Web Analytics Made Easy - Statcounter

لبافی گفت: طرح کارورزی طبیعتا دارای اشکالاتی است که به راحتی نمی‌توان از آن عبور کرد اما در زمانی که بحران بیکاری درکشور غوغا می‌کند و بیش از سه میلیون بیکار منتظر ورود به بازار کار هستند آیا چاره دیگری جز اجرای چنین طرح‌هایی داریم؟

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، قدس آنلاین نوشت: طرح کارورزی که در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم در ابتدا از سوی یکی از نامزدهای جبهه انقلاب مطرح شده بود این روزها با اندکی تغییر از سوی دولت حسن روحانی کپی برداری شده است تا دولت در هنگامه ای که بیکاری غوغا می کند برای چند صباحی خود را از مظان اتهام عدم توجه به ایجاد اشتغال دور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح با هدف جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار از مقطع کاردانی تا کارشناسی است به نحوی که جامعه هدف این طرح دانش آموختگان بین سنین 23 تا 32 سال هستند دارای اشکالاتی است که دولت پاسخی برای آن ارائه نداده است. در حال حاضر سامانه ثبت نام برای کارورزان آماده است. اما اینکه طرح کارورزی تا چه میزان می تواند منجر به ایجاد اشتغال شده و چه تضمینی برای ایجاد اشتغال کارورزان وجود دارد موضوع گفتگوی ما با علی اکبر لبافی کارشناس بازار کار است که در سوابق کاری خود معاونت وزارت تعاون و امور اجتماعی را نیز در کارنامه دارد.

لبافی در خصوص طرح کارورزیمی گوید: طرح آموزش در محیط کار واقعی، اخیرا به تصویب شورای عالی کار و اشتغال رسیده است. این طرح با رویکرد آموزش وجذب فارغ التحصیلان دانشگاهی درصدد کاهش بحران بیکاری در جامعه جوان کشور است که دولت بخشی از هزینه های آن را برعهده گرفته است. در حقیقت طرح کارورزی یا آموزش در محیط واقعی کار همان طرح استاد، شاگردی است که دولت فعلی اصلاحاتی در آن ایجاد کرده است. نکته اصلی و اساسی این است که این طرح ها طبیعتا دارای اشکالاتی است که به راحتی نمی توان از آن عبور کرد اما در زمانی که بحران بیکاری درکشور غوغا می کند و بیش از سه میلیون بیکار منتظر ورود به بازار کار هستند آیا چاره دیگری جز اجرای چنین طرح هایی داریم؟

وی درباره هدف اصلی طرح کارورزی خاطرنشان کرد: طبیعتا این طرح در نظر دارد به جای اینکه فرزندانمان اوقات خود را در خانه سپری کنند در محیط کار آموزش ببینند تا در یک حرفه مشخص صاحب تخصص شوند. تجربه نشان داده است بخشی از افرادی که طرح استاد، شاگردی را گذرانده اند یعنی از کف بازار بالا آمدند نسبت به کسانی که غیر از این روش وارد بازار کار شده بودند در بنگاه های اقتصادی و تکثیر این بنگاه ها حضوری بیشتری داشته اند.

لبافی درپاسخ به این سوال که آیا تعهدی برای شاغل شدن کارورزان وجود دارد اظهار داشت: اینکه کارآموزان بعد از گذراندن طرح وارد بازار کار می شوند یا نه؟ هیچ تعهدی نسبت به جذب وجود ندارد. بهتر است مردم بدانند بعد از شش ماه تا دو سال آموزش بنگاه اقتصادی تکلیفی برای جذب آنها ندارد. معاون وزیر سابق کار ادامه داد: لازمه جذب در هر بنگاه اقتصادی نیاز آن بنگاه و رشد اقتصادی است. تا زمانی که ظرفیت سازی در اقتصاد صورت نگیرد نباید انتظار داشت که چنین طرح هایی منجر به ایجاد اشتغال پایدار در کشور شود. بنابراین این طرح بیش از اینکه اشتغال آفرین باشد آموزش در محیط کار است نه بیشتر.

این کارشناس بازار کار در راستای شفاف سازی این طرحگفت: بهتر است این مساله به مردم گفته شود که طرح کارورزی، طرحی آموزشی با رویکرد اشتغال است یعنی بر فرض مثال اگر صد هزار نفر ثبت نام کنند بدین معنا نیست که صد هزار شغل ایجاد خواهد شد چرا که ممکن است با پایان یافتن دوره آموزشی بنگاه اقتصادی نیازی به کارآموز نداشته باشد.

وی دراین باره افزود: به هر حال بخشی ازاین افراد جذب بازار کار می شوند یا می توانند با سرمایه شخصی خود بنگاه اقتصادی کوچکی را دایر کنند. لازم به ذکر است به نظر بنده این طرح نسبت به دوره های مهارت آموزی که توسط سازمان فنی و حرفه ای اجرا می شود کارآمد تر و حرفه ای تر است، بنابراین نسبت به آن موفق تر خواهد بود. لبافی تصریح کرد: بی شک با توجه به اینکه در شرایط عادی اشتغال به سر نمی بریم و هرچند طرح کارآموزی تبعات و ایرادات خاص خود را دارد باید به این طرح تن دهیم. طبیعتا زمانی که سالانه یک میلیون وصد هزار نفر به جمعیت بیکاران کشور افزوده می شود ما در شرایط عادی نیستیم که تبعات و آسیب های چنین طرح هایی را شناسایی ومانع انجام آن شویم. سوال این است که آیا با متوقف کردن این طرح مشکل بیکاری کشور حل می شود؟

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه سایر رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۱۳۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است

سیدحسین حسینی در جلسه شکل گیری شهر مولد استان بوشهر با حضور استاندار، یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم را توسعه اقتصاد دریا پایه دانست و اظهار داشت: یکی از مصداق‌های مهم طرح‌های تولیدی اقتصادی دریا محور شهرک‌های مولد کشاورزی در سواحل است.

 وی شهر‌های مولد را کانون‌های تولید، اشتغال و اسکان دانست و بیان کرد: یکی از اهداف مهم شهر‌های مولد تولید و امنیت غذایی پایدار است و به سمت کانون‌های مولد حرکت می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه توسعه طرح‌های اقتصاد دریا محور یکی از برنامه‌های مهم دولت است، تأکید کرد: شهر‌های مولد در سواحل نقش مهمی در اشتغال، تولید پایدار و تقویت معیشت خانواده‌ها دارند و در اجرایی‌شدن شهر‌های مولد در سواحل از هیچ کوششی فروگذاری نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در سواحل کشور خانه‌های مولد طراحی شده است، افزود: شهر‌های مولد با ایجاد زنجیره ارزش افزوده، سبب افزایش سطح تولید، اشتغال‌زایی و افزایش درآمد خانوار‌ها می‌شود.

حسینی با قدردانی از استاندار بوشهر در پیگیری اجرایی شدن شهر مولد کشاورزی بوشهر در سواحل اضافه کرد: این شهر با تولید و پرورش آبزیان طراحی شده و نقش مهمی در حل مشکلات جوانان دارد.

در آیین امضای این قرارداد زمین ایجاد شهر مولد دلیران تنگستان به امضای جهاد کشاورزی، شیلات، منابع طبیعی و آبخیزداری، امور اراضی و شهرک‌های کشاورزی استان بوشهر رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • ادعای وزیر رئیسی درباره تحقق وعده مهم دولت سیزدهم! | فیلم
  • مخالفت با تعطیلی شنبه با استدلال ارتباط با یهودی ها جنبه کج فهمی دارد/ ما عملا سه روز از دنیا عقب هستیم / این لج و لجبازی درست نیست
  • مخالفت با تعطیلی شنبه با استدلال ارتباط با یهودی ها جنبه کج فهمی دارد/ ما عملا سه روز از دنیا عقب هستیم / این لج و لحبازی درست نیست
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • بنگاه‌های اقتصادی موظف به بکارگیری نیروهای بومی رزن هستند
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است