Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وخبری جماران، روزنامه ایندیپندنت در گزارشی نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پس از پایان سفرش به عربستان «توییت پیروزی» نوشت و در آن اعلام کرد که سفرش به عربستان سعودی اکنون با اقدام سعودی ها علیه قطر جواب داده است. این توییت تنها نشان می دهد که چگونه عمق سیاست آمریکا در شش ماه پس از خروج «باراک اوباما» از کاخ سفید تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس چرا موضوع قطر اتفاق افتاد و چرا اکنون، و ما برای درک آن نیاز به چه داریم؟

در مرحله اول ما نیاز به یک چرخ بسیار گسترده و عمومی در تاریخ داریم تا ببینیم جریان چیست.

غربی ها زمانی که به خاورمیانه می نگرند، اغلب فکر می کنند که اختلافات در منطقه می تواند دلیل نزاع اعراب و اسرائیل باشد. ایجاد دولت یهودی و سلب مالکیت از فلسطینی ها توسط برخی به عنوان قلب همه چیز تصور می شود.

مفسران زمانی که در مورد این اختلاف 70 ساله بحث می کنند، اغلب ایران را نیز با آن در می آمیزند؛ همان کاری که در حال حاضر رئیس جمهور آمریکا انجام می دهد. متاسفانه، این روایت با محوریت اسرائیل باعث فراموشی یک نکته بسیار مهم می شود.

ایرانیان عرب نیستند. ایرانیان فارس هستند.

درگیری ایرانیان و اعراب نه تنها به دوره پیش از پیامبری حضرت محمد (ص)، بلکه به دوره حکومت داریوش بر مصر باز می گردد.

این در حالی است که از سوی دیگر باید گفت قطری ها مانند سعودی ها سنی هستند با این حال خانواده حاکم آل ثانی از یک قبیله بدوی سرچشمه گرفته اند که قبل از آنکه لارنس خانواده آل سعود و حاکمان مکه را ایجاد کند، با خانواده آل سعود جنگیده بودند.

مسائل پیچیده تر می شود زمانی که می بینیم قطری ها با وجودی که سنی هستند از اخوان المسلمین حمایت می کردند. ایران نیز از حامیان اخوان بود. تا اینکه دولت «حسنی مبارک» سقوط کرد و «محمد مرسی» به جای او به قدرت رسید.

ایرانیان و مصریان هر دو دوباره خوشحال شدند. با این حال همکاری نزدیک ایران و مصر واقعا عربستان سعودی را آزار می داد و اسرائیل را می ترساند تا اینکه آنها با لابی مشترک با آمریکا به دولت مرسی پایان دادند. سپس آمریکایی ها «عبدالفتاح سیسی» را در مصر به قدرت رساندند و ایران را به حاشیه کشاندند.

در عوض السیسی برای قدردانی دو جزیره در خلیج فارس را به عربستان سعودی اعطا کرد. اسرائیل عقب نشست و اوضاع را تماشا کرد. سعودی ها با هدف ضربه زدن به ایران، جنگ یمن را کلید زدند و بار دیگر بر همسایه بادیه نشین خود - قطر - تمرکز کردند.

چرا قطر؟ هنگامی که شما به یک نقشه از شبه جزیره عربستان نگاه می کنید می توانید ببینید که چگونه برخی از برنامه ریزان نظامی در عربستان فکر می کنند که وجود قطر به عنوان یک دولت مستقل اصلا معنایی ندارد. قطر منابع گاز زیادی دارد و چه بهتر است که به یکی از استان های عربستان تبدیل شود!

اما عربستان نمی توانید به قطر حمله کند زیرا یک پایگاه هوایی آمریکا در قطر واقع است و آمریکایی ها ممکن است از این اقدام ناراحت شوند. بنابراین باید رضایت آمریکا را جلب کرد.

سعودی ها با ترامپ رقص شمشیر کردند و پس از آن ترامپ در یک توییت نقشی را که سعودی ها در حملات 11 سپتامبر داشتند فراموش کرد و انگشت خود را به سمت ایران نشانه گرفت و به سعودی ها گفت: «اگر قطر را می خواهید، برای گرفتن آن اقدام کنید.»

عربستان باید قدردان دونالد ترامپ باشد. آیا ترامپ مانند یک عروسک خیمه شب بازی دستاویز عربستان شد؟ ما شرط می بندیم قطری ها و ایرانی ها چنین فکری می کنند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۹۶۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در گامبیا پس از حضور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) با وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی ملاقات کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود در گامبیا پس از حضور در افتتاحیه پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) با فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه پادشاهی عربستان سعودی ملاقات کرد.

 دیدار قبلی امیرعبداللهیان و همتای سعودی اسفند 1402 در جده و در جریان اجلاس فوق العاده OIC به منظور بررسی تحولات جنگ غزه انجام شده بود.

گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مصر در گامبیاامیرعبداللهیان عازم گامبیا شدنشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • فاشیسم با یک سلاح جدید بازگشته است: نظریه توطئه!
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد