب در ادامه با تاکید بر موافقت خود با تفکیک سه وزارت‌خانه‌ای که روز یک‌شنبه دولت از ارسال طرح آن به مجلس شورای اسلامی خبر داد، اظهار داشت: این خبر تنها از طریق رسانه‌ها به منتشر شده و هنوز به صحن مجلس تقدیم نشده است لذا، با رسیدن طرح به دست نمایندگان مردم در باره آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

براساس این گزارش، ساختار و سازمان وزارت راه و ترابری در طول مدتی که از فعالیت آن می‌گذشته‌ است به دلیل ضرورت‌های ملی به دفعات دچار تغییر و تحول شده است، روند این تحول را می‌توان به دوره‌های زیر تقسیم‌بندی کرد:


وزارت فوائد عامه
در سال 1298 هجری قمری و در دوران سلطنت ناصرالدین‌شاه وزارت فوائد عامه تأسیس شد و امور مربوط بر احداث راه، پل و راهداری برعهده وزارت‌خانه مذکور گذاشته شد. این وزارتخانه به تدریج در سال‌های پس از تأسیس به وظائف دیگری مانند تجارت و فلاحت پرداخته که به همین دلیل بعدها به نام فوائد عامه و تجارت و فلاحت تغییر نام یافته‌است، هزینه‌های راه‌سازی در این دوران با اخذ «باج راه» که در راهدارخانه‌ها گرفته می‌شد تأمین شده و این مبلغ سالیانه از سه میلیون ریال تجاوز نمی‌کرد.

اداره کل طرق و شوارع

از سال 1301 اداره‌ای به نام «اداره کل طرق و شوارع» در وزارت فلاحت و تجارت و فوائد عامه به منظور اقدام مؤثر برای ساختمان راه‌ها، نگهداری و بهره‌برداری تشکیل شد، اداره کل طرق و شوارع، راه‌های کشور را به نواحی مختلف تقسیم و مسئولیتی برای اداره امور تعمیر و نگهداری آنها معین کرد.

تشکیل وزارت طرق و شوارع
در سال 1308 به موجب قانونی که از مجلس شورای ملی گذشت، اداره کل طرق و شوارع به وزارت طرق و شوارع تبدیل شد، با تأسیس وزارت مذکور راه‌سازی در ایران گسترش یافت و با امکاناتی که به تدریج فراهم شد برنامه‌ها و پروژه‌های راه‌سازی ادامه پیدا کرد.

تشکیل وزارت راه
در سال 1315 وزارت طرق و شوارع با تصویب مجلس شورای ملی به وزارت راه تغییر نام پیدا کرد.

تغییر نام وزارت راه به وزارت راه و ترابری
در تاریخ شانزدهم تیر 1353 به‌منظور اعمال سیاست جامع و هماهنگ برای ترابری کشور و توسعه و تجهیز، گسترش، نگاهداری و ایجاد تأسیسات زیربنایی آن با توجه به مقتضیات توسعه اجتماعی، اقتصادی و عمرانی و دفاع ملی با رعایت قوانین مربوط نام وزارت راه به وزارت راه و ترابری تغییر پیدا کرد اما، کار به اینجا ختم نشد و بازهم تغییراتی در این وزارت‌خانه به‌وجود آمد.

ادغام و جابه‌جایی
طبق برنامهٔ پنجم توسعه برای کوچک‌سازی دولت قرار بود که وزارت‌خانه‌های دولت از 21 که پس از تشکیل وزارت ورزش و جوانان به 22 وزارت‌خانه رسید، به هفده وزرات کاهش پیدا کند، به همین منظور، دولت تصمیم گرفت که فرایند ادغام چند وزارت‌خانه را آغاز کند، از جمله ادغام وزارت راه و ترابری در مسکن و شهرسازی، از این رو ماجرا در هیات دولت تصویب و آمادهٔ ارایه به مجلس شد.



پس در آغاز ادغام دو وزارت‌خانهٔ راه و ترابری و مسکن و شهرسازی در هیات دولت تصویب شد که در نهایت وزارت امور زیربنایی نام گرفت، در آن زمان، وزارت راه و ترابری که پس از استیضاح وحید بهبهانی هنوز زیر دست رئیس‌جمهور بود، وی علی نیکزاد را به سرپرستی وزارت گماشت و برای وزارت امور زیربنایی به مجلس معرفی کرد.



