Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهالی روستای آقکند و برخی از روستاهای بالا دست از توابع ماهنشان از هجوم ملخ های شکم بادمجانی که طی چند سالی در مراتع و زمین های کشاورزی مشاهده می شود و به محصولات آنها آفت می زند به سطوح آمدند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شمیم ماهنشان، یکی از آفات مهم محصولات کشاورزی، مرتعی و جنگلی ملخ‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گونه های مختلفی از ملخدر چهاردانگه روی گیاهان مرتعی و محصولات کشاورزی فعال می باشند.

ملخ بادمجانی یا ملخ شکم بادمجانی که در مزارع و مراتع روستاهای بالا دست از اواخر زمستان جولان می دهند به محصولاتی هم چون نخود، گندم، عدس، لوبیا، یونجه و سایر محصولات آسیب وارد کرده و به کشاورزان ضربه بزرگی وارد می کند.

ملخ شکم بادمجانی با نام علمی Bradyporuslatipes به عنوان یک آفات polyphageیادارای دامنه میزبانی وسیع گنجانده شده است، این حشره دارای یک نسل در سال است زمستان گذرانی به صورت تخم بوده و عموما فعالیت آفت از نیمه اسفند ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه سال بعد به طول می انجامد.

این ملخ دارای پنج سن پورگی است حشره پلی فاژ بوده و دامنه میزبانی حداقل ۲۰۰ گیاه مرتعی از خانواده های مختلف گیاهی را دارد این آفت برای اولین بار در ۱۳۱۶ در جنگل های استان گیلان گزارش شد و در حال حاضر به طور کلی در جنگل هیرکانی و غرب و جنوب غرب جنگل های ایران پراکنده شده است.

ملخ شکم بادمجانی Bradyporuslatipes یکی از مهمترین آفات جنگل و مرتع بوده و به این معنی است که آفات نه تنها به درختان و گونه های گیاهی دائمی و فصلی تحت تنش و مستعد ابتلا به بیماری حمله می کند، بلکه به درختان دیگر حمله کرده و موجب ایجاد شرایط مناسب برای آلوده شدن درختان به آفات دیگر می شود.

رحمانی یکی از اهالی روستای آقکند در گفت و گو با خبرنگار شمیم ماهنشان با بیان اینکه عمده در آمد این روستائیان از راه فروش محصولاتی همچون گندم ، عدس، نخود و لوبیا است اظهارداشت:چند سالی است این نوع ملخ ها در مراتع و زمین های کشاورزیهایمان مشاهده شده و باگذشت یک ماه از بهار تعداد آنها زیاد شده و در حین رشد محصولات آفت بزرگی به حساب آمده و ضررهای هنگفتی به محصولات دارد .

وی افزود: هرسال با مراجعه به اداره جهاد کشاورزی برای سم پاشی یا دیگر اقدامات برای ازبین بردن این نوع آفت هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

رحمانی گفت: این ملخ ها پس از هجوم به این منطقه تخم ریزی کرده و هرسال به تعداد انها افزوده می شود بنابراین از مسئولین می خواهیم نسبت به سم پاشی و سن زدایی و … اقداماتی را انجام دهند چرا که با آفت زدن به غلات این منطقه ؛ اقتصاد و امر معیشتی اهالی این روستاها به چالش می افتد.

وی اظهارداشت: در صورت افزایش جمعیت های ملخ کنترل آنها از دسترس خارج شده و نیازمند کمک های ملی برای کنترل خسارات ناشی از این موضوع خواهیم بود و این کار از توان شهرستان خارج خواهد بود لذا انتظار می رود مسئولین اقدامات لازم را انجام دهند.

یکی دیگر از کشاورزان گفت: ملخ امان کشاورزان این منطقه را بریده است ، مزارع مان را نابود کرده است. همه ما کشاورزان که با هزار امید چشم انتظار محصول پربار هستیم با مشاهده آفت هایی همچون ملخ های شکم بادمجانی و بزرگ نا امیده شده و درآمدی نخواهیم داشت.

وی با کشیدن آهی اظهارداشت: ملخ ها هرساله مزارع گندم و جو مان را نابود می کنند، خوشه ها خالی می ماند، ما مانده ایم و خسارت و ضرر . کشاورزان روستاهای بالادست ماهنشان متضرر شده اند و نیاز به مساعدت های جدی دولت از جمله جهادکشاورزی و مدیریت بحران دارند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی ناوگان مکانیزاسیون راه‌حلی مناسب برای تحقق خودکفایی محصولات استراتژیک

با توجه به آنکه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی راهکار اصلی افزایش بهره وری، کاهش ضایعات و ضامن امنیت غذایی کشور محسوب می شود، از این رو حمایت دولت در بخش نوسازی ناوگان کشاورزی و  دسترسی به تکنولوژی روز دنیا در جهت تحقق شعار سال  امری ضروری است.

بنابر آمار اعلامی فائو سالانه ۳۰ تا ۳۵ درصد محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره هدر می رود، درحالی‌ که با نوسازی مکانیزاسیون تا حدی جلوی دورریز گرفته می شود که این امر در خودکفایی محصولات استراتژیک تاثیر بسزایی دارد.

در همین ارتباط کریم ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد گفت: با توجه به اهمیت موضوع برداشت غلات به ویژه گندم به عنوان راهبردی ترین محصول تولیدی،  برنامه‌ریزی‌های مدونی به منظور ساماندهی ناوگان ماشینی برداشت غلات و کلزای کشور صورت گرفته است. در طرح نوسازی و جایگزینی کمباین‌های فرسوده  شاهد کاهش درصد افت و ریزش معناداری در محصول برداشت شده خواهیم بود. با اولویت‌بندی به عمل آمده در سال ۱۴۰۳ پیش بینی می شود که ۱۰۰۰ دستگاه انواع کمباین غلات به ناوگان برداشت اضافه گردد.

متوسط عمر کمباین در کشور ۱۳ سال به بالاست

در ادامه علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: امکان توسعه مکانیزاسیون کشاورزی بدون منابع مالی و اعتبارات وجود ندارد، از این رو نوسازی ناوگان مکانیزاسیون نیازمند حمایت از کشاورزان و بهره برداران است.

او با بیان اینکه نوسازی ناوگان مکانیزاسیون در کاهش هدررفت ضایعات تاثیر بسزایی دارد، افزود: ناوگان فرسوده کشاورزی کارایی ندارد به طوریکه کشاورزان هرچقدر هزینه کنند، نتیجه مطلوبی عایدشان نمی شود. گرچه توان تولید کمباین های پیشرفته را نداریم و از طرفی واردات هم بسیار گران تمام می شود، اما نوسازی مکانیزاسیون در تحقق شعار سال بواسطه کاهش دورریزها تاثیر بسزایی دارد. به عنوان مثال وقتی ۴ تن در هکتار گندم تولید می شود، اما بواسطه ریزش ۱۰ درصد آن هدر می رود، لذا برای تحقق شعار سال و جهش تولید باید جلوی دورریز گرفته شود.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه سرمایه گذاری مناسبی در تراکتور و کمباین نداریم، افزود: بنابر آمار متوسط عمر کمباین در کشورما ۱۳ سال به بالاست و از طرفی واردات محدود تکاپوی نیاز کشور را نمی دهد. از این رو دسترسی به تکنولوژی روز دنیا به منظور ایجاد رقابت نیازمند برنامه ریزی است.

او با انتقاد از نرخ بالای سود تسهیلات در بخش کشاورزی گفت: علی رغم آنکه سود تضمینی کشاورزان ۱۵ تا ۲۰ درصد است، اما کشاورزان برای خرید تراکتور و ادوات کشاورزی باید برای دریافت تسهیلات سود ۲۳ درصدی پرداخت کنند، درحالی‌که اگر بدنبال افزایش بهره وری و تحقق شعار سال هستیم، باید تسهیلات با نرخ بهره پایین در اختیار کشاورزان قرار بگیرد.

۳۰۰ هزار دستگاه تراکتور در بخش کشاورزی باید نوسازی شود

قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: بنابر آمار وزارت جهاد ۳۰۰ هزار دستگاه تراکتور بدلیل عمر بالای ۱۳ تا ۱۴ سال باید از مزارع خارج و نوسازی شوند.

دیگر خبرها

  • سیلاب راه ارتباطی ۳۷ روستای ریگان را مسدود کرد
  • تاخیر در رهاسازی آب و خسارت به محصولات کشاورزی + فیلم
  • ثبت جهانی پالنگان نیازمند همت جمعی است
  • قطع‌برق و مسدودشدن راه روستاهای سیستان و بلوچستان
  • نوسازی ناوگان مکانیزاسیون راه‌حلی مناسب برای تحقق خودکفایی محصولات استراتژیک
  • مسدودی راه ارتباطی ۷ روستای ریگان/ مدارس شرق استان کرمان تعطیل شد
  • ترمیم اقامتگاه کشاورزان و جوی‌های آبِ روستای ماربین
  • از ایلِجار چه می‌ دانید؟ یک همدلی برای نشاکاری
  • کشاورزان برای حمل محصولات حتماً از طریق شرکت‌های مجاز اقدام کنند
  • دانه‌های آجیلی خوی به نام کشاورز و‌به کام واسطه