Web Analytics Made Easy - Statcounter

اندیشکده بروکینگز در مقاله‌ای با عنوان «داعش از حمله به ایران به دنبال چیست؟» به قلم ویلیام مک کانت به بررسی دلایل حملات تروریستی چهارشنبه تهران پرداخته است.

سرویس جهان مشرق - روز چهارشنبه تهران شاهد حملات تروریستی بود که مسئولیت آن را داعش برعهده گرفت. به گفته آخرین آمارها، تعداد شهدای این حادثه به 17 نفر رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حمله با تلاش‌های نیروهای امنیتی به‌سرعت پایان یافت. به دنبال حادثه تروریستی تهران اندیشکده های مختلف جهان به بررسی ابعاد این حادثه دردناک پرداختند. در ادامه به بررسی و تشریح مقاله‌ای از اندیشکده بروکینگز در خصوص این حملات تروریستی می‌پردازیم.

موسسه بروکینگز در تحلیلی با عنوان «داعش از حمله به ایران به دنبال چیست؟» با اشاره به این نکته که داعش برای سال‌هاست که قصد دارد ایران را هدف قرار دهد اما در رسیدن به این منظور ناموفق بوده است، نوشت: «داعش حداقل از سال 2007 یعنی زمانی که آشکارا ایران را به علت حمایت از دولت شیعه در عراق، به حمله تهدید کرد، قصد ایجاد اختلال در این کشور را داشته است.»

نویسنده این تحلیل، ویلیام مک کانت، در ادامه به دنبال پاسخ‌گویی به این سؤال است که چرا داعش در طول این سال‌ها از انجام هرگونه حمله تروریستی در خاک ایران عاجز بوده است؟

او در پاسخ به این نکته اشاره می‌کند که داعش در طول این سال‌ها، «توانایی لازم» را نداشته است تا دست به عملیات تروریستی در خاک ایران بزند. در مقابل این ظرفیت را داشته تا با تربیت نیروهای فرانسوی و بلژیکی، این کشورها را به‌راحتی هدف حملات خود قرار دهد.

مک کانت در ادامه تأکید می‌کند که نباید «دلایل استراتژیک» برای حمله به ایران را در این برهه زمانی از یاد برد. گروه‌های تکفیری تروریستی داعش در طول ماه‌های اخیر تلفات سنگینی را از طرف ایران و متحدان منطقه‌ای این کشور متحمل شده است. این شکست‌ها که زمزمه‌های خروج داعش را تداعی می‌کند باعث شده تا این گروه تلاش‌های خود را شدت بخشد تا بلکه بتواند شکست خود را با تبدیل این درگیری به «جنگی فرقه‌ای» در منطقه جبران کند.

این نویسنده در بخش دیگری از تحلیل منتشرشده خود در بروکینگز می‌نویسد که داعش سعی داشت تا از طریق حملات خود در تهران سایه القاعده را از سر خود کوتاه کند و خود را به عنوان «رهبر گروه‌های جهادی» مطرح سازد. البته نباید این را از خاطر دور داشت که داعش در حال حاضر به‌شدت «نیازمند نیروهایی تا صفوف نابودشده‌اش را در عراق و سوریه پر کند».

اگر در میان اخبار و گزارش‌های اندیشکده مختلف جهان به جستجو بپردازیم این واقعیت را به‌وضوح درمی‌یابیم که جمهوری اسلامی در طول حیات خود توانسته است تا بنیه دفاعی و امنیتی خود را به‌گونه‌ای قدرتمند سازد که حتی صاحبان اتاق‌های فکر در جهان نیز بدان غبطه می‌خورند. اگر به جریان حملات تروریستی داعش در طول سال‌های اخیر نگاهی بیندازیم می‌بینیم که این گروه با وجود فعالیت سرویس‌های امنیتی کشورهای مختلفی که خود را قدرتمند جلوه می‌دهند، به‌راحتی می‌تواند وضعیتی بحرانی را برای ماه‌های متمادی در کشورهایی همچون ایالات‌متحده، انگلستان، فرانسه، آلمان، سوئد، بلژیک، استرالیا به وجود آورد.

نباید این نکته را از یاد برد که این کشورها در حالی طعمه حملات تروریستی گسترده و گاها متوالی شده‌اند که فاصله زیادی با مکان فعالیت گروه‌های تروریستی دارند؛ اما جمهوری اسلامی برای سال‌هاست که در حوالی مرزهای خود با گروه‌های تروریستی دست‌وپنجه نرم کرده است؛ گاهی القاعده، گاهی طالبان و اکنون داعش.[1]

[1] - https://www.brookings.edu/blog/markaz/2017/06/08/what-the-islamic-state-wants-in-attacking-iran/

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۱۵۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: با عملیات وعده صادق، سایه جنگ از کشور برداشته شد/ عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد/ همه باید به قانون حجاب پایبند باشند/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه است

به گزارش جماران؛ سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری در دهمین گفت و گوی تلویزیونی زنده گفت: عملیات وعدۀ صادق احساس غرور ملی و اجماع‌ساز بود.

 

رئیسی: عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد

 

 گزیده ای از دهمین گفت و گوی تلویزیونی زنده با سید ابراهیم رئیسی:

عملیات وعده صادق احساس غرور ملی بود. غزه پیروز میدان است.

با اینکه حماس با انعطاف آتش بس را می پذیرد اما رژیم صهیونیستی به کودک‌‌کشی ادامه می‌دهد. ما کشور قدرتمندی هستیم. 

با عملیات وعده صادق هم سایه جنگ برداشته شد هم می توان جلوه‌های آن را در وضعیت اقتصادی دید.

اگر در زمان مناسب تصمیم درست بگیریم حتما آثار مناسب خواهد داشت.

وعده صادق جلوه بسیار روشنی از عقلانیت انقلابی و همکاری میدان و دیپلماسی بود

این عملیات ثابت کرد که ایران قوی می‌تواند سایه جنگ را از سر کشور بردارد و گزینه نظامی را از روی میز حذف کند.

امروز می‌بینید که وقتی حماس با انعطاف آتش‌بس را می‌پذیرد، باز رژیم صهیونیستی به کودک‌کشی ادامه می‌دهد و این شرمی برای حامیان این رژیم است. 

یکی از جلوه‌های این استیصال، مورد هدف قرار دادن کنسولگری ایران در دمشق بود و رهبر معظم انقلاب وعده دادند که این رژیم باید تنبیه شود که محقق شد.

 

عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد

 عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد ولی دیدیم که با اقتدار، سایه جنگ از کشور کنار رفته و با اتکال به خدا و اعتماد به نفس می‌توان بسیاری از کارها را در کشور به‌پیش برد.

 

 رئیسی: در این دولت میز مذاکره را هیچوقت ترک نکردیم

بارها اعلام کردیم جمهوری اسلامی برای کشورهایی که میخواهند روابط خوبی داشته باشند آمادگی دارد دست آنها را بفشارد.

در دیدار با مسئولین اقلیم کردستان عراق مطرح شد خدماتی که حاج قاسم به اقلیم کرد هیچ موقع از یاد آنها نخواهد رفت.

ما در این دولت میز مذاکره را هیچ وقت ترک نکردیم. آنکه عهدشکنی کرده است در مذاکرات آمریکا و اروپا بوده است.

بیش از ۱۵ بار آژانس اعلام کرده است که جمهوری اسلامی به تعهدات خود عمل کرده است.

 

 دولت پای کار وعده ساخت ۴ میلیون مسکن است

اگر در سال های گذشته شاهد تولید مسکن به اندازه نیاز مردم بودیم الان شاهد این مقدار از مشکلات مسکن نبودیم.

مسکن روستایی هم اکنون فعال است. بیش از ۲۶۰ هزار مسکن روستایی در حال ساخت است.

 

چند موسسه که اضافه برداشت داشتند را منحل کردیم

 

امروز طبق آخرین گزارش که از بانک مرکزی گرفتم رشد نقدینگی به ۲۳ درصد رسیده است و امروز همه معترف هستند که دولت توانسته است نقدینگی را کنترل کند.

چند موسسه که از بانک مرکزی اضافه برداشت داشتند را منحل کردیم و بقیه موسسات نیز اگر انضباط مالی نداشته باشند منحل می‌کنیم.

سعی کردیم علت‌های تورم را کنترل کنیم اما این موضوع زمان‌بر است.

 

 رئیسی: روزانه قیمت کالاها را بررسی می‌کنم

من از قیمت کالاها بااطلاع هستم و روزانه قیمت‌ها را بررسی می‌کنم.

روند تورم کاهشی شده اما امیدواریم اقدامات ما به کاهش تورم منجر شود و مردم اثرش را در قیمت‌ها ببینند.

زنجیره تامین کالا تا تولید و مصرف باید قابل کنترل باشد.

یک انضباطی در موضوع مسکن ایجاد شده است و با سوداگری در این بخش برخورد می‌شود.

 

همه باید به قانون حجاب پایبند باشند/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه است

 

 زنان‌ کشور ما در طول تاریخ نسبت به عفت، حجاب و حجاب پایبند بوده اند و این پایبندی هموراه زبانزد بوده، اکنون هم این‌توجه وجود دارد.

 

مساله حجاب و عفاف هم وظیفه شرعی و هم وظیفه قانونی است و قانون در این زمینه صراحت دارد. ممکن است افرادی باشند که نسبت به جهات شرعی آن تقید را نداشته باشند اما در کشور قانون حاکم است و‌همه  باید به آن پایبند باشند و قانون مداری اصلی است که مورد توجه همگان قرار دارد.

 

معتقدیم دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه ماست و‌مردم اجازه نخواهند داد دشمن به این هدف خود دست یابد. پایبندی زنان و دختران نسبت به عفاف و حجاب ریشه در اعتقادات و باورهای آنان دارد.

 

افرادی با یک برنامه ریزی به دنبال هنجار شکنی هستند ضوابط قانونی در این زمینه روشن است.امروز با فضایی که در جامعه وجود دارد توجه به حیا و عفاف بیش از پیش  مورد توجه است.دولت وظیفه قانونی خود را در این زمینه باید انجام دهد.

 

تکمیل می شود...

حجم ویدیو: 3.68M | مدت زمان ویدیو: 00:01:57 دانلود ویدیو

دیگر خبرها

  • رئیسی: با عملیات وعده صادق، سایه جنگ از کشور برداشته شد/ عده‌ای فکر می‌کردند با موشک می‌شود معامله کرد/ همه باید به قانون حجاب پایبند باشند/ دشمن به دنبال حیازدایی از جامعه است
  • تشدید حملات مقاومت عراق به اهداف صهیونیستی همزمان با حمله به رفح
  • اطلاعیه سپاه پاسداران درباره شهدای حمله تروریستی اسرائیل
  • رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان مشغول پاکسازی قومی و شیعه‌کشی است؛ ایران هم سکوت می‌کند
  • ریس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • سخنگوی شورای نگهبان: رد صلاحیت حسن روحانی دلایل متعدد دارد / ایرادات به لایحه حجاب پابرجاست
  • ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه منهدم شد
  • هراس کره جنوبی از حملات تروریستی کره شمالی | وزارت خارجه بیانیه داد | افزایش سطح هشدار در ۵سفارتخانه