Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرحوم نخودکی اصفهانی با اشاره به معانی مختلف قلب سلیم بیان می‌دارد: چنین قلبی براى قلیلى از اولیاء کمل و خاصل و عبادالله المخلصین حاصل شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مرحوم حضرت آیت‌الله نخودکی اصفهانی در تفسیر آیه 63 سوره فرقان، «وَعِبَادُ الرَّحْمَٰنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا» بیان داشته است که از صفات بندگان خداوند رحمن یکى آن است که سخنشان با دشمنان نیز سالم و ناآلوده است چه رسد به گفتارشان با دوستان .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان به وسیله ریاضات و مجاهدات نفس ، سخنانشان سلامت یافته و این سلامت از سلامت قلب ایشان منشاء گرفته است.

آن‌ مرحوم با اشاره به اینکه عموما سلامت جوارح آدمى جز با سلامت قلب ، حاصل نمى‌شود، معتقد بود:قلب در حقیقت، فرمانرواى بدن است و سلامت و بیمارى آن از اعمال جوارح ظاهر مى‌گردد. حضرت امیرالمؤ منین علیه السلام می‌فرماید: المرء مخبو تحت لسانه یعنى : آدمى و شخصیت او در پشت زبانش پنهان است که مدار انسانیت به نفس است و خاموش ‍ نشسته و کفر و ایمان ، صلاح و فساد، زهد و حرص ، و تواضع و تکبرش نهان و مستور است . اما چون به سخن آمد، حالش معلوم و آشکار مى گردد.

مرحوم نخودکی اصفهانی با بیان اینکه اهل ظاهر جز ظاهر را در نمى‌یابند ولى اهل باطن ، امور باطنى را نیز درک مى‌کنند به حدیثی از امیرالمؤمنین اشاره کرده که فرموده اند: «اتقوا من فراس المؤمن فانه ینظر بنورالله» یعنى از هوشیارى اهل ایمان اندیشه کنید که مؤمن به نور خداوند مى‌نگرد و نیز در حدیثی دیگر حضرت امیرالمؤ منین علیه السلام فرمود: «ما اضمر احدکم شیئا الا ظهره الله فى فلتات لسانه و صفحات وجهه؛ هیچ کس نیست امرى در دل خود پنهان دارد مگر آنکه خداوند آن را در گفتار ناخود آگاه و در صفحه رخسارش هویدا و آشکار خواهد کرد» بیان می‌دارد: این سخن ، موعظه‌اى بزرگ است به جهت اینکه امرى را در قلب خود، پنهان نداریم که شناعت آن از گفتارمان که خود ترجمان قلب است ، ظاهر گردد. چه بسا که در مجلسى وقتى ذکر حق به میان مى آید، بعضى گرفته و ملول مى‌شوند و چون صحبت دنیا مى‌شود مسرور و مبتهج مى‌گردند و آثار بشاشت در صورتشان ظاهر می‌شود.

وی در تفسیر آیات 29 و 30 سوره محمد، « أَمْ حَسِبَ الَّذِینَ فِی قُلُوبِهِم مَّرَضٌ أَن لَّن یُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغَانَهُمْ(29) وَلَوْ نَشَاءُ لَأَرَیْنَاکَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُم بِسِیمَاهُمْ ۚ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِی لَحْنِ الْقَوْلِ ۚ وَاللَّهُ یَعْلَمُ أَعْمَالَکُمْ (30) آنانکه در دلهایشان بیمارى است ، پندارند، که خداوند، کینه‌هایشان را هرگز بیرون نخواهد ریخت ؛ بى شک و تردید، ایشان را از آهنگ سخنشان خواهى شناخت و آیه 41 سوره الرحمن، « یُعْرَفُ الْمُجْرِمُونَ بِسِیمَاهُمْ فَیُؤْخَذُ بِالنَّوَاصِی وَالْأَقْدَامِ؛ گناهکاران از چهره و رخسارشان شناخته شوند» بیان می‌دارد: ندیده اى کسى را که از سفرى بازگشته و از یاد آورى اماکنى که دیده است . تغییر رخسار مى دهد؛ هر جا که در آن ، خوشى دیده چهره اش مبتهج و شادمانه و هرجا که به او دشوار گذشته است ، رخساره اش درهم مى رود؟

مرحوم نخودکی اصفهانی بیان می‌دارد: بنابراین سلامت لسان از سلامت قلب انسان است . پروردگار متعال در قرآن ، از قول حضرت ابراهیم «علیه السلام» در آیات 78 الی 89 سوره شعراء آن را بیان می‌دارد؛« الَّذِی خَلَقَنِی فَهُوَ یَهْدِینِ(78)وَالَّذِی هُوَ یُطْعِمُنِی وَیَسْقِینِ(79)وَإِذَا مَرِضْتُ فَهُوَ یَشْفِینِ(80)وَالَّذِی یُمِیتُنِی ثُمَّ یُحْیِینِ(81)وَالَّذِی أَطْمَعُ أَن یَغْفِرَ لِی خَطِیئَتِی یَوْمَ الدِّینِ(82)رَبِّ هَبْ لِی حُکْمًا وَأَلْحِقْنِی بِالصَّالِحِینَ(83)وَاجْعَل لِّی لِسَانَ صِدْقٍ فِی الْآخِرِینَ (84)وَاجْعَلْنِی مِن وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعِیمِ(85) وَاغْفِرْ لِأَبِی إِنَّهُ کَانَ مِنَ الضَّالِّینَ(86)وَلَا تُخْزِنِی یَوْمَ یُبْعَثُونَ(87)یَوْمَ لَا یَنفَعُ مَالٌ وَلَا بَنُونَ(88)إِلَّا مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِیمٍ(89)؛ خداوندى که مرا بیافرید، هم او رهنمائیم خواهد کرد، خداوندى که خوردن و آشامیدن از اوست، همان خداوندى که چون بیمار شوم ، شفایم ، مى بخشد. خداوندى که مرا مى میراند و سپس زنده‌ام مى سازد. همان خدائى که چشم امید دارم که روز جزا گناهانم را ببخشاید. بارالها مرا قدرت و حکمت ده و به بندگان صالح خود، ملحق ساز و زبانى راست و راهنما نسبت به آیندگان ، عنایتم کن و مرا از وارثان بهشت پرنعمت قرار ده و از پدرم به کرم خود درگذر و او را به هدایت آور که سخت از گمراهان است و در آن روز که همه برانگیخته گردند، رسوایم مفرما. آن روزى که نه مال و نه فرزندان سودى ندهند مگر آن کسى که با قلب سالم و دل پاک و پیراسته از شرک و بدى به پیشگاه خداوندى تو آمده باشد.

مرحوم نخودکی اصفهانی با توجه به بحث تقاضای حضرت ابراهیم «علیه‌السلام» از خداوند متعال دستورالعمل دعا و خواهش بندگان از خداى متعال تاکید کرده است: انسان باید در وقت دعا، ابتدا لب به ثناى خداوند بگشاید، و پس از آن ، از برخى نعمت ها که به وى عنایت فرموده است یاد کند و نسبت به معاصى و گناهان خود، ابراز شرمسارى نماید و سپس آنچه مطلب و خواهش اوست از پیشگاه پروردگار استدعا کند.

وی با بیان اینکه در آیات78 الی 89 سوره شعراء ، حضرت ابراهیم «علیه السلام» از خداوند متعال، 6 ‍ حاجت طلبیده و ششمین و آخرین حاجت حضرت خلیل الرحمن از خداوند خود آن است که : مرا در روز جزا رسوا مساز که رسوائى و فضاحت آن روز، بسى سهمگین و عظیم است ؛زیرا در آن هنگام ، مکنون قلب ها ظاهر مى‌گردد؛ چنانکه خداوند مى فرماید:« و حصل ما فى الصدور» و آدمى در برابر خیل ملائکه وسلسله جلیله انبیاء و اولیاء و ائمه طاهرین علیهم السلام ، مفتضح و رسوا مى شود و علاوه بر آن، زمین و زمان و آسمان و جوارح انسان ، همگى شهادت خواهند داد این در حالی خواهد بود که بر زبان انسان مهر زده شده است؛ «الیوم نختم على افواههم و تکلمنا ایدیهم و تشهد ارجلهم بما کانوا یکسبون؛ امروز است که بر دهان تبهکاران ، مهر خاموشى زنیم ، و دستهایشان با ما سخن گویند و پاهاشان به آنچه کرده اند، گواهى دهند» چه رسوایى و فضاحتى ! و بسا که آدمى در آن بارگاه ، منگر اعمال زشت خود گردد و قسم ها یاد کند و سودى نداشته باشد «یوم یبعثهم الله فیحلون له کما یحلفون لکم؛ روزى که خداوند آنان را از خاک برانگیزاند، آنگاه بر بى گناهى خود، نزد خداوند، سوگندها یاد مى‌کنند همانگونه که در دنیا نزد شما سوگندها به دروغ یاد مى کردند.

مرحوم نخودکی اصفهانی با بیان اینکه ظهور و تجسم اعمال در قیامت ، امرى عظیم است بیان می‌دارد: اما خداوند رحمت در آن روز، آبروى بندگان صالح خود را حفظ فرماید چنانکه در مقام امتنان مى فرماید: «یوم لا یخزى الله النبى و الذین امنوا معه؛ در آن روز، خداوند پیامبر خود و آن کسان را که همراه او ایمان آورده اند، رسوا و بى آبرو نسازد» پروردگار متعال در صفات و خصوصیات آنهائى که همراه پیامبر گرامى صلى الله علیه و آله ایمان آورده اند فرموده است :« و الذین معه اشداء على الکفار رحماء بینهم تریهم رکعا سجدا یبتغون فضلا من الله و رضوانا سیماهم فى وجوههم من اثر السجود؛ کسانى که همراه با پیغمبر اکرم صلى الله علیه و آله مى باشند، نسبت به کفار، شدید العمل و سختگیر و در عین حال ، در میان خودشان مردمى سخت مهربانند؛مى بینى شان که چه بسیار رکوع و سجود مى کنند و از خداوند، فضل و خشنودى امید دارند. در رخسارشان آثار سجده پیدا است آرى تنها چنین مردمان را خداوند وعده داده است که از رسوائى و فضاحت قیامت در امان نگاه دارد.»

وی در تفسیر آیات 11 الی14 سوره معارج،« یُبَصَّرُونَهُمْ ۚ یَوَدُّ الْمُجْرِمُ لَوْ یَفْتَدِی مِنْ عَذَابِ یَوْمِئِذٍ بِبَنِیهِ (11)وَصَاحِبَتِهِ وَأَخِیهِ(12)وَفَصِیلَتِهِ الَّتِی تُؤْوِیهِ(13)وَمَن فِی الْأَرْضِ جَمِیعًا ثُمَّ یُنجِیهِ(14)؛ روزى که گنهکار دوست دارد که براى امان از عذاب قیامت ، پسران و همسر و برادر و خانواده خود که پناهگاه او در دنیا بود و همچنین همه کسانى را که بر روى زمین هستند، فدا کند و در مقابل از مجازات رهائى یابد.» و آیات 34 الی 37 سوره عبس، «یَوْمَ یَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِیهِ(34)وَأُمِّهِ وَأَبِیهِ(35)وَصَاحِبَتِهِ وَبَنِیهِ(36)لِکُلِّ امْرِئٍ مِّنْهُمْ یَوْمَئِذٍ شَأْنٌ یُغْنِیهِ(37)؛ در آن روز، آدمى از برادر و همسر و فرزندان خویش مى گریزد، بیان می‌دارد:همگى در آن محشر کبرى گرفتار و حیرانند مگر آن کسى که با قلب سلیم ، در پیشگاه حق تعالى حاضر شود.

مرحوم نخودکی اصفهانی در تفسیر قلب سلیم، بیان می‌دارد: در تفسیر قلب سلیم معانى مختلف بیان گردیده است که مقصود همه یکى است؛ بعضى گفته اند: قلب سلیم آن است که از حب دنیا و قواى غضب و شهوت و نفوذ شیاطین ، خالى باشد که دل آلوده به محبت به دنیا و شهوت و غضب دلى بیمار و مریض و ناسالم است. نظر دیگر آنکه : مراد از قلب سلیم ، قلبى است که صاحب آن قلب ، هم چون مارگزیده ، در انقلاب و دهشت باشد و عرب مارگزیده را سلیم گوید خداوند فرماید: «هم من خشیته مشفقون : اینان از خوف خداوند در هراس وترسند.» در اوصفاف امیرالمؤ منین علیه السلام آمده است : «یتململ تململ السلیم: همچون مارگزیده ، به خود مى‌پیچد. گاهى به دنیا و گاهى به خداوند، خطاب مى‌کند: « یا دنیا غرى غیرى الهى الویل ثم الویل الى ان کان الزقوم طعامى؛ اى دنیا، دیگرى را فریب ده و دست از من بدار و تو اى پروردگار من! واى بر على اگر زقوم جهنم را خوراک او قرار دهى» بعضى از مفسرین ، قلب سلیم را چنان دانسته اند که جز از اندیشه و هراس از خداوند در آن راهى نباشد و از محبت جز پروردگار متعال ، سالم و پیراسته باشد «من خشى الرحمن بالغیب وجاء بقلب منیب ؛ آن کسى که از خداى مهربان در باطن خود، ترسان است و با قلب منیب به درگاه او باز آمده است و در معنى قلب منیب آمده است که مقصود، قلبى است که از ما سوى الله ، معرض و خالى باشد ولى همانطور که گفته شد: مقصود از تمام این تعابیر در مورد قلب سلیم یکى است و چنین قلب ، براى قلیلى از اولیاء کمل و خاصل و عبادالله المخلصین حاصل شده است.

انتهای پیام/

R1412/P1010114/S4,36/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک

کالابرگ الکترونیک از بهمن پارسال تا اردیبهشت امسال یک فصل پرافت و خیز را پشت سرگذاشت و با استقبال دو سوم خانوارهای اصفهانی از این طرح به پایان مرحله نخست رسید و اکنون ادامه یا تغییر شیوه‌های اجرای این طرح به تصمیم و سیاست‌های دولت بستگی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرصت سه ماهه اجرای طرح کالابرگ الکترونیک رو به پایان است اما با وجود استقبال دهک‌های اول تا هفتم از این طرح هنوز تکلیف ادامه یا تغییر شیوه اجرای فجرانه مشخص نیست، طرحی که از هفدهم بهمن پارسال شروع و قرار شد در یک زمان‌بندی سه ماهه تا اردیبهشت ۱۴۰۳ ادامه یابد.

سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره احتمال ادامه یا تغییر طرح فجرانه می‌گوید: برای ادامه پرداخت جایزه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ الکترونیکی (طرح فجرانه) موضوع در حال پیگیری و بررسی است که به زودی نتیجه اعلام می‌شود.

شباهت کالابرگ و یارانه نقدی در این است که هر دو کمک‌هزینه‌های معیشتی از سوی دولت است؛ اما نخستین تفاوت آن است که یارانه را می‌توان به‌صورت نقدی دریافت کرد اما اعتبار کالابرگ این‌گونه نیست همچنین محدودیتی در استفاده از مبلغ یارانه وجود ندارد؛ اما اعتبار کالابرگ الکترونیکی تنها به برخی ۱۱ کالای اساسی در سبد معیشتی افراد تعلق می‌گیرد.

دومین تفاوت این دو کمک‌هزینه، دهک‌بندی آن‌هاست، کالابرگ تنها متعلق به دهک‌های اول تا هفتم است که شامل قشر ضعیف تا متوسط و کم درآمد جامعه می‌شود، اما یارانه متعلق به ۹ دهک‌بندی است که همه آن‌ها ماهانه مبلغ مشخصی را به‌عنوان کمک هزینه معیشتی دریافت می‌کنند.

مبلغ کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های اول تا سوم ۶۲۰ هزار تومان و برای دهک‌های چهارم تا هفتم ۵۲۰ هزار تومان است به عبارت دیگر مبلغ کالابرگ الکترونیکی برابر با مبلغ یارانه برای هر شخص به‌علاوه‌ی ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان اعتبار تشویقی استفاده از کالابرگ الکترونیکی است که مابه‌التفاوت قیمت اقلام با ارزش روز آن‌ها به شمار می‌آید.

قیمت سال ۱۴۰۳ برای ۱۱ کالای اساسی مدنظر دولت ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان در نظر گرفته شده بود که خانوارهای دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید آن‌ها، فقط باید ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان، از محل اعتبار دولت تأمین می‌شود.

اقلام کالابرگ الکترونیکی نیز شامل ۳ کیلوگرم شیر، ۴۰۰ گرم پنیر، ۱ کیلوگرم تخم‌مرغ، ۲ کیلوگرم مرغ، ۸۰۰ گرم روغن مایع، ۷۰۰ گرم ماکارونی، ۲ کیلوگرم برنج، ۲.۵ کیلوگرم ماست، ۵۰۰ گرم قند و شکر، ۱.۲ کیلوگرم حبوبات و ۱ کیلوگرم گوشت بوده که برند آن تعیین نشده است؛ بنابراین، دست خانوارها برای انتخاب برند کالاهای اساسی باز است.

اما با نزدیک شدن به پایان مرحله نخست طرح فجرانه، زمزمه‌هایی درباره بازنگری در روش‌های اجرا و کاهش اشکالات آن شنیده می‌شود، برخی منابع نیز از احتمال تغییر مبالغ و یارانه تشویقی خبر می‌دهند زیرا این طرح متناسب با تورم اجرا می‌شود و لازم است نسبت به تورم یارانه تشویقی نیز افزایش یابد.

روزهای پایان مرحله نخست یارانه تشویقی

مهدی کریمی، مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در گفت‌وگو با ایمنا درباره این طرح اظهار کرد: طرح کالابرگ الکترونیک از اسفند سال ۱۴۰۱ شروع شد و شیوه‌های مختلفی را با توجه به تکالیف مقرر قانونی طراحی کردند ابتدا در خرداد ماه سال گذشته بسته تشویقی ۸۰ هزار تومانی و سپس از تیر تا شهریور پارسال، بسته تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی در دستور کار قرار گرفت و سرانجام از ۱۷ بهمن طرح فجرانه که تاکنون ادامه دارد.

وی خانواده‌های دهک یک تا هفت را زیر پوشش کالابرگ الکترونیک دانست و افزود: اعتبار ۲۲۰ هزار تومانی یارانه تشویقی برای خرید ۱۱ قلم کالابرگ که شامل لبنیات، گوشت، مرغ، حبوبات، روغن، ماکارونی و برنج پیش‌بینی شده که جدا از یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی است، مرحله نخست از بهمن آغاز شد از اسفند تا ۱۷ فروردین و سرانجام تا ۱۷ اردیبهشت نیز تمدید شد که آخرین مرحله طرح کالابرگ الکترونیک به نام فجرانه به شمار می‌آید.

مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با اشاره به اعلام دهک‌بندی خانوارها از طریق سامانه حمایت خاطر نشان کرد: از طریق شماره‌گیری کد دستوری یا نصب برنامه کاربردی شما نیز امکان استعلام یارانه و مشاهده اعتبار آن وجود داشته است از سوی دیگر فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح میز از طریق نصب پوستر یا اعلام در اپلیکیشن شما قابل مشاهده هستند.

مشارکت هفت هزار و ۵۰۰ فروشگاه طرف قرارداد در استان اصفهان

کریمی از مشارکت بیش از ۵۰۰ فروشگاه زنجیره‌ای استان اصفهان و بیش از ۷ هزار فروشگاه خرد در طرح کالابرگ خبر داد و گفت: در مجموع بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ فروشگاه کالاهای مشمول یارانه تشویقی را به مصرف کنندگان عرضه می‌کنند همچنین شماره چهاررقمی ۰۲۱۶۳۶۹ برای پاسخگویی به پرسش‌های افراد درباره این طرح در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به استقبال بیش از یک میلیون خانوار در استان اصفهان از این طرح گفت: آمار نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد خانواده‌های اصفهانی اقلام کالابرگ الکترونیک را خریداری کردند و بیش از ۱.۲ همت نیز از این قالب اعتبار پیش‌بینی شده دولت در استان هزینه شد که سه برابر این رقم نیز مردم هزینه کردند.

به گفته مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان سبد خرید کالابرگ ۷۴۳ هزار تومان در نظر گرفته شده که ۵۲۳ هزار تومان آن نقدی پرداخت می‌شود و ۲۲۰ هزار تومان نیز اعتبار کالابرگ دولت است.

کریمی ستاد کالابرگ الکترونیک استان اصفهان و شهرستان‌های آن‌را متولی رسیدگی به این طرح دانست و تاکید کرد: رؤسای ستاد در شهرستان‌ها، فرمانداران هستند و دبیر ادارات تعاون کار و اعضا نیز از اداره صنعت، جهاد کشاورزی، ارشاد، تعاون روستایی، تعزیرات حکومتی تشکیل می‌شود که در زمینه نظارت بر اجرای طرح نیز فعالیت می‌کنند.

تخلف کمتر از پنج درصد فروشگاه‌ها

وی شماره تلفن ۱۲۳ اداره کل صمت را آماده دریافت و رسیدگی به شکایات اعلام کرد و گفت: اداره کل تعزیرات حکومتی نیز در این موضوع فعال است و با تشکیل گروه‌هایی در شهرستان‌ها بر مراکز توزیع نظارت می‌کند همچنین در صورت دریافت گزارش‌های مردمی موضوع پیگیری خواهد شد.

مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان مرحله نخست برخورد با متخلفان را شامل تذکر شفاهی اعلام کرد و افزود: با توجه به ناآگاهی برخی از فروشندگان، در صورت گزارش تخلف این تذکر در دستور کار قرار می‌گیرد اما تکرار تخلف باعث قطع ارتباط و خروج از سیستم توزیع کالابرگ همراه بوده است.

کریمی آمار تخلفات فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح فجرانه در استان اصفهان را از میانگین کشور پایین‌تر برشمرد و گفت: آمار تخلف به کمتر از پنج درصد فروشگاه‌های مشمول در استان می‌رسد که با توجه به جدید بودن و ناآشنایی توزیع‌کنندگان با این طرح در ابتدا تذکر در دستور کار قرار گرفت اما متناسب با نوع تخلف برخوردهای دیگری مانند تذکر کتبی و پلمب فروشگاه نیز انجام شد.

وی درباره موارد تخلف یادآور شد: این موارد بر اساس ماده ۱۵ قانون تعزیرات حکومتی بررسی می‌شوند که ممکن است فروشگاهی از عرضه کالای مشمول خودداری کرده یا محدودیت برند خاصی از کالاها، دستکاری در وزن و کم‌فروشی یا گران‌فروشی را به مصرف‌کنندگان تحمیل کرده باشد که این موارد متناسب با نوع تخلف از سوی بازرسان اداره صمت، بازرگانی و تعزیرات مورد پیگرد قرار می‌گیرد.

گزارشی از باب کمبود نداشتیم

مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان درباره گلایه برخی خانواده‌های زیر پوشش طرح از محدودیت توزیع اقلام پرمصرفی مانند گوشت قرمز و سفید ادامه داد: مصرف‌کنندگان در صورت مشاهده هر گونه تخلف موضوع را به سامانه اعلام کنند اما با توجه به اینکه ستاد تنظیم بازار این فروشگاه‌ها را در اولویت تأمین اقلام گذاشته است تا استقبال مردم پوشش داده شود، در صورت تأمین هرگونه اقلام مصرفی، فروشگاه‌های توزیع کالابرگ الکترونیک در اولویت قرار دارند بنابراین گزارشی از باب کمبود نداشتیم زیرا که زمان اجرای این طرح یک ماهه است و در طول این مدت امکان تأمین اقلام مورد نیاز مصرف‌کنندگان وجود دارد.

کریمی اظهار کرد: بیش از ۱۰۰ هزار فروشگاه زنجیره‌ای نیز طرف قرارداد یارانه تشویقی هستند و مشمولان می‌توانند اقلام مورد نیاز خود را از این مراکز تهیه کنند با توجه به فراوانی مراکز توزیع، گزارشی از کمبود مواد غذایی نداشتیم و در صورت گزارش موارد احتمالی نیز مشکل کشوری بوده که تنها مربوط به اصفهان نمی‌شود.

وی کالابرگ الکترونیک را یکی از طرح‌های بسیار بزرگ و بی‌سابقه توصیف کرد و گفت: این طرح برای نخستین بار با این ابعاد و شیوه توزیع در سطح کشور اتفاق افتاده و استان اصفهان با توجه به تعداد فروشگاه‌های تجهیز شده برای اجرای طرح، میزان مشارکت مردم و پایین بودن میزان تخلفات از میانگین کشوری، جز استان‌های پیشروی کشور به شمار می‌آید.

مدیر اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان درباره آینده این طرح نیز تصریح کرد: اجرای کالابرگ یک قانون است اما شیوه اجرا ممکن است متفاوت باشد، سال گذشته این طرح به دو شیوه اجرا شد اما با عنوان فجرانه ادامه یافت و از هجدهم اردیبهشت به بعد نیز باید منتظر تصمیمات هیئت دولت و ابلاغ آن به وزارتخانه‌ها باشیم.

به گزارش ایمنا، دولت در این طرح جامع تلاش کرد تا از طریق یارانه‌ها سبد غذایی مورد نیاز مردم را تا اندازه قابل قبولی تأمین کند از این رو با اختصاص این طرح به دهک‌های مختلف جامعه شیوه جدیدی را در تأمین نیازهای غذایی مردم ابداع کرد همچنین آمارها و گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد این طرح نمره قابل قبولی را از مردم به دست آورده است روندی که زمزمه‌های ادامه این طرح را قوت می‌بخشد اما هنوز دولتمردان درباره این موضوع شفاف و صریح اظهار نظر نکرده‌اند.

کد خبر 748938

دیگر خبرها

  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • کودک ۶ ساله اصفهانی در کانال آب غرق شد
  • سپاهان: این داور را نمی‌خواهیم!
  • اعزام کاروان دختران حاج قاسم از اصفهان به کرمان+ فیلم
  • داورزنی: وطن پرستی ویژگی اصلی استاد اسکویی بود
  • ۱۵۵ اصفهانی همزمان با سالروز شهادت امام صادق (ع) خون اهدا کردند
  • استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک
  • اصفهانی ها عزادار شهادت امام ششم شیعیان
  • (عکس) کنایه آتشین محمد عباس‌زاده به پیرمرد جنجالی اصفهانی
  • روایت مرحوم آیت‌الله نجفی تهرانی از زندگی اش