Web Analytics Made Easy - Statcounter

تا کنون هفت پروانه بهره برداری در حوزه معادن زیرکوه صادر شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه خبری زیرکوه نیوز، از دوران ماقبل تاریخ تا به امروز، معدن نقش برجسته‌ای در پایداری بشریت ایفا کرده است. ساکنان فلات ایران جزو اولین اقوامی بوده اند که به کشف فلز دست یافته اند. آثاری که از قسمت هایی از سرزمین ایران مربوط به هزاره ششم قبل از میلاد پیدا شده است، می تواند موید این موضوع باشد که در آن زمان، ایرانیان مس را از راه احیاء مالاکیت بدست آورده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فاصله زمانی 4000 تا 4500 سال پیش از میلاد، آلیاژ مفرغ در ایران شناخته شده بود که خود نشانگر پیشرو بودن ایرانیان در دانش و علم معدنکاری است.

ایران با حدود 1% جمعیت جهان حدود 7% ذخایر کشف شده دنیا را داراست که خود حاکی از در اختیار داشتن بستر مناسب سرمایه گذاری در این بخش است. کشورمان با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیر نفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی‌های معدنی به حساب می‌آید و در بسیاری از ذخایر مواد معدنی در دنیا ثروتمند می باشد.

در شرایط فعلی اقتصاد ایران و تحریم‌های گسترده اقتصادی، یکی از مهمترین مزیت‌های ایران برای گذر از این بحران، تکیه بر منابع معدنی و پتانسیل‌های بالقوه در داخل کشور است که از این طریق و با خلق مزیت رقابتی، تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.

شهرستان زیرکوه به عنوان یکی از شهرستانهای مرزی استان خراسان جنوبی به علت برخورداری از رشته کوههای عظیم می تواند به یکی از قطب های صنعت معدن در استان خراسان جنوبی تبدیل شود.

اگر چه وجود مشکلاتی در این حوزه از جمله دور بودن از مرکز استان و مراکز صنعتی،عدم وجود کارخانه های تولیدی و فراوری در شهرستان،صعب العبور بودن و دسترسی سخت به معادن باعث رونق نگرفتن صنعت معدن در شهرستان زیرکوه شده است اما با این وجود رئیس اداره صنعت و معدن زیرکوه از صدور هفت پروانه بهره برداری برای معادن زیرکوه خبر می دهد که این موضوع می تواند آغازی باشد برای رونق و چرخش چرخ صنعت معدن در این شهرستان محروم استان.

صدور هفت پروانه بهره برداری معدن در زیرکوه

محمد رضا صادقی در گفت و گو با پایگاه خبری زیرکوه نیوز،اذعان داشت: خراسان جنوبی یکی از استان‌های معدنی کشور است که شهرستان زیرکوه نیز از این پتانسیل استان مستثنی نیست.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت زیرکوه خاطرنشان کرد: تا کنون هفت پروانه بهره برداری در حوزه معادن زیرکوه صادر شده است و در حال حاضر معدن فلدسپات بمرود،سنگ لاشه سارجین،سنگ لاشه زردان،منیزیت گمنج ،خاک سرخ کریزان و سنگ آهن کلاته ناصر در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به آغاز فعالیت معدن سنگ آهن کلاته ناصر، تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم در بخش معدن در زیرکوه بهره‌برداری از سنگ آهن کلاته ناصر واقع در بخش مرکزی این شهرستان است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت زیرکوه با بیان اینکه در خردادماه سال گذشته اقدام برای راه‌اندازی کارگاه‌های استخراجی و سایت فراوری پروژه سنگ آهن کلاته ناصر انجام شده است، یادآور شد: در اسفندماه سال گذشته این واحد آغاز به استخراج و تولید سنگ آهن فراوری شده (دانه‌بندی و عیاربندی) با عیار حدود 60 درصد کرد.

صادقی ادامه داد: در این واحد معدنی برای حدود 15 نفر به صورت مستقیم و برای بیش‌از 30 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.

وی اضافه کرد: تاکنون حدود 5 هزار تن سنگ آهن در این واحد معدنی دانه‌بندی، تولید و به بندرعباس حمل شده است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت زیرکوه افزود: تولیدات این واحد معدنی برای صنعت فولاد در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین به خارج از کشور صادر می‌شود.

به هرحال آنچه مشهود است این است که در شرایط فعلی اقتصاد ایران و تحریم‌های گسترده اقتصادی، یکی از مهمترین مزیت‌های ایران برای گذر از این بحران، تکیه بر منابع معدنی و پتانسیل‌های بالقوه در داخل کشور است که از این طریق و با خلق مزیت رقابتی، تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.

بخش معدن در دوران بحران اقتصادی جهانی، نشان داده است که کمترین آسیب‌پذیری در سیکل‌های تجاری را داشته و بیشترین کمک را به اقتصاد کرده است و در شرایط اقتصاد مقاومتی نیز معدن از اهمیت مضاعفی برخوردار می‌شود.

