Web Analytics Made Easy - Statcounter

تا می‌گوییم چه خبر است و این همه کاندیدا برای چه؟ چرا هرکه احساس کرده کاری بلد است وارد صحنه شده است؟ چرا هر که بیکاری برش فشار آورده کاندیدا شده است؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از کازرون خبر تا می‌گوییم چه خبر است و این همه کاندیدا برای چه؟ چرا هرکه احساس کرده کاری بلد است وارد صحنه شده است؟ چرا هر که بیکاری برش فشار آورده کاندیدا شده است؟ چرا هر که طایفه‌ی سنگین و خانواده‌ی بزرگی داشته به میدان آمده است؟ و چراها و چراهای دیگر؛ بلافاصله پاسخ می‌دهند دمکراسی است دیگر، حکومت مردم است، خودشان باید تصمیم بگیرند برای خودشان و دخیل شوند در تعیین سرنوشت‌شان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سکوت می‌کنم ابتدا. نمی‌دانم چه بگویم. اصلأ بگویم یا نگویم؟ خنده دار است و گریه ناک. یا ارزش عبارات و کلمات پایین آمده‌اند و یا سطح ما و مخاطبان‌مان بالا رفته. وگرنه به همین راحتی بعضی واژه‌ها را پشت هم قطار نمی‌کردیم. مردم‌سالاری، حقّ رأی، تعیین سرنوشت، آینده، مشارکت و کلمات مشابه دیگری که درست موسم انتخابات‌ها هرجایی می‌شوند، عزیزند و شریف. و هر معنایی که داشته باشند، قطعاً معنای صرف شرکت در انتخابات و رأی دادن نیست. رای دادن از جنس رأی‌هایی که ما می‌دهیم، نه اخلاقی‌تر از رفتارهایی است که عادت‌گونه هر روز انجام می‌دهیم، و نه عقلانی‌تر از تصمیم‌هایی است که فی‌البداهه هر روز می‌گیریم. این رأی دادن نه ارزش است و نه فضیلت و نه مشارکت. نامش دمکراسی است و کامش پوپولیسم. به نام مردم سالاری و به هدف مردم سواری.

در هیچ کجای دنیا و هیچ برهه‌ای از تاریخ، نام چنین فرآیندی دمکراسی نبوده است. دمکراسی دانش سیاسی-اقتصادی می‌خواهد. احزاب و تشکّل‌های اجتماعی می‌خواهد. مطالبه و پی‌گیری می‌خواهد. ارتباط و پاسخ‌گویی می‌خواهد. دمکراسی فرهنگ می‌خواهد، اقتصاد می‌خواهد. به‌قول حضرت حافظ؛ نه هر که چهره برافروخت، دلبری داند / نه هر که آینه سازد، سکندری داند.

اما چاره چیست؟ تعطیل کنیم و برویم دنبال کارمان؟ یا بنشینیم تا هر چه شد بشود؟ خیر. اتّفاقاً بزرگان گفته‌اند که دوای بیماری دمکراسی، دمکراسی بیشتر است. البته وقتی که تِکرار این رفتار، درس برای ما بیاورد و عبرت. نه اینکه شهری بیاورد و روستایی؛ نه اینکه محلّه‌ی بالا و پایین؛ نه اینکه تک رأی و رفیق و فامیل، نه اینکه قوم و قبیله. عقب‌گرد است که در آغاز قرن 21 ما هنوز بر مواردی تاکید کنیم که مسأله‌ی انسان نخستین بوده‌اند. و البته که حرجی بر مردم نیست. و من هم توقعی ندارم از کارگر و کارمند و بازاری و شهری و روستایی و ... عزیزی که سرش به کارش است و در حساب و کتاب زندگی‌ش مانده. اما توقع دارم از نخبگان و سرآمدان، از بزرگان و دارندگان اعتبار، از صاحبان اندیشه و علم و قلم. که بنویسند و بگویند و روشن کنند. که از محنت تفرقه بگویند و از نکبت واپس‌گرایی. که وقت مقرّر، به جای کوبیدن بر طبل جدایی و تفاوت، در شیپور اشتراک و انسانیت بنوازند؛ از این‌رو که چشم و گوش مردم به دست و زبان آنهاست. آرمان‌گرایانه است و تخیلی، بلند مدت است و فلسفی، اما شدنی است. روزی را ببینیم که ملاک انتخاب مردم شایستگی باشد؛ قطعاً اولین کسانی که شیرینی طعم این انتخاب را بچشند، خود ما خواهیم بود و فرزندان ما و شهر و کشور ما. که البته به‌همین سمت هم در حرکتیم. و دیدیم که این دوره مردم چگونه در انتخابات ریاست جمهوری انتخاب کردند.

