Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه IT: گسترش خدمات شبكه هاي اجتماعي در سالهاي اخير و استفاده روزافزون مشتركان اينترنت سبب شده تا اپراتورها در كشورهاي توسعه يافته سوددهي خود را از فروش خدمات به جاي فروش حجم اينترنت تغيير دهند، اين درحالي است كه در ايران هنوز هم اپراتورها حجم فروشي را از اولويت رسيدن به سود قرارداده اند.

به گزارش بولتن نيوز، گسترش روزافزون شبکه‌های اجتماعی با سرويس هاي رایگان و آزادانه سبب شده تا تمايل مشترکان به این خدمات افزايش يابد و از همين رو اپراتورها در كشورهاي پيشرفته براي جذب مخاطبان بيشتر، تمركز خود را بر اين نوع خدمات قرار بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع کاهش درآمد اپراتورهای مخابراتی به دليل استفاده مردم از نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه در همه کشورهای دنیا، امری بدیهی به نظر می‌رسد و طبیعی است که با ورود مسنجرها، OTT ها و ساختارهای این‌چنینی، درآمدهای شرکت‌های مخابراتی و اپراتورهای تلفن همراه از محل مکالمه و اس‌ام‌اس کاهش پیدا می‌کند و به همان نسبت، درآمد اپراتورها از محل فروش دیتا، افزایش مي يابد؛ اما در این ميان اپراتوری برنده است که بتواند بستر دیتای قابل‌اتکا، پایدار، باکیفیت و قیمت پایین را برای مشترکانش به ارمغان بیاورد.

وقتی خدمات جدیدی به عرصه‌‌ آی‌تی وارد می‌شود، هم درآمدها و هم روش‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. البته وقتی این اتفاق مي افتد باید تغییراتی در ساختار نظام تعرفه‌ای و ارتباطی ایجاد شود.

كارشناسان مي گويند، توسعه وسیع پهنای باند انتقال و ip با افزایش زیرساخت‌های داخلی و گسترش خرید پهنای باند همچنين افزایش گیت‌وی‌های ملی مي تواند جايگزين روش قديمي فروش حجم از سوي اپراتورها شود.

اگرچه یکی از مواردی که باعث مي شود اینترنت حجمی در ایران فروخته شود اين است كه کاربران اینترنت بدون حجم با دانلود بيشترباعث اختلال در شبکه و کاهش سرعت اینترنت کاربران ديگر در اینترنت‌های اشتراکی مي شوند اما اين مشكل در كشورهاي توسعه يافته با گسترش خدمات در شبكه هاي اجتماعي و سودآوركردن آن بخش ها جبران شده است.

هرچند درباره تاثیرات نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه بر درآمدهای شرکت مخابرات در بازار آي تي ايران را نبايد ناديده گرفت اما شبکه‌های اجتماعی در ابتدای ورودشان، سود‌آور هستند. مسلما اگر اين خدمات در ايران گسترش نيابد به ضرر اپراتورهای تلفن همراه تمام می‌شود، چرا که در یک سوی میدان، اپراتوری قرار دارد که هزاران میلیارد تومان در مسیر توسعه شبکه و ایجاد سیستم‌های مخابراتی سرمایه‌گذاری کرده است اما از سوی دیگر مشترک تنها با خرید یک گوشی هوشمند و بدون پرداخت حتی یک ریال به اپراتور مخابراتی از امکانات ارتباطی روز استفاده می‌کند.

بي ترديد نمی‌توان جلوی توسعه فناوری را گرفت، اما به گفته كارشناسان امكان اينكه بتوان در ساختار نظام تعرفه‌گذاری و سایر روش‌ها تغییراتی ایجاد کرد، وجود دارد.

راهكار پيشنهادي كارشناسان اين است كه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتورهای مخابراتی راهکارهایی برای ادامه حیات اپراتورهای مخابراتی همانند ساير كشورها طراحي كنند. راهي كه اپراتورها در كشورهاي پيشرفته رفته اند و براي اپراتورهاي ايراني راهي ناگزير است. چه آنكه در صورت تداوم استفاده مردم از نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه، دولت، اپراتورهای مخابراتی و شرکت‌های خصوصی فعال در این زمینه در آینده دیگر پولی برای سرمایه‌گذاری وجود نخواهد داشت.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۱۲۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از فایننشال تایمز، به تازگی لایحه‌ای درباره محدودیت تیک‌تاک در آمریکا به تصویب رسیده است. بر اساس این لایحه، شرکت چینی «بایت دنس» مالک شبکه اجتماعی تیک‌تاک تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد این برنامه ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت فروشگاه‌های برنامه و ارائه‌دهندگان اینترنت مواجه خواهد شد.

این مصوبه به تهدیدات ناشی از «برنامه‌های کنترل‌شده توسط دشمن خارجی» اشاره می‌کند. به نوشته فایننشال تایمز، سیاستمداران آمریکایی نگران تأثیری هستند که پکن می‌تواند بر محتوای داده‌های کاربران «تیک‌تاک» اعمال کند.  فروش برنامه ها و شبکه های اجتماعی پیش از این هم سابقه داشته است. مثلا چهار سال پیش، شرکت چینی Kunlun Tech برنامه دوستیابی‌اش را به دلیل نگرانی قانونگذاران آمریکایی از امنیت داده‌های کاربران به San Vicente Acquisition فروخت. با این حال، این فروش کمتر از یک میلیارد دلار قیمت داشت و این در حالی است که تیک‌تاک بسیار بزرگتر است. درآمد آمریکا از این شبکه اجتماعی در سال گذشته به ۱۶ میلیارد دلار رسید.   به نظر می‌رسد هیچ پیشنهادی در این مقیاس وجود نداشته باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که برخلاف متا، تیک‌تاک زیان‌دِه است.   یا در مثال‌های دیگر، روسیه در سال ۲۰۱۶ دسترسی به «لینکدین» را به دلیل خودداری از ذخیره اطلاعات کاربران روسی در این کشور مسدود کرد. یا در سال ۲۰۲۰، هند تیک‌تاک را برای حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی ممنوع کرد. امسال هم چین واتس‌اپ را به همین دلیل ممنوع کرد.    تیک‌تاک در تلاش برای متقاعدکردن مقامات واشنگتن درباره این شبکه اجتماعی تاکنون از دو مدیر اجرایی استفاده کرده است. اولین مدیر، «کوین مایر» بود که تنها چند ماه دوام آورد، اما جانشین او یعنی «شو زی چو» سه سال است که در جایگاهش مانده است.   اما ناکامی «چو» در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی مبنی بر اینکه تیک‌تاک یک تهدید امنیتی نیست، می‌تواند برای حضور او در سِمتش محدودیت زمانی ایجاد کند. این ناکامی همچنین می‌تواند باعث ممنوعیت برنامه‌های دیگر شود.   تیک‌تاک تاکید کرده که در حال برنامه‌ریزی برای مبارزه قانونی با مصوبه قانونگذاران آمریکایی است. ممنوعیت تیک‌تاک قطعا باعث ناراحتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی این برنامه می‌شود، اما این ممنوعیت به صورت یک‌باره نخواهد بود.    فایننشال در پایان نوشت، با این اتفاقات، اینترنت جهانی بیش از پیش دچار شکاف و گسستگی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • آخرین وضعیت سرعت و قطعی اینترنت در اپراتورهای مختلف
  • آمریکا مانع صدور گواهی تجهیزات مخابراتی توسط هواوی می‌شود
  • آماده باش مخابرات خوزستان در پی هشدار بارش سنگین و وقوع سیلاب احتمالی
  • اینترنت فورجی به قمر زمین می‌رود
  • شناسایی تجهیزات در خطر سیلاب خوزستان
  • استقلال- تراکتور فقط با ۱۰ هزار بلیت فروخته شده
  • فقط شش هزار بلیت برای تراکتور - استقلال