Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اگر مي‌خواهيد براي ميان وعده خود و فرزندان‌تان خوراکي خوشمزه‌اي را تهيه کنيد و همچنين اگر سلامت غذا و بدن‌تان براي شما حائز اهميت است، سعي کنيد زياد به سراغ اين خوراکي خوشمزه اما پر دردسر نرويد.
به گزارش جام جم آنلاين به نقل از Dailystar، يک مطالعه در مجله آمريکايي تغذيه باليني نشان داد، خوردن تنها 2 بار سيب زميني سرخ کرده در هفته خطر مرگ ناگهاني را 2 برابر افزايش مي‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



محققان آزمايشي را بر روي 4400 نفر بين افراد 45 تا 79 ساله انجام دادند، در طول اين مطالعه هشت ساله 236 نفر از افراد شرکت کننده جان خود را از دست دادند. به گفته محققان، مصرف سيب زميني سرخ کرده بخصوص قسمت‌هاي قهوه‌اي رنگ و سوخته آن در مرگ اين افراد ارتباط نزديکي داشته است. نمک و غذاهاي شور 10 درصد از اين آمار مرگ و مير را به خود اختصاص داده‌اند.
سيب زميني که در روغن سرخ نشده باشد سرشار از فيبر، ويتامين و مواد مفيد است و مصرف آن به هيچ عنوان منع نمي‌شود اما سيب زميني سرخ شده همراه با نوشابه که امروزه مصرف آن به طرز چشمگيري افزايش پيدا کرده است يکي از ترکيبات مرگ آفرين به شمار مي‌آيد.
سيب زميني سرخ شده داراي ماده‌اي به نام «آکريلاميد» است. اين ماده اسيدي سرطان‌زا به شمار مي‌آيد و از حرارت ديدن کربوهيدرات‌ها ايجاد مي‌شود. آکريلاميد در نان برشته، چيپس، ته‌ديگ و سوسيس برشته وجود دارد. بيشترين غلظت آکريلاميد در چيپس و سيب‌زميني سرخ کرده مشاهده شده است.
مطالعه‌اي در دانشگاه تافتس ماساچوست نشان داد، مرگ بيش از نيمي از افراد جهان به دليل داشتن رژيم غذايي ناسالم و ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، سکته مغزي و ديابت است.
سيب زميني سرخ کرده سرشار از چربي‌هاي اشباع شده و مضر است که عامل ايجاد سرطان و سمي براي بيماران ديابتي و قلبي به شمار مي‌رود. چربي‌ها اشباع مضر هستند، زيرا نه تنها باعث گرفتگي عروق شده، بلکه باعث افزايش چربي‌هاي بد خون (LDL) و کاهش چربي‌هاي خوب (HDL) نيز در بدن مي‌شوند و به همين دليل خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را افزايش مي‌دهند. اين نوع چربي‌ها بايستي به مقدار خيلي کم مصرف شوند.
علائم مسموميت با آکريلاميدتماس مستقيم با آکريلاميد خالص سبب سوزش و خارش در غشاهاي مخاطي مثل(مخاط تنفسي وچشم)، بي اختياري ادرار، تهوع، اختلال گفتاري، تحريک پذيري، ضعف دست و پا، مورمور شدن و آسيب به غدد توليد مثل مي شود.
در يک کيلوگرم چيپس حدود 3500 ميکروگرم آکريلاميد وجود دارد.
توصيه ها
* ذخيره کردن سيب زميني در يخچال توصيه نمي شود، چون در اين دما فروکتوز بيشتري توليد شده و در نتيجه آکريلاميد بيشتري در اثر پخت در حرارت بالا مثل سرخ کردن به وجود مي آيد.
* قرار دادن سيب زميني در آب قبل از سرخ کردن به مدت يک ساعت سبب کاهش تشکيل آکريلاميد مي شود.
* نيمه آب پز کردن سيب زميني قبل از سرخ کردن نيز سبب کاهش آکريلاميد مي گردد.
* از سرخ کردن سيب زميني هاي لکه دار نيز بايد خودداري شود.
* هر چقدر رنگ سيب زميني هنگام سرخ کردن تيره تر شود، ميزان آکريلاميد تشکيل شده بيشتر است. يعني رابطه اي مسقيم بين تشکيل آکريلاميد و قهوه اي شدن در حين پخت وجود دارد.
* کم‌ کردن حرارت(در مراحل مختلف آماده ‌سازي ماده غذايي) يا استفاده از حرارت غير مستقيم در پخت.
* اصولا کمتر چيپس و غذاهاي سرخ شده، مصرف کنيد.
بيتا نوروزي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۲۹۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی ۳۷ سال پیش در چنین روزی سرلشکر پاسدار حسن شفیع زاده در منطقه ماووت آسمانی شد.
حسن در مرداد ماه سال ۱۳۳۶ شمسی در خانواده مذهبی در شهرستان تبریز متولد شد و تحت تربیت پدر و مادری مؤمن و مقلد امام پرورش یافت.
از همان کودکی در مجالس دینی از جمله برنامه‌های سوگواری امام حسین(علیه السلام) حضور داشت و عشق خدمتگزاری به آستان اباعبدالله(ع) در عمق وجودش ریشه دوانید.

او با شور وصف ناپذیری در روز‌های سرنوشت ساز ۲۱ و ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ تلاش می‌کرد و هنگامی که در اوج پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی درب پادگان‌ها بر روی مردم باز شد به همراه تعدادی از جوانان و دانشجویان حزب اللهی تبریز برای جلوگیری از افتادن سلاح‌های بیت المال به دست ضد انقلاب، بخشی از سلاح‌ها را جمع آوری و گروه مسلحی را برای دستگیری ضد انقلاب و ساواکی‌ها تشکیل داد.

وی بعد‌ها مسئول حفاظت از بیت شهید محراب آیت الله سید اسدالله مدنی شد و در مبارزه با گروهک‌های التقاطی در تبریز جان فشانی کرد.
هنگامی که به همراه شهید باکری در سپاه ارومیه خدمت می‌کرد به عنوان مسئول عملیات برای ایجاد امنیت آن منطقه و سرکوبی گروه‌های فاسد ماموریت‌های مهمی را انجام داد و توانست در تشکیلات حزب منحله دموکرات نفوذ کند و باعث متلاشی شدن آن شود.

شفیع زاده به دنبال تشکیل سپاه، نخستین هسته‌های مسلح این نهاد انقلابی را پی ریزی کرد و در سمت مسئول عملیات سپاه تبریز فعالیت کرد. با شروع جنگ تحمیلی و محاصره آبادان، با یک دسته خمپاره انداز که تحت مسئولیت شهید باکری اداره می‌شد به جبهه‌های جنوب شتافت.

وی در عملیات پیروزمندانه فتح المبین معاون تیپ المهدی (عج) بود و خاطره رشادت‌ها و جانفشانی‌های او در اذهان همرزمانش هرگز از یاد نمی‌رود.
بعد از عملیات فتح المبین در فروردین ۱۳۶۱ غنایم زیادی به دست سپاه و ارتش افتاد. با هماهنگی سپاه و فرماندهی نیروی زمینی ارتش قرار شد که توپخانه لشکر ۷۷ آموزش تعدادی از پاسداران را به عهده بگیرد. شفیع زاده تعدادی از نیرو‌ها را به آموزش آورد و کلاس‌های آموزش در تپه شوش تشکیل شد. پس از تشکیل یگان توپخانه سپاه، شفیع زاده دستور داد تا پوکه گلوله‌های توپ را دور نریزند.

این رزمنده آذربایجانی همزمان با مسئولیت سازماندهی و ادغام نیرو‌های جنگ‌های نامنظم، سازماندهی توپخانه سپاه را پیشنهاد کرد.
او در پاسخ به سئوال یکی از دوستانش که چه شد به فکر تشکیل توپخانه افتادی، گفته بود: «ما وقتی به جنوب اعزام شدیم روز‌های اول جنگ بود. در آبادان ساختمانی دو طبقه بود و به عنوان دیده بان به داخل ساختمان رفتم وقتی وسعت و شدت آتش دشمن را دیدم با خود فکر کردم که بین چهار خمپاره و امکانات عظیم دشمن توازن وجود ندارد. آن موقع احساس کردم به سلاح دیگری نیاز داریم.»

در سال ۱۳۶۲ در عملیات خیبر در جزیره مجنون با تدبیر حسن شفیع زاده چند قبضه توپ با هاورکرافت به جزیره انتقال داده شد.
وی با همفکری تنی چند از فرماندهان، ضمن پی ریزی و سازماندهی اولین آتشبار‌های توپخانه، مسئولیت هماهنگی پشتیبانی آتش در قرارگاه فتح در عملیات بیت المقدس را به عهده گرفت و به خوبی از عهده این وظیفه بزرگ برآمد.

اقدامات مبتکرانه وی در طراحی و به کارگیری توپخانه در طول سال‌های دفاع مقدس ضربات جبران ناپذیری را به پیکر رژیم صدام وارد کرد.
این فرمانده مجاهد سرانجام در هشتم اردیبهشت سال ۶۶ در منطقه عملیاتی کربلای ۱۰ در شمال غرب (منطقه عمومی ماووت) در حالی که عازم خط مقدم جبهه بود، مورد اصابت ترکش گلوله توپ دشمن قرا گرفت و به آرزوی دیرینه خود شهادت نایل شد.

 

اما هنوز منطق باروت گفتنی است

خون شهید و محشر ماووت گفتنی است

 

 

دیگر خبرها

  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • طرح ادامه جنگ علیه غزه در ارتش رژیم صهیونیستی تصویب شد
  • موافقت رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی با حمله زمینی به «رفح»
  • تصاویری از جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه
  • شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
  • راز خوشمزه شدن ماکارونی مجلسی
  • راز خوشمزه شدن ماکارونی
  • (ویدئو) اسرائیل آماده حمله زمینی به رفح می‌شود
  • حمله به رفح برای اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