Web Analytics Made Easy - Statcounter

احداث پل تنگ چویل در مرز دو استان کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان چنان به دراز کشیده شده که هم اکنون مردم محروم منطقه به دلیل بی توجهی متولیان امر تراکتور را به عنوان تنها منجی نجات خود از غرق شدن در رودخانه و مسافرت ابدی به کارون انتخاب کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، احداث پل تنگ چویل برای برخی از روستانشینان محروم بخش دیشموک از توابع شهرستان کهگیلویه به رویایی دست نیافتنی تبدیل شده و در حسرت فاصله یک پل تا بهشت می‌سوزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار رودخانه تنگ چویل روستانشینانی زندگی می‌کنند که از ابتدائی‌ترین امکانات حتی آب شرب سالم محروم بوده و در واقع در کنار رودخانه وحشی تنگ چویل تشنه به دنبال آب می‌گردند.

برخی از روستاهای محروم بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه از جمله رود سمه، پای‌پر و سرسر در مرز ارتباطی استان خوزستان و کهگیلویه وبویراحمد از مسیر بخش صیدون به سمت مناطق دیشموک واقع شده و به نوعی ارتباط با برخی از شهرستان‌های استان خوزستان را به دلیل کوتاه بودن مسافت و ...به مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و حتی دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه ترجیح می‌دهند.

این روستانشینان انگار نافشان را با درد و غم بریده‌اند چه زمانی که برخی از فرزندان این دیار در رودخانه وحشی تنگ چویل که انتهای مسیرش کارون بوده غرق شده تا با محرومیت خداحافظی کرده و به سرای ابدی بشتابند و چه آن روزی که مادر باردار به دلیل نبود جاده دسترسی مناسب و بهداشت و درمان راهی قبرستان شد.

جالب ترین جای این قصه سراسر غم و درد جایی است که روستانشینان بخش محروم دیشموک برای مسافرت به برخی از شهرستان‌های استان خوزستان و عبور از رودخانه وحشی که در آخر به کارون می‌ریزد باید امیدشان را به تراکتوری گره بزنند که برای عبور هر وسیله نقلیه از رودخانه 20 هزار تومان و برای هر فرد 2 تا 5 هزار تومان حق الزحمه دریافت می‌کند.

احداث پل تنگ چویل گاه گاهی در مصاحبه‌های مسئولان استانی غم روستانشینان را تازه می‌کند زیرا بهره‌برداری از این پروژه چنان طولانی شده که دیگر مردم این مناطق امیدی به اجرای آن ندارند و در واقع امیدشان به ناامیدی تبدیل شده است.

دستمان بسته است

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به تسنیم می‌گوید: مشکلات را می‌دانیم ولی دستمان به دلیل نبود اعتبار کافی بسته است و نمی‌توانیم زمان مشخصی را برای احداث پل تنگ چویل اعلام کنیم.

محمد علی علیمردانی اظهار داشت: پیمانکاری که دارای ماشین آلات راهسازی بوده می‌تواند بدون نقدینگی عملیات خاکی جاده تنگ چویل را انجام دهد ولی در زمینه احداث پل نیاز به اعتبار داریم.

وی با تاکید بر اینکه یک باره نمی‌توان تمام مشکلات راهسازی اعم از محورهای اصلی، فرعی و روستایی را برطرف کرد، افزود: در زمینه راهسازی استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود کارهای انجام شده هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.

مدیرکل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه به دلیل محدویت اعتباری امکان مشخص شدن زمان برای احداث پل تنگ چویل وجود ندارد، ادامه داد: در صورت تامین اعتبار این پل احداث می‌شود تا مردم نیز به آرزوی دیرینه‌شان برسند.

با احداث پل تنگ چویل مسافت 310 کیلومتری بخش دیشموک تا اهواز مرکز استان خوزستان به 160 کیلومتر کاهش می‌یابد و بسیاری از مشکلات کنونی مردم روستاهای محروم بخش دیشموک از جمله سرسر، پای‌پر و رود سمه به حداقل می‌رسد.

انتهای پیام/

R41452/P1361/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۳۲۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد ؛ شدت طوفان را ببینید | تصاویر

به گزارش همشهری آنلاین،‌ علیرضا نیکروز اظهار داشت: شب گذشته طوفان میهمان نقاط مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد بوده، ولی تاکنون هیچ‌گونه تلفات جانی از شهرستان‌های مختلف گزارش نشده است.

وی با اشاره به اینکه طوفان خسارت زیادی به زیرساخت‌ بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی و راهسازی وارد کرده است، عنوان کرد: گزارش‌های اولیه حاکی از خسارات فراوان به کشاورزی و باغداری است.

نیکروز از اعزام کارشناسان به شهرستان‌های مختلف برای ارزیابی خسارات وارده در بخش‌های مختلف خبر داد و افزود: به محض نهایی شدن خسارات وارده، موضوع اطلاع رسانی خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که این شرایط تا روزهای آینده ادامه دارد و ضروری است عشایر و ورزشکاران از هم اکنون به فکر باشند و از رفتن به ارتفاعات و حضور در کنار مسیل‌ها خودداری کنند.

میزان بارش‌ها در مناطق مختلف

مدیرکل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بارش های اخیر (از چهارشنبه تا شنبه صبح) استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: دوگنبدان ۷۹.۱، دلی خمسیر ۷۸، باشت ۷۸، فیلگاه ۷۶، ماهورباشت ۷۵، امامزاده جعفر ۷۲، سوق ۷۰، امامزاده پهلوان ۶۹، برم سبز ۶۹ و دیشموک ۶۸ میلیمتر بوده است.

علی کریمی اظهار داشت: همچنین میزان بارش‌ها در علی کرمی دمچنار ۶۷، بوستان ۶۵.۵، دهدشت ۶۵.۴، دیل ۶۴، گنجگون ۶۳.۸، سی سخت ۶۳.۷، دشتروم ۶۳.۵، ستنگان ۶۲.۵، سرفاریاب ۶۱، سرآب ننیز ۵۸، یاسوج فرودگاه ۵۷.۸، چرام ۵۶، منصورخانی کاکان ۵۶، گنجه‌ای ۵۵.۸ و درغک ۵۵ میلیمتر بوده است.

وی ادامه داد: همچنین میزان بارش در مناطق وزگ ۵۴، کریک ۵۴، تنگ پیرزال ۵۳، تل گاه ۵۳، ممبی ۵۳، تنگ سرخ ۵۱، چیتاب ۵۰، لیکک ۴۸.۸، مارگون ۴۸، جاورده ۴۷، سرآسیاب یوسفی ۴۴، قلعه دختر ۴۴، لنده ۴۳، قلعه رئیسی ۴۰، پاتاوه ۳۸.۵، تنگ رواق ۳۶، موشمی زیلایی ۳۴ و سیرون شبلیز ۲۴ بود.

کد خبر 849109 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر مهم استان کهگیلویه طوفان

دیگر خبرها

  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد
  • ورود سامانه جدید بارشی به کهگیلویه و بویراحمد/ هواشناسی هشدار زرد صادر کرد
  • استعلام از سازمان لیگ: گلر خارجی محروم نیست
  • کهگیلویه و بویراحمد سوگوار صادق آل عبا
  • وارد آمدن خسارت به زیر ساخت ها در استان کهگیلویه و بویراحمد
  • امدادرسانی هلال احمر کهگیلویه و بویراحمد به ۲۴۰ سیل زده
  • طوفان مهیب در کهگیلویه و بویراحمد ؛ شدت طوفان را ببینید | تصاویر
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در کهگیلویه و بویراحمد
  • اعلام میزان بارش های بهاری در کهگیلویه و بویراحمد
  • طراوت باران بهاری به طبیعت کهگیلویه و بویراحمد