اشکان صفری

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۵۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع عادلانه امکانات مدنظر اعضای شوراها باشد

امام جمعه شهرستان خوی گفت: اجتناب از نزاع‌های سیاسی و تنش زا و به کار گرفتن تمام تلاش و توان در راستای خدمت بی منت به مردم، حفظ روحیه امید و نشاط اجتماعی در میان مردم با رعایت اصل عدالت و توزیع عادلانه امکانات از جمله مواردی است که اعضا شوراها باید به آن توجه کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام حجت قاسم‌خانی ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های آئین عبادی سیاسی نماز جمعه شهرستان خوی ضمن تبریک روز نهم اردیبهشت روز شوراها به اعضا شوراهای اسلامی اظهار کرد: گره‌گشایی از مشکلات مردم و نیازهای اساسی در مصوبات و مقررات باید در دستور کار اعضای شورا باشد.

وی با بیان اینکه مردم این افراد را به‌عنوان مشاور امین انتخاب می‌کنند تا در روستاها و شهرها بتوانند نیازمندی‌های اساسی مردم را مد نظر قرار دهند و نباید نیازها و موارد غیر ضروری جای خود را به نیازهای ضروری بدهد، افزود: اعضای شوراها باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنند که بتوانند از مشکلات اولویت دار مردم مثل ترافیک گره‌گشایی کنند.

امام جمعه شهرستان خوی با بیان اینکه مردم را باید ولی نعمت بدانیم، تصریح کرد: امام خمینی (ره) بزرگ‌ترین مردی که انقلاب ما مرهون وجودش است می‌فرمایند به من اگر خادم بگویید خوشحال‌تر از این هستم که به من رهبر بگویید، ما مردم را ولی نعمتمان بدانیم. خانواده‌های مکرم شهدا ولی نعمت ما هستند.

حجت‌الاسلام قاسم‌خانی با تاکید بر اینکه تکریم و حفظ کرامت انسانی در مجموعه شورا و شهرداری و ادارات شهرستان توصیه بنده است، گفت: اجتناب از نزاع‌های سیاسی و تنش‌زا و به کار گرفتن تمام تلاش و توان در راستای خدمت بی منت به مردم، حفظ روحیه امید و نشاط اجتماعی در میان مردم با رعایت اصل عدالت و توزیع عادلانه امکانات از جمله مواردی است که اعضا شوراها باید به آن توجه کنند.

وی با اشاره به عملکرد مدیریت شهری خوی یادآور شد: در عرصه‌های فرهنگی کارهای بسیار خوبی انجام می‌شود، در راستای گسترش فضای سبز و پارک‌ها و تنظیم خیابان‌ها و معابر و کمربندی‌ها کارهای فاخری انجام شده است اما در برخی از مناطق شهر نیاز مبرم به نهال کاری، ایجاد پارک و مراکز تفریحی، مراکز ورزش عمومی، پارک محله، گسترش فضای ورزشی (به ویژه فضای ورزشی ویژه بانوان) وجود دارد.

امام جمعه شهرستان خوی همچنین با اشاره به عملیات وعده صادق عنوان کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب موضوع اصلی در قضایای اخیر اثبات ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح در عرصه بین‌المللی و شکست هیمنه دشمن بوده و تعداد موشک و یا اصابت به هدف اهمیتی پایین‌تر دارد.

حجت‌الاسلام قاسم‌خانی اظهار کرد: مسئله قدرت، جسارت و شهامتی است که در دل ملت‌ها جوانه زد، مسئله شکست هیمنه اسرائیل جنایت کار است. مسئله تشجیع و قوت قلب مسلمانانی است که اسیر حکام بی‌لیاقت و دنیازده هستند.

وی با اشاره به در پیش بودن روز کارگر افزود: حمایت از کارگر به این معنی است که ما جنس ایرانی و داخلی را خریداری بکنیم تا ثروت ملی افزایش پیدا بکند.

امام جمعه شهرستان خوی گفت: تضمین امنیت شغلی، مسئله بیمه‌ها و اجرا نشدن سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی، ایمنی نیروی کار و ارتقای مهارت‌های شغلی چهار مسئله مهم کارگران است که باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام قاسم‌خانی همچنین با اشاره به در پیش رو بودن روز معلم تصریح کرد: در عظمت معلم همین بس که همه ما وقتی به دنیا آمدیم هیچ چیزی بلد نبودیم معلم به ما یاد داد تا قرآن و مفاتیح و کتاب‌ها را بتوانیم بخوانیم، این معلم در دل انسان یک چراغی را روشن کرد و انسان را از جهل به دانایی رساند.

کد خبر 748073

دیگر خبرها

  • شوراها به‌عنوان نماد مردم سالاری تقویت شوند
  • شورای‌های شهر و روستا در استان قم از سالم ترین ها در کشور هستند
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • واگذاری زمین نباید به برخی خوش‌نشین‌ها انجام شود
  • شوراها در گره‌گشایی از مردم پیشتاز باشند
  • شرط موفقیت شوراها، ارتباط مستقیم با مردم است
  • شرط موفقت شوراها، ارتباط مستقیم با مردم است
  • توزیع عادلانه امکانات مدنظر اعضای شوراها باشد
  • بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند
  • نقش روانشناسی و مشاوره در ارتقاء بهداشت روانی جامعه با اهمیت است