Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@08:15:35 GMT

بساز بفروش‌ها باید مالیات بپردازند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۱۰۱۱۸

بساز بفروش‌ها باید مالیات بپردازند


تحریریه پارسینه: در حالی که یکی از دلایل به وجود آمدن رکود در بازار مسکن ساخت و ساز و دلالی ساختمان در کشور به شمار می‌رود به تازگی مجلس برای بازدارندگی از این اتفاق ناخوشایند در اقتصاد کشور دست به تصویب طرحی زده است تا اخذ مالیات از ساخت و ساز املاک در ایران به یک قانون تبدیل شود.
از آنجایی که مالیات یکی از درآمدهای سایر دولت‌ها به شمار می‌رود، در ایران نیز کم و بیش دولت از این راه کسب سرمایه می‌کند که البته این موضوع علاوه بر درآمدزایی برای دولت تعادل اقتصادی را در کشور به وجود می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از کسب‌وکارهای سود ده در کشور ما بساز و بفروش در حوزه ساختمان است. این فعالیت دیرزمانی است که موجبات رکود بازار مسکن را فراهم ساخته و مشکل مسکن را به گره ای کور تبدیل کرده است.
کارشناسان بخش مسکن معتقدند که افزایش قیمت مسکن و رکود آن به خاطر سوداگری حاکم بر بازار است. این سوداگری اجازه نمی دهد که قیمت‌ها از حالت فعلی خارج شود. در ایران افرادی هستند که دست به احتکار مسکن می‌زنند و مالک۱۰۰۰ واحد هستند. آنها این املاک را خالی نگاه داشتند که گران شود تا با فروش آن به سود کلانی دست پیدا کنند. آمار رسمی که مربوط به سال ۹۵ می‌شود، نشان داد که تهران دارای ۴۰۰ هزار واحد مسکن، احتکار شده است. این مسکن‌ها وارد چرخه بازار نمی شود و با وجود تقاضا عرضه ای وجود ندارد و این اتفاق موجب افزایش قیمت ها می‌شود.
در کشورهای دیگر به شدت با سودا‌گری زمین و مسکن مبارزه می‌شود. در این کشورها برای خانه‌های خالی مالیات گرفته می‌شود. آنها معتقدند که منابع زمین محدود است. زمین برای همه مردم است و کسی حق ندارد آن را احتکار کند. حتی در کشورهای اروپایی از خانه های خالی از سکنه نیز به صورت روزانه مالیات اخذ می شود.
در ایران نظارتی وجود ندارد اما در کشورهای دیگر نظارت به صورت صد در صد وجود دارد. آنها اجازه نمی دهند فردی خانه خود را خالی از سکنه نگاه دارد، همچنین اجازه نمی دهند یک شخص بیش از دو مسکن داشته باشد، بنابراین مسکن به بازار عرضه می شود.
با این وجود، دریافت مالیات از بساز و بفروش‌های کشور تا حدودی می‌تواند ضعف در بخش رسیدگی به ساخت و ساز‌های انبوه و سودجویانه را کاهش دهد.
بدین ترتیب، هیئت دولت در جلسه هفته گذشته مصوبه ای داشت که بر این اساس آن، اخذ مالیات از ساخت و ساز املاک تصویب شد. به طوریکه درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان (عرصه و اعیانی) در سال ۹۵حسب مورد مشمول مقررات مالیات بر درآمد خواهد بود.
دولت این تصمیم با توجه به انقضای یک سال از تاریخ اجرای قانون مالیات‌های مستقیم و به‌منظور رفع مشکلات اجرایی ذی‌نفعان موضوع گرفته شده است. همچنین به‌موجب این تصمیم، ارزش روز زمین در زمان فروش ساختمان احداث‌شده از ارزش روز فروش ساختمان کسر و مابقی آن در درآمد مشمول مالیات لحاظ می­‌شود.
این تصمیم شامل ساختمان ‌هایی خواهد شد که از اول سال ۱۳۹۵ پروانه ساختمانی اخذ کرده‌اند و شامل ساختمان هایی که تا پایان سال ۱۳۹۴ پروانه ساختمان اخذ شده و حتی اتمام ساختمان نیز بعد از سال ۹۴ باشد، نمی ‌شود و ساختمان ‌هایی که پروانه ساخت آنها قبل از سال ۱۳۹۴ باشد، صرفاً مشمول مالیات نقل و انتقال خواهد بود. این تصمیم شامل ساخت و فروش ساختمان در شهرهای کمتر از یکصد هزار نفر نخواهد بود. ضمناً در مورد نقل و انتقال ساختمان‌های نیمه‌تمام، مبلغ فروش هر مرحله به‌عنوان بهای تمام‌شده خریدار مرحله بعدی محسوب و از درآمد ناشی از ساخت و فروش املاک مذکور کسر می‌شود. در مورد اعیان احداث‌شده در املاک موقوفه، ارزش زمین در محاسبه درآمد مشمول مالیات ناشی از ساخت و فروش املاک منظور نخواهد شد.
در این میان، اگرچه این اتفاق زوایای مثبتی دارد اما برخی از سازندگان آن را مورد انتقاد قرار داده اند. به عقیده برخی این مصوبه فرمول جدید «مالیات بر ساخت‌وسازهای مسکونی» است. جزئیات این فرمول از «تغییر پایه» مالیات بر ساخت مسکن حکایت دارد که مطابق آن، به جای «ارزش منطقه‌ای ملک»، «سود سازنده»، مبنای محاسبه و دریافت مالیات جدید قرار می‌گیرد. اولین فروش واحدهای مسکونی نوساز، متناسب با طبقه‌بندی سازنده‌ها در سه گروه فعال ساختمانی، مشمول پرداخت مالیات معادل ۱۵ تا ۲۵ درصد سود حاصل از فروش، خواهد شد. یک امتیاز مالی از محل ارزش زمین، در فرمول لحاظ شده است.در عین حال کارشناسان مالیاتی در پاسخ به این واکنش‌ها دفاعیاتی مبنی بر تصویب آیین‌نامه جدید نحوه دریافت مالیات از ساخت و فروش مسکن بر مبنای عدالت مالیاتی مطرح می‌کنند. به گفته آنها این فرمول قرار است به گونه‌ای اعمال شود که سازندگان حقیقی در سال چهارم پس از صدور پایان‌کار، عملا از پرداخت مالیات معاف شوند؛ به این معنا که شمول مقررات این ماده درخصوص ساخت‌وفروش ساختمان توسط اشخاص حقیقی منوط بر آن است که بیش از سه سال از تاریخ صدور گواهی پایان کار آن نگذشته باشد. به عبارت دیگر سازندگان حقیقی فقط در ۳ سال اول بعد از صدور پایان کار مشمول پرداخت مالیات مطابق با فرمول جدید هستند یعنی هر نوع سازنده‌ای غیر از شرکت‌های ساختمانی و اشخاص حقوقی، اگر ساختمان نوساز خود را در جریان اولین فروش در سال چهارم بعد از صدور پایان کار به بازار عرضه کند، از پرداخت مالیات معاف خواهد بود. این درحالی است که سازندگان حقوقی یا شرکت‌های ساختمانی پس از صدور پایان کار در هر زمانی که ساختمان نوساز خود را به فروش برسانند باید معادل یک‌چهارم از سود خود را به‌عنوان مالیات بر ساخت و فروش مسکن به دولت پرداخت کنند.
سازنده‌ها دو اشکال به مالیات جدید وارد کرده‌اند
از یک سو معافیت بساز و بفروش‌ها از مالیات در سال چهارم پس‌از صدور پایان کار می‌تواند منجر به تشویق بسازوبفروش‌ها به احتکار واحدهای ساخته شده شود. به این معنی که این نوع معافیت انگیزه کافی برای این گروه از سازندگان برای خودداری از فروش واحدهای آماده عرضه به بازار مسکن دست کم تا سه سال اول بعد از پایان کار محسوب می‌شود؛ ضمن اینکه به اعتقاد آنها این موضوع از سوی دیگر به زیان «حرفه‌ای‌سازی» در بازار مسکن تمام می‌شود؛ چرا که به جای معافیت شرکت‌های ساختمانی که به‌صورت حرفه‌ای اقدام به ساخت‌ وساز می‌کنند و ترجیح می‌دهند در کوتاه‌ترین زمان ممکن برای شروع پروژه‌های جدید ساختمانی واحدهای آماده شده را به بازار عرضه کنند، معافیت سه ساله برای بسازوبفروش‌ها و افراد عادی و غیر حرفه‌ای درنظر گرفته شده است.
این درحالی است که شرکت‌های ساختمانی و حرفه‌ای سازهای مسکن از همان سال اول فروش ساختمان مشمول پرداخت مالیات به دولت با فرمول جدید هستند.
از سوی دیگر، انتقاد که فعالان ساختمانی به فرمول جدید دریافت مالیات از ساخت مسکن و اولین فروش واحدهای مسکونی نوساز وارد می‌کنند به «اثر منفی مالیات جدید بر رونق ساخت وساز» برمی‌گردد.
با این وجود، این مصوبه نیز همچون سایر مصوبه‌های دولت موافق و مخالفان خاص خود را دارد. گفتنی است، در راستای کاهش تخلفات بازار مسکن و کمک به رونق آن یکی از موارد دیگری که باید در کشورمان مشمول مالیات شود، مربوط به خانه‌های خالی از سکنه است که بارها توسط مسئولان و کارشناسان به آن اشاره شده است اما متاسفانه حتی با ایجاد سامانه‌ای برای طرح مالیات از خانه های خالی، این برنامه هنوز به صورت جدی اجرایی نمی‌شود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۱۰۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی ۱۶ هزار تخت بیمارستاتی در دولت سیزدهم

ایسنا/کرمان معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفت: در این دولت با همه کمبودهایی که وجود دارد ۱۶ هزار تخت بیمارستاتی در کشور راه‌اندازی و ۳۰۰۰ پروژه بهداشتی راه افتاده است.

دکتر بهروز رحیمی،معاون وزیر بهداشت، ۱۱ اردیبهشت ماه در نشست با اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهار کرد: در این دولت با همه کمبودهایی که وجود دارد ۱۶ هزار تخت بیمارستاتی در کشور راه‌اندازی و ۳۰۰۰ پروژه بهداشتی راه افتاده است.

وی افزود: باید امیدآفرینی کنیم و خدمات انجام شده اطلاع رسانی شود.

رحیمی یکی از ظرفیت‌های خوب استان کرمان را وجود خیران حوزه سلامت عنوان کرد که باید قدردان تلاش‌های آنان بود.

معاون وزیر بهداشت به ثروتمند بودن استان کرمان در زمینه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: باید با مسئولیت اجتماعی که داریم از این ظرفیت استفاده کنیم.

وی در پایان با اشاره به مطالب مطرح شده در این نشست گفت: حتما برای کمبود نیروی انسانی دانشگاه طراحی جدید انجام خواهیم داد.

به گزارش ایسنا، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت در سفر یک روز خود به کرمان، از ساختمان در حال ساخت مرکز پت اسکن (تشخیص زودهنگام و کمک به درمان بیماران سرطانی) بازدید کرد.

این مرکز با زیربنای ۵۰۰۰ متر مربع در حال ساخت است.

 رحیمی همچنین از خوابگاه ۶۰۰ نفری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بازدید کرد.

این خوابگاه ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با زیربنای ۷۵۰۰ متر مربع و با اعتبار ۱۴۰میلیارد تومان در حال ساخت است.

به گزارش ایسنا، ساختمان جدید دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با حضور دکتر رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت افتتاح شد.

این ساختمان با اعتبار  ۱۴۰۰میلیارد ریال و زیربنایی بیش از ۴۸۰۰ مترمربع احداث شده است.

بنابراین گزارش، رحیمی همچنین با حضور در گلزار شهدای کرمان، یاد و خاطره مجاهدت‌های شهیدان به ویژه سپهبد حاج قاسم سلیمانی را گرامی داشت.

معاون وزیر بهداشت همچنین مزار ریحانه سلطانی نژاد، دختر کاپشن صورتی از شهدای حمله تروریستی گلزار شهدای کرمان را زیارت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تکمیل ۴۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در یزد/ خرید و فروش امتیاز مسکن ملی ممنوع
  • راه‌اندازی ۱۶ هزار تخت بیمارستاتی در دولت سیزدهم
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • فرمول مالیات طلا، خودرو و مسکن را در این جدول ببینید
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟
  • زمان بازگشایی سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن برای متقاضیان بندرعباسی
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • آغاز ساخت ستاد فرماندهی آتش نشانی ۱۲۵ در بندرعباس
  • فلاحت پیشه: نه‌تنها از منابع فروش نفت نفعی برای مردم حاصل نشد؛ بلکه دولت دست در جیب مردم کرده است