Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-24@23:50:26 GMT

پنج دانشگاه ایرانی جزو برترین های جهان

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۱۵۷۳۹

پنج دانشگاه ایرانی جزو برترین های جهان

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو سرپرست پایگاه بین المللی استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، محمدجواد دهقانی افزود: در این رتبه بندی دانشگاه صنعتی شریف با کسب رتبه 480-471، صنعتی امیرکبیر با رتبه 550-501، علم و صنعت ایران با رتبه 600-551، تهران با رتبه 650-601 و شهید بهشتی با رتبه 1000-801 حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: کیو اس به عنوان یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی، هرساله دانشگاه های برتر جهان را رتبه بندی می کند و در سال 2018 میلادی، 959 دانشگاه از 84 کشور را تحت پوشش رتبه بندی جهانی خود قرار داده است.

روش شناسی رتبه بندی جهانی کیو اس بر اساس دامنه گسترده ای از فعالیت های دانشگاهی طراحی شده است و دانشگاه ها بر اساس 6 شاخص در قالب چهار حوزه کلی آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی ارزیابی می شوند.

6 شاخص رتبه بندی جهانی کیو اس شامل، بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، نسبت اعضای هیات علمی بین المللی، نسبت دانشجویان بین المللی، میزان استنادات به ازای هر عضو هیات علمی و نسبت اعضای هیات علمی به دانشجو است.

پایگاه رتبه بندی کیو اس برای بررسی تعداد مقاله های پژوهشی، اطلاعات پنج ساله دانشگاه ها را در پایگاه استنادی اسکوپوس مورد بررسی قرار می دهد.
وی گفت: در رتبه بندی جهانی سال 2018 میلادی کیواس، موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) برای ششمین دوره متوالی عنوان برترین دانشگاه جهان را به دست آورده است.
او افزود: دانشگاه استنفورد آمریکا، دانشگاه هاروارد آمریکا، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا در آمریکا، دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن، امپریال کالج لندن، دانشگاه شیکاگو و موسسه تکنولوژی فدرال زوریخ سوئیس به ترتیب رتبه دوم تا دهم را در رتبه بندی جهانی سال 2018 کیو اس کسب کردند.
دهقانی اظهار داشت: در رتبه بندی جهانی کیو اس 183 دانشگاه در آمریکای شمالی، 252 دانشگاه از قاره آسیا، 369 دانشگاه از قاره اروپا، 18 دانشگاه از قاره آفریقا، 89 دانشگاه از قاره آمریکای لاتین و 45 دانشگاه از قاره استرالیا، دانشگاه های برتر جهان در سال 2018 را تشکیل می دهند.

وی افزود: در رتبه بندی جهانی کیواس سال 2018 میلادی در مجموع 369 دانشگاه از کشورهای اروپایی حضور دارند که دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن و امپریال کالج لندن از انگلستان با رتبه های 5، 6 ، 7 و 8 جهانی به عنوان چهار دانشگاه برتر اروپا معرفی شدند.

دهقانی ادامه داد: موسسه تکنولوژی فدرال زوریخ از کشور سوئیس و حائز رتبه دهم جهان و پنجم اروپا، به عنوان برترین دانشگاه های قاره اروپا خارج از کشور انگلستان شناخته شد.
او گفت: اگرچه کشور انگلستان، محل برترین دانشگاه های اروپایی است با این حال نتایج رتبه بندی سال 2018 کیو اس نشان داد که 51 دانشگاه از 76 دانشگاه آن دچار افت رتبه شدند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: بر خلاف اروپا، دانشگاه های آسیایی و جوان هر ساله نتایج نظام های رتبه بندی را دستخوش تغییر و تحول می کنند.
دهقانی افزود: در رتبه بندی کیو اس در مجموع 252 دانشگاه از قاره آسیا حضور دارند که دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور با رتبه 11، دانشگاه ملی سنگاپور با رتبه 15، دانشگاه تسینگهوا از چین با رتبه 25 جهانی، دانشگاه هنگ

کنگ با رتبه 26جهانی و دانشگاه توکیو از ژاپن با رتبه 28 برترین دانشگاه های این قاره را تشکیل می دهند.
وی بیان داشت: در رتبه بندی کیو اس دانشگاه هایی چون دانشگاه صنعتی نانیانگ و دانشگاه پیشرفته علم و صنعت کره جنوبی که بر بعد صنعت تمرکز یافته اند، توانسته اند با رشد جایگاه نتایج خیره کنند ای از خود نشان دهند.

دهقانی اضافه کرد: همچنین از کشور چین 39 دانشگاه در این رتبه بندی حاضر شدند و دانشگاه تسینگهوآ که برترین دانشگاه این کشور به شمار می آید، رتبه 25 جهانی و سوم آسیا را کسب کرده است و 6 دانشگاه این کشور در جمع 100 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند که این تعداد در سال گذشته چهار دانشگاه بود.
او گفت: کشور هند نیز در سال 2018 تعداد دانشگاه های برتر خود را از 2 دانشگاه در سال 2017 به سه دانشگاه در سال 2018 ارتقا داده است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) بیان کرد: در رتبه بندی کیواس در مجموع 183 دانشگاه از قاره آمریکای شمالی حضور دارند که موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT)، دانشگاه استنفورد، دانشگاه هاروارد و موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، از ایالات متحده آمریکا با رتبه های اول، دوم، سوم و چهارم جهانی، برترین دانشگاه های قاره آمریکای شمالی و جهان را تشکیل می دهند.

دهقانی گفت: همچنین دانشگاه تورنتو کانادا نیز با کسب رتبه جهانی 31 برترین دانشگاه این کشور معرفی شد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) بیان کرد: در رتبه بندی کیواس سال 2018 در مجموع 89 دانشگاه از آمریکای لاتین حضور دارند که دانشگاه بوینس آیرس از آرژانتین با رتبه 75 جهانی، دانشگاه سائوپائولو با رتبه 121

جهانی، دانشگاه ملی مکزیک در رتبه 122 جهانی و دانشگاه کاتولیک شیلی با رتبه 137 برترین دانشگاه های این قاره را تشکیل می دهند.

دهقانی ادامه داد: در رتبه بندی کیواس در مجموع 45 دانشگاه از قاره استرالیا حضور دارند که پنج دانشگاه آن در جمع 50 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته اند.

او افزود: دانشگاه ملی استرالیا با رتبه 20، دانشگاه ملبورن با رتبه 41 و دانشگاه نیو ساوت ولز با رتبه 45 به عنوان سه دانشگاه برتر این قاره معرفی شدند.
وی بیان داشت: همچین در رتبه بندی کیواس در مجموع 18 دانشگاه از قاره آفریقا حضور دارند که دانشگاه کیپ تاون با رتبه 191، دانشگاه استلنبوش با رتبه 361 و دانشگاه ویتواترسرند با رتبه 364 از کشورآفریقای جنوبی برترین دانشگاه های این قاره را تشکیل می دهند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۱۵۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسری امتیازات رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران نهضت سوادآموزی

دیوان محاسبات کشور آموزشیاران و راهنمایان تعلیماتی سازمان نهضت سوادآموزی را مشمول امتیازات قانون نظام رتبه بندی معلمان اعلام کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، این نهاد نظارتی مستند به مفاد ماده 4 قانون نظام رتبه بندی معلمان و تبصره 1 ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون مذکور و اصلاحیه آن، آموزشیاران و راهنمایان تعلیماتی سازمان نهضت سوادآموزی را مشمول امتیازات قانون نظام رتبه بندی معلمان اعلام کرد.

ماده 4 - فرآیند رتبه بندی برای کلیه معلمان، در یکی از رتبه‌ های ماده (3) این قانون و مطابق آیین ‌نامه اجرائی آن حداکثر تا سه ماه پس از ابلاغ قانون، بر مبنای امتیازات ناشی از معیارهای ذیل با رعایت ترتیب اولویت، انجام می‌ شود.
1 ـ شایستگی عمومی
2 ـ شایستگی تخصصی
3 ـ شایستگی حرفه‌ ای
4 ـ تجربه

تبصره ـ افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزش و پرورش که برای خدمت معلمی استخدام شده ‌اند از طرح طبقه ‌بندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان مصوب 17 /9 /1358 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران با اصلاحات بعدی، نیز مشمول این قانون می ‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور ایران در میدان رقابت قدرت های جهان در شبه‌ قاره | مزیت ویژه‌ای که سریلانکا برای ایران دارد
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • در هوای مهاجرت ۷۰ میلیون ایرانی!/کلاه‌ها را به احترام ایران از سر بردارید/خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات
  • تعطیلی پنجشنبه یعنی محروم‌سازی فعال اقتصادی ایرانی از ارتباطات جهانی/ تاکنون کمیسیون اجتماعی به جمع بندی نهایی نرسیده است
  • تسری امتیازات رتبه‌بندی معلمان به آموزشیاران نهضت سوادآموزی
  • رتبه پانزدهم علمی جهان نتیجه رشد علمی کشور است
  • شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۲۴؛ رتبه ایران و افغانستان چند است؟
  • حمایت ۴ میلیارد تومانی بخش صنعتی از پژوهشگران امیرکبیر
  • هزینه‌های نظامی در جهان به بالاترین میزان خود در ۱۵ سال گذشته رسید