Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه و مدیریت حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست از افزایش سدسازی کشور ترکیه روی دجله و فرات خبرداد و گفت: در این شرایط لازم است دیپلماسی کشور ما به این موضوع ورود جدی پیدا کند و وزارت خارجه کشور ما روی این مسئله حساس باشد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ محمد مجابی با اشاره به سدسازی‌های کشور ترکیه گفت: در حال حاضر ترکیه به دنبال افزایش سدسازی روی دجله و فرات است که در این شرایط لازم است دیپلماسی کشور ما به این موضوع ورود جدی پیدا کند و وزارت خارجه کشور ما روی این مسئله حساس باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: سدهای متعددی که کشور ترکیه روی دجله و فرات زده باعث شده است که حق‌آبه کشور عراق کاهش پیدا کند.

معاون توسعه و مدیریت حقوقی سازمان حفاظت از محیط زیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره خروج ایالات متحده امریکا از توافقنامه پاریس گفت: ایالات متحده آمریکا جزء 10 کشور اول جهان در تولید گازهای گلخانه‌ای است؛ بر اساس ماده 28 این موافقتنامه خروج یک کشور از توافقنامه پاریس ترتیبات خاصی دارد و باید در یک پروسه سه ساله بررسی شود.

مجابی ادامه داد: تصمیم رئیس‌جمهور امریکا در زمینه خروج از توافقنامه پاریس عملاً در پایان دوره ریاست جمهوری‌شان محقق می‌شود. در حال حاضر دولت امریکا بر اساس این موافقتنامه تکلیف دارد که به کشورهای در حال توسعه در کاهش گازهای گلخانه‌ای کمک کند. با توجه به واکنش‌های منفی مردم کشور امریکا و جامعه جهانی دولت امریکا مجبور به تجدید نظر درباره این موضوع خواهد شد.

وی با بیان اینکه دولت لایحه‌ای را با عنوان هوای پاک تقدیم مجلس کرد، تصریح کرد: خیلی از مواردی که در قانون مسکوت مانده بود در لایحه هوای پاک به آن رسیدگی شد همچنین لایحه دیگری تحت عنوان حفظ، احیاء و مدیریت تالاب‌های کشور به تصویب مجلس رسید که در برگیرنده تکالیفی در حوزه روان آب‌هاست؛ در این لایحه به آب‌های سطحی توجه ویژه‌ای شده همچنین دولت لایحه‌ای را به مجلس داده است که اختیار شروع سال تحصیلی مدارس با دولت باشد، چون اقلیم ما در شهر‌ها و استان‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است؛ امیدواریم که مجلس این لایحه را نیز تصویب کند.

معاون توسعه و مدیریت حقوقی سازمان حفاظت از محیط زیست درباره بزرگترین مشکلات زیست محیطی جهانی که کشور ما نیز درگیر آن است، گفت: در جهان نگاه یک سویه به توسعه باعث شده است که میزان برداشت از منابع افزایش پیدا کند به‌ویژه در قرن 20 با افزایش توان بشر افزایش بهره‌کشی از منابع را شاهد بودیم؛ میزان تولید پسماند‌ها و عدم مدیریت آن‌ها باعث شد که آلودگی‌های زیادی به وجود آید و منجر به مشکلات جدی برای محیط زیست شود.

مجابی ادامه داد: آنچه که در حال حاضر به عنوان یکی از مهمترین چالش‌های زیست محیطی مطرح شده، گرمایش کره زمین است. در حال حاضر شاهدیم که به دلیل گرم شدن کره زمین میزان تولید گازهای گلخانه‌ای افزایش پیدا کرده است و در صورت ادامه این روند تغییرات جدی در اقلیم جهان ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه بحران‌های زیست محیطی در یک شب ایجاد نمی‌شود که بخواهد یک شبه حل شود، گفت: مشارکت جهانی برای کنترل گرمایش کره زمین نیاز است؛ انتشار گازهای گلخانه‌ای در یک مرز نمی‌ماند بلکه کل اتمسفر را تغییر می‌دهد.

معاون توسعه و مدیریت حقوقی سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به توافق‌نامه پاریس اظهارکرد: این توافق‌نامه به امضای 194 کشور جهان رسیده است که کلیات آن را مجلس 144 کشور تصویب کرده است. اصل موضوع تفاهم‌نامه پاریس این است که کشورهای پیشرفته تکنولوژی خود را در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار دهند و چون کشورهای در حال توسعه نقش جدی در میزان تولید گازهای گلخانه‌ای داشته‌اند کمک‌های اقتصادی به کشورهای در حال توسعه برای کاهش این گاز‌ها شود.

توافقنامه پاریس برای ایران لازم‌الاجرا نیست

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در اصلاح الگوی مصرف و سیاست‌های انرژی بسیار سخت گیرانه‌تر از توافق‌نامه پاریس است، اظهار کرد: موافقتنامه پاریس در کشورهایی مانند ما لازم‌الاجرا نیست چرا که سیاست‌هایی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده و تکالیف بسیار جدی در حوزه محیط زیست مشخص کرده است که پیشروتر از موافقتنامه پاریس است.

معاون توسعه و مدیریت حقوقی سازمان حفاظت از محیط زیست افزود: سیاستگذاری نقش جدی برای شروع هر کاری دارد. در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران اصلی داریم که حفاظت از محیط زیست را وظیفه همگانی می‌داند. برای اینکه بتوانیم به این اصل قانون اساسی برسیم باید بین حقوق اساسی و قوانین برنامه پل ارتباطی به وجود بیاوریم. سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست باعث می‌شود که با تغییر یک دولت و یک مجلس همه اوضاع تغییر نکند. مقام معظم رهبری با استفاده از اصل 110 قانون اساسی به مسئله ورود و سیاست‌های کلی زیست محیطی را در سال 94 ابلاغ کردند. این سیاست‌های کلی 15 ماده دارد و مطالعه جدی روی آن‌ها صورت گرفته است.

مجابی با اشاره به اینکه اصل اول این سیاست‌های ابلاغی در حوزه عناصر حیاتی مانند آب، هوا و خاک و به تبع آن تنوع زیستی است، اظهار کرد: جرم‌انگاری، تخریب و آلودگی محیط زیست بحث‌های اقتصاد سبز، گسترش اقتصاد سازگار با محیط زیست، استفاده از فناوری‌های نوین، توجه به مشارکت عامه جامعه، استفاده از امر به معروف برای بهبود وضعیت محیط زیست و ورود به مسائل جدی که کشور با آن روبروست مانند گرد و غبار و بحث دیپلماسی محیط زیست از جمله سیاست‌هایی است که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند. این مسئله باعث شد که بین قوای سه گانه انسجام بیشتری به وجود آید. تمام قوا باید درگیر این سیاست‌ها باشند تا این سیاست‌ها تبدیل به قانون شود.

وی با اشاره به اینکه دولت یازدهم از ابتدا خود را دولتی محیط زیستی اعلام کرد، گفت: تصویب لوایح زیست محیطی در مجلس و برخوردهای قوه قضاییه با متخلفان محیط زیستی نشان می‌دهد که ارکان کشور دغدغه محیط زیست را دارند، اما افراد جامعه باید مطالبه‌گرانی باشند که خودشان در زمینه محیط زیست اقدامات درستی انجام دهند.

ضایعات مواد غذایی‌ می‌تواند 10 میلیون نفر را سیر کند

مجابی همچنین تاکید کرد: ما کشوری هستیم که میزان ضایعات مواد غذایی‌مان می‌تواند 10 میلیون نفر را سیر کند و این برازنده یک کشور مسلمان نیست و باید به این موضوعات نیز توجه شود.

انتهای پیام/

R1365/P34399/S2,23/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۶۷۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید تکبیری در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو ۲۰۲۴) که با حضور سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و دیگر مقامات و مسوولان کشوری در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت:با حمد و سپاس به درگاه الهی از افتتاح این دوره، لازم می‌دانم مراتب تشکر خود را ازملت شریف ایران، رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهدای گرامی و جانبازان و خانواده‌های آن‌ها ابراز نمایم و فرصت را مغتنم شمرده و به این نکته اشاره کنم که اگر توصیه و تدابیر رهبر معظم‌انقلاب اسلامی بر امر صادرات نبود اکنون رویدادی این چنین، وجود نداشت.

وی گفت: این رویداد برای بازیگران اقتصادی خارجی یک جذابیت قابل توجه را در جهت توسعه همکار‌یهای اقتصادی با ایران فراهم می‌کند.

