Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@14:24:07 GMT

دستاورد ماه مبارک رمضان آرامش روحی و جسمی است

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۷۲۳۶۷

بر اساس روایات و میراث اسلامی ماه رمضان را ماه میهمانی خداوند می‌دانیم. در کنار گرسنگی و تشنگی که در این ماه متحمل می‌شویم، جلای روح و جان باعث طراوت و شادابی حیات ایمانی می‌شود. تعالی روح نیازمند اعمالی ایجابی است تا باعث شود از این ماه بهره‌های لازم برده شود، اما آنچه مهم است تاکیدی است که بر روایات و میراث اسلامی بر تقوای الهی و قرائت قرآن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام و المسلمین علوی‌مهر، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی‌العالمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) بر این مهم تاکید کرده و در کنار آن برداشت و تجربه معنوی خود را از روزه تشریح می‌کند.
علوی‌مهر در پاسخ به این پرسش که چه نکاتی موجبات تعالی روح در ماه مبارک رمضان می‌شود، گفت: یکی از بهترین اعمال در ماه رمضان مطابق روایات و خطبه شعبانیه پیامبر اسلام که در آخرین جمعه ماه مبارک شعبان بیان کرده‌اند، تقوای الهی است. تقوا یعنی دوری از محرمات و گناهان و خیلی تاثیرگذار است که انسان خود را نگاه دارد و به اصطلاح طلبگی «کف النفس» کند. این تاثیر فراوان دارد در تعالی روح انسانی.
وی افزود: نکته دیگری در روایات و همچنین در خطبه شعبانیه آمده است بهره‌برداری از قرآن کریم است. هر چیزی بهاری دارد و بهار قرآن ماه مبارک رمضان است.
علوی‌مهر تصریح کرد: این نشان می‌دهد در ماه مبارک رمضان قلب انسان نورانی، سبز، شکوفا شده و حیات جدیدی پیدا می‌کند از این رو قرآن‌ خواندن نقش مهمی در تعالی روح انسانی دارد به ویژه اگر این کار همراه با تامل و تدبر باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: نیاز نیست که انسان قرآن را ختم کند، گرچه ختم قرآن خیلی عالی و ارزنده است و بیشترین مومنین در صدد هستند که کل قرآن را ختم کنند اما نباید از معانی و محتوا و پیام‌های قرآن غافل بمانند، بنابراین دریافت پیام‌های قرآن و دقت و توجه به‌ آن در تعالی روح انسان اهمیت فراوان دارد.
وی با بیان اینکه یکی از نمونه‌های تاثیرات قرآن بر تعالی انسان را می‌توان در داستان زندگی «زبیده خاتون» سراغ گرفت، گفت: او داشت قرآن را می‌خواند که به این آیه شریفه رسید که «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ: هرگز به نيكوكارى نخواهيد رسيد تا از آنچه دوست داريد انفاق كنيد و از هر چه انفاق كنيد قطعا خدا بدان داناست» (آل عمران، 92).
علوی‌مهر ادامه داد: وقتی به این آیه رسید تامل کرد و از خود پرسید آیا من از چیزی که دوست داشته و یا دارم انفاق کرده‌ام یا نه و خیلی فکر کرد و دید چیزی که دوست دارد انفاق نکرده و امر الهی و پیام قرآن را اجرا نکرده است و تصمیم گرفت که یکی از گران‌بهاترین چیزهایی که داشت را انفاق کند. او همان قرآنی که داشت جلدی طلایی داشته و گران‌قیمت بوده که آن را انفاق می‌کند و نام ایشان در این خصوص باقی می‌ماند.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: ‌ما اگر در آیات دقت کنیم و معانی آن را دریابیم تاثیر بسیار زیادی در تعالی روح ما و نیز تجدید نظر در اعمال ما خواهد داشت و این ما را پیش خواهد برد.
وی تصریح کرد: بنابراین دو نکته مهمی که از روایات بر می‌آید و می‌توان آن‌ها را در نظر گرفت تقوای الهی و قرائت قرآن و تدبر در معنای آن است. ثواب قرائت قرآن در این ماه خیلی زیاد است و هر آیه برابر با ختم قرآن می‌باشد و مومنین باید از قرآن در این ماه ببرند و استفاده کنند.
علوی‌مهر ادامه داد: در کنار وجوب شرعی شما روزه را چگونه یافته‌اید و چه حالاتی را بر شما می‌افزاید؟ یکی از مهم‌ترین تجربه‌های شخصی بنده آرامشی است برای انسان که در طول سال شاید تحقق نیابد. آرامش روحی، جسمی و اینکه جسم انسان بالاخره استراحتی می‌کند و با کنار گذاشتن خوردن و شهوات و آشامیدن و ... نوعی آرامش به بار می‌آورد.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود:‌ آرامش روحی و روانی در این ماه به صورت عمومی قابل ملاحظه است و تنها یک حرف نیست. اگر شما میزان جرم و جنایت در ماه مبارک رمضان را بررسی کرده باشید خواهید دید که کمتر شده است و دلیل آن این است که مردم به نوعی آرامش نسبی می‌رسند و لو ممکن است کسی فقیر باشد و با دشواری این ماه را به هر طریقی درک کرده باشد.
علوی‌مهر در پایان گفت: از این رو می‌توان ماه رمضان و آرامش حاصل آن را در بهداشت جسم و روان خلاصه کرد. خیلی ارزشمند است که پس از مدت‌ها انسان متوجه می‌شود که ماه مبارک رمضان از نظر روحی و جسمی در زندگی انسان می‌تواند تاثیرگذار باشد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۲۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»

مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان سال جاری بیش از ۱۱۵۰۰ مبلغ به صورت فردی و گروهی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم جهت نشر معارف دینی و ارزش‌های انقلاب به نقاط مختلف کشور اعزام شدند.

به گزارش ایسنا،  حجت الاسلام والمسلمین سید حامد شریعتمداری -مدیرکل تبلیغ عمومی معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی- از فعالیت ۳۷۱ گروه تبلیغی ـ جهادی با استعداد ۴۵۰۰ مبلغ در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ در عرصه های گوناگون تبلیغی نظیر فعالیت در مساجد و هیئات، مناطق گردشگری و ساحل، مترو، برنامه های جنگ شادی در بوستان ها، مراکز فرهنگی، کانون های اصلاح و تربیت، زندان ها و سایر محیط های ویژه خبر داد.

مدیرکل تبلیغ عمومی اظهار کرد: در ماه رمضان سال جاری استقبال خوبی از تبلیغ خصوصا با توجه به تعطیلات نوروز و فرصت تبلیغ در میان اقوام و خویشان شکل گرفت و بیش از ۱۱.۵۰۰ مبلغ در سراسر کشور به فعالیت تبلیغی پرداختند که از این تعداد ۱۹۴۴مبلغ خواهر بوده‌اند.

وی با بیان اینکه سهم شعبه قم، ۶۹۷۲ مبلغ بوده و۲۳۷ گروه تبلیغی به نقاط مختلف شامل نقاط محروم و مناطق مشترک اعزام شده‌اند، خاطرنشان کرد: ۴۷ درصد اعزام شعبه قم به صورت گروهی بوده و با محاسبه مبلغان اعزامی حوزه علمیه قم که حدود۳هزار نفر و سازمان اوقاف و امور خیریه هم که حدود ۲هزارنفر اعزام مبلغ داشته‌اند در مجموع ۱۶هزار و ۵۰۰ مبلغ در سرتاسر کشور عزیزمان به فعالیت تبلیغی پرداخته‌اند.  

حجت الاسلام والمسلمین شریعتمداری تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال استقبال «تبلیغ اولی‌ها» بود که با توجه به برخط شدن تشکیل پرونده تبلیغی و روند صعودی آن، شاهد گسترش دامنه تبلیغ در میان نسل جوان‌تر حوزه بودیم.

مدیرکل تبلیغ عمومی ابراز کرد: از مهمترین موضوعات مطرح شده در ایام تبلیغی ماه رمضان ۱۴۴۵ هجری قمری توسط مبلغان می‌توان به «اندیشه مقاومت»، «جهاد تبیین»، «تفسیر قرآن کریم»، «تقویت بنیان خانواده» و ... اشاره کرد.

وی با اشاره به دریافت گزارش‌های تصویری از فعالیت مبلغان و گروه های تبلیغی نسبت به انجام ارزیابی های چندلایه از طریق خود ارزیابی، ارزیابی سرگروه و اعضاء به صورت متقابل، ارزیابی نهاد درخواست کننده، ارزیابی کارشناس مسئولان تبلیغی که به صورت تصادفی از میان مبلغان انجام شده و بررسی گزارشات تصویری، و ارتباط با نهادهای رصدی در رابطه با فعالیت مبلغان خبرداد و گفت: گزارشات تصویری از فعالیت اثربخش مبلغان در محیط هایی گسترده، افزون بر مساجد و حسینیه ها و تکایا خبر می دهد به صورتی که قشر خاکستری مردم را نیز در میان مخاطبان پوشش داده است به عنوان مثال برگزاری تلاوت قرآن در بوستان ها و برگزاری مجالس خانگی قرآنی که با استقبال خوب مردم مواجه شده از جمله خدمات ارزشمند طلاب و مبلغان عزیز بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عکس| تبریک عجیب و غریب بهرنگ علوی در روز معلم
  • اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • برنامه سازان صدا و سیمای خوزستان در ماه رمضان تجلیل شدند
  • حمایت کامل یک مرجع تقلید از «طرح نور»: امری مبارک است | درباره حجاب به شدت حساسیم