Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-29@18:48:49 GMT

همه آنچه هنرمندان بعد از ترورهای تهران گفتند

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۹۳۲۳۴

رویداد۲۴-پیش از ظهر دیروز حدود ساعت ده و نیم صبح، انتشار یک خبر در فضای مجازی، جامعه ایران را تکان داد. خبرها یکی پس از دیگری منتشر می‌شدند و در مدت زمانی کمتر از نیم ساعت تمامی محتوای شبکه‌های مجازی را تحت‌تاثیر خود قرار داد. عملیات تروریستی در ایران، در تهران و در دو مرکز مردمی مهم همچون حرم امام خمینی و ساختمان دفاتر نمایندگان در مجلس شورای اسلامی! این حادثه بیش از هفت ساعت کانون اصلی همه محتواهای رسانه‌ای در ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال طبق معمول، صداوسیما و به‌ویژه شبکه خبر، خیلی دیر از حادثه اطلاع پیدا کرد و به‌رغم اهمیت موضوع با تاخیر طولانی به حادثه رخ داده در تهران واکنش نشان داد و خبر را اعلام کرد. هنرمندان و جامعه فرهنگی کشور نیز عمدتا با پایان یافتن حادثه در شبکه‌های اجتماعی به این حادثه تلخ واکنش نشان دادند. در واقع جامعه هنرمندان نیز همچون دیگر شهروندان در لحظات ابتدایی شوکه شده بودند و زمان نسبتا زیادی طول کشید تا اطلاعات و اخبار رسانه‌های مجازی و اینترنتی، تصویری جامع و کلی از حوادث تروریستی تهران ارائه کنند.

سرانجام پیش از ساعت 15 روز گذشته هر دو عملیات تروریستی با هلاکت تروریست‌ها خنثی شد و شرایط معمولی دوباره به تهران برگشت. بازگشت آرامش همزمان شد با سیل پیغام‌ها و واکنش‌های مردم، سلبریتی‌ها و سیاستمدارها. در این میان هنرمندان عمدتا با انتشار تصاویری که همدلی و اتحاد جامعه ایرانی را نشان می‌داد، به حوادث چهارشنبه تلخ تهران واکنش نشان دادند. این رویکرد هنرمندان باعث ترند شدن هشتگ‌هایی مانند #در_کنار_همیم و #‌ما_با_همیم شد و موجی از واکنش‌های عمومی را نیز برانگیخت. همچنین برخی از هنرمندان در کانال‌های تلگرامی و اینستاگرام خود از مخاطبانشان درخواست کردند که تصاویر مربوط به ویدئوی منتشر شده از سوی رسانه‌های داعشی را بازانتشار نکنند. این موج به سرعت در میان هنرمندان نیز در حال گسترش بود. در این گزارش مهم‌ترین این واکنش‌ها را مرور خواهیم کرد.

جعفر پناهی، نویسنده و کارگردان شناخته شده ایرانی نیز در صفحه اینستاگرام خود با بازانتشار ویدئویی از صحنه شلیک در ساختمان مجلس،‌ از وابسته بودن تروریست‌ها به گروهک داعش خبر داده است.

امیر جعفری، بازیگر تئاتر و سینما نیز تصویری از پرچم ایران را منتشر کرد که در آن جمله «در کنار همیم» نوشته شده بود.

ترانه علیدوستی با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرام نوشت: ما همه با هم هستیم.

محسن چاوشی، خواننده سرشناس موسیقی هم در کانال تلگرام خود تصویری از برج آزادی تهران را منتشر کرد که در کنار آن به زبان انگلیسی نوشته شده بود: pray for tehran و با این جمله از مردم خواست تا برای بهبود شرایط تهران دعا کنند.

نوید محمدزاده، بازیگر مطرح تئاتر و سینما نیز با انتشار تصویری مزین به پرچم ایران، که در میان آن جمله «دور از تو اندیشه بدان» نقش بسته، نوشت: ما که اطفال این دبستانیم/ همه از خاک پاک ایرانیم/ گر رسد دشمنى براى وطن/ جان و دل، رایگان بیفشانیم.

حسین پاکدل، کارگردان تئاتر هم پس از پایان درگیری‌ها و به هلاکت رسیدن تروریست‌ها،‌ در صفحه اینستاگرامش نوشت: خدا را شکر ماجراى تروریستى مهار شد. از تمام هموطنان و دوستانمان درخواست می‌کنم از برخوردها و اظهارنظرهاى شتابزده، احساسى و اختلاف‌برانگیز پرهیز کرده و به هیچ شکل اخبار و اطلاعات سرزمین عزیزمان را در هرزمینه به غیر از مجارى رسمى و اعلام شده به‌جایى ندهند. تک تک ما وظیفه داریم در حفظ وحدت ملى بکوشیم.

محسن تنابنده، نویسنده و بازیگر سینما و تلویزیون هم در صفحه اینستاگرامش تصویری از پرچم ایران منتشر کرد که در آن جمله «در کنار همیم» نقش بسته بود.

بهرام رادان، بازیگر سینما هم یکی دیگر از هنرمندانی بود که نسبت به این اتفاق واکنش نشان داد ودر اینستاگرام خود نوشت: ایران به خاک خسته تو سوگند به بغض خفته دماوند. که شوق زنده ماندن من به شادی تو خورده پیوند.

رضا صادقی، خواننده پاپ با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: امروز حملات تروریستی در تهران و کشته شدن هموطنانم من رو وادار می‌کنه بگم آهای مهاجم، تروریست، افراطی یا هر بی‌صفتی که تعبیر تو هست این خاک و مردمش سال‌ها است مورد تهدید تو و امثال تو بوده و هستن، اما غافلی از اینکه امثال تو بی‌صفت نمیتونین قدم نجستون رو روی این خاک ثابت کنید. پاش بیاد من هنرمند و اون دکتر و مهندس و کارگر و حتی فقیر و پولدارش کاری می‌کنیم مجبور بشین تو و اربابات لوله تفنگتون رو جلوی مغزتون بگیرین... #بسم‌_الله_اگر_حریف_مایی»

علیرضا عصار، خواننده شناخته شده کشورمان نیز با انتشار تصویری از پرچم ایران و پیام «در کنار همیم» در پیغامی اینستاگرامی نوشت: وطن یعنى چه آباد و چه ویران وطن یعنى همین‌جا، یعنى ایران براى خانواده‌هاى عزیز درگذشتگان ترورهاى امروز آرزوى صبر و آرامش دارم.

بهنوش بختیاری، بازیگر تلویزیون نیز با انتشار تصویر پرچم ایران و جمله در کنار همیم در اینستاگرامش نوشت: هر موردی که پیش بیاد من و خیلی از همراهانم با هردشمنی خواهیم جنگید.خواهیم ایستاد.حتی برای مملکتمون جانمون رو هم خواهیم گذاشت.

کامبیز دیرباز، هم در این رابطه نوشت: تسلیت می‌گم به خانواده هموطنان بی‌گناهم که امروز طی یک عملیات وحشیانه، به‌دست یک مشت وحشی نامرد از بین رفتند. خیلی متاسفم و غمگین، شک ندارم که به‌زودی سزای این دست درازی احمقانه شون رو خواهند دید.

آهاااای از خدا بی‌خبر داعشی، اینجا ایرانه از این شوخی‌ها با کسی نداریم، از سایه‌تون هم بترسید از الان.

حجت اشرف‌زاده هم نوشت: دست ناپاک از این سرزمین بدور بادا.

محمد بحرانی هم نوشت: هدف آنها بیش از هر چیز وحشت‌پراکنی است. پس آرام باشیم تا ناکام بمانند.

میلاد کی‌مرام نیز نوشت: در کنار همیم. تا همیشه.

پ ن: چپ و راست و معتدل و میانه‌رو نداره وقتی اسم ایران میاد همه زیر پرچم و برای هم می‌ایستیم.

حبیب رضایی هم در این باره نوشت:می‌دانم و می‌بینم که برسنگفرش خیابان‌های شهرم خون ریخته، می‌دانم و می‌شنوم که اهل تاریکی از «انتحار» سرود ساخته‌اند و انزجار را تقسیم می‌کنند. همه را می‌دانم و می‌بینم و می‌شنوم. همین جا خانه دارم. اما دراین میانه پرتلاطم گفتم با این نگاه حیرت‌انگیز، کمی به ذات زندگی تکیه کنیم و حلقه ضخیم شایعات و اخبار تلخ را برای ثانیه‌ای با این دست‌های زیرچانه و نگاه عاشقانه عوض کنیم. چیزی از تلخی واقعیت کم نمی‌شود اما حتما به شیرینی امید و دعایمان اضافه می‌شود. برای هم دعا کنیم. همین.

الهام حمیدی نیز در اینستاگرامش نوشت: سلام و درود، امنیت و آرامشم آرزوست، همان‌طور که در همه مسائل و موارد اجتماعی و ملی در کنار هم بوده‌ایم امروز هم در کنار همیم تا دشمن شادکن نشیم، چو ایران نباشد تن من مباد.

سارا خوئینی‌ها هم اینگونه واکنش نشان داد: همیشه برای حملات تروریستی به اروپا و سایر نقاط جهان ابراز تاسف و ناراحتی و برای بازماندگان این‌گونه حوادث دعا می‌کنم. تهرانم که جای خود دارد! مبادا تو را بترسانند، مبادا لحظه‌ای بلرزی که پاره تن من هستی!

امید به اینکه امنیت و آسایشمان همیشه برقرار باشد، عزیزانم به جای ایجاد شایعه و هرج و مرج برای هموطنان آسیب دیده دعا کنیم.

پریناز ایزدیار، بازیگر سینما نیز در صفحه شخصی خود در اینستاگرام تصویری از پرچم جمهوری اسلامی ایران منتشر کرد که روی آن نوشته شده است: در کنار همیم. او همچنین نوشته است: به هیچ‌وجه به سمت محل‌های حادثه نروید. تحت هیچ شرایطی به انتشار شایعات و اخبار منابع غیررسمی دامن نزنید. در صورت مشاهده هر نوع بسته مشکوک رها شده در اماکن عمومی مراتب را فورا به وزارت اطلاعات با شماره 113 اطلاع دهید.

محراب قاسم‌خانی هم نوشت: ما شاید سر فوتبال به هم فحش بدیم، شاید سر اختلاف عقیده سیاسی با هم دعوا کنیم، شاید به‌خاطر تفاوت شیوه زندگیمون به هم توهین کنیم ولی ما نشون دادیم که همیشه توی حوادث تلخ ملی کنار همیم، امروز تمام ایران عزاداره و خشمگینه. تمام ایران.

روز گذشته واکنش گرافیست‌ها هم به این حادثه جالب بود و خیلی سریع آثار بسیاری از هنرمندان در شبکه‌های مجازی پخش شد. در این میان شاید بهزاد شیشه‌گران یکی از مهم‌ترین گرافیست‌هایی بود که در همین رابطه پوستری را منتشر کرد. علاوه بر نام‌هایی که در این گزارش به نوشته‌های آنها پرداخته‌ایم هنرمندانی همچون رامبد جوان، اشکان خطیبی، حامد بهداد، هومن حاجی عبداللهی، احمد ایراندوست، لیلا اوتادی، داریوش فرضیایی، بابک جهانبخش، محسن کیایی، علی لهراسبی، محمد عبدالله‌زاده، احسان کرمی و... هم با انتشار پوسترهایی درباره این حادثه نگرانی خود را ابراز کردند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۹۳۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشیمانم!

مهاجرت‌های ناموفق هنرمندان و سلبریتی‌ها، سابقه‌ای نسبتا طولانی دارد. در اواسط دهه نود، گروهی از هنرمندان درجه دو و سه عرصه بازیگری با هدف رشد حرفه‌ای، به کشورهای دیگر- بالاخص ترکیه - مهاجرت کردند. مهاجرت‌هایی که اغلب با شکست مواجه شد و تقریبا تمامی این افراد یا به کشور بازگشتند و یا پیشه هنری خود را به فراموشی سپردند و به زندگی در قالب یک شهروند عادی خو گرفتند.

به گزارش ایسنا، در پی انتشار مصاحبه یک شبکه فارسی زبان معاند با بازیگر ایرانی مهاجر و ابراز ندامت وی، روزنامه صبح نو در مطلبی درباره این موضوع نوشت: پس از وقایع سال ۱۴۰۱ اما گروه دیگری از هنرمندان، با تصمیماتی شتاب‌زده، مهاجرت را به مثابه یک تصمیم احساسی در دستور کار قرار دادند و اکنون پس از گذشت زمانی کوتاه، اخباری از ندامت در گفتار اغلب ایشان به گوش می‌رسد. اخیرا صحبت‌های اشکان خطیبی درباره مهاجرت، خبرساز شده که به همین بهانه، نگاهی به مسأله مهاجرت هنرمندان ایرانی داریم.

مقوله مهاجرت در ایران به یک بحران عمومی تبدیل شده است و بررسی آن، از دو منظر فردی و اجتماعی گستره وسیعی از نکات عبرت‌آموز را در بر می‌گیرد. از منظر فردی، لزوم پرهیز از نگاه فانتزی به مقوله مهاجرت، بسیار حائز اهمیت است؛ به این معنا که زندگی در خارج از مرزهای ایران، الزاما به معنای رستگاری و جهش طبقاتی نخواهد بود. رواج غرب‌زدگی در ایران، طی سال‌های اخیر به شکل‌گیری یک تصویر رؤیایی از مهاجرت دامن زده است. علاوه بر این، بخش زیادی از تجربه مهاجرت‌کنندگان هم علنی نمی‌شود و به گوش مردم نمی‌رسد. با این همه، مروری بر وضعیت هنرمندان پس از مهاجرت، برخی از زوایای پنهان این موضوع را روشن خواهد کرد.

اساسا هنرمندان، اعضای صنفی هستند که پس از مهاجرت، بیشتر از سایر مشاغل، در معرض اضمحلال قرار می‌گیرند. کار هنرمند خلق اثر هنری است و خلاقیت در بافت جامعه شکل می‌گیرد. هنرمندی که در میانسالی جامعه خود را تغییر می‌دهد، از یک سو ارتباط با فرهنگ عمومی کشور خود را از دست می‌دهد و از سوی دیگر نمی‌تواند به‌عنوان یک هنرمند خلاق در کشور مقصد پذیرفته شود. علاوه بر این، جامعه مخاطبان یک هنرمند نیز پس از مهاجرت بسیار محدودتر می‌شود و از همین رو است که اغلب هنرمندان، مدتی پس از مهاجرت، ابراز تمایل به بازگشت می‌کنند.
مورد اخیر مصاحبه اشکان خطیبی، از مهم‌ترین نمونه‌های فرجام مهاجرت‌های عجولانه هنرمندان است. محتوای این مصاحبه، چیزی شبیه به یک کمدی تلخ است. دو سال قبل، اغتشاشاتی در ایران رخ داد و گروهی از سلبریتی‌ها که فکر می‌کردند گروهی از مردم می‌توانند معادلات سیاسی و اجتماعی را، با توسل به اعمال خشونت‌آمیز، تغییر دهند، خودشان زودتر از همه، تصمیم به ترک کشوری گرفتند که می‌خواستند شرایط آن را برای زندگی بهتر از نظر خودشان فراهم کنند.. اشکان خطیبی هم با این امید که بتواند با خیال راحت و از طریق فعالیت در فضای مجازی، در آتش ناآرامی‌های داخل ایران بدمد، حالا خودش را در بن‌بستی گرفتار می‌بیند که حتی ممکن بوده از کشوری که در آن ساکن است هم دیپورت شود. خطیبی در میانه‌های حرف‌هایش، تلویحا می‌پذیرد که تحت تاثیر جنگ‌های روانی قرار گرفته و شاید بهتر بود برای مهاجرت و حضور در برخی جمع‌های خارج از کشور، قدری بیشتر خویشتنداری می‌کرد. مروری بر صحبت‌های این بازیگر نشان می‌دهد که وی روزگار خوبی را سپری نمی‌کند و این در حالی است که خطیبی در ایران، علاوه بر بازیگری و اجرا، مسئولیت‌های فرهنگی و مدیریتی را هم بر عهده داشت که خودش آن‌ها را، با لحنی حسرت‌بار، مرور می‌کند. 
جمله مهم اشکان خطیبی در این مصاحبه این است: «خودم پشت پا زدم به همه چیز». همین جمله، به وضوح ندامت و پشیمانی را در کلام این بازیگر را هویدا می‌کند.
مهم‌تر از به خطر افتادن موقعیت شغلی و وضعیت اقتصادی هنرمندان پس از مهاجرت، به خطر افتادن سلامت روانی ایشان است. هنرمندی که یک جامعه بزرگ چند ۱۰ میلیونی از مخاطبان و چرخه ارتباطات چند ۱۰ هزار نفری هم‌صنفان خود را با جامعه‌ای بسیار محدود تاخت می‌زند، قبل از هر چیز، درگیر نوعی بحران عدم توجه و به دنبال آن بروز نشانه‌های افسردگی می‌شود؛ چیزی که در لحن اشکان خطیبی هم کاملا هویداست، هرچند که او هنوز هم سعی دارد وضعیت را به شکلی دوپهلو توجیه و خودش را قربانی یک شرایط ناخواسته معرفی کند.
خبرهایی که از وضعیت ارژنگ امیرفضلی، دیگر بازیگر مهاجرت کرده مخابره می‌شود نیز حاکی از چیزی بهتر از این نیست. ریحانه پارسا، حمید فرخ‌نژاد، مزدک میرزایی، مهناز افشار، برزو ارجمند، احسان کرمی و تعداد دیگری از هنرمندان و سلبریتی‌هایی که مهاجرت کرده‌اند هم به هر بهانه‌ای، درباره آنچه با مهاجرتشان از دست داده‌اند، حرف می‌زنند و آرزو می‌کنند که بتوانند به کشور بازگردند. کیست که نداند امثال فرخ‌نژاد و افشار، وقتی که در ایران بودند، تا چه حد می‌توانستند از مواهب توجه عمومی بهره‌مند باشند. حمید فرخ‌نژاد در مصاحبه‌ای به صراحت اعلام کرد که قبل از مهاجرت برنامه کاری‌اش تا یک سال آینده بسته شده بوده؛ اما در این مدتی که از مهاجرتش می‌گذرد، حتی امکان بازی در یک نقش فرعی سینمایی را هم به دست نیاورده است. مهناز افشار نیز که در ایران جز به بازی در نقش اول راضی نمی‌شد، تقریبا بازیگری را به دست فراموشی سپرده است. این وضعیت، حتی شامل حال خوانندگان و هنرمندانی که دهه‌ها از مهاجرتشان می‌گذرد نیز می‌شود. مروری بر واکنش‌های خواننده‌های لس‌آنجلسی، حسرت کار کردن در ایران را بازنمایی می‌کند و تقریبا هیچ‌یک از ایشان، نسبت به بازگشت به کشور، چیزی جز اشتیاق از خود نشان نمی‌دهند. وضعیت پیش آمده برای هنرمندانی که با خراب کردن پل‌های پشت سرشان، مسیر بهشت خیالی غرب را در پیش گرفتند، می‌تواند چراغ راهی برای سایر هنرمندان باشد تا فراموش نکنند که تمام هویت ایشان در گرو توجه جامعه کثیر مخاطبان ایرانی و امکان کار کردن در داخل مرزهای این کشور است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فراخوان چهارمین گروه هنرمندان واجد شرایط مسکن هنرمندان ساکن استان تهران
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • از ظرفیت های موجود در جامعه هنرمندان مهاجر استقبال می کنیم
  • لرستان| آمریکایی‌ها به آنچه بیان می‌کنند اعتقاد ندارند
  • پشیمانم!
  • ترورهای حسن صباح و پیروانش هدفمند بود / سریال حشاشین با واقعیت بیگانه است
  • عکس‌| واکنش 2 پرسپولیسی به خراب شدن پنالتی امیری
  • نمایش و نقد فیلم‌تئاتر «شهر آفتاب مهتاب» در سینماتک خانه هنرمندان
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • توانایی پهپادی و موشکی ایران در اوج