Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@08:31:00 GMT

مراجعه به روانشناس دليل بيمار بودن نيست

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۷۰۸۳۸

خبرگزاري آريا -


مراجعه به روانشناس دليل بيمار بودن نيست‎

گرچه مدتي است که به سلامت روان بها داده شده و ديگر چون سابق افراد نسبت به آن موضع نمي‌گيرند، اما هنوز به‌طور کلي فقر سواد سلامت روان در جامعه برطرف نشده است. بر همين اساس حتي به شوخي هم شاهد انگ زدن به شهرونداني هستيم که به روانشناس و روانپزشک مراجعه مي‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بيرشک، روانشناس، درباره انگ زدايي از بيماري‌هاي روحي، مي‌گويد: هنوز بسياري افراد وقتي بحث مراجعه به روانشناس و مشاوره به ميان مي‌آيد گارد مي‌گيرند، حتي اگر مراجعه هم داشته باشند معمولا دوست ندارند اين مساله را مطرح کنند. براي اينکه هنوز اين ذهنيت وجود دارد که افراد ديوانه به روانشناس و روانپزشک مراجعه مي‌کنند، در حالي که بزرگ‌ترين برداشت ناصحيح همين است. در واقع همين چيزها باعث شده که افراد دچار ترس شوند و به روانشناس و روانپزشک مراجعه نکنند.

بيشتر مردم از اينکه فردي به روانشناس مراجعه کند متاسف مي‌شوند و پيش خود مي‌‌گويند حتما مشکل روحي و رواني داشته که به روانشناس مراجعه کرده است. به نظر شما دليل عدم کارايي روانشناسي و مراجعه نکردن بعضي از افراد به روانشناس چيست؟

يکي از مشکلات و معضلاتي که در بحث سلامت روان جامعه مطرح مي‌شود، مساله انگ و برچسب بيماري‌هاي رواني روي افراد است. شايد در مورد بيماري‌هاي جسماني به اين شدت مساله انگ زدن وجود نداشته باشد، آن هم براي اينکه مردم آن را به عنوان مشکل جسماني مي‌دانند، اما وقتي مساله به روان و ويژگي‌هاي شخصيت افراد برمي‌گردد مي‌تواند بار منفي داشته باشد. به‌طور کلي اگر بخواهم بگويم انگ چيست؛ در واقع يک نوع ويژگي منفي و نامطلوب است که مي‌تواند در فردي وجود داشته باشد، به نحوي که او را از ديگران متفاوت و متمايز مي‌کند. البته اين انگ مي‌تواند بار منفي شديدتري هم داشته باشد که گاهي خطرناک است، يعني به فرد کلماتي مانند جاني و ديوانه اطلاق شود. از سوي ديگر، بحث انگ را در زمينه‌هاي مختلف داريم. گاهي برخي معايب ظاهري، معلوليت ها، نواقص و مشکلات شخصيتي و اختلالات رواني برچسب مي‌خورند.

اگر توجه کنيد حتي مسائل قومي و نژادي هم با انگ زدن مواجه هستند. از اين رو اين مساله ريشه بسيار قديمي دارد و ناشي از اين است که ما اطلاعات و آگاهي بسيار کمي نسبت به مسائل اعصاب و روان و خصوصيات شخصيتي افراد داريم. همچنين در گذشته‌هاي دور برخي بيماري‌هاي رواني شناخته شده نبودند و زماني که فرد در حالت شديد مشکل رواني قرار مي‌گرفت ديگران فکر مي‌‌کردند که او ديوانه و مجنون است و نمي‌تواند در جامعه با ديگران زندگي کند. اين چنين بود که به مراکز مخصوص مانند دارالمجانين منتقل مي‌شد، اما امروزه ديد و آگاهي مردم تغيير کرده و علم پزشکي هم به پيشرفت رسيده است.

از سوي ديگر، همه افراد نسبت به مشکلاتي که برايشان ايجاد مي‌شود احساس متفاوتي دارند. ممکن است برخي‌ مدتي سر حال نباشند، کناره گيري کنند، حساس شوند، گريه کنند، انگيزه خود را از دست بدهند و...، تمام اين موارد مي‌تواند علل مختلفي داشته باشد. از دو سه دهه قبل سازمان جهاني بهداشت سلامت رواني افراد را مطرح کرد، يعني ديد جامع و کامل‌تري را در نظر گرفت که انسان جنبه فيزيکي، اجتماعي و رواني دارد، به گونه‌اي که اکنون جنبه رواني براي اينکه ما بتوانيم از انسان‌ها شناخت بهتري داشته باشيم بسيار کمک‌کننده است. البته ما هم نسبت به سابق در اين زمينه پيشرفت داشته ايم، ولي هنوز به آن حدي که لازم است دست نيافته‌ايم.

هنوز بسياري افراد وقتي بحث مراجعه به روانشناس و مشاوره به ميان مي‌آيد گارد مي‌گيرند، حتي اگر مراجعه هم داشته باشند معمولا دوست ندارند اين مساله را مطرح کنند، براي اينکه هنوز اين ذهنيت وجود دارد که افراد ديوانه به روانشناس و روانپزشک مراجعه مي‌کنند، در حالي که بزرگ‌ترين برداشت ناصحيح همين است. همه ما در ايامي نياز داريم که با فرد متخصص حرف بزنيم. براي مثال به لحاظ جسماني به پزشک معالج مراجعه مي‌‌کنيم و در صورت نياز با کمک دارو، ام‌آراي، آزمايش و... بهبود مي‌يابيم، اما وقتي جنبه رواني و ذهنيتي مطرح است بهتر است به مشاوره، روانشناس و روانپزشک مراجعه کنيم تا به کمک راهنمايي آنها به آرامش برسيم.

عده‌اي بر اين باورند که براي بيماري‌هاي اعصاب و روان، درمان قطعي وجود ندارد. آيا اين باور درست است؟

به هيچ‌وجه نمي‌توانيم بر اين مساله دست بگذاريم که ايجاد بيماري‌هاي اعصاب و روان در کنترل انسان هاست. براي مثال ممکن است ترشح ماده‌اي در بدن انسان ايجاد اشکال کرده باشد. از اين رو روانپزشکان به اين مساله مي‌پردازند و با تجويز دارو سعي مي‌کنند تعادل بيوشيميايي که در بدن بيمار کاهش يافته را دوباره به وجود آورند. در نتيجه شرايط بيمار بهتر مي‌شود. از سوي ديگر، بسياري بيماران با پيشرفت علم پزشکي، تجويز دارو و مراقبت‌هاي خاص اطرافيان زندگي عادي خود را دارند و ديگر بسياري از بيماري‌ها لاعلاج نيست. بنابراين بايد اين ذهنيت را برطرف کنيم که درمان قطعي براي بيماري‌هاي اعصاب و روان وجود ندارد.

اطرافيان برخي بيماران رواني تا مدتي متوجه علت تغييرات به‌وجودآمده در فرد بيمار نيستند و پس از آن نيز مراجعه به پزشک را عيب مي‌دانند. در راستاي انگ‌زدايي از بيماري‌هاي روحي بايد چه اقدامي انجام داد؟

رسانه‌ها در اين زمينه نقش موثري دارند و مي‌توانند با فرهنگسازي ديد افراد را براي مراجعه به روانشناس تغيير دهند. در واقع بايد به جامعه القا شود که مراجعه به روانشناس و روانپزشک به معناي بيماري نيست، حتي امروزه در برخي فيلم‌ها اين موضوع عادي جلوه داده مي‌شود، به گونه‌اي که شخصيت‌هاي معروف دنيا مي‌گويند نياز دارند که با يک روانشناس در تماس باشند. با توجه به اوضاعي که در دنيا وجود دارد، استرس‌هاي فراوان مشکلاتي را براي افراد به وجود آورده است. در واقع استرس نه تنها روي جسم بلکه در ذهن ما نيز تاثير مي‌گذارد.

بر همين اساس براي اينکه با انواع آسيب‌هاي رواني کنار بياييم و آنها را به تعديل برسانيم نياز است که با کمک گرفتن از متخصص استرس خود را کاهش دهيم. بنابراين رسانه‌ها در اين مساله بسيار تاثيرگذار هستند. البته تاکنون اقداماتي را انجام داده اند، اما هنوز کمرنگ است. براي مثال در گذشته انگ بيماري رواني حتي در فيلم‌ها هم وجود داشت، يعني اين افراد را به شکلي نشان مي‌دادند که کارهاي عجيب و غريب انجام داده و ديگران آنها را مسخره مي‌کنند. در واقع همين چيزها باعث شده که افراد دچار ترس شوند و به روانشناس و روانپزشک مراجعه نکنند. از اين رو بايد ذهنيت‌ها را تعديل کنيم. همه در انگ زدايي نقش دارند، حتي به خانواده‌ها توصيه مي‌کنم کلمه ديوانه را به راحتي به کار نبرند. بنده مراجعان بسيار جواني دارم که مي‌گويند والدينمان به ما مي‌گويند که تو ديوانه اي، حتي در زوج‌هاي جوان هم اين مساله ديده مي‌شود، در حالي که از آنها انتظار مي‌رود با داشتن تحصيلات عالي به همديگر برچسب نزنند، چرا که بارها ديده‌ام در مراجعه به بنده گفته اند که همسرم ديوانه است. او بايد به روانشناس مراجعه کند. همين مساله براي افراد بار منفي دارد و بين آنها فاصله ايجاد مي‌کند.

منبع: سلامت نيوز




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۰۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟

مساله فروش نفت ایران برای بسیاری از رسانه‌های معاند و همسویانشان در داخل تبدیل به بحران شده است از این جهت هر روز گمانه زنی‌هایی از میزان تخفیف فروش نفت ایران منتشر می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از مهر، بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی‌از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی‌برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی‌چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی‌به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده‌اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار اعلام کرده‌اند.

ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع است ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آن‌وقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می‌گرد توجه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • قبرستان دهخدا تبدیل به پارک می‌شود
  • بیمار روانی مادرش را در خانه آتش زد
  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • چگونه برای کسب و کارمان شناسه یکتا رایگان بگیریم؟
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • ۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه
  • دانلود آهنگ مست عشق علیرضا قربانی + متن