در 4 خرداد سال 1390 لایحهٔ وظایف و اختیارات وزارت راه به مجلس برده شد
یازدهم خرداد همان سال، مجلس به ادغام وزارت‌خانه‌های راه و ترابری، مسکن و شهرسازی و ارتباطات و فناوری اطلاعات رای مثبت داد تا دوباره این وزارت‌خانه با تغییری جدید مواجه شود اما، به دلیل عدم تصویب هیات دولت از شورای نگهبان رای اعتماد نگرفت و ادغام دو وزارتخانه به زمان دیگری موکول شد.



براساس این گزارش، در تاریخ 31 خرداد 1390با تصویب مجلس شورای اسلامی و در یکم تیر ماه همان سال وزارت مسکن و شهر سازی با تأیید شورای نگهبان قانون اساسی با وزرات راه و ترابری ادغام شده و به این ترتیب وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از آن بیرون رفت که با تصویب مجلس تغییر نام وزات مسکن، وزارت راه و شهرسازی شکل گرفت و لذا، تمامی وظایف دو وزارتخانه و وزرای آن به وزارتخانه جدید و وزیر او رسید.

اما بار دیگر تغییر

به گزارش تین‌نیوز اما، با گذشت 6 سال از این اتفاق بار دیگر، وزرات‌ راه‌وشهرسازی قرار است دستخوش تفکیک و تغییر شود که همگان امید دارند این طرح مانع از تحقق برخی از اهداف آن نشود.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۲۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش منفی وزارت ورزش به تغییر نام استقلال

به گزارش ورزش سه، محمد شروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان، نسبت به مسئله مهمی که امروز مطرح گردید، واکنش نشان داد. یعنی بحث پیرامون تغییر نام باشگاه استقلال ایران به استقلال خلیج فارس.

ظهر امروز بود که عبدالعلی علی عسکری، مدیرعامل صنایع پتروشیمی خلیج فارس که مالک جدید استقلال محسوب می‌شود، از تغییر پسوند نام این باشگاه خبر داد و قرار شد زین پس، به جای استقلال ایران در نامه نگاری‌های رسمی، از استقلال خلیج فارس استفاده شود. موضوعی که اکنون با واکنش وزارت ورزش و جوانان همراه شده و آنها ادعا می‌کنند که نامه‌ای از طرف پتروشیمی خلیج فارس برای این منظور دریافت نکرده اند.

اسبقیان در گفتگوی تلویزیونی خود و در واکنش به تغییر نام استقلال گفت: این مواردی است که باید رسماً به ما اعلام شود تا ما آن را بررسی کنیم. نمی‌شود که یک نفر شایعه‌ای را مطرح کند که نام باشگاه را تغییر دهند و سپس همه به این مسئله بپردازند.  چنین چیزی نیست.

او ادامه داد: تاکنون از طرف صاحبان دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، یعنی کنسرسیوم‌های صنایع پتروشیمی و بانک‌ها، چیزی (در خصوص تغییر نام باشگاه‌ها) به صورت رسمی به وزارت ورزش و جوانان اعلام نشده است. این شرکت‌ها مختار هستند که هیئت مدیره خود را انتخاب کرده و آنها نیز مدیر عامل را تعیین کنند و در این میان هیچ دخالتی از سوی وزارت ورزش صورت نخواهد گرفت چرا که این وزارتخانه دیگر تیمداری نمی‌کند.

دیگر خبرها

  • هاشمی: حق پخش حق ورزش است، باید به ورزش داده شود/ هر باشگاهی برای تغییر نام باید مسیر قانونی را طی کند
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • تغییر نام استقلال به وزارت ورزش ربطی ندارد
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • ترابری ۱۷۵ هزار مسافر دریایی از بنادر غرب هرمزگان
  • (ویدئو) اولین واکنش وزارت ورزش به تغییر نام باشگاه استقلال
  • ببینید | اولین واکنش وزارت ورزش به تغییر نام باشگاه استقلال
  • واکنش وزارت ورزش و جوانان به تغییر نام باشگاه استقلال
  • واکنش وزارت ورزش به تغییر نام استقلال
  • واکنش منفی وزارت ورزش به تغییر نام استقلال