Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@03:46:49 GMT

تکرار پرسشی از وزیر که بی پاسخ ماند

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۶۶۹۱۷

تکرار پرسشی از وزیر که بی پاسخ ماند

جامعه:هفته گذشته ؛ درست در چنین روزی وزیر بهداشت کشورمان پس از پایان نشست هیئت وزیران وقتی با چند پرسش خبرنگار روزنامه قدس مواجه شد ، این پرسش ها را هدفمند ، سیاسی و احتمالاً تلاشی برای تخریب دولتمردان و نادیده انگاشتن تلاش خود و همکارانش در وزارتخانه ای که وی متولی اداره آن است خواند.

جواد صبوحی

آن روز ، طرح این پرسش ها چنان خاطر قاضی زاده هاشمی ؛ را مکدر ساخت که وی ناگزیر شد! با عباراتی تند و توهین آمیز خبرنگار قدس را خطاب و عتاب قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرایی تاخیر در انتشار حساب‌ ملی سلامت از سال ۹۳ تا کنون، یکی از پرسش هایی بود که وزیر ، طرح آن را نادرست و سیاسی عنوان کرد. موضوعی که گرچه پیش از آن نیز بارها از سوی منتقدان عنوان شده بود اما او خود هیچگاه در این خصوص اظهار نظر نکرده بود.

واقعیت آن است که پس از اجرایی شدن طرح تحول سلامت در اردیبهشت‌ماه سال ۹۳ تا کنون مدیران وزارت بهداشت و درمان همواره کاهش پرداختی از جیب بیماران را به‌عنوان مهم‌ترین دستاورد این مهم مطرح می‌کنند، حال آن‌که این ادعا بارها از سوی برخی از کارشناسان این حوزه با تردیدهایی مواجه شده است. منتقدان می گویند هزینه‌های این طرح بیش از آن چیزی است که در در ابتدا تصور آن می رفت.

گشودن گره از درستی و یا نادرستی این ادعا با تحلیل حساب ملی سلامت قابل بررسی است؛حسابی که داده‌ها و اطلاعات لازم را در خصوص نظام سلامت به‌ صورت جامع و کامل برای دوره معینی در اختیار سیاستگذاران این حوزه قرار می‌دهد.

اما مشکل اساسی در این است که مستندات این حساب از سه سال پیش تاکنون منتشرنشده است .آخرین باری که حساب ملی سلامت منتشر شد، مربوط به سال ۹۲ بوده که در سایت مرکز آمار قابل‌دسترس است؛ و عملاً پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت هیچ آماری در این خصوص منتشر نشده است.

متولیان این وزارتخانه هر از گاه در عین آنکه با اظهاراتی متفاوت مسئولیت انتشار این حساب ها را متوجه مرکز آمار ایران دانسته اند اما با تکرار مطالبات، آمادگی خود را برای انتشار این آمار اعلام می کنند. چنانچه اردیبهشت ماه گذشته رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت در اظهار نظری اعلام کرد:وزارت بهداشت مسئول حساب های ملی سلامت نیست و اگر مرجعی قانونی این وزارتخانه را در این زمینه بپذیرد حاضریم تا دو هفته دیگر حساب های ملی سلامت را در سال‌های ۹۴ و ۹۵ که مربوط به وزارت بهداشت می‌شود، ارائه بدهیم .

این درحالیست که پیش از این ایرج حریرچی، قائم مقام و سخنگوی وزارت بهداشت گفته بود حساب‌های ملی سلامت در حال حاضر متولی ندارد .

جالب آنکه در صفحه وبسایت موسسه ملی تحقیقات سلامت ایرانیان، زیر نظر وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی که همچنان قابل دسترسی است در خصوص حساب های ملی سلامت (NHA)آمده است: از نظر سازمان بهداشت جهانی ایران جهت تهیه حساب های ملی سلامت در گروه کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی قرار گرفته است. به همین منظور ایران از سال ۱۳۸۰ اقدام به تهیه حساب های ملی سلامت خود به عنوان اولین کشور در منطقه نمود.

اینک پس از گذشت یک هفته از برخورد سوال برانگیز وزیر با خبرنگار قدس ، طرح این چند پرسش را همچنان لازم می دانیم که دلیل عدم انتشار حساب‌های ملی سلامت چیست و اگر وزارت بهداشت خود را متولی انتشار آن نمی داند چرا تا پیش از این اقدام به انتشار آن کرده است؟

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۶۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، عباس عبادی، در دومین روز از اجلاس مدیران پرستاری کشور که با حضور دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی در مشهد مقدس برگزار شد، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مساله جهانی است، اظهار کرد: در جهان ۲۸ میلیون نفر کادر پرستاری مشغول خدمت رسانی هستند، اما نیاز جهان ۳۴ میلیون پرستار است، یعنی با کمبود ۶ میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم، از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی با تاکید بر اینکه موضوع عدالت در سلامت از اولویت های وزارت بهداشت محسوب می شود، افزود: عدالت در سلامت به معنای دسترسی آسان و ارزان مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان ۸ درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به ۱۱ درصد نیز می ‌رسد، اما در کشور ما ۳ تا ۵ درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه ‌ای به حوزه سلامت شد، این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به ۳ تا ۴ درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

انسان سالم محور توسعه پایدار است

وی با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در 100 سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود، اما بعد از توسعه فناوری‌ ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوعاتی مانند سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

وی ادامه داد: در کنار سلامت جسمانی، سلامت روان نیز از جمله موضوعاتی است که اگر به آن پرداخته نشود، جهان در یمرز بحران قرار می ‌گیرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در زمینه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی وجود دارد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌ اند، استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه ‌های درسی‌ شان در حوزه‌ های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال، در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران است و برآوردها نشان داده ۸۵ درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر، پرستاری در منزل توسعه خوبی نداشته است، یادآور شد: البته در دولت سیزدهم در برنامه هفتم توسعه به پوشش بیمه‌ ای خدمات پرستاری در منزل اشاره شده است که امید می‌ رود وضعیت را بهبود بخشد‌.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور، تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری، ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت ۵۵۰ هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است، بنابراین پرستاران می‌ توانند در سنجه‌ های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می ‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه ‌تر می‌ کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌ دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا ۳۰ سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می ‌شوند، جایگاه آنها در نظام سلامت باید ارتقا پیدا کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در رشته ‌های پرستاری، اتاق عمل و فوریت ‌های پزشکی سالانه ۱۵ هزار نفر در گروه پرستاری تربیت می ‌شوند، خاطرنشان کرد: درحال حاضر، در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ۱۳ رشته کارشناسی ارشد پرستاری وجود دارد که شامل مراقبت‌ های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، سلامت جامعه، سلامت روان، پرستاری و سایر رشته هاست.

نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در حرفه پرستاری، بیان کرد: در دنیا ۹۰ درصد پرستاران را بانوان و ۱۰ درصد را آقایان تشکیل می‌ دهند، اما در کشور ما پذیرش دانشجویان مرد افزایش یافته و ۷۵ درصد پرستاران، زن و ۲۵ درصد آنها، مرد هستند.

عبادی افزود: جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌ کند.

وی گفت: ماهیت شغل پرستاری، سخت و دشوار است، زیرا خدمت پرستاری لحظه ای متوقف نشده و مراقبت از بیمار در شیفت های پی در پی ادامه دارد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت در ادامه سخنانش ضمن قدردانی از تلاش های ارزشمند دستیار رییس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی ‌های اجتماعی، در زمینه پیگیری فرآیند نگارش لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران، گفت: این لایحه به انجمن ‌های پرستاری ارسال شده و در این زمینه نیاز به حمایت بیشتری داریم.

وی گفت: امیدواریم پس از تدوین لایحه نهایی و چکش کاری آن در وزارت بهداشت، از ظرفیت‌ های نهاد ریاست جمهوری برای ابلاغ آن نیز بهره ببریم تا خدمات سلامت توام با حفظ کرامت مردم و پرستاران، با کیفیت بالا به جامعه ارائه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت زیرساخت‌ های نظام سلامت آفریقا
  • آمادگی وزارت بهداشت برای تقویت نظام سلامت در قاره آفریقا
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • اقدامات وزارت بهداشت برای افزایش امید و انگیزه دستیاران
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • پرستاران بیشترین نقش را در زمینه سلامت جامعه دارند
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان