Web Analytics Made Easy - Statcounter

اردبیل – مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان اردبیل گفت: در سال گذشته ۱۹۸ شکایت از واحدهای صنعتی اردبیل از سوی شهروندان واصل شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد خداپرست ظهر سه‌شنبه در نشست مشترک با اصحاب رسانه تصریح کرد: به عنوان مثال واحدهایی داشتیم که در کنار روستاها موجب آلودگی هوا و یا منابع آبی شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سال گذشته هزار و ۸۵۱ بازدید از واحدهای صنعتی، خدماتی و تولیدی استان انجام شده و ۳۱۲ مورد اخطاریه زیست‌محیطی به واحدها ارائه شده است.

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان متذکر شد: برخی واحدها حتی خود اظهاری از فعالیت خود دارند و سه آزمایشگاه معتمد نیز در این خصوص با محیط‌زیست استان همکاری دارد.

خداپرست با تأکید به اینکه در صورت خودداری از دریافت اخطاریه واحد تولیدی جزو صنایع آلاینده محسوب می‌شود، ادامه داد: سال گذشته با کاهش محسوس به نسبت سال‌های ماقبل ۱۳ واحد آلاینده شناسایی شد.

وی تأکید کرد: این واحدها ملزم هستند یک درصد از فروش خود را به امور مالیاتی جهت جبران خسارت زیست‌محیطی پرداخت کنند که البته این میزان کفاف خسارت وارده را نداده و صرفاً اهرم فشار به واحد آلاینده است.

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان با تأکید به اینکه اگر آلایندگی شدید باشد، واحد تولیدی تعطیل می‌شود، ادامه داد: امسال پنج واحد تولیدی به دلیل آلایندگی تعطیل شدند.

خداپرست به انجام ۲۶۷ مورد پایش از شهرک‌های صنعتی نیز اشاره کرد و گفت: ۸۷۵ مورد بازدید از انواع پسماند تولیدی استان نیز انجام شده است.

صدور ۲ هزار پروانه شکار در یک سال

وی در تشریح وضعیت صیانت از حیات‌وحش استان اضافه کرد: در این راستا برنامه‌های متعددی از جمله مدیریت مناطق تحت حفاظت، شناسایی مناطق مستعد حفاظت زیست‌محیطی و قرق اختصاصی در دستور کار است.

به گفته مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان ۱۱۱ مورد نظارت بر مراکز نگه‌داری حیات‌وحش انجام شده و سال گذشته دو هزار و دو پروانه شکار صادر شده است.

خداپرست با اشاره به راه‌اندازی کلینیک حیات‌وحش در محل موزه تاریخ طبیعی اضافه کرد: سال گذشته ۲۳۸ مورد تیمار و رهاسازی حیات‌وحش انجام شده است.

وی به صدور هزار و ۳۹۹ دفترچه شناسایی شکارچیان اشاره کرد و گفت: در استان اردبیل بیش از پنج هزار نفر شکارچی فعالیت دارند.

وی به شناسایی ۳۲۰ شکارچی متخلف و غیرمجاز در سال گذشته اشاره کرد و افزود: بیشترین میزان شکار در اردبیل از بین پرندگان است.

همایش مدیریت سبز در اردبیل برگزار می‌شود

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان در تشریح برنامه‌های هفته محیط‌زیست به برگزاری همایش مشترک مدیریت سبز با همکاری ادارات گاز، برق و آب و فاضلاب شهری اشاره کرد.

خداپرست افزود: در هفته محیط‌زیست بازدید از موزه تاریخی رایگان بوده و با مراکز معاینه فنی نیز هماهنگی لازم برای ارائه تخفیف ۵۰ درصد انجام شده است.

وی به پاک‌سازی برخی مناطق تحت مدیریت از جمله دریاچه نئور اشاره کرد و گفت: همچنین صعود به سبلان و پاک‌سازی کوه سبلان در دستور کار است.

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان به انجام گشت‌های ویژه جهت بازدید از واحدهای صنعتی و بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت: برنامه آموزش روستاییان نیز با همکاری سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار می‌شود.

به گفته خداپرست برگزاری مسابقه نقاشی و مقاله‌نویسی در موزه تاریخ طبیعی و نشست با چهره‌های محیط‌زیستی از دیگر برنامه‌های این ایام است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۵۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمارها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود.امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

کد خبر 6089248

دیگر خبرها

  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل