Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه ريشه همه توطئه‌ها در منطقه زير سر آمريکا است، گفت: دود آتشي را که عربستان در منطقه به پا کرده به چشم خودش خواهد رفت.

ولي‌الله نانواکناري در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در استان تهران با اشاره به بحران جديد منطقه و قطع روابط عربستان با قطر اظهار کرد: اين بحران به نفع هيچ يک از دو طرف نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وي با اشاره به اقدامات عربستان در راستاي ايجاد تنش و تفرقه در منطقه، افزود: اقدامي را عربستان با جمع کردن و تشکيل جلسه با سران کشورهاي اسلامي و حضور ترامپ تدارک ديد در واقع يک اقدام بر ضد ايران بود که بتواند ايران‌هراسي را در دل کشورهاي مختلف ايجاد و از اين اقدام بهره‌برداري کند.

عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي بيان کرد: بعضي از کشورهاي اسلامي مانند کويت، عمان و قطر و ... اين اقدام نمايشي را به باد سخره گرفتند و اين حرکت را خنثي کردند که نمونه آن اظهارات امير قطر بود و بعد از آن عربستان توطئه‌اي را براي قطر تدارک ديد که قطر را تحريم کند و اين کشور را به انزوا بکشد.

وي اضافه کرد: حرکتي که عربستان در خصوص قطر انجام داد هدفش ايجاد تنش در منطقه بود و دودش به چشم خودشان خواهد رفت و مردم و افکار عمومي اين حرکت را محکوم مي‌کنند.

نانواکناري، ايجاد تنش در روابط بين قطر و عربستان از سوي حکومت سعودي را در واقع هدر رفتن بيت‌المال و مصادره عوامل عربستان و بهره‌برداري آمريکا از اين تنش دانست و گفت: عربستان بداند آمريکا قابل اعتماد نيست و ترامپ در سخنان خود گفته است که «عربستان براي ما گاو شيردهي که هر وقت شيرش تمام شود آن را سر مي‌بريم».

وي با اشاره به اينکه عربستان امروز در منطقه زياده‌خواهي مي‌کند و مشکلاتي را که در منطقه ايجاد کرده قابل قبول نبوده و در افکار عمومي نيست، تشريح کرد: بايد سران کشورهاي اسلامي عاقل باشند و در تبعيت از مردم کشورهايشان اين اقدام عربستان را نپذيرند.

عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اقدامات نظامي عربستان نسبت به مردم يمن گفت: اينکه مردم يمن انقلاب کرده و به دنبال آزادي‌خواهي هستند چه ربطي به عربستان دارد که با حمله نظامي براي دخالت در امور اين کشور مردم را به خاک و خون مي‌کشد.

وي ادامه داد: ريشه همه اقدامات خصمانه عربستان در منطقه به خاطر همسو شدن با رژيم صهيونيستي و آمريکا است که اين اقدام عربستان براي افکار عمومي کشورهاي اسلامي قابل پذيرش نيست.

نانواکناري تصريح کرد: امير قطر نيز اقدام خوبي را انجام داد و بايد اين را به فال نيک بگيريم که اين مسير راهي براي رهايي مردم کشورهاي اسلامي باشد که ديگر زير بار ظلم نروند.

وي با بيان اينکه کشورهاي ديگر نيز بايد با قطر همسو شوند، توضيح داد: به سران کشور عربستان سعودي توصيه مي‌کنيم که دست از از لجاجت و اقدام غيرديپلماتيک و نابخردانه بردارند و تا بتوانيم منطقه‌اي در صلح، صفا و امنيت داشته باشيم و مردم به زندگي خود دون دغدغه و مشکل ادامه دهند.

عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي عنوان کرد: عربستان مطمئن باشد اگر به اين اقدام خصمانه ادامه دهد حتماً خسارت جبران‌ناپذيري براي خودشان، کشورشان و مردمشان خواهد داشت و اين کار به صلاحشان نيست و مطمئن باشند ابن بحران به نفع هيچ يک از دو طرف نخواهد بود و بهتر است با تعامل به مشکلات پايان داد.
وي افزود: ما انتظار داريم مسؤولان ديپلماسي ما ورود پيدا کرده و از اين موقعيت حسن استفاده را داشته تا بتوانند منطقه را به صلح و صفا بکشانند و با نشر افکار و انديشه‌هاي اسلامي، منطقه‌اي امن ايجاد کرده و اقتدار اسلام ناب محمدي را براي همه جهانيان ترسيم کنند.

نانواکناري متذکر شد: اين توطئه آمريکا است که منطقه ما را به بحران تبديل کند، بنابراين بايد هواسمان باشد با اقدام هوشمندانه جلوي توطئه را بگيريم.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: سران رژيم آل‌سعود بايد توجه کنند که آمريکا قابل اعتماد نيست و نگذارند که بيت‌المال مردم عربستان به جيب آمريکايي‌ها برود و بدانند که آمريکا در واقع بعد از رسيدن به اهداف خود گردن سران همين کشورها را خواهد زد.
انتهاي پيام/ذ

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۹۳۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی ریشه‌های اعتراضات ضداسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا

فرارو- در روز‌های گذشته دانشگاه‌های آمریکایی نظیر: کلمبیا، ماساچوست، نیویورک، براون، و ده‌ها دانشگاه دیگر در ایالت‌های مختلف آمریکا، صحنه برگزاری اعتراضات و همچنین تحصن از سوی دانشجویان و اساتید دانشگاهی بوده است.

به گزارش فرارو؛ این طیف‌ها به طور خاص خواستار پایان فوری جنگ غزه و همچنین خاتمه دادن به حمایت‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا و نهاد‌های دانشگاهی و شرکت‌های تسلیحاتی از رژیم اشغالگر قدس شده اند و در عین حال، این خواسته را نیز مطرح کرده اند که آن دسته از دانشجویان و اساتیدی که به دلیل حمایت از ملت فلسطین و انتقاد از اسرائیل هدفِ اقدامات تنبیهی قرار گرفته اند نیز بایستی عفو شوند.

با این همه، نکته قابل تامل اینکه اعتراضات در دانشگاه‌های مختلف آمریکا با واکنش سنگین و قهری نیرو‌های امنیتی این کشور رو به رو شده است. تصاویر و ویدئو‌های فراوانی از بازداشت دانشجویان، اساتید و خبرنگاران، در فضای مجازی و رسانه‌های مختلف جهان منتشر و پخش شده است.

دامنه اعتراضات به آمریکا محدود نمانده و در مدت اخیر اعتراضات به کشور‌هایی نظیر ایتالیا، استرالیا و فرانسه نیز کشیده شده است. بسیاری از تحلیلگران سعی داشته اند تا به واکاوی ریشه‌های این اعتراضات بپردازند. به بیان ساده تر، سعی داشته اند این سوال را پاسخ دهند که عمده محرک‌های انفجار اعتراضات جاری در دانشگاه‌های آمریکا چیست؟

به نظر می‌رسد در پاسخ به این پرسش، می‌توان به ۲ مولفه عمده و محوری اشاره کرد.

۱. شکاف نسلی در آمریکا

یکی از محرک‌های عمده و محوری که اغلب جامعه شناسان در ریشه شناسی اعتراضات به آن معطوف بوده اند، مساله و چالش "شکاف نسلی" بوده است. به این ترتیب که میان ارزش‌های مقام‌های ارشد و نخبگان سیاسی و به طور کلی طبقه حاکمه در آمریکا و قشر جوان و تحصیلکرده در این کشور، شکاف و گسست ایجاد شده و همین مساله موجب شده تا در بسیاری از موضوعات سیاست داخلی و خارجی آمریکا، انفجار نوعی منازعه و تقابل میان  دولتمردان و تصمیم سازان و قشر جوان و نسلِ Z رخ دهد.

در این رابطه، تحلیل‌های مختلف در خودِ آمریکا حاکی از این هستند که مساله شکاف نسلی در ارتباط میان حامیان هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات و احزاب برقرار است با این حال، این شکاف به نحو جدی‌تر و عمیق تری در حزب دموکرات و شیوه حکمرانی آن قابل مشاهده است.

نسل‌های جوان و دانشگاهی در آمریکا، بر این باورند که حاکمان این کشور دچار نوعی تاخر از نظر تاریخی هستند و به واقعیت‌های روز، متناسب با مقتضیات جهان کنونی را نمی‌نگرند و همچنان اسیر بینش و رویکرد‌هایی هستند که آمریکا را قدرت برتر و هژمون جهان می‌دانند. قدرتی که می‌تواند هرکاری انجام دهد و از تبعات و پیامد‌های آن نیز فرار کند.

۲. افول هژمونیک

یکی از محرک‌های دیگری که برخی تحلیلگران مسائل راهبردی در توضیح ریشه‌های اصلی اعتراضاتدانشگاهی به آن اشاره می‌کنند، این مساله است که این رویداد را باید نقطه‌ای از یک روند کلی دانست که از مدت‌ها قبل آغاز شده و اشاره به افول هژمونیک موقعیت بین المللی آمریکا دارد.

جهان در دوره‌های زمانی مختلف، از وجود یک یا چند قدرت هژمونیک بهره برده است. قدرت یا قدرت‌هایی که نظام بین الملل را سامان داده و نوعی نظم را در آن برقرار می‌کنند.

در هر سیکل تاریخی، قدرت‌های هژمونیک، فراز‌ها و در نهایت فرود را تجربه می‌کنند و در نهایت با سقوط هژمونی خود و یا کم فروغ شدن آن، با خیزش قدرت‌های رقیب مواجه می‌شوند و نظمی تازه در جهان شکل می‌گیرد و تقویت می‌شود.

در سال‌های گذشته نشانه‌های متعددی از افول هژمونیک آمریکا نیز در جهان قابل مشاهده بوده است. افولی که هم ناشی از سستی بنیاد‌های ایدئولوژیک و فکری نظام سیاسی آمریکا بوده و از جذابیت جهانی آن کاسته و هم متاثر از شکست‌های میدانی آمریکا در جبهه‌های مختلف در مواجهه با رقبایش در مناطقی نظیر شرق و غرب آسیا، قاره آفریقا و یا حتی اروپا بوده است.

حال در این بحبوحه، عرصه سیاست داخلی آمریکا نیز همچون حوزه سیاست خارجی این کشور، متاثر از این شکست‌ها، جلوه‌هایی از افول هژمونیک آمریکا را به نمایش گذاشته است. جلوه‌هایی که علاوه بر نمایش کاستی و ضعف‌های نظام حکمرانی آمریکا، از عدم توانایی حل و فصل مسائل و مشکلات حکایت دارند. از این منظر، اعتراضات جاری در آمریکا، یک نقطه و ایستگاه از روندی کلی است که در ادامه راه نیز بایستی انتظار نمود‌های عینی تری از آن را داشته باشیم.

این رویداد‌هادر نهایت بسیاری از معادلات و جایگاه جهانی آمریکا را دگرگون می‌کنند. برخی تحلیلگران در آمریکا به این نکته اشاره می‌کنند که هیچ بعید نیست حتی آمریکا در اواخر دهه ۲۰۲۰ میلادی، از حیث حکمرانی سیاسی، به سمت یک کشور اقتدارگرا و دیکتاتوری تغییر جهت بدهد.

دیگر خبرها

  • صنعا: سرکوب دانشجویان موید دروغ بودن شعار دموکراسی آمریکاست
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد
  • تأکید بن سلمان بر مخالفت عربستان با کوچ اجباری مردم فلسطین
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • دهه کرامت فرصتی برای مقابله با توطئه دشمنان است
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • واکاوی ریشه‌های اعتراضات ضداسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • کاخ سفید: بلینکن برای برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه تلاش می‌کند