Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی یک شکست سنگین باشد، داغ آن به همین راحتی سرد نمی‌شود و فراموش نمی‌گردد. جناح راست کشور هرچه در چنته داشت رو کرده بود تا روحانی بیفتد و ریاست جمهوری وی تداوم نداشته باشد. به نوعی سیدابراهیم رئیسی زور آخر محافظه‌کاران بود که به ثمر ننشست. آفتاب‌‌نیوز : ۵۵۰ ساعت از انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته است اما همچنان محافظه‌کاران در فضای انتخاباتی به سر می‌برند؛ تا جایی که حادثه تروریستی روز چهارشنبه تهران را با عینک انتخاباتی و جناحی نگریستند و مدعی شدند چون مردم به روحانی رأی داده‌اند تروریست‌ها نفوذ کرده‌اند!
به گزارش آفتاب‌نیوز؛ یک روزنامه در ادامه درباره چرایی این مسأله از دیدگاه خود نوشته است که چند دلیل را می‌توان برای این رویکرد متصور بود:
اول: وقتی یک شکست سنگین باشد، داغ آن به همین راحتی سرد نمی‌شود و فراموش نمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جناح راست کشور هرچه در چنته داشت رو کرده بود تا روحانی بیفتد و ریاست جمهوری وی تداوم نداشته باشد. به نوعی سیدابراهیم رئیسی زور آخر محافظه‌کاران بود که به ثمر ننشست. از همین رو است که نیروهای به اصطلاح اصولگرا همچنان فکر و ذکرشان انتخابات و نتایج آن است. آنان دردی کشیده‌اند که مپرس!
دوم: فضای شکل گرفته انتخاباتی پیش از برگزاری انتخابات میدان فراخی را برای تهدید و تحدید دولت حسن روحانی مهیا ساخته بود. آنان به بهانه آنکه مردم باید دست به انتخاب بزنند و لازم است کارنامه دولت روشن شود، از چند سو به دولت تاختند. هرچند پیش از آن هم آسوده خاطر به روحانی و کابینه‌اش تهمت می‌زدند اما در تبلیغات انتخاباتی مردم را برای پذیرفتن این اتهامات و تبلیغات منفی مستعدتر می‌پنداشتند و برای همین اظهارات و اقدامات ضددولتی شدت گرفته بود.
اکنون هسته اصلی محافظه‌کاران که مرکز طراحی و صدور پروپاگانداهای ضد دولتی است به دنبال کش‌دادن اتمسفر «پیش انتخاباتی» تا پایان چهار سال دوم حسن روحانی است. در چنین حالتی مدعیان اصولگرایی هم انتخابات سال ۱۳۹۸ را درمی‌یابند و هم انتخابات سال ۱۴۰۰ را.
سوم: هیچ شکستی شیرین نیست. محافظه‌کاران محکومند لختی از تلخی شکست بکاهند. آنان با استمرار بدگویی بلاوجه و انتخاباتی از حسن روحانی و دولتش و ایضاً استمرار آن در صدد اثبات این ادعا هستند که آنان محق بودند اما موفق نبودند. این تکنیک صرفا برای گرفتن بخشی از تلخی شکست و روحیه دادن به نیروهای بازنده است. محافظه‌کاران در این مرحله حتی تا ادعای تقلب در انتخابات پیش رفتند.
چهارم: شایسته آن بود که مدعیان اصولگرایی پس از شکست بلافاصله در پی علت‌یابی بروند. اما نه‌تنها چنین نشد بلکه بعضا بر فعالیت انتخاباتی ایشان افزوده شد. چرا؟ علت مشخص است؛ متهم شماره یک دلیل شکست سنگین جریان راست در انتخابات دقیقاً همان کسانی هستند که «تز» داده‌اند تا فضای انتخاباتی استمرار داشته باشد. آنان سرافکنده و ملول‌ هستند و برای فرار از پرسش‌های فراوان پیش روی پیاده‌نظام جریان مدعی اصولگرایی، مجبورند آدرس غلط به خودی‌ها بدهند. امید است بدنه جریان راست از این خواب غفلت بیدار شود و از بزرگان خود بپرسند چرا چنین بلایی را بر سرشان نازل کرده‌اند؟ هرچند بعید اندر بعید است.
پنجم: در کوران تبلیغات انتخاباتی، برخی هواداران سید ابراهیم رئیسی ثابت کردند به شدت پای کار و چابک هستند. آنان به صورت اتوبوسی ساعتی در شمال تهران بودند و ساعتی دیگر در جنوب پایتخت. یک روز در اردبیل بودند و روز دیگر در اصفهان. در حوزه‌های دیگر نیز هواداران وی همین‌گونه عمل می‌کردند. طبعاً در یک فضای غیر انتخاباتی این نیروها دلمرده، بی‌انگیزه و دچار رکود می‌شوند. برای فرار از چنین آفتی، هسته مرکزی محافظه‌کاران بدون توجه به پیام مردم، مدام در حال صدور فرمان‌های انتخاباتی است تا این نیروها از جو انتخاباتی خارج نشوند و امید دارند این رویکرد در طول چهار سال آینده ادامه یابد.
بنابراین اینکه می‌بینید برخی محافظه‌کاران وطنی تمایل ندارند مهر تایید انتخابات از سوی شورای نگهبان را بپذیرند و نق‌های انتخاباتی می‌زنند به همین دلایل است که مختصرا آمد. هرچند این روش کمکی به وجهه‌شان نزد ملت نمی‌کند.
منبع:‌ٖآفتاب‌یزد

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۱۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمرنگ شدن محافظه کاری و شتاب تحولات اجتماعی در استانبول

کلانشهر استانبول که ۱۸ درصد از کل جمعیت ترکیه را در خود جای داده؛ در چند سال گذشته تحولات ارزشی و اجتماعی مهمی را از سر گذرانده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رصد و پیگیری مداوم تحولات فکری، ارزشی و اجتماعی، یکی از برنامه‌های همیشگی پژوهشکده‌ها و مراکز نظرسنجی میدانی در ترکیه است. یکی از این موسسات، به تازگی تحقیقی انجام داده که حاکی از شتاب گرفتن برخی تحولات فکری – دینی و اجتماعی مهم در استانبول است. بر اساس این تحقیق، کلانشهر استانبول که 18 درصد از کل جمعیت ترکیه را در خود جای داده، در چند سال گذشته تحولات ارزشی و اجتماعی مهمی را از سر گذرانده است.

مرکز تحقیقاتی مطالعاتی کُندا (KONDA) به منظور بررسی منظم و زمانمند رصد تحولات اجتماعی در 15 سال گذشته، برنامه‌ای به نام مدارتور یا دماسنج دارد و تازه‌ترین گزارش این برنامه، به بررسی این مساله پرداخته که نگاه شهروندان مقیم استانبول به رویکردهای دینی، سنتی و مدرنیستی چگونه است و خود را تابع کدامیک از این سبک‌های فکری می‌دانند.

استانبول، پذیرای تغییرات سریع

سلطان محمد عثمانی در سال 1453 میلادی، مهمترین شهر حکومت بیزانس یعنی قسطنطنیه را فتح کرد و به خاطر این پیروزی، سلطان محمد فاتح، لقب گرفت. خود قسطنطنیه نیز استانبول نام گرفت و به مهمترین کانون تصمیمات سیاسی امپراتوری عثمانی تبدیل شد. از آن تاریخ به بعد، استانبول همواره مهمترین شهر ترکیه بوده و حالا هم 18 درصد از مجموع 85 میلیون نفر جمعیت ترکیه، ساکن این شهر هستند و البته مشخص نیست در بیغوله‌ها و محلات حاشیه شهر، چند صد هزار مهاجر و پناهجوی قاچاق و غیرقانونی سکنی گزیده‌اند.

استانبول به عنوان مهمترین مرکز تجاری ترکیه، در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، تحولات شتابانی را از سر گذرانده و موسسه کُندا در یک تحقیق رو در روی میدانی در محلات و مناطق مختلف این شهر، درباره باورها و سبک زندگی با مردم گفتگو کرده است.

نتایج تحقیق مزبور از این قرار است:

 الف) مدرنیسم به جای محافظه کاری:

حالا دیگر نمی‌توان شهر استانبول را به عنوان یکی از مهمترین کانون‌های محافظه کاران ترکیه توصیف کرد. نتایج تحقیق میدانی نشان داده که در این شهر، رفته رفته محافظه کاری جای خود را به مدرنیته در کلان شهر می‌دهد.

در تحقیق کُندا از مردم پرسیده شده که از بین سه گزینه محافظه کار سنتی، محافظه کار دین باور و مدرن یا متجدد، خود را به کدام گروه متعلق می‌دانند؟ پاسخ‌ها از این قرار است:

سبک زندگی خود را محافظه کار دین باور و مذهبی می‌دانم: 25 درصد.

به گروه محافظه کار سنتی تعلق دارم: 37 درصد.

خود را یک شهروند معتقد به مدرنیسم و تجدد می‌دانم: 38 درصد.

نکته جالب توجه اینجاست که در گزارش سال 2013 میلادی همین موسسه، نرخ افرادی که خود را مدرن و تجددخواه می‌دانستند، در سطح 32 درصد بود و در عرض 10 سال، این میزان به 38 درصد رسیده است. نرخ محافظه کار دین مدار و مذهبی از 30 درصد سال 2013 میلادی در سال 2023 میلادی به 25 درصد رسیده است.

موسسه کُندا، علاوه بر استانبول، در دیگر استان‌های ترکیه نیز تحقیق کرده و نتایج نشان داده که میانگین سه گروه فوق الذکر در مناطق دیگر از این قرار است:

سبک مدرن و تجددخواه 34 درصد.

سنتی محافظه کار 42 درصد.

نرخ محافظه کار مذهبی 24 درصد.

یکی دیگر از ابعاد شایان توجه نتایج گزارش کُندا، این است که در 10 سال اخیر، شمار افرادی که آشکارا اعلام کرده‌اند خداباور نیستند، از 5 درصد سال 2018 در استانبول، در سال 2023 میلادی به 6 درصد رسیده و این در حالی است که میانگین این درصد از افراد در دیگر استان‌های ترکیه، در سطح 2 درصد است.

تحلیل نهایی گزارش موسسه کُندا در ترکیه، نشان دهنده این است که مهمترین گروه جامعه ترکیه که تحولات داخلی آن در حال جوش و خروش است، همانا گروه محافظه کار سنتی است.

از ظرف این گروه اجتماعی ترکیه، دو نوع سرریز داریم: گروهی از آنان به طور کلی با محافظه کاری وداع گفته و وارد گروه مدرن می‌شوند. گروه دوم نیز در جرگه محافظه کاران دین مدار و دارای نظم عبادی درآمده و وارد محافظه کار دینی می‌شوند.

در گزارش 150 فشارسنج، گرایش به نوسازی در ترکیه حاکم است. در سال 2023، نرخ مدرن در سراسر ترکیه 34 درصد، نرخ سنتی محافظه کار 42 درصد و نرخ محافظه کار مذهبی 24 درصد تعیین شد. با نگاهی به این داده‌ها، می‌توان دریافت که در حالی که نرخ محافظه کاران مذهبی در استانبول در همان سطح میانگین ترکیه باقی می‌ماند، مدرنیته شروع به جایگزینی محافظه کاری سنتی کرده است.

ب) جمعیت و سرعت مهاجرت

تا پایان سال 2023 میلادی، جمعیت ساکن استانبول به 15 میلیون و 655 هزار و 924 نفر رسید. این عدد معادل 18.34 درصد از جمعیت ترکیه است. در حالی که رشد سالانه جمعیت ترکیه در سال گذشته 1.1 در هزار بود، این نرخ در استانبول منهای 16 در هزار بود. به این ترتیب، استانبول برای اولین بار، کاهش جمعیت داشت.

بر اساس گزارش KONDA، سرعت مهاجرت در استانبول یک موضوع مهم و شایان توجه است. به نحوی که در سال 2022، استانبول پذیرای 385 هزار و 294 مهاجر بود و در عین حال 419 هزار نفر از این شهر مهاجرت کردند.

ج) استانبول، خزانه عظیم ترکیه

شواهد نشان می‌دهد که استانبول همچنان لوکوموتیو اقتصاد ترکیه است. چرا که نیمی از کل صادرات ترکیه و درعین حال، بیش از نیمی از کل واردات، در بندر این شهر انجام می‌شود.

برج‌سازی و انبوه‌سازی در استانبول در سال 2023 میلادی نیز سرعت بیشتری گرفته و تورم مسکن در استانبول در مقایسه با دیگر استان‌های دیگر، بیش از 20 درصد بوده است.

در پایان باید گفت، استانبول به عنوان یکی از زیباترین شهرهای ترکیه و منطقه، در سال 2023 میلادی نیز پذیرای گردشگران زیادی از کشورهای مختلف جهان بود. اما این شهر، با مشکلات بزرگی همچون ترافیک، آلودگی هوا، فقدان پارکینگ، گرانی و مشکلات بزرگ در بخش مسکن و آموزش روبروست و زندگی در این شهر، هم شهروندان ترکیه و هم برای اتباع خارجی، سال به سال دشوارتر می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • کمرنگ شدن محافظه کاری و شتاب تحولات اجتماعی در استانبول
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس
  • کدهای انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم اعلام شد
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • ضبط مناظره‌های انتخاباتی در صدا و سیمای اصفهان
  • لزوم حمایت شوراها از شهرداران/ نفوذ از بیرون سبب ایحاد اختلاف در شورا می‌شود
  • زمان برگزاری انتخابات فدراسیون انجمن‌های ورزشی مشخص شد