Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون توسعه مديريت، حقوقي و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست ضمن اظهار نظر در مورد آخرين تحولات مربوط به توافق نامه پاريس بر همخواني مفاد توافقنامه پاريس با سياست هاي کلي نظام در حوزه محيط زيست تاکيد کرد.

سيد محمد مجابي در گفت و گو با ايسنا، در اين باره، اظهار کرد: روح حاکم بر موافق نامه پاريس، لزوم اقدام مشترک براي حفظ افزايش دماي کره زمين حداکثر تا 2 درجه سانتيگراد نسبت به پيش از انقلاب صنعتي از طريق کاهش مصرف سوخت هاي فسيلي و کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه توافق نامه پاريس در راستاي بهينه سازي مصرف انرژي در کشورهاي مختلف و افزايش سازگاري با تغييرات اقليم به ويژه در کشورهاي فقير دنبال مي شود، گفت: براي دستيابي جهان به اين مطالبه بين‌المللي در چارچوب مسئوليت مشترک اما متفاوت کشورها، اعضا ملحق شده به توافق نامه، ميزان کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي توسط کشور خود را به طور داوطلبانه اعلام کردند.
معاون سازمان حفاظت محيط زيست بر نقش عمده و پررنگ کشورهاي توسعه يافته در انتشار گازهاي گلخانه اي در طول تاريخ تاکيد کرد و افزود: اين کشورها علاوه بر اينکه به کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي متعهد شده‌اند، طبق مفاد توافق نامه موظفند با انتقال و توسعه فناوري و تامين منابع مالي، ظرفيت هاي لازم براي کشورهاي آسيب پذير را به منظور جلب مشارکت آنها فراهم کنند.

توافقنامه پاريس هم‌جهت با سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در حوزه محيط زيست است
مجابي با اشاره به اينکه الحاق ايران به توافق نامه پاريس بعد از تصويب دولت و مجلس شوراي اسلامي در انتظار اخذ تاييد شوراي نگهبان است، گفت: مجلس شوراي نگهبان در مورد اينکه آيا اين توافقنامه پيوستي دارد يا خير؟ سئوال داشت پاسخي هم که دولت در اين زمينه داد اين بود که توافقنامه پاريس هيچ پيوستي ندارد.
وي با بيان اينکه اهداف توافقنامه پاريس در راستاي اسناد بالادستي کشور ما در حوزه کاهش مصرف انرژي است، گفت: در سياست هاي کلي محيط زيست ابلاغي مقام معظم رهبري، بهينه سازي مصرف انرژي و کاهش شدت انرژي و افزايش سهم انرژي هاي تجديدپذير مورد تاکيد قرار گرفته است ، همچنين سياست هاي کلي اصلاح الگوي مصرف بر لزوم صرفه جويي مصرف منابع انرژي و مقابله به هدرفت سرمايه هاي کشور تمرکز دارد. توافقنامه پاريس نيز هم جهت با سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در حوزه محيط زيست و به مراتب پيشروتر است.
دولت آمريکا با عدم پايبندي به پيمان، هويت کشور خود را از لحاظ ديپلماسي زير سوال برده است
وي در ادامه در مورد خروج ايالات متحده آمريکا از توافق نامه پاريس اظهار کرد: توافق نامه پاريس اثر مثبتي در کاهش توليد گازهاي گلخانه اي در کشورهاي صنعتي چون ايالات متحده آمريکا به عنوان يکي از 10 کشور اصلي منتشر کننده گازهاي گلخانه اي دارد. آمريکا در کنار تعداد کثيري از کشورهاي دنيا در آذر ماه سال 1394، به توافق نامه پاريس پيوست و اينکه از معاهده اي که در ابتدا تصويب کرده و ملحق شده يک طرفه خارج شود، از لحاظ مباحث حقوق بين الملل جاي بحث دارد.
مجابي تصريح کرد: اگر کشوري در حوزه کنوانسيون هاي بين المللي به مسئوليت هاي خود عمل نکند راه هايي براي پيگيري اين موضوع وجود دارد و بايد منتظر ماند و ديد که در اولين نشست کنواسيون تغييرات آب و هوا چه تصميمي نسبت به اين اقدام آمريکا گرفته مي شود.

اين مقام مسئول در سازمان محيط زيست با بيان اينکه در ديدگاه ها و نظرات مردم آمريکا و برخي مقامات اين کشور با تصميم دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا اتفاق نظر کامل براي کنار گذاشتن توافق نامه پاريس وجود ندارد، افزود: بايد منتظر باشيم و ببينيم اين تصميم ترامپ در داخل آمريکا چه مسيري را طي مي کند. واقعيت آنست که دولت آمريکا با عدم پايبندي به پيمان، هويت کشور خود را از لحاظ ديپلماسي نيز زير سوال برده است.
معاون حقوقي و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست در ادامه در پاسخ به اين پرسش که آيا تصميم دولت آمريکا در خروج از توافق نامه مي تواند تاثيري در تکميل الحاق کشورها از جمله ايران به اين ائتلاف جهاني داشته باشد، گفت: پيوستن کشورها به اين توافق نامه هيچ ارتباطي با اين موضوع ندارد به طوري که علاوه بر کشورهاي چين و هند، کشورهاي اروپايي نيز حمايت و پايبندي خود به توافق پاريس را اعلام کرده اند بنابراين اين معاهده در هر صورت ادامه مي يابد.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۲۰۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی باقری در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی - سیاسی «ماجرا» که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های ۱۳۶۹ (تجاوز صدام به کویت) و ۱۳۷۷ (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و ۱۳۸۰ (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و ۱۳۸۱ (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض «پرهیز از جنگ» و «نهراسیدن از جنگ»، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، «پیروزی بدون جنگ» را محقق کند.

باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال ۱۳۶۹ در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال ۱۴۰۳ درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی شد.

باقری با اشاره به این که گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: این که در اوایل دهه ۱۳۷۰ ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه ۱۴۰۰ از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که «طوفان الاقصی» سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، «وعده صادق» نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد.

باقری با بیان اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول «ماجرا»
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • رفتار پلیس ایالات متحده با اساتید و دانشجویان ماهیت دروغین دموکراسی غرب را افشا کرد
  • اعزام  زائر از هرمزگان به حج عمره
  • اعزام ۲۵۵ زائر از هرمزگان به حج عمره
  • ماجرای دریافت انگشتر مقام معظم رهبری توسط یک کارگر
  • درخواست رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برای تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر
  • برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی امام خامنه‌ای