تکبیری تاکید کرد: با برگزاری رویداد ایران اکسپو که با حمایت همه جانبه دولت و همه بخش‌های مرتبط آغاز شد به دنیا ثابت کردیم که کشور عزیزمان تحریم پذیر نیست و بازار تجاری ایران برای کشور‌های خارجی بسیار جذاب است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ گفت: برای صادرکنندگان برتر کشورمان که با تمام توان خود، پا در میدان نبرد تجارت جهانی نهاده و توانسته اند پرچم اقتدار کشورمان را در این عرصه بالا ببرند آرزوی موفقیت دارم و امید است با حضور پر رنگ در بازار‌های بین المللی و ارتقای کمی و کیفی هر چه بیشتر محصولاتشان بتوانند به اهداف مطلوب خود در راستای خدمت به کشور دست یابند و مَقدمِ تجار گرامی از نقاط مختلف جهان که در این رویداد حاضر شده و ایران را که مهد تمدن، فرهنگ و تجارت دیرینه است را به عنوان مقصد تجاری خود انتخاب کرده اند، ارج می‌نهم.

تکبیری با بیان اینکه تحقق شعار سال، یعنی رشد و جهش تولید مدنظر مقام معظم رهبری، با دانش و تکنولوژی محقق می‌شود گفت: شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»، در واقع تأکید بر نقش محوری مردم در مسیر رشد و پیشرفت اقتصادی است و در همین راستا کشورمان با تقویت روابط با کشور‌های هدف و همسایگان خود و به کارگیری دیپلماسی چندجانبه و عضویت در سازمان همکاری شانگهای و بریکس، به‌دنبال مشارکت و همکاری در اقتصاد و تجارت جهانی است.

رئیس ستاد برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ افزود: ایران با بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و تعریف دقیق جایگاه خود، با توجه به رویداد‌های نظام بین‌المللی، توانسته نقشی مهم، در روند‌های کلان منطقه‌ای و بین‌المللی برعهده گیرد و همان‌طور که انتظار می‌رود، در جهت‌دهی به تحولات آتیِ جهانی نیز نقشی راهبردی داشته باشد.

وی در عین حال ضمن تشکر و قدردانی از هماهنگی و همکاری همه سازمان‌ها برای برگزاری این رویداد ارزشمند ملی و استقبال ویژه از میهمانان خارجی گفت: در این دوره خوشبختانه حدود ۸۰۰ شرکت برتر صادراتی ایرانی حضور دارند و بیش از ۲۵۰۰ تاجر و بازرگان از بیش از ۱۰۰ کشور دنیا از نمایشگاه بازدید خواهند کرد. این استقبال بی نظیر، بیانگر آن است که دوره‌ی قبل، دوره‌ی موفقی بوده که استقبال به این حد رسیده است، چون اگر این پروژه موفق نبود، میزان استقبال تا این میزان افزایش پیدا نمی‌کرد..

وی با بیان اینکه از رویکرد‌های مهم دولت سیزدهم ارتباط گسترده با کشور‌های جهان است  که نخستین گام در توسعه روابط اقتصادی و تجاری، معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های داخلی و شناخت متقابل ظرفیت‌های کشور‌های دیگر است اظهار کرد: رویداد‌های مهمی نظیر ایران اکسپو، جدای از معرفی توانمندی‌های صادراتی کشورمان در حوزه‌های مختلف، زمینه‌های قابل توجهی را برای ایجاد ارتباط میان فعالان اقتصادی ایران و فعالان اقتصادی خارجی که به توانمندی‌های کشورمان نیازمند هستند، ایجاد می‌کند و به تناسب هر پیشرفت و خودکفایی، یأس و ناامیدی در دل دشمنان ایجاد می‌شود.

وی تاکید کرد: کشور عزیزمان به برکت انقلاب اسلامی از ظرفیت‌ها و دستاورد‌های بزرگی در بخش‌های مختلف صنعت، کشاورزی، فناوری‌های نوین و سایر حوزه‌ها برخوردار است، بنابراین معرفی این توانمندی‌ها در رویداد‌های ملی و ارزشمندی همچون ایران اکسپو بسیار مهم و فرصتی مغتنم محسوب می‌شود.

تکبیری اظهار کرد: قریب به ۶۰ درصد تُجاری که سال گذشته در نمایشگاه حضور پیدا کردند، برای اولین بار بود که در ایران حاضر می‌شدند و دیدگاه‌های آنان نسبت به پتانسیل‌های تجاری ایران بعد از شرکت در دورِ اول نمایشگاه، تغییر کرد و از همین رو در این دوره با تعداد بیشتری برای حضور اعلام آمادگی کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری