Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-28@08:03:38 GMT

افزایش 90 درصدی کشت مکانیزه در استان های شمالی کشور

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۴۲۳۲۱

افزایش 90 درصدی کشت مکانیزه در استان های شمالی کشور

به گزارش ایلنا، دکتر کاوه خاکسار مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: سال گذشته 81 درصد کل برداشت در استان مازندران و 70 درصد در گیلان به صورت مکانیزه انجام شد.

وی پیش بینی کرد امسال سطح برداشت مکانیزه این محصول در مازندران با 5 درصد افزایش به 86 درصد و گیلان به 80 درصد برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاکسار، توسعه مکانیزاسیون در شالیزارهای استان های شمالی را از برنامه های طرح افزایش ضریب خوداتکایی برنج به منظور ارتقای بهره وری دانست و اظهار داشت: امسال در استان گیلان 238 هزار هکتار کشت نشایی برنج صورت گرفته که از این سطح نزدیک به 95 هزار هکتار آن کشت مکانیزه و 143 هزار هکتار کشت سنتی بوده است.

وی با بیان این که سطح نشاء کاری این محصول در مازندران 185 هزار هکتار است ،تصریح کرد: 38 هزار هکتار از این سطح، مکانیزه و مابقی به صورت سنتی کشت می شود.

خاکسار درباره کشت مجدد و رتون نیز گفت: سال 95 در استان مازندران 34 هزار هکتار کشت مجدد و 53 هزار هکتار پرورش رتون داشتیم و احتمال می دهیم امسال سطح هر دو کشت افزایش یابد.

خاکسار افزود: سطح پرورش رتون در استان گیلان نیز در سال گذشته 70 هزار هکتار بود و پیش بینی می کنیم امسال سطح آن افزایش پیدا کند.

وی پیش بینی کرد امسال با احتساب سطح زیر کشت شالیزارها و همچنین کشت های مجدد و رتون در دو استان شمالی، بین دو میلیون و 100 هزارتن تا دو میلیون و 200 هزار تن برنج سفید بدست آید.

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت، افزایش بهره وری به ازای مصرف هر متر مکعب آب را از دیگر برنامه های مهم در قالب طرح افزایش ضریب خود اتکایی برنج عنوان و پیش بینی کرد تا پایان برنامه ششم توسعه به ازای هر متر مکعب آب، بیش از 500 گرم از این محصول تولید شود.

وی گفت: امیدواریم تا سال 1404 با مجموع اقدام ها و برنامه ریزی ها، تولید برنج به ازای هر متر مکعب آب به 700 گرم برسد.

خاکسار یادآور شد: در استان های گیلان و مازندران در حال حاضر به ازای مصرف هر متر مکعب آب حداکثر 360 گرم برنج تولید می شود و این رقم در استان های غیر شمالی 120 تا 180 گرم است.

وی همچنین بر استفاده از ارقام جدید در اراضی شالیزاری تاکید و اذعان کرد: ما برای افزایش تولید به ارقام جدید پرمحصول نیاز داریم که موسسه تحقیقات برنج روی آن کار می کند.

خاکسار ادامه داد: سال گذشته سطح کشت ارقام پرمحصول در استان گیلان 11 هزار هکتار بود که با دو برابر افزایش امسال به 20 هزار هکتار رسیده است.

وی سطح کشت ارقام پر محصول در مازندران را در سال گذشته 50 هزار هکتار و در سال جاری 70 هزار هکتار عنوان کرد.

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت درباره توزیع بذرهای گواهی شده نیز اعلام کرد: امسال در استان های گیلان و مازندران به ترتیب 500 تن و 900 تن بذر گواهی شده میان تولیدکنندگان برنج توزیع شد.

وی افزود: برای هر کیلوگرم بذر گواهی شده بین یک هزار تا 1200 تومان یارانه نیز پرداخت کرده ایم.
خاکسار در همین حال ابراز امیدواری کرد برای سال آینده 2500 تن بذر گواهی شده میان برنجکاران توزیع شود.

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت امور زراعت اذعان داشت: تا پایان برنامه ششم توسعه، توزیع بیش از 8 هزار تن بذر گواهی شده برنج هدفگذاری شده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۴۲۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل گمرکات استان، در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: در این مدت ۱۴۲ هزار تُن کالا از گمرکات خراسان جنوبی به ارزش ۴۳ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.

کوهگرد افزود: صادرات قطعی کالا‌های تولیدی صادراتی استان به ارزش ۱۱ میلیون دلار به وزن ۷۱ هزار تن بوده که در مقایسه با پارسال ۱۸ درصد کاهش داشته است.

وی گفت: کالا‌های تولیدی استان در این مدت به کشور‌های عراق، ارمنستان، پاکستان، قزاقستان، ترکمنستان و افغانستان صادر شده است.

مدیر کل گمرکات استان افزود: سیمان، روغن سوخت تقطیری، صیفی جات، کاشی و سرامیک، مصنوعات پلاستیکی و نمک خوراکی از جمله کالا‌های صادراتی از گمرک خراسان جنوبی در این مدت بوده است.

کوهگرد به مجموع کالا‌های اظهار شده در سایر گمرکات کشور، خروجی از گمرک ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه‌های مرزی استان در این مدت مدت اشاره کرد و گفت: در این مدت ۷۱ هزار تُن کالا به ارزش ۳۲ میلیون دلار کالا‌های تولیدی دیگر استان‌های کشور از طریق گمرکات استان صادر شده است.

کوهگرد گفت: این صادرات به لحاظ ارزشی ۸۸ درصد افزایش داشته است.

وی شیشه، اوره پریل، کاشی و سرامیک، ظروف شیشه‌ای، شمش آهن و سایر کالا‌ها را از اجمله این کالا برشمرد.

دیگر خبرها

  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • رشد ۱۶ درصدی اهدای خون در خراسان شمالی
  • افزایش ۷۰ هزار تنی تولید کلزا در کشور
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • نقش آبخیزداری در پیشگیری از هدررفت ۳۳ درصدی آب باران
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد