Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@02:48:41 GMT

کامل ترين اطلاعات در مورد اعتياد به الكل

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۳۵۹۱۵

خبرگزاري آريا -


کامل ترين اطلاعات در مورد اعتياد به الكل
الکل يکي از شايعترين مواد مورد سوء مصرف در در دنياست. اعتياد به الکل اغلب با عنوان الکليسم ناميده مي شود. الکل موجود در مشروبات الکلي اتانول نام دارد و از تخمير ميوه، سبزي و دانه هاي گياهي به دست مي آيد.
مشروبات الکلي ميزان متفاوتي از الکل را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(براي مثال آبجو 5% ، شراب 10-15% و ويسکي و عرق حدود 40% الکل دارد.) . مشروبات الکلي به صورت بي رنگ يا به رنگهاي متفاوتي توليد مي شوند.بعضي از افراد نيز الکل طبي راکه مايعي بي رنگ است ومصارف پزشکي دارد را با نوشابه هاي مختلف مخلوط مي کنند.
نوع ديگري از الکل که از چوب بدست مي آيد متانول است که الکل صنعتي ناميده ميشود. با توجه به سهولت دسترسي به اين ماده و ارزان بودن به کرات مورد سوءمصرف واقع ميشود که ممکن است به کوري، ‌اغماء و حتي مرگ منجرگردد.
آثار مصرف الکل :
عوارض جسماني مصرف الکل: کاهش فشارخون، احساس گرما، تلو تلو خوردن هنگام راه رفتن.
عوارض رواني مصرف الکل: رفتار نامناسب، پرحرفي يا کم حرفي، حرف زدن نامربوط،‌ معاشرتي شدن يا گوشه گيري و پرخاشگري، اختلال تعادل و ناتواني انجام حرکات ظريف، اختلال در توجه و حافظه.
عوارض طولاني مدت مصرف الکل:
اختلال خواب، بيماريهاي معده (زخم معده)، درگيري مري و کبد، سوءتغذيه، افزايش فشارخون و خطر سکته قلبي و مغزي، ضعف عضلاني، ناتواني جنسي و تأخير در انزال، توهمات شنوايي، فراموشي پايدار، افزايش خطر سرطانهاي سر و گردن و دستگاه گوارش.
علائم ترک مصرف الکل:
چنانچه فردي پس از مصرف طولاني و زياد الکل ناگهان آن را قطع کند يا مقدار آن را ناگهاني کاهش دهد، به طور متوسط پس از 8-6 ساعت علائم زير بروز خواهد کرد:
تعريق، افزايش ضربان قلب، لرزش شديد دست ها، بي خوابي، تهوع و استفراغ، اضطراب، تشنج، توهمات شنوايي و بينايي.
چگونه کمک کنيم؟
بمنظور پيشگيري از ايجاد فراموشي ناشي از مصرف طولاني مدت الکل ، هر فرد الکلي بايد روزانه 100ميلي گرم ويتامين 1B (تيامين) مصرف کند و بايد به مصرف کننده توصيه کرد که ميزان مصرف روزانه يا هفتگي خود را ثبت کند.
حداقل دو روز در هفته استفاده نکند، از مشروبات الکلي با درصد الکل کمتر استفاده کند يا به صورت رقيق شده مصرف کند. چنانچه فرد دچار مسموميت شديد با الکل شده باشد به منظور حمايت تنفسي و توجه به آب و املاح و حرارت بدن نظارت پزشکي ضروري است.چنانچه قصد ترک الکل را داشته باشند، نظارت روانپزشک براي شروع داروهاي مسکن و جلوگيري از بروز هذيان ضروري است.
ساير اطلاعات در مورد اعتياد به الکل:
72 ساعت تا يک هفته پس از قطع مصرف ناگهاني الکل امکان بروز تشنج و حالتهاي هذياني شديدي که ممکن است منجر به مرگ شود، وجود دارد که نظارت تخصصي را در اين دوران الزامي مي کند .
شکايات منجربه مراجعه
• خلق افسرده
• عصبي شدن
• بي خوابي
• عوارض جسمي مصرف الکل (زخم معده، گاستريت،بيماري کبدي)
• علايم بازگيري الکل (تعريق، لرزش، کسالت صبحگاهي، توهمات و تشنج)
نشانه‌هاي وابستگي به الکل
-مشکل در کنترل کردن مصرف الکل
-علاقه وافر به مصرف الکل
-تحمل (نوشيدن مقادير زياد الکل بدون ظاهرشدن مسموميت )
-بازگيري (اضطراب، لرزش، تعريق پس ازقطع مصرف )
- براي برخي بيماران که فاقد موارد بالا مي باشند، کاهش مصرف الکل ممکن است مطلوب باشد.

اطلاعات مورد نياز براي بيمار وخانواده
1) وابستگي به الکل يک بيماري جدي است. قطع يا کاستن از مصرف الکل فوايد رواني وجسمي را به همراه دارد.
2) نوشيدن الکل در طي حاملگي مي‌تواند به کودک صدمه بزند.
3) دربرخي موارد مصرف مضر الکل، ‌حتي اگر علائم وابستگي وجودنداشته باشد، ‌کاهش يا قطع مصرف هميشه مطلوب است .
4) براي بيماراني که دچار وابستگي به الکل هستند، هدف فقط ترک الکل است.
5) عود مصرف امري شايع است. کاهش ياقطع مصرف اغلب نيازمند اقدامات مکرر است. نتيجه اقدام، بستگي به انگيزه واعتماد به نفس بيمار دارد.
مشاوره با بيمار وخانواده
1) براي کساني که خواهان توقف فوري هستند:
• روز مشخصي رابراي توقف مصرف تعيين کنيد.
• با بيمار در مورد روش‌هاي اجتناب از مصرف و همچنين راه‌هاي مقابله با موقعيت‌هاي مشکل (نظير برخوردهاي اجتماعي يا حوادث استرس آور) به بحث بپردازيد.
• براي کمک به بيمار درجلوگيري از مصرف الکل، ‌درباره روش‌هايي براي کنار آمدن با حوادث استرس آور بدون استفاده از الکل ويا طرز برخورد و پاسخ‌گويي به دوستاني که هنوز الکل مي‌نوشند، طرح‌هاي خاصي ارايه دهيد.
• اعضاي خانواده يا دوستاني را که از قطع مصرف الکل حمايت مي‌کنند، شناسايي کنيد.
2) درصورتي‌که کاهش مصرف الکل هدفي عاقلانه تر به نظر مي رسد،( يا درصورتي‌که تمايلي به قطع ندارد):
• درباب هدفي معين براي کاهش مصرف با وي مذاکره کنيد (همچون اين‌که بيش از دوبار در روز الکل مصرف نکند ودرهر هفته دوروز از مصرف الکل احتراز کند).
• به بحث درمورد استراتژي‌هاي احتراز يا کنار آمدن با موقعيت‌هاي خطرناک (همچون موقعيت‌هاي اجتماعي، حوادث استرس آور ) بپردازيد.
• به معرفي روش‌هاي مراقبه شخصي و رفتارهايي که متضمن مصرف بي خطرتر الکل مي‌باشند بپردازيد (همچون محدود کردن زمان، نوشيدن آهسته تر الکل ).
3) براي بيماراني که درحال حاضر علاقه‌مند به قطع يا کاستن از مصرف نيستند:
• آن‌ها را طرد يا سرزنش نکنيد.
• مشکلات طبي ويا اجتماعي ناشي از مصرف الکل را برايشان روشن کنيد.
• برخوردي غير داورانه داشته باشيد.
مشاوره با متخصص
بازگيري شديد از الکل (همراه با توهم وناپايداري سيستم عصبي خودکار) ممکن است نياز به بستري دربيمارستان واستفاده ازدوز بالاتر داروهاي ضداضطراب داشته باشد.درصورت وجود اختلال روان‌پزشکي شديد يا بقاي علايم اختلال روان‌پزشکي پس از سم زدايي وقطع مصرف، مشاوره با روان‌پزشک را مدنظر قرار دهيد.
منبع:pezeshk.us




منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۳۵۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات

ایسنا/یزد مدیر مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: طبق آمار، مصرف مشروبات الکلی(اتانول) منجر به مرگ سالانه سه و نیم میلیون نفر در سراسر جهان می شود.

دکتر «محمد هادی فرحزادی» ضمن بیان این مطلب، افزود: برخلاف تصور عامه مردم، دسترسی آزاد به مشروبات الکلی(اتانول)، مانع پیشگیری از مرگ و میر و عوارض ناشی از مصرف متانول نمی شود.

وی اظهار کرد: اتانول، الکل موجود در مشروبات الکلی است که مصرف این نوع الکل به میزان کم؛ عوارض طبی، روانی و اجتماعی و به میزان بالا؛ عوارض خطرناکی (حتی مرگ و میر) را به همراه خواهد داشت.

