Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-27@06:25:50 GMT

چرایی طراحی بیمه‌های کوتاه مدت خودرو

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۳۱۷۰۲

چرایی طراحی بیمه‌های کوتاه مدت خودرو

به گزارش ایسکانیوز، در دولت یازدهم صنعت بیمه دو رئیس کل به خود دید که هر دو مسئول انتقادات بسیاری به قوانین بیمه شخص ثالث، حق بیمه و حضور خودروسازان در فرآیند انجام بیمه خودرو صفر کیلومتر داشتند.

در سال گذشته با تغییر برخی از موارد قانون بیمه شخص ثالث تا حدودی شرایط بهتری بر بیمه شخص ثالث و شرکت‌های بیمه که حجم اعظم درآمد و پرداخت خسارت آن‌ها معطوف به بیمه شخص ثالث شده بود، رفع شد اما بزرگترین انتقاد به خودروسازان در زمینه بیمه شخص ثالث، گرفتن حق انتخاب از صاحبان خودرو در زمینه انتخاب شرکت بیمه طرف قرارداد و عدم پرداخت مطالبات شرکت‌های بیمه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برخی خودروسازان قبل از تحویل خودرو به مشتری با سلیقه خود محصول را بیمه و هزینه بیمه را از مشتری دریافت می‌کردند که حق بیمه را به شرکت‌های بیمه پرداخت نمی‌کردند که این موضوع حجم قابل توجهی طلب برای شرکت‌های بیمه ایجاد می‌کرد و در شرایطی که شرکت‌های بیمه دل به بیمه شخص ثالث خوش کرده بودند، شرایط اقتصادی بدی را برای شرکت و سهامداران رقم می‌زد.

از این رو بیمه مرکزی بر آن شد تا بیمه کوتاه مدت با حق انتخاب برای صاحبان خودرو در نظر بگیرند که این بیمه‌های کوتاه مدت حداکثر سه ماهه خواهد بود و بعد از این مدت زمان صاحب خودرو می‌تواند بیمه خود را در هر شرکتی که مد نظر دارد تمدید یکساله کند.

با این تفاسیر به نظر می‌رسد قیمت خودرو اندکی کاهش پیدا کند، زیرا در ابتدای سالجاری به طور مثال قیمت خودرو 206 به دلیل افزایش حق بیمه ب افزایش 1 میلیون تومانی روبرو شد که اگر بیمه کوتاه مدت حداکثر 3 ماهه برای خودرو صادر شود باید قیمت خودرو تا حدود 750 هزار تومان کاهش یابد.

بهروز اسدنژاد- کارشناس صنعت بیمه گفت: تصمیم اتخاذ شده از سوی بیمه مرکزی دارای دو بعد است که از این موارد می‌توان به جلوگیری از ایجاد رانت برای برخی شرکت‌های بیمه که خودروسازان در آن‌ها سهام دار بودند و اجازه حق انتخاب به صاحبان خودرو در تعیین شرکت طرف قرارداد، اشاره کرد.

او افزود: شرکت‌های بیمه که سهام دار خودروساز داشتند، خودروهای صفر کیلومتر را با استفاده از رانت خود بیمه می‌کردند و این در حالی بود که برخی از شرکت‌های خودروسازی به واسطه حضور در بین سهام داران عمده شرکت بیمه، حق بیمه را به شرکت‌ها پرداخت نمی‌کردند.

این کارشناس صنعت بیمه با بیان اینکه، صاحب خودرو این حق را دارد که با شرکت منتخب خود همکاری داشته باشد، یادآور شد: در صدور بیمه نامه و پرتفوی بیمه که پرتفوی دولتی شناخته می‌شود نباید رانت وجود داشته باشد.

او بیان کرد: بیمه نامه‌های کوتاه مدت برای مدت زمان حضور خودرو در نمایشگاه از یک تا سه ماه تعیین شده و در صورتی که مشتری نهایی به صورت مستقیم خودرو را از کارخانه دریافت می‌کند، بیمه نامه کوتاه مدت صادر می‌شود تا مراحل قانونی شماره گذاری و تحویل خودرو انجام شود و بعد از این مدت، صاحب خودرو شرکت منتخب خود را انتخاب می‌کند.

اسدنژاد گفت: با توجه به آنکه حجم عمده درآمد شرکت‌های بیمه وابسته به بیمه ثالث است و در این بازار اجباری بیمه که 50 درصد سهم بازار را به خود اختصاص داده در گذشته فضای رانت ایجاد و اقدامات اخیر در راستای رفع موارد اعلام شده است.

او خاطرنشان کرد: لازم به ذکر است که تصمیم اخیر بیمه مرکزی در راستای صدور بیمه نامه‌های کوتاه مدت برای خودروهای صفر کیلومتر تأثیر مثبتی بر فضای رقابتی و افزایش خدمات بیشتر در صنعت بیمه خواهد داشت و امید می‌رود این اقدام به بیمه موتورسیکلت‌ها تسری یابد زیرا شرایط فاجعه آمیزی در زمینه بیمه شخص ثالث موتور سیکلت وجود دارد.

منبع: خودروکار

401

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۳۱۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت

به گزارش «تابناک» به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در مراسم رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه عنوان کرد: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اند.

وی افزود: یک شرکت دانش‌بنیان توانمند متشکل از چند متخصص و عضو هیات علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سراسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند. بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتورهای ۶ سیلندر گام برداشته و موفق شدند نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دهقانی مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‌ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴ هزار سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید. این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه‌ افتاده، باید با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی‌ترین و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته که به مراتب از خود محصول یادشده ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

دهقانی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

بر اساس این خبر، پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور ۶ سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرد.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو ‌است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودروهای تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی بررسی و مطالعه و در نهایت موتور مبنای ۴ هزار سی‌سی ۶ سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • ایده برای طراحی سایت شرکتی
  • (تصاویر) «چری» با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد
  • برادر فیدلیتی با طراحی متحول شده در نمایشگاه پکن رونمایی شد /عکس
  • ساخت نمونک خودرو آتش نشانی باتلاش دانش آموزان نیشابور
  • خودروی برقی پریمیوم «اکسید»، لوکس‌تر و پیشرفته‌تر از تسلا
  • چگونه بهترین شرکت طراحی سایت را انتخاب کنیم؟
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • خودروی سفارشی محمدرضاشاه پهلوی هم برقی شد! /عکس
  • انتخاب بهترین شرکت ساخت ویلا
  • کوتاه‌تر شدن مراحل درخواست خودرو در تپسی