Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دستمزدهای نجومی برخی ورزشکاران در کشور چالشی است که در چند سال اخیر به یکی از معضلات اصلی ورزش کشور تبدیل شده است. به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،سال ۱۳۸۰ بود که رئیس وقت فدراسیون فوتبال برای رشد و شکوفایی هر بیشتر فوتبال اعلام کرد که برای حرفه‌ای شدن این رشته ورزشی از این به بعد لیگ فوتبال به صورت حرفه‌ای برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برگزاری مسابقات فوتبال به صورت حرفه‌ای و هماهنگ با قوانین و مقررات جهانی مستلزم امکانات و زیر ساخت‌های مناسب بود که متاسفانه با گذشت ۱۶ سال از حرفه‌ای شدن لیگ برتر هنوز زیرساخت‌های لازم برای برگزاری و یا حتی باشگاه داری حرفه‌ای در ورزش کشور تامین نشده است.

اما نکته جالب و حائز اهمیت در زمینه حرفه‌ای شدن فوتبال، قراردادهای بازیکنان بود. قراردادهایی تا قبل از آن نهایتا ۱۰ میلیون تومان بود به یکباره با ارقام چند صد میلیون تومان جای خود را عوض کردند.

بازیکنان هم برای این افزایش دستمزد دلایل خود را داشتند و اعلام کردند که لیگ حرفه‌ای، بازیکن با قرارداد حرفه‌ای نیاز دارد.

مشکل اصلی که این افزایش مبلغ قرارداد‌ها بوجود آورد این بود که هیچ تناسبی با رتبه ما در رده بندی جهانی نداشت و نهایت هدف فوتبالیست‌های ما حضور در تیم ملی و صعود به جام جهانی بود.

از زمان اعلام حرفه‌ای بودن فوتبال در ایران، تیم ملی و باشگاه‌های ما هیچ مقامی در خور نام کشورمان کسب نکرده اند و این سرآغاز تناقضی آشکار میان فوتبال و رشته‌های مدال آور شد.

پرداخت مبالغ هنگفت به بازیکنان فوتبالی که از لحاظ فنی در حد ضعیف‌ترین بازیکن لیگ‌های اروپایی هم نیستند درست در زمانی صورت می‌گیرد که دیگر رشته‌های ورزشی کشور با وجود ظرفیت‌های فراوان و پتانسیل‌های قوی فردی برای حضور در رقابت ها، به سبب نبود امکانات مالی از پیشرفت‌های چشم گیر و حضوری پر رنگ در رقابت‌ها باز می‌مانند.

نبود سازوکاری مشخص در تعیین دستمزد‌ها و تفاوت فاحش آن با مبالغ قرارداد دیگر ورزشکاران امری نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت.

امروزه خبرهایی رسمی و غیر رسمی به گوش می‌رسد که فوتبالیست نه چندان مطرح با قراردادی به مبلغ یک میلیارد با تیمی قرارداد بسته است و در جایی دیگر گفته می‌شود که ستاره لیگ برتر کشورمان با قراردادی چند میلیاردی به باشگاهی منتقل شده است.

البته گفتنی است که مبلغ قرارداد فوتبالیست‌ها در همه جای دنیا بالاست، اما در کشورهای پیشرفته مسئولان ورزشی برای سایر رشته‌های ورزشی مخصوصا مدال آور بودجه خاصی در نظر می‌گیرند تا به پیشرفت ورزش کمک کنند و ورزشکار احساس بدی نسبت به ورزش و سایر رشته‌ها پیدا نکند.

متاسفانه در ورزش کشور ما برعکس عمل می‌شود و رشته هایی که مدال آور هستند و برای ما افتخار آفرینی می‌کنند مظلوم واقع شدند.

در ادامه به نمونه هایی از این رشته‌های ورزشی می‌پردازیم:

کشتی ورزش اول ایران است و شاید به توان به جرات گفت بیشترین افتخار آفرینی را کشتی گیران برای کشورمان به ارمغان آورده اند، اما در بهترین حالت ممکن قهرمان ملی پوش کشورمان با تیم باشگاهی خود قراردادی حدود ۷۰ الی ۸۰ میلیون تومان امضا می‌کند.

ژیمناستیک رشته‌ای است که لیگی ندارد و ملی پوشان بدون قرارداد و دریافت پول در مسابقات بین المللی شرکت می‌کنند.

دوچرخه سواری هم مانند سایر رشته وضعیت جالبی ندارد و در بهترین حالت ملی پوشان مردان ۱۵ الی ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند و بانوان برای یک فصل حضور در لیگ برتر حدود ۵ میلیون تومان دریافتی دارند.

محمد ابوحیدری سرمربی تیم ملی دوچرخه سواری سرعت کشورمان در واکنش به کمبود امکانات در این رشته ورزشی گفته است که می‌شود با قرارداد یک فوتبالیست نه چندان مطرح، بهترین پیست دوچرخه سواری را برای رکابزنان ساخت.

جودو یکی از رشته‌های مدال آور برای ورزش کشورمان است. اما جالب است بدانید بهترین جودوکاران ملی پوش ما قراردادی در حدود ۳۰ میلیون تومان دارند و نسبت به فوتبالیست‌ها اعتراض کمتری می‌کنند.

دوومیدانی رشته پایه است و به ورزش مادر مشهور است. ورزشکاران این رشته در بهترین حالت ممکن با تیم باشگاهی خود قراردادهایی حدود ۱۰ میلیون تومان امضا می‌کنند.

تنیس روی میز را با نام برادران عالمیان می‌شناسیم. در این چند سال اخیر پینگ پنگ بازان کشورمان توانسته اند در رنکینگ جهانی شرایط خود را بهبود ببخشند و در مقابل حریفان نامی خود حرفی برای گفتن داشته باشند. پینگ پنگ بازان کشورمان قراردادی حدود ۶۰ میلیون تومان با تیم باشگاهی خود دارند.

وزنه برداران کشورمان همیشه پای ثابت کسب مدال هستند، اما قرارداد آن‌ها در بهترین حالت حدود ۷۰ میلیون تومان است.

ورزشکاران ماده‌های مختلف رشته‌های تیراندازی وضعیت جالب تری نسب به سایر رشته‌های ورزشی دارند و به غیر از مبلغ کم قرارداد با مشکل تامین "تیر" تفنگ هم مواجه هستند.

خالی از لطف نیست که بدانید چند سال پیش زمانی که ورزشکاران کشورمان در المپیک لندن افتخار آفرینی می‌کردند، برای پرداخت پاداش آنها، مسئولان وقت ورزش از نهادهای دیگر کمک خوستند.

گفتنی است که ارقام قراردادهای ذکر شده در این گزارش مختص قهرمانان و ملی پوشان ورزش کشورمان است و سایر ورزشکاران ممکن است رقم هایی به مراتب کمتر از مبالغ گفته شده دریافت کنند.انتهای پیام/ خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۰۵۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟

ایسنا/کرمانشاه یک متخصص پزشکی ورزشی به ورزشکارانی که در فصل بهار، طبیعت را برای انجام تمرینات ورزشی خود انتخاب می کنند، توصیه‌هایی ارائه کرد.

دکتر مصطفی اکبری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ناپایداری آب و هوا در فصل بهار، اظهار کرد: در این فصل عموما هنگام صبح و عصر هوا خنک و در میانه روز هوا گرم است و گاهی نیز ناگهان با هوای بارانی و رگبار بهاری مواجه می شویم، لذا طبیعتا کسانی که ورزش در طبیعت را در برنامه روزانه خود قرار داده اند، در چنین شرایط آب و هوایی حتما باید نکاتی را مورد توجه قرار دهند. 

این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: زمانی که ورزشکار از خواب بیدار می شود، تا حدود نیم‌ ساعت پس از بیدار شدن باید از شروع ورزش پرهیز کند تا بدنش به ناگهان با یک تنش مواجه نشود و کم کم برای شروع ورزش آماده شود. 

وی با بیان اینکه ورزشکاران بهتر است که پیش از ورزش از خوردن صبحانه اجتناب کنند، عنوان کرد: اگر ورزشکار بخواهد صبحانه میل کند، باید تا چند ساعت صبر کند تا صبحانه‌ای که خورده کم کم هضم شود و بعد از آن ورزش کند، لذا بهتر است پیش از ورزش صبحانه صرف نکند. 

اکبری تاکید کرد: برای اینکه ورزشکار حین ورزش با افت قند و یا انرژی بدن  مواجه نشود، توصیه می کنیم که حتما مقداری عسل داخل بطری آب خود بریزد و پیش از شروع ورزش، حین ورزش و بعد از ورزش مدام از آن به صورت جرعه جرعه بنوشد تا انرژی بدنش را  تامین کند. 

وی در ادامه درپاسخ به این سوال که بهترین زمان برای انجام تمرینات ورزشی صبح است یا ظهر، اظهار کرد: برای برخی از رشته های ورزشی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و کوهپیمایی و کوهنوردی که در دل طبیعت انجام می شود، توصیه می کنیم که حتما ورزشکاران صبح را برای ورزش انتخاب کنند و از مناظر طبیعی و انرژی مثبتی که طبیعت به  آنها منتقل می کند، استفاده کنند. 

این متخصص آسیب های ورزشی یادآورشد: هرچند که ورزش در هنگام صبح را توصیه می کنیم، اما با توجه به اینکه نسل جدید اکثرا صبح ها دیر از خواب بیدار می شوند، لذا توصیه می کنیم برای اینکه سلامتی‌شان حفظ شود حتما عصرها به انجام تمرینات ورزشی بپردازند. 

وی در ادامه در رابطه با نوع پوشش ورزشکاران در تمرینات ورزشی در هوای بهاری هم گفت: باتوجه به اینکه هوا در این فصل متغیر است، ورزشکاران حتما چند لباس نخی به همراه خود داشته باشند و اگر حین تمرین دمای بدنشان بالا رفت از لباس های خود کم کنند، اما در صورتی که بخواهند توقف کنند و استراحت داشته باشند، باتوجه به اینکه بدنشان بتدریج سرد می شود و احتمال می رود که بیمار شوند، حتما لباس های خود را هنگام توقف افزایش دهند. 

اکبری اضافه کرد: اگر ورزشکار پس از انجام تمرینات برای مدت کوتاهی قصد توقف و استراحت داشت، حتما عرق بدن و صورت خود را خشک کند، زیرا زمانی که نسیم خنک بهاری به عرق او می خورد، زمینه بروز سردردها و برخی بیماریهای دیگر را در او ایجاد می کند. 

وی تاکید کرد: همچنین باتوجه به اینکه در این فصل ممکن است به یکباره هوا بارانی شود، بنابراین حتما ورزشکاران روپوشی از جنس پلاستیک و نایلون به همراه داشته باشند و زمان بارندگی آن را بپوشند تا بدنشان خیس نشود. 

به گفته این متخصص پزشکی ورزشی، ورزشکارانی که به صورت منظم ورزش می کنند،  حتما بدن خود را به شرایط آب و هوایی متعادل مانند فصل بهار عادت دهند، چراکه به گفته پیامبر اکرم(ص) سرمای هوای بهار برای بدن مفید است و البته در کنار آن باید رژیم غذایی مناسب همراه با ویتامین «سی» را هم داشته باشند. 

وی در پایان عنوان کرد: ورزش کردن در طبیعت باعث آزاد شدن هورمون های دوپامین و سرتونین در بدن فرد ورزشکار می شود و او را تا پایان روز سرحال، شاد و با نشاط نگاه می دارد، بنابراین به همه مردم توصیه می شود که در فصل بهار از هوای لطیف بهاری و چشم انداز زیبای طبیعت استفاده کنند و در دل طبیعت با کمترین هزینه، ورزش کنند.  

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • رییس‌جمهور قهرمانی فوتسال ایران در آسیا را تبریک گفت
  • ورزش واقعا باعث رشد قد می‌شود؟
  • ورزشکاران زن ایرانی افتخار آفریدند
  • ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • اعلام شرایط تخفیف ۱۰ درصدی کل قرارداد واگذاری سرخابی‌ها
  • در هوای بهاری چطور ورزش کنیم؟
  • تجدید عهد با شهدای پهلوان
  • کشاورز: در فوتسال آسیا تیمی نداریم که ایران را به چالش بکشد
  • تیم تپانچه بادی کشورمان به مدال نقره رسید