فرحزادی خاطرنشان کرد: پس از گذشت سالیان زیاد که بشر با اعتیاد دست و پنجه نرم می کند، هنوز هم مهمترین علت مصرف مواد، الکل و دخانیات، ناآگاهی و دسترسی آزاد مصرف کنندگان است.

وی اطلاع رسانی،آموزش و تغییر نگرش و باور را مهمترین عامل در کاهش مصرف مواد، دخانیات و الکل عنوان کرد و افزود: راهکار سازمان بهداشت جهانی، عدم دسترسی،آموزش عوارض مصرف الکل و بالا بردن مهارت های زندگی است نه در اختیارگذاری الکل اتانول.

این متخصص مطالعات اعتیاد در یزد خاطرنشان کرد: مصرف مشروبات الکلی( اتانول) می‌تواند با عوارض زیادی نظیر اختلال در سطح هوشیاری و نوسانات خلقی یا تغییرات شخصیتی، مانند پرخاشگری یا افسردگی، از دست دادن هماهنگی مانند زمین خوردن یا تاب خوردن، صدای بلندتر از حد معمول،  از دست دادن هوشیاری، برافروختگی صورت، چشم‌های پرخون، خواب آلودگی، لکنت زبان، استفراغ، کما و اغماء همراه باشد.

دکتر فرحزادی افزود: متانول یا الکل صنعتی(الکل چوب) هم ماده خطرناکی است که بعضا توسط سودجویان در مشروبات الکلی دست‌ساز استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: علائم مسمومیت خالص با متانول، معمولاً در عرض نیم تا چهار ساعت ایجاد می شود که به صورت گیجی و خواب آلودگی است. معمولاً بیماران در این مرحله به پزشک مراجعه نمی کنند.

دکتر فرحزادی خاطرنشان کرد: مسمومیت با متانول باعث تهوع، استفراغ، درد شکمی و تضعیف دستگاه اعصاب مرکزی می شود. پس از آن یک دوره نهفته وجود دارد که تقریباً ۶ تا ۲۴ ساعت بسته به دوز متانول بلعیده شده، به طول می انجامد و متعاقب آن تغییرات گازهای خونی ایجاد می شود که باعث اختلال کارکرد بینایی شده که می‌تواند در دامنه‌ای از تاری دید و تغییرات میدان بینایی، ترس از نور، اشکال در تطابق نور، دوبینی تا کوری کامل متغیر باشد. سردرد، سرگیجه، اختلال در شعور، تشنج، اغماء، اختلال در عملکرد کبد و کلیه و درنهایت مرگ از عوارض مصرف متانول است.

وی راهکارهای زیر را جهت درمان مسمومیت با الکل در منزل برشمرد و گفت: بهترین روش پیشگیری و درمان، عدم استفاده از هر نوع ماده الکلی است چرا که بیماران زیادی به علت این باور که الکل اتانول(الکل شرب) خطری ندارد، دچار مشکلات جبران ناپذیری شده‌اند در حالی که سالانه سه و نیم میلیون نفر در دنیا به علت مصرف مشروبات الکلی(اتانول) فوت می کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وبدا یزد، این متخصص در ادامه با ذکر نکاتی، یادآور شد: اگر فردی مصرف الکل داشت و دچار علایم خفیف هم شد بایستی در ابتدا این علائم را به نزدیکترین فردی که دسترسی دارد، اطلاع دهد و سپس به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کند.

وی افزود: اگر فرد بیهوش است، وی را به پهلو بخوابانید تا اگر استفراغ کرد باعث خفگی نشود، در ضمن بیمار را تنها نگذارید تا در صورت تشنج به خودش آسیب نزند. همچنین بیمار با مسمومیت الکل، دچار افت دمای بدن می شود لذا او را گرم نگه دارید.

دکتر فرحزادی در پایان با بیان این که مسمومیت با الکل با افت قند خون همراه است لذا باید در صورت هوشیار بودن بیمار به وی مایعات شیرین داد، اضافه کرد:  به بیمار آب فراوان دهید و  بیمار را به آرامش دعوت کنید و برایش توضیح دهید که برای کمک به او تلاش می‌کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بنوش و بمیر!
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • علائمی که نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • ناآگاهی مهمترین علت مصرف الکل و دخانیات
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است
  • این علائم نشان می‌دهد که مشروب تقلبی مصرف کرده‌اید