Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -

شرکت کربن ایران تولیدکننده ی دوده صنعتی است که به عنوان پرکننده در صنعت لاستیک مصرف می شود. دوده در دو نوع سخت و نرم تولید می شود که کربن ایران با داشتن دو خط تولید هر دوی این محصول را پوشش میدهد. شایان ذکر است که ۲۵ تا ۳۰% از وزن تایرهای تولید شده را کربن بلک یا همان دوده تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۸۰% از مصرف دوده در صنعت تایر و لاستیک سازی می باشد. افزایش تولید در صنعت خودرو بر صنعت لاستیک سازی و متعاقبا بر صنعت دوده موثر خواهد بود. شایان ذکر است که ظرفیت نسبت شده تولید تایر در کشور در حال حاضر معادل ۳۳۰ هزار تن می باشد که در سال گذشته تنها ۲۲۲ هزار تن تولید شده و در بودجه مربوط به سال ۱۳۹۶ نیز مقدار تولید تایر در کشور ۲۴۴ هزار تن پیش بینی شده است.

شایان ذکر است که لاستیک کردستان هلدینگ بالاسری شرکت کربن ایران از سال ابندای سال جاری وارد مدار تولید شده است.

در حال حاضر ظرفیت تولید دوده معادل ۱۴۶ هزار تن می باشد و تقاضا برای این محصول به ۹۰ هزار تن می رسد. شرکت کربن ایران با ۳۶ هزار تن ظرفیت به همراه شرکت دوده صنعتی پارس(با ۳۰ هزار تن ظرفیت)، شرکت کربن سیمرغ (با ۴۲ هزار تن ظرفیت) و شرکت صدف یا فام( با ۴۰ هزار تن ظرفیت) مجموع شرکتهای دوده سازی را تشکیل می دهند. در طی سال گذشته تنها کربن ایران توانسته است به میزان ۹۹% ظرفیت خود تولید نماید. سایر شرکتها تولیدی زیر ظرفیت داشته اند.شایان ذکر است که در دنیا نیز تولید از ظرفیت نسب شده کمتر می باشد.

در سال گذشته با تعاملات انجام شده توسط شرکتهای تولید کننده دوده واردات(تعرفه واردات دوده معادل ۱۰% اما تعرفه واردات تایر بین ۲۲ تا ۳۳% می باشد) این محصول کاهش داشته است اما عدم وجود برنامه ای منسجم برای صادرات در صنعت تایرسازی باعث شده است که شرکتهای تولید کننده دوده نیز نتوانستند از ظرفیت خود حداکثر استفاده را ببرند.( در سال گذشته میزان تولید دوده ۱۰۵هزار تن بوده است که میزان مصرف در همان سال به ۸۶ هزار تن رسیده است). صادرات دوده در سال گذشته معادل ۱۸۸۰۰ تن بوده است که سهم شکربن از این عدد معادل ۶ هزار تن بوده است. شرکتهای هدف صادراتی کربن ایران ترکیه، پاکستان و عربستان بوده است که به دلیل مناسبات سیاسی صادرات به عربستان متوقف شده است.

نرخهای فروش صادراتی شرکت بر اساس میانگینی از نرخهای هند، چین و ترکیه بر اساس مجله CMI تعیین می شود.

با وجود ظرفیت ۳۶ هزارتنی شرکت کربن ایران، این شرکت میزان تولید و فروش خود را در بودجه ۳۰ هزار تن دیده است که این عدد تا ۳۶ هزار تن قابل تعدیل است و طبق اظهارات هییت مدیره این عدد تعدیل خواهد شد.

نکته قابل توجه در شرکت کربن ایران حفظ ضریب مصرف مواد اولیه به میزان ۱٫۸ می باشد. شرکت به دلیل تکنولوژی قدیمی نتوانسته است تا کنون این ضریب را به حالت ایده آل خود برساند. کربن ایران از نظر تکنولوژی بعد از شرکت صدف(فام) در رتبه دوم قرار دارد. شرکت صدف مجهز به تکنولوژی به روزتری است.

گفتنی است که مواد اولیه این شرکت به طور کامل به قیمت نفت بستگی دارد و افزایش در بهای نفت موجب افزایش در بهای تمام شده کالا می شود. تقریبا ۵۸٫۸۵% از بهای تمام شده را مواد اولیه تشکیل میدهد.

شایان ذکر است که بهای تمام شده کالای فروش رفته و مواد اولیه ابراز شده در بودجه سال ۱۳۹۶ شرکت نیز به واسطه کاهش قیمت نفت قابل تعدیل می باشد.

در نهایت سهامداران خواهان تعیین تکلیف زمین کارخانه شدند که هییت مدیره با بررسی راههای مختلف در حال بررسی موضوع هستند. مدیران شرکت توانسته اند در طی دو سال گذشته کاربری زمین را تغییر داده و برای برخی از قطعات آن کاربری تجاری دریافت کنند.

زمین کارخانه بر اساس اخرین ارزیابی کارشناسان معادل ۷۲ میلیارد تومان ارزیابی شده است. هییت مدیره سه مسیر را مورد بررسی قرار داده است. حالت اول جایگزینی کارخانه می باشد. با توجه به قدیمی بودن تکنولوژی کارخانه شرکت به تبدیل تکنولوژی خود نیاز دارد که جهت انجام این امر به ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است که ۲۵ میلیارد آن نقدا و در ابتدا هزینه میگردد ومابقی آن به صورت تقسیطی پرداخت خواهد شد. حالت دوم ایجاد خطوط تولید جدید است که میزان سرمایه گذاری در این طرح نیز ۱۰۰ میلیارد تومان است. و حالت سومی که تا کنون مورد بررسی نیز قرار گرفته شده تهاتر زمین کارخانه با سهام شرکت تولید کربن صدف(فام) می باشد. که تا کنون بررسیهایی نیز انجام شده است. اما نهایی شدن هر یک از این طرحها نیاز به زمان و بررسی دارد و در میان مدت تکلیف زمین شرکت تعیین خواهد شد.

در نهایت شرکت به دلیل زیان حاصل از شرکت دوده صنعتی پارس(یکی از شرکتهای گروه) که منجر به شناسایی زیان تقریبا ۱۰ میلیاردی در سال گذشته برای گروه شد سودی را تقسیم نکرد.

شرکت دوده صنعتی پارس در سال گذشته به دلیل وجود مدیران بی کفایت با ۱۴ میلیارد تومان زیان همراه بود و در مجمع عمومی عادی این شرکت در سال جاری صورتهای مالی شرکت تصویب نشد تا صورتهای مالی این شرکت به صورت ویژه بررسی و حسابرسی شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۲۲۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، جواد اوجی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بحث تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی بخصوص پتروشیمی‌هایی که تولید محصول متانول دارند، تفاهمنامه‌های خوبی امضا شد تا با همکاری شرکت پالایش و پخش و شرکت صنایع ملی پتروشیمی بخشی از تولید متانول تولید کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود.

وی افزود: امروز در بسیاری از کشورها از خوراک متانول برای تولید بنزین استفاده می‌شود. در ایران نیز دانش فنی و ظرفیت انجام این کار وجود دارد. در برخی پتروشیمی‌ها که سهامداران آنها تمایل داشتند با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی این اتفاق رقم خورد و بخشی از تولید متانول را به تولید بنزین سوق خواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه این ریل‌گذاری انجام شده و با توجه به افت قیمتی که در سال‌های گذشته در محصولات متانول داشتیم و از طرفی به منظور حل ناترازی بنزین می‌توانیم در تولید بنزین از خوراک متانول استفاده کنیم.

به گفته وی، این موضوع در کشور چین نیز اکنون اتفاق می‌افتد و در ایران نیز می‌توانیم از این ظرفیت بهره‌مند شویم.

افزایش تولید نفت و گاز در سال جاری

وزیر نفت از برنامه‌های وزارت نفت برای افزایش تولید نفت و گاز در کشور خبر داد و گفت: با تکمیل ۷۹ پروژه نیمه‌تمام و اجرای ۵۰ پروژه جدید می‌توانیم به میزان ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه تولید نفت را افزایش دهیم. همچنین به دنبال افزایش ۳۵ میلیون متر مکعب گاز و ۵۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشی هستیم.

وی با اشاره به تفاهمنامه‌ای که امروز به امضا رسید، گفت: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردمی نامگذاری شده است، اتفاق خوبی رقم خورد چراکه عمده سهامداران این پتروشیمی‌ها مردم هستند.

او با بیان اینکه وزارت نفت در شروع سال جدید پروژه‌های کلان را با استفاده از منابع داخلی مورد توجه قرار داده است، گفت: در توسعه میادین نشان دادیم که معطل شرکت‌های خارجی نیستیم و با سرمایه‌گذاری‌های خوبی که در دو سال اخیر صورت گرفت توانستیم نگاه خوبی را به بخش داخلی ایجاد کنیم.

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

به گزارش ایسنا، جواد اوجی امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی هم با بیان اینکه بیش از شش میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی‌ها و بیش از ۵۰ هزار بشکه به ظرفیت فراورش نفت اضافه خواهد شد، گفت: در جمع‌آوری گازی‌های مقصد ریل‌گذاری انجام شد و اقدامات خوبی را در این راستا انجام داده‌ایم.

وزیر نفت از بهره‌برداری ۷۹ پروژه نیمه‌تمام به ارزش ۱۶ میلیارد دلار خبر داد و گفت: ۵۰ پروژه جدید در راستای ارزش افزوده به ارزش ۲۵ میلیارد دلار را نیز در دستور کار قرار داریم.

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از هشت درصد نسبت به سال قبل از آن گاز بیشتری را به صنایع پتروشیمی تحویل دادیم، گفت: نتیجه این مساله این شد که تولید محصولات پتروشیمی رقم خورد و امسال انتظار می‌رود که نسبت به سال گذشته از نظر حجمی و ارزش تولید رقم بیشتری را محقق کنیم.

او با بیان اینکه پروژه‌ها و طرح‌های نیمه تمام و جدیدی را در دو سال و نیم در دولت مردمی تکمیل کرده‌ایم و استارت پروژه‌های جدیدی زده شد و در سال ۱۴۰۲ شاهد رشد اقتصادی بخش نفت و گاز کشور بودیم.

دیگر خبرها

  • رشد ۶۰ درصدی تولید نفت در کشور
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو
  • تولید بنزین از طریق متانول کلید خورد
  • تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای خودرو
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!