Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-05@16:26:02 GMT

چوب حراج فرصت طلبان مجازی بر کاشی های قدیمی

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۶۶۹۷۰

چوب حراج فرصت طلبان مجازی بر کاشی های قدیمی

جامعه:«کاشی لعاب دار و نقاشی با دست تاریخ نصب ۱۳۰۰ با نام نصب کننده »،«کاشی لعاب دار یک جفت۱۵۰ هزارتومان»،« کاشی لعاب دار طرح بسم الله الرحمن الرحیم، قدمت ۹۵ ساله، طول۲۹، عرض ۲۳، پهنا۲ سانتی متر.اهل معاوضه با وسیله و پول هم هستیم.»

محبوبه علی پور: چندسالی است که علاوه عتیقه فروشی‌ها،فضاهای مجازی نیز جولانگاه دلالان آثار تاریخی به خصوص کاشی‌ها و کتیبه‌ها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانکه می‌توان به وضوح دست اندازی‌های آن‌ها را بر تن بناهای تک افتاده و بی دفاع شهرها و روستاها دید.

احمدرضا حشمتی، کارشناس رسمی دادگستری درحوزه میراث فرهنگی و ابنیه و آثار تاریخی با تأکید بر همین قضیه در گفت و گو با ما می گوید: به اعتقاد من تنها راه مؤثر برای ممانعت از سرقت و معامله‌های غیرقانونی در این حوزه نخست تعیین وضعیت ارزشمندی و سپس شناسنامه دارشدن کاشی‌ها و کتیبه هاست. به طوری که به دنبال سرقت و انتقال آن‌ها امکان رهگیری وجود داشته باشد تا امکان این گونه فعالیت های غیرقانونی از عاملان آن سلب شود.

تنها ۲۰تا۳۰ درصد پرونده‌های ثبتی بناها و آثار تاریخی موجود قابل استناد بوده و می توان نسبت به حفاظت وصیانت آن‌ها عمل کرد. وی ادامه می دهد: لازمه اجرای شناسنامه دارشدن این کاشی‌ها نیز منوط به واجد ارزش دانستن بناهای تاریخی است.چنانکه این آثار مورد عکسبرداری و مستندسازی قرار بگیرند. همچنین در صورتی که به ثبت نرسیده اند این رویه انجام شود.در صورت ثبت نیز بازدید از پرونده‌های آن صورت بگیرد. چراکه با ثبت این آثار تا حدودی امکان صیانت و حراست فراهم می‌شود. البته درحال حاضر درصد اندکی از پرونده‌های موجود نیز بدون اشکال می‌باشند. زیرا در گذشته تنها مسئله حائز اهمیت در ثبت آثار تاریخی پیشگیری از تخریب آن‌ها بود و دیگرهیچکس به جزئیاتی همانند حفاظت کاشی‌ها توجه نداشت.

حشمتی خاطرنشان می کند: امروزه در بسیاری از موارد تنها نامی از آثار ثبت شده باقی است. چنانکه پرونده ویلای نمازی با آن همه جنجالی که به پا کرد تنها یک نام در این پرونده وجود دارد. در واقع در پرونده یادشده هیچ نقشه، پلان و عکسی نمی‌بینید. به این ترتیب تنها ۲۰تا۳۰ درصد پرونده‌های ثبتی بناها و آثار تاریخی موجود قابل استناد بوده و می توان نسبت به حفاظت وصیانت آن‌ها عمل کرد.

وی اضافه کرد: از دیگر دلایل تخریب و سرقت این کاشی‌ها سست بودن بنا و امکان تخریب به سادگی است .از این رو باید به استحکام بخشی این تزئیات توجه کرد.این درحالیست که حتی بسیاری از مالکان اهمیت و ارزش این بناها وکاشی‌ها را به درستی نمی‌دانند.

این کارشناس ارشد حفاظت ومرمت آثار تاریخی با تأکید براین که نمی‌توان باتکیه بر نظارت فیزیکی مانع سرقت و معامله کاشی‌های تاریخی شد، افزود:هیچ ارگانی نمی‌تواند برای حفاظت از این کاشی‌ها کاری انجام دهد نه یگان حفاظت میراث فرهنگی و نه نیروی انتظامی توان مداخله دراین زمینه را به طورکامل و همه جانبه ندارد. زیرا این بناها پراکنده هستند چنانکه در شهرتهران که شاهد فراوانی اینگونه سرقت ها ومعامله‌ها هستیم می‌توان آثار تاریخی بی شماری را در مناطق مختلف همانند بازار، سنگلج ،عود جلان، شمیران و ری دید.

حشمتی با نفی فعالیت های شبکه‌های جهانی دراین معامله‌ها می گوید: درحال حاضر به وفور کاشی‌های تاریخی در مغازه‌های خیابان هایی مانند منوچهری عرضه می‌شود درحالی که در این مناطق افراد آسیب دیده اجتماعی همانند معتادان کم نیستند که حاضرند به هر وسیله‌ای نیازهای خود را رفع کنند اگر شبکه هایی در سرقت و معامله کاشی‌های تاریخی دخالت داشتند پس این افراد باید از این بازار استفاده می‌کردند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد:برای مقابله با عرضه کاشی‌های سرقتی در مغازه‌ها از طریق میراث فرهنگی نمی‌توان مانع این معامله‌ها شد بلکه ازطریق قوه قضاییه، وزارت اطلاعات وسازمان بازرسی باید اقدام کرد. زیرا تا فردی اعلام شکایت نکند و سندی برای اعلام و احراز مالکیت نداشته باشد هیچ پیگردی صورت نمی‌گیرد.البته قانونی هم نیست که به هر کسی انگ سرقت و تخریب بزنیم.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۶۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

سیدسعید صفوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: در حال حاضر دو هزار اثر تاریخی، طبیعی، ناملموس و منقول در استان زنجان شناسایی شد که از این تعداد ۹۴۰ اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی و جهانی ثبت شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان افزود: این آثار حاوی اطلاعات ارزشمندی از فرهنگ و تمدن بشری در منطقه جغرافیایی استان هستند که استقرار و پیشینه سکونت در استان را نشان می‌دهد و ثبت آنها در فهرست ملی سبب حمایت‌های قانونی و حفاظتی از اثر خواهد شد.

صفوی ادامه داد: تلاش می‌کنیم همه حمام‌ها، قلعه‌ها، پل و بناهای طبیعی و سایر مناطقی از سطح استان که پتانسیل ثبت ملی دارند، به فهرست آثار ملی اضافه شود.

وی در ادامه از تشکیل مجمع استانی تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری خبر داد و گفت: هدف از برگزاری این مجمع افزایش مشارکت‌های بخش خصوصی در حوزه گردشگری و استفاده از ظرفیت‌های آن برای توسعه این بخش در استان است، رؤسا و نمایندگان تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری استان در تعامل با معاونت گردشگری و کارشناسان اداره کل باید از تمام تأسیسات گردشگری سطح استان بازدید کنند.

صفوی بیان کرد: تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری استان با انسجام و جدیت بیشتر با انعقاد جلسات ماهانه مسائل و مشکلات حوزه‌های خدماتی خود (پذیرایی و اقامتی، تفریحی و سرگرمی) را بررسی و برای حل و فصل آن پیگیری‌های لازم را اجرا کنند.

کد خبر 750507

دیگر خبرها

  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون» تمدید شد
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • کیف قاپی خشن در استانبول + فیلم | مقاومت زن را در برابر مشت‌های سنگین سارق ببینید | پلیس با تمام توان دنبال دستگیری سارق است
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • تحول ساختاری در فرایند حمل‌ و نقل کالا در استان یزد
  • اعلام فرصت ناشران بخش مجازی نمایشگاه کتاب برای آماده‌سازی پنل
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت