Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@03:31:29 GMT

طیب‎نیا: ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ یک تحول اساسی بود

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۳۹۳۱۸

طیب‌نیا گفت: ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ یک تحول اساسی در نظام سیاست‌گذاری کشور بود که هدف مقابله با بیماری دولتی بودن اقتصاد ایران را دنبال می‌کرد.

خبرگزاری تسنیم: علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی پیش از ظهر امروز در پاسخ به سوال مرادی نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی درباره واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال، اظهار داشت: ابلاغ سیاست‌های کلی اصل 44 یک تحول اساسی در نظام سیاست‌گذاری کشور بود که هدف مقابله با بیماری دولتی بودن اقتصاد ایران را دنبال می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: با اجرای صحیح و کامل این سیاست‌ها می‌توان عارضه دولتی بودن را که دلیل اصلی رشد اندک اقتصاد ایران است، رفع و درمان کرد. اجرای کامل و صحیح این سیاست‌ها، بهبود محیط کسب و کار و واگذاری مالکیت بنگاه‌های تولیدی مورد تاکید مقام معظم رهبری است و از کندی روند این واگذاری ایشان مکرر اظهار گله کرده‌اند.

طیب‌نیا خاطر نشان کرد: در سال 94 تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از دیوان عدالت اداری تقاضای ابطال مصوبه هیئت واگذاری را مطرح کردند، دیوان با صدور قرار عدم صلاحیت دعوا را به هیئت داوری موضوع ماده 30 قانون اجرای سیاست‌های اصل 44 ارجاع می‌کند.

وزیر اقتصاد افزود: بنده لازم است توضیح دهم که در ماده 30 این قانون هیئتی برای داوری موارد واگذاری‌ها تعیین شده است، اعضای این هیئت را 7 نفر تشکیل می‌دهند که 5 نفر از آنها در زمان دولت دهم تعیین شده و بنابراین اکثریت آنها در دولت قبلی مشخص شده است. هیئت داوری پس از بررسی ادعاهای آنها و پاسخ خوانده‌ها تمامی موارد ایراد و شکایت را رد می‌کند و مصوبه هیئت واگذاری را تایید می‌کند.

طیب‌نیا ادامه داد: نمایندگان از دادگاه تجدیدنظر یعنی قوه قضائیه ابطال رای هیئت داوری را درخواست می‌کنند که قوه قضائیه نیز در تاریخ 9 بهمن سال 95 این دادنامه را رد می‌کند و واگذاری شرکت را منطبق با قوانین و صحیح تشخیص می‌دهد.

وی تاکید کرد: این پرونده تمامی موارد رسیدگی در قوه قضائیه را در چندین مرجع طی کرده و تمامی موارد شکایت رد شده است. شرکت مجتمع آلومینیوم المهدی در سال 1383 در اجرای قانون برنامه سوم در فهرست فروش قرار گرفت و بر اساس مصوبه 7/6/88 کمیسیون موضوع اصل 138 قانون اساسی سهام متعلق به دولت در این مجتمع در فهرست بنگاههای گروه یک قرار گرفت.

طیب‌نیا خاطر نشان کرد: شرکت‌های گروه یک شرکت‌هایی هستند که صددرصد سهام آنها باید تا سال 89 واگذار می‌شد و در سنوات 89 تا 91 در جداول قانون بودجه نمایندگان این مجموعه را در فهرست گروه یک برای واگذاری قرار دادند و به وزارت اقتصاد هر سال فقط یک سال فرصت داده شد که این مجتمع را واگذار کند.

وزیر اقتصاد افزود: در سال 92 و 93 بر اساس مصوبات هیئت واگذاری مجتمع آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال در مصادیق بنگاههای قابل واگذاری تعیین شد.

وی به نظر هیئت داوری درباره طرح واگذاری شرکت المهدی اشاره کرد و گفت: شرکت آلومینیوم المهدی از ابتدا مطابق مقررات یاد شده با تصویب هیئت وزیران در ردیف شرکت‌های گروه یک قرار گرفت و مصوبه دولت مورد ایراد مجلس قرار ندارد بلکه این دسته‌بندی در قوانین سنواتی نیز به تصویب مجلس رسیده است.

طیب‌نیا افزود: همچنین و اگذاری طرح بر اساس مجوز بند هـ ماده 19 قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 صورت گرفته است در نتیجه از این جهت واگذاری بخشی از سهام شرکت موضوع دعوا و طرح مزبور مواجهه با ایراد نیست. همچنین شرکت المهدی از ابتدای تاسیس با مشارکت بخش خصوصی صورت گرفته و در گذشته نیز بخشی از سهام آن بر اساس مصوبات هیئت وزیران به بخش خصوصی واگذار شده است که موید جایگاهش در گروه یک ماده 2 است.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: قیمت‌گذاری شرکت بر اساس آیین‌نامه‌های اجرایی شیوه‌های اجرایی قیمت‌گذاری مصوب شورای عالی سیاستهای اصل 44 توسط کارشناسان رسمی دادگستری صورت گرفته است و بنا به اعلام نمایندگان سازمان خصوصی‌سازی و دیوان محاسبات کشور تمامی قواعد و ضوابط رعایت شده است.

طیب نیا ادامه داد: دو روش عمده برای قیمت گذار وجود دارد روش بازدهی یا سودو زیان یا روش افزایش دارای ها از آنجا که این شرکت زیان ده بوده 450 میلیارد تومان زیان انباشده داشت است قیمت گذار ی از روش بازدهی قابل تصور نبود یعنی اگر از این روش قیمت گذاری می کردیم باید قیمت منفی را برای این شرکت درنظر می گرفتیم، بنابراین از روش ارزش خالص دارایی ها استفاده شد آن هم براساس صورتهای مالی رسیدگی شده و با امضای اعضای هیئت مدیره صورت گرفت.

وی اضافه کرد: در تاریخ 17 دی ماه 1392 گزارش ارزیابی سهام برای رئیس هیئت بازرسی مستقر در سازمان خصوصی سازی، برای نماینده دیوان محاسبات و همچنین برای شرکت مادر تخصصی ایمیدرو ارسال می شود نظر انها اخذ و در جلسه 27 اردیبهشت 1393 هیئت واگذاری قیمت پایه 77 درصد سهام آلومینیوم المهدی و 100 درصد طرح هرمزال تعیین می شود.

وزیر اقتصاد اظهار داشت: طرح هرمزال 1211 میلیارد تومان مجتمع الومینیوم المهدی 244 میلیارد توامن و مجموع آنها نیز 1655 میلیارد تومان می شود که مزایده برگزار شد ولی خریداری وجود نداشت این برای دومین بار بود که در دولت یازدهم مزایده برگزار می شد و در گذشته از سال 83 نیز بارها این مزایده برگزار شد ولی با این قیمت خریداری وجود نداشت.

وی خاطرنشان کرد: در همان زمان هیئت مدیره شرکت بالا بودن قیمت دلیل شکست مزایده اعلام می کند در این فاصله مجمع عمومی شرکت برای سال 92 برگزار می‌شود. صورتهای مالی به تصویب می رسد و بنابراین مطابق آیین نامه ما مکلف بودیم مجددا فرآیند قیمت گذاری را طی کنیم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: کارشناسان سمی دادگستری براساس آیین نامه قیمت گذاری می کنند و در تاریخ 17 شهریور 93 گزارشی را برای رئیس هیئت بازرسی مستقر درسازمان خصوصی سازی، گروه حسابرسی دیوان محاسبات و شرکت مادر تخصصی ایمیدرو ارسال و نظرات آنها اخذ و درجلسه مورق 4 بهمن 93 هیئت واگذاری قیمت پایه را مجددا تعیین می کند. که طرح هرمزال 1472 میلیارد تومان و مجتمع آلومینیوم المهدی 290 میلیارد تومان که جمعا 1762 میلیارد تومان یعنی 107 میلیارد تومان بیش از پایه قیمت قبلی که خریدار نداشت!

طیب نیا به بدهی طرح هرمزال به بانک یونی‌کردیت اشاره کرد و گفت: این طرح 879 میلیارد تومان بدهی داشت و این وام را ایمیدرو گرفته بود و ضامن آن نیز خود ایمیدرو بود در گذشته روش این بود که دارایی‌ها را واگذار می کردند و بدهی ها را نیز بیاد شرکت های مادر تخصصی نگه می داشتند این مورد ایراد شرکت های مادرتخصصی است بنابراین ما تصمیم گرفتیم که اگر یک دارایی را واگذار می کنیم همزمان بدهی آن را نیز واگذار کنیم.

وی با تأکید براینکه شرکت المهدی برای خارجی ها نیست تصریح کرد: سهام این شرکت برای خارجی ها می باشد و شرکتی که دو هزار 300 میلیارد تومان داشته که 450 میلیارد تومان آن زیان انباشته بوده است و در نهایت این شرکت به بخش خصوصی واقعی واگذار و به تمامی تعهدات خود نیز عمل کرده است.

وزیر اقتصاد تأکید کرد: مطابق نظر هیئت داوری این واگذاری کاملا منطبق با قانون بودهو تمامی موارد ایرادی و شکایت به طور مستقل و با نظر کارشناسی رد شده است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۳۹۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از ارومیه، داریوش جاوید و هیئت همراه در سفر به آذربایجان غربی، علاوه بر بازدید از واحد‌های دانشگاهی ارومیه، خوی، ماکو و مهاباد با استادان و کارکنان این واحد‌های دانشگاهی دیدار و در نشست‌های پرسش و پاسخ حضور پیدا کرد.

هفتاد و چهارمین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی نیز در آخرین روز از سفر سه‌روزه داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی و هیئت همراه برگزار شد.

وی در این جلسه کاهش تعداد دانشجویان این دانشگاه در ۴-۵ سال گذشته را ناشی از کاهش هرم جمعیت جوان و افزایش مراکز آموزشی دانست و افزود: برنامه ریزی‌های منظم دانشگاه و ایده‌های دکتر طهرانچی، سبب افزایش اعتماد خانواده‌ها به این دانشگاه و افزایش میزان دانشجویان در سال‌های اخیر شده به گونه‌ای که امروز دانشگاه آزاد اسلامی یکی از انتخاب‌های اول جوانان است.

جاوید با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال رفع دغدغه معیشت همکاران است، تصریح کرد: حرکت، تفکر و یاری تمام کارکنان و اعضای هیئت علمی منجر به موفقیت دانشگاه شده و در واحد‌هایی که مشکلات مالی دارند، همین تفکرات و برنامه ریزی ها، مشکلات حاضر را مرتفع می‌کند.

وی با بیان اینکه حقوق و دستمزد کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در ۳ سال اخیر تقریبا سه برابر شده است، عنوان کرد: مشکلات یکشبه به وجود نیامده و قطعاً یکشبه حل نخواهند شد ولی با توجه به قابل درک بودن سطح دغدغه همکاران، مسئولان سازمان مرکزی شبانه روزی برای حل این مشکلات در تلاش هستند.

جاوید با اشاره به تعداد اساتید و کارکنان بازنشسته این دانشگاه مطابق الگو‌های آماری از سال ۱۳۹۹ افزود: در سه سال گذشته بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در سطح کشور و ۳۰ میلیارد تومان در خود واحد ارومیه سنوات پرداخت شده که از موضوعات پیش روی روسای واحد‌ها بوده و مدیریت شده است.

وی با توجه به موضوع مسکن کارکنان و اعضای هیئت علمی گفت: در راستای مصوبه هیئت امنا و تفاهم نامه در هفته گذشته ۱۶ قطعه از زمین‌های دانشگاه در استان‌های مختلف برای تغییر کاربری به وزارت راه و شهرسازی معرفی شده و این موضوع با هماهنگی روسای استان در همه استان‌ها در حال انجام و اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان در حال تدوین است.

جاوید با تاکید بر اینکه نباید هیچ طرحی در دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل عدم نقدینگی روی زمین بماند تصریح کرد: صندوق پژوهش و فناوری این دانشگاه به عنوان بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری کشور آغاز به کار کرده و طرح‌های اقتصادی که توجیه پذیر باشند، میتوانند از تسهیلات آن بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: در راستای انضباط و شفافیت مالی سامانه‌های مالی آنلاین و قابل نظارت و حسابرسی مستقل، شفافیت مالی دانشگاه آزاد اسلامی را به بالاترین حد ارتقا داده است.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: این معاونت سعی نموده دامنه تسهیلات رفاهی و خدماتی دانشگاه را گسترش داده و توجه به زمینه‌های مختلف گردشگری، تفریحی، رفاهی و مالی را مورد توجه قرار دهد.

این مقام دانشگاهی با اشاره به تحول اداری که به زودی در این دانشگاه آغاز می‌شود، عنوان کرد: تاکنون پرداختی‌های کارکنان بر اساس جایگاه‌ها صورت می‌گرفت ولی در تحول اداری جدید، هر کارمندی علاوه بر جایگاه، بر اساس شاخص‌های فردی خود نیز دریافتی خواهد داشت. 

وی با اشاره به کمبود نیرو در برخی از واحد‌های دانشگاهی تصریح کرد: در این راستا هر کارمندی از واحد‌هایی که تراکم نیرو دارند اعلام آمادگی کند در اسرع وقت جابه‌جا می‌شود.

جاوید با اشاره به وضعیت کارکنان دارای مدرک دکتری خاطرنشان کرد: واحد‌های دانشگاهی موظف هستند در رشته‌هایی که کمبود دارند در اولویت اول از این کارکنان به عنوان هیئت علمی وابسته استفاده کنند ولی به جهت عدم امکان صدور دو نوع حکم برای کارکنان، یک آیتم جدید در فیش حقوقی این دسته از کارکنان افزوده می‌شود.

وی با اشاره به بیمه تکمیلی بیان کرد: یکی از رسالت‌های دانشگاه آزاد اسلامی در راستای سند تحول و تعالی، ارائه طرح‌های آموزشی، درمانی و بیمه‌های تخفیف دار برای بهره‌مندی اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی است.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه بیمه تکمیلی تا سال گذشته دارای دو طرح عادی و ویژه بود، ولی سال گذشته تمهیداتی انجام شد و علاوه بر طرح عادی و ویژه (طرح یک و دو)، سه طرح دیگر شامل طرح پایه، طرح سه و طرح چهار نیز اضافه شد.

وی از برنامه‌های این دانشگاه برای نیرو‌های شرکتی، از تلاش برای تبدیل وضعیت خبر داد و گفت: پیشتر سقف مدت زمان کارکرد برای تبدیل وضعیت ۸ سال بود که به تازگی این میزان به ۶ سال کاهش پیدا کرده است.

این مقام دانشگاهی خاطرنشان کرد: ضروری است واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی به منظور پیشرفت و حل مشکلات در حوزه‌های مختلف، در زمینه‌های پذیرش دانشجو، برگزاری دوره‌های کوتاه مدت، پذیرش دانش‎آموزان مدارس سما، اقتصاد و سرمایه‎گذاری و جایابی نیرو را مورد توجه قرار دهند.

وی با اشاره به لزوم بهره وری و استفاده بهینه از املاک دانشگاه آزاد اسلامی، به امکان تاسیس مدارس سما در ساختمان‌های واحد‌های دانشگاهی اشاره کرد و این مهم را در امکان برقراری تعادل نیرو‌های دانشگاهی موثر ارزیابی کرد.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خواستار همدلی، همفکری و همراهی تمام اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی در پیشبرد اهداف این دانشگاه و ارائه راهکار‌های جدید برای مقابله با چالش‌های پیش رو شد. ‎

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • با گذشت دو سال از ابلاغ سیاست‌های تأمین اجتماعی خبری از اجرایی شدنشان نیست
  • سند تحول قضایی به مثابه قانون اساسی و نقشه راه دستگاه قضایی است
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • مصوبه «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان» ابلاغ شد
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • ابلاغ و اجرای طرح جامع نقش اساسی در رونق ساخت‌وساز و اقتصاد ارومیه دارد
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است