بنابراین دولت و مجلس باید نگاه ویژه‌ای به این بخش مهم داشته باشند تا سرمایه گذاری و نیروی کار در این بخش افزایش یافته و کمک قابل توجهی برای توسعه مناطق محروم باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۵۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف

فرماندار خوسف از اکتشاف چهار ماده معدنی ارزشمند در یک محدوده معدنی این شهرستان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، به مناسبت هفته کار و کارگر با حضور فرماندار شهرستان خوسف و بخشدار جلگه ماژان  تجهیز کارگاه و استخراج معدن مس کیهان شرکت میناکان  معدن قلعه زری این شهرستان آغاز شد.

فرماندار شهرستان خوسف در این مراسم گفت: در این محدوده معدنی در 28 کیلومتر مربع اقدامات لازم برای اکتشاف و استخراج 4 ماده معدنی طلا، مس، روی و سرب انجام خواهد شد.

حسینی با اشاده به اینکه  برای اولین بار در استان از بعد تنوع معدنی در یک محدوده معدنی این کار انجام می‌شود خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود با آغاز تجهیز کارگاه این معدن، در گام نخست 35 نفر و در گام دوم برای استخراج حدود 130 نفر و در نهایت پس از راه‌اندازی کارخانه فرآوری معدنی که پیش‌بینی می‌شود ظرف 2 سال آینده افتتاح شود، در مجموع  شاهد حدود 330 نفر اشتغال زایی در این مجموعه معدنی خواهیم بود. 

به گفته وی اتفاق مهمی که این مجموعه معدنی را از سایر معادن مشابه متمایز می‌کند، استفاده از ظرفیت فنی مهندسی و متخصصین معدن قلعه زری و توان جوانان این منطقه است که در بسیاری از حوزه‌ها توانسته اولین‌ها را در بحث اکتشاف و استخراج در استان را رقم بزند. 

وی ادامه داد: دومین مورد تمایز آن، قرارگیری چهار ماده معدنی مهم طلا، مس، سرب و روی در یک محدوده است که برای اولین بار در استان انجام می‌شود.

حسینی یاد آور شد: پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک شاهد گسترش این مجموعه معدنی با توجه به سابقه 50 ساله و نیک معدن قلعه باشیم.

مراسم هفته فرهنگ پهلوانی در شهرستان خوسف برگزار شد

17 شوال به مناسبت سالروز مبارزه دلاورانه و جوانمردانه امام علی( ع) و شکست دشمن و سربلندی اسلام، روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای نامیده شده و به این مناسبت مراسمی در زورخانه تقاب امام علی ( ع ) شهرستان خوسف با حضور فرماندار، امام جمعه، مدیرکل ورزش و جوانان استان خراسان جنوبی و تعدادی از مسئولان این شهرستان و پیشکسوتان در زورخانه امام علی  (علیه السلام ) برگزار شد.

در این مراسم ورزشکاران زورخانه‌ای با اجرای حرکات و برنامه‌های خاص این رشته ورزشی توانایی‌های خود را به نمایش گذاشتند.

در ادامه این مراسم که با حضور پرچم سرخ گنبد حضرت ابوالفضل العباس، قمر منیر بنی هاشم بر معنویت آن افزوده شده بود ورزشکاران و حاضر به مدیحه ثرایی ذاکران اهل بیت(ع) پرداختند.

در پایان این مراسم هم از مدیران چهار گود باستانی پوریا ولی بیرجند، قمر بنی هاشم خوسف، امام علی (ع) تقاب و سلطان ابوالقاسم روستای نصر آباد با اهدا لوح سپاس تجلیل شد.

در حاشیه مراسم گرامیداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش باستانی در روستای تقاب، مدیرکل ورزش و جوانان استان به همراه فرماندار و امام جمعه خوسف از سالن ورزشی حکمت تقاب بازدید کردند و در جریان مشکلات این سالن ورزشی که تنها سالن استاندارد این شهرستان از نظر ابعاد کفپوش است، قرار گرفت و قول مساعد برای رفع این مشکلات را داد.            

محمدعلی ربیعی در این بازدید حضور تعداد زیادی از ورزشکاران در این سالن را نشانه استقبال جوانان و نوجوان این منطقه از ورزش دانست و گفت: در راستای بهینه سازی این زیرساخت و ارائه خدمات بهتر به ورزشکاران با حمایت فرمانداری، دهیاری و شورای اسلامی تقاب از هیچ تلاشی در برای حل مشکلات این سالن ورزشی دریغ نخواهیم کرد.

انتهای پیام/‌251/.

دیگر خبرها

  • اکتشاف ۴ ماده معدنی ارزشمند در خوسف
  • بهره‌برداری از معدن آلبلاغ برکات زیادی برای مردم دارد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • نخستین پروانه بهره‌برداری شهرک دولتی صادر شد
  • نخستین پروانه بهره‌ برداری شهرک دولتی صادر شد
  • بردسکن، جزیره گنج دورافتاده خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • دو پروژه بزرگ آبرسانی در بیدهند و کرمجگان به بهره‌برداری می‌رسند
  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم