Web Analytics Made Easy - Statcounter

«رند پال» سناتور جمهوری‌خواه ایالت کنتاکی در یادداشتی از سیاست دوگانه آمریکا در قبال ایران و عربستان انتقاد کرد. به گزارش جهان نيوز به نقل از نشنال اینترست؛ رند پال، سناتور جمهوری‌خواه ایالت کنتاکی آمریکا، معتقد است گاهی قانونگذاران این کشور دست به اقدامی در سیاست خارجی می‌زنند، بدون آنکه به درک کاملی از نتایج آن رسیده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر او این اشتباهات از جنگ عراق گرفته تا تجهیز تسلیحاتی معارضان سوری، بارها و بارها تکرار شده است.

وی در یادداشتی برای وبسایت نشنال اینترست نوشت: سنای آمریکا آماده است تحریم‌های جدیدی را علیه ایران، به دلیل انجام آزمایشات موشکی و آنچه تامین مالی تروریسم می‌نامد، وضع کند. این‌ها مسائل بسیار مهمی هستند و باید درموردشان بحث و تبادل‌نظر شود. بدون شک ایران یک طرف مشکل است؛ اما ما باید درباره مسائل کلی‌تری گفتگو کنیم. ما هم‌اکنون در میانه یک توافق هسته‌ای با ایران قرار داریم که تا به حال به آن پایبند بوده است. مسائل قید شده در لایحه تحریم‌های ایران در توافق هسته‌ای قید نشده‌اند. به همین دلیل هرگونه اقدام یک‌جانبه‌ای خارج از توافق هسته‌ای، حتی اگر مشروع و قانونی هم باشد، باید با دقت مورد ارزیابی قرار بگیرد.


رند پال در ادامه نوشت: اینطور به نظر می‌رسد که ما به آنچه تهران فکر می‌کند و یا اینکه تحریم‌ها را عاملی مغایر با توافق هسته‌ای می‌داند، اهمیتی نمی‌دهیم. بگذارید این موضوع را مورد ارزیابی قرار دهیم؛ اگر ما اهمیت نمی‌دهیم که مقامات ایران چه فکری می‌کنند، پس چرا سعی می‌کنیم بر رفتار آنها نفوذ داشته باشیم؟ اگر واکنش ایران خروج از توافق هسته‌ای باشد، در آن صورت می‌تواند یک موضوع بسیار مهم و چشمگیر برای ما محسوب شود.


رند پال سپس اذعان کرد: زمانیکه به تحریم‌های جدید ایران نگاه می‌کنم، در می‌یابم تمام دلایل این تحریم‌ها درمورد عربستان نیز صدق می‌کند، پس چرا ما عربستان را تحریم نمی‌کنیم؟ به عنوان مثال، عربستان هم موشک‌های بالستیک دانگ فنگ 3s در اختیار دارد که به سمت تهران و تل‌آویو نشانه رفته‌اند.


بنابراین، حقیقت این است که اگر ما می‌خواهیم بر نحوه رفتار ایران تاثیر بگذاریم باید به اینکه آن‌ها چگونه فکر می‌کنند نیز اهمیت دهیم. ما باید دریابیم که تحریم‌های یک‌جانبه اساسا تاثیرگذار نخواهند بود.


این سناتور جمهوری‌خواه در ادامه نوشت: اگر می‌خواهیم از موضوع موشک‌های بالستیک ایران رهایی یابیم، باید ببینیم کدام کشورهای منطقه این نوع موشک‌ها را تهدیدی علیه خود می‌داند. بعید می‌دانم موشک‌های بالستیک ایران تهدیدی برای آمریکا باشد زیرا ما هزاران موشک از همین نوع در اختیار داریم؛ اما شاید برای عربستان و یا شیخ‌نشینان حوزه خلیج فارس یک تهدید به حساب آیند که البته این کشورها نیز صدها موشک در اختیار دارند که می‌توانند برای ایران تهدید به حساب آیند. علاوه بر این، این کشورها تسلیحات هسته‌ای اسرائیل را نیز تهدیدی علیه خود می‌دانند.


پس اگر می‌خواهیم تحریم‌های ایران واقعا نتیجه داشته باشد، باید عربستان را هم به همین منوال تحریم کنیم. بگذارید ایران و عربستان را به دلیل در اختیار داشتن موشک‌های بالستیک مورد تحریم قرار دهیم و رفع تحریم‌ها را به کاهش موشک‌های هر دو کشور منوط کنیم. راهکار دیگر این است که قرارداد 350 میلیارد دلاری فروش تسلیحات به عربستان را لغو و اعلام کنیم تا زمانیکه این کشور حاضر به امضای توافقی در زمینه کنترل و محدودسازی تسلیحات نشود، قرارداد واشنگتن و ریاض معلق باقی خواهد ماند.


به عقیده من ایران تا زمانیکه با عربستان و باقی کشورهای منطقه به یک توافق کلی در زمینه منع گسترش تسلیحات دست نیابد هرگز دست از توسعه برنامه موشکی خود برنمی‌دارد. بنابراین معتقدم تحریم‌های جدید علیه این کشور کاملا بی‌فایده خواهد بود. حتی ممکن است وضع تحریم‌های جدید، نتیجه‌ای عکس در پی داشته باشد و ایران درصدد لغو توافق هسته‌ای برآید. اگر ایران از توافق هسته‌ای خارج شود، ما حقیقتا بابت اقدام شتابزده‌ای که انجام داده‌ایم، پشیمان خواهیم شد.


نکته دوم درباره تحریم‌های ایران موضوع تروریسم است. به دلیل ارتباط غیرقابل‌انکار عربستان با گروه‌های تروریستی و حمایت از آنها، باید ریاض را نیز در این خصوص مورد تحریم قرار داد. در ایمیل افشا شده هیلاری کلینتون به جان پودستا نیز به این نکته اشاره شده بود که ما باید بر عربستان و قطر که حمایت‌های مالی از داعش و دیگر گروه‌های تروریستی منطقه انجام می‌دهند، اعمال فشار کنیم.


حقیقت این است که اگر به واقع خواستار توقف آزمایش‌های موشکی ایران هستیم، باید مذاکراتی به مراتب بزرگ‌تر و مهم‌تر با شیوخ خلیج فارس داشته باشیم. تنها زمانیکه به ایران و دشمنان منطقه‌ای‌اش به یک چشم نگاه کنیم، می‌توانیم گامی در جهت صلح در این منطقه برداریم. تا آن زمان من با هرگونه تحریم جدید علیه ایران مخالف هستم.

باشگاه خبرنگاران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۱۳۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

شبکه ۱۲ در گزارشی اعلام کرد، همه نگاه‌ها متوجه ریاض است و امیدواری محتاطانه‌ای را در مورد شکل گیری پیشرفت جدیدی در این روند می‌توان ملاحظه کرد.

سابیر لیبکین نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است: آیا سازشی در پیش است؟ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به شکل جداگانه‌ای با بلینکن و ابو مازن به گفتگو پرداخته است، در سایه مذاکرات انجام گرفته در رابطه با توافق مبادله اسرا، دولت بایدن فشار‌هایی را برای برقراری روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وارد می‌کند، یک منبع نزدیک به دربار عربستان در گفتگویی با شبکه ۱۲ اعلام کرد نیازمند تضمین‌هایی برای فراهم شدن زمینه تشکیل دولت فلسطینی هستیم.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از منبع آگاه در دربار عربستان که در گفتگویی اختصاصی با این شبکه تلویزیونی شرکت کرده افزود: امیدواری محتاطانه‌ای در رابطه با پیشرفت مذاکرات سازش وجود دارد، در این رابطه شاهد پیشرفت جدیدی هستیم. امروز ما نیازمند تضمین‌هایی از اسرائیل هستیم که راه برای شکل گیری دولت فلسطینی فراهم شود، این دولت باید در مرز‌های ۱۹۶۷ تشکیل و شهرک‌های این منطقه تخلیه گردند، این یک پیش شرط ضروری است. ما در حال حاضر برای امضای توافقنامه پیمان دفاعی مشترک بین واشنگتن و ریاض تلاش می‌کنیم. ما تمام تلاش خود را به کار بستیم، همان طور که خوبی یهودیان را می‌خواهیم برای فلسطینیان هم خوبی می‌خواهیم، عدالت پایه و اساس حل منازعات بین همسایگان نزدیک است.

در بخش دیگری از این گزارش خبرنگار شبکه ۱۲ تاکید کرد: در سایه جنگ دایر در غزه و مذاکرات مربوط به آزادی اسرا، طرف‌های مختلف تلاش می‌کنند تا از فرصت به دست آمده استفاده کرده و زمینه دستیابی به توافق فراگیری را فراهم کنند، توافقی که می‌تواند منجر به آتش بس در غزه شده، اما در عین حال در برگیرنده توافقی برای تحقق صلح باشد که نه تنها پیشرفتی در مسئله فلسطینی به وجود آورد بلکه زمینه افزایش نفوذ عربستان را در روز بعد از پایان جنگ در این منطقه فراهم سازد.

با این حال سمدار بری خبرنگار و تحلیل‌گر روزنامه یدیعوت آحرانوت معتقد است که در حال حاضر توپ در زمین عربستان است.

او در گزارش خود در این رسانه عبری زبان نوشت: تماس‌های مربوط به سازش بین اسرائیل و عربستان که بعد از ۷ اکتبر متوقف شد، با کمک و تلاش وزیر خارجه آمریکا که دیروز به ریاض سفر کرده بود، از سر گرفته شده است، این بار توافق دایره‌ای شکل است، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم می‌کند، در مقابل عربستان سعودی روند سازش را از سر می‌گیرد، و در همین حال فشار بلینکن بر حماس برای پذیرش توافق پیشنهاد مصر برای مبادله اسرا نیز افزایش پیدا می‌کند.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، عملیات ۷ اکتبر حماس، باعث شد تا تمامی تلاش‌های صورت گرفته برای سازش بین عربستان سعودی و اسرائیل متوقف شود.

به زعم خبرنگار این رسانه، عربستان سعودی هم همانند اسرائیل، مصر و اردن از حماس و گروه اخوان المسلمین متنفر است.

او همچنین فاش کرد، طی هفت ماه گذشته از جنگ، ارتباط بین ریاض و تل‌آویو به شکل به شدت محدودی حفظ شد، این کار از طریق نمایندگان عربستان در ایالات متحده و اروپا انجام گرفته است و در عین حال ریاض به دقت و وسواس شانس بنیامین نتانیاهو برای بقا در قدرت را سبک و سنگین می‌کند، تا اینکه در هفته گذشته بود که سخنگویان سعودی اعلام کردند که حتی با وجود نتانیاهو هم روند برقراری روابط را به پیش خواهند برد.

یدیعوت آحارانوت از پشت پرده نشست بلینکن با ولیعهد عربستان خبر داد: این بار توافق به شکل دایره وار خواهد بود، واشنگتن چتر امنیتی برای ریاض فراهم خواهد کرد و تسلیحات مورد نیاز این کشور را تامین می‌کند، همچنین توافقنامه همکاری اطلاعاتی علیه ایران نیز بین دو کشور به امضا خواهد رسید و در مقابل نیز عربستان سعودی برنامه سازش با اسرائیل را که در حال حاضر متوقف شده است را از سر خواهد گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • (ویدئو) اصابت موشک بالستیک روسیه به شهر اودسا
  • کره شمالی تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران را غیرقانونی و غیرانسانی خواند
  • واکنش کره شمالی به تازه‌ترین تحریم‌ها علیه تهران
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد