Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر اقتصاد برای پاسخ به سوال نماینده درود و ازنا درخصوص مدیریت منابع مالی بانک مسکن، عملکرد بانک مسکن در پرداخت تسهیلات به مسکن مهر و خانه اولی ها را تشریح کرد.
به گزارش صدای ایران در جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال پنج نماینده از وزیر اقتصاد درخصوص عدم بازگشت منابع حاصل از بازپرداخت مسکن مهر توسط بانک مسکن به بانک مرکزی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مجید کیان پور نماینده مردم درود و ازنا به نمایندگی از چهار نماینده دیگر این سوال را مطرح کرد.
طیب نیا در ابتدا گفت: براساس قانون پولی و بانکی نظارت بر موسسات پولی و بانکی برعهده بانک مرکزی است و قانونگذار در این زمینه وظیفه ای به وزارت اقتصاد نداده است.
وی از نمایندگان و رئیس مجلس خواست این رویه را اصلاح کند.
در ا دامه مجید کیان پور نماینده مردم درود و ازنا فرصت حضور طیب نیا در مجلس را مغتنم شمرد و مشکلات سپرده گذاران موسسه مالی و اعتباری آرمان و کاسپین را مطرح کرد و گفت: هزارن نفر در موسسات مالی و اعتباری آرمان و کاسپین سپرده گذاری کردند اما امروز هیچکس حاضر به پاسخگویی نیست.
وی در ادامه به موضوع سوال بازگشت و گفت: ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان از وجوه تسهیلات مسکن مهر به بانک مسکن بازگشته است و بانک مسکن نیز بجای بازگرداندن این تسهیلات به بانک مرکزی جهت فعال شدند خط اعتباری در بازار بین بانکی از آن استفاده می کند.
در ادامه طیب نیا وزیر اقتصاد گفت: در فرایند اجرای طرح مسکن مهر و پرداخت تسهیلات به متقاضیان به علت اینکه دولت وقت منابع لازم را در اختیار بانک مسکن قرار نداده بود، حساب های بانک مسکن نزد بانک مرکزی منفی شده بود. به همین دلیل بانک مرکزی ناچار به خلق ۴۵ هزار میلیارد تومان پول پرقدرت و در نتیجه افزایش پایه پولی و تورم شد.
وزیر اقتصاد اظهار داشت: تا این زمان کل پول خلق شده توسط بانک مرکزی ۴۵ هزارمیلیارد تومان بود، اما دولت وقت فقط برای یک پروژه ۴۵هزار میلیاردتومان پول پرقدرت خلق کرد.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم خود را متعهد به مسکن مهر به گونه ای که موجب خلق پول و افزایش تورم نشود، می دانست گفت: تصمیم گرفتیم به این مبلغ چیزی اضافه نشود بلکه از طریق بازگشت اقساط مسکن مهر بقیه واحدها تکمیل گردد. بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار میزان تسهیلات مسکن مهر از ۲۵ میلیون تومان به ۳۰ میلیون تومان افزایش یافت که این امر موجب شد سقف کلی منابع مورد نیاز برای تسهیلات مسکن مهر به ۵۵ هزار میلیاردتومان افزایش یابد.
وی اظهار داشت: بر این اساس مقرر شد از محل وصول اقساط تسهیلات مسکن مهر با دوره تنفس سه ساله خط اعتباری بانک مرکزی، اعتبار مورد نیاز تامین شود.
طیب نیا گفت: از دو میلیون ۳۶۶ هزار مسکن مهر وعده داده شده دولت تاکنون یک میلیون ۷۵۳ هزار و ۲۷۸ واحد مسکن مهر را تکمیل کرده است.
وی ادامه داد: در اواخر سال گذشته با تصمیم شورای پول و اعتبار تسهیلات مسکن مهر از ۳۰ میلیون تومان به ۴۰ میلیون تومان افزایش یافت. با اجرای این سیاست ها ۵۱ هزار و ۶۰۰ میلیاردتومان قرارداد اعطای تسهیلات منعقد شد.
طبیب نیا با اشاره به رکود بخش مسکن از اوایل سال ۹۱ گفت: راه حل دولت طرح خانه اولی ها بود، یکی از مشکلات ما کسری منابع برای ایفای تعهدات بود با توجه به عدم توان مالی دولت برای تامین کسری مقرر شد کسری مذکور از محل بازپرداخت تسهیلات مسکن مهر با استهمال خطوط بانک مرکزی تامین شود که این امر به تصویب شورای پول و اعتبار هم رسید.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه از اواخر سال ۹۵ نرخ سود تسهیلات را تک رقمی کردیم گفت: بر این اساس ۱۸۰ هزار حساب افتتاح شد و ۹هزار تسهیلات پرداخت شد. در این راستا ۳هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات مسکن اولی ها در نظر گرفته شد و علاوه بر این اجازه انتشار ۷ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت به بانک مسکن با سود ۲۰ درصد داده شد.
به نقل ازمهر، وی در جمع بندی اظهارات خود عنوان کرد: بر این اساس کل منابعی که بانک مرکزی در اختیار بانک مسکن هقرار داد ۴۵هزار میلیارد ت ومان بود، منابعی که با باز پرداخت اقساط به بانک مسکن بازگشت ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود. با افزایش تسهیلات مسکن مهر بانک مسکن ۵۱ هزار میلیاردتومان به تسهیلات بانک مسکن اختصاص داده از این محل دو هزار و ۶۵۰ میلیاردتومان سود اوراق مشارکت پرداخت کرد، ۵۳۰ میلیاردتومان به بانک مرکزی پرداخت نموده، هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان به دولت مالیات پرداخت کرد، ۳ هزار و ۷۰۰ میلیاردتومان نیز به صندوق پس انداز خانه اولی ها پرداخت شد.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: بنابراین در کل بانک مسکن ۵۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات داده است که بیشتر از منابعی است که بانک مرکزی در اختیار آن قرار داده است. لذا منابعی برای بانک مسکن جهت استفاده در بازار بین بانکی باقی نمانده است.
طیب نیا در پایان خطاب به نمایندگان گفت: بنده بالاترین رای اعتماد را از مجلس گرفته ام در طی چهار سال گذشته رای اعتماد شما پشتیبان ما بوده است و این اعتماد بالاترین سرمایه دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
در پایان کیان پور نماینده درود و ازنا نیز از پاسخ های وزیر قانع شد.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۴۳۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم

احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار قدس در مورد دادن زمین و تسهیلات به مردم برای ساخت مسکن، گفت: یکی از قوانین ویژه که نقش مشارکتهای مردمی در آن دیده شده است نهضت ملی مسکن است.  آنچه امسال به عنوان سال مشارکتهای مردمی در جهش تولید انتطار می رود اتفاق بیفتد در  عرصه مسکن است.

وی اظهار کرد: در عرصه مسکن  هرچه به سمت خودمالکی حرکت کنیم دولت تصدی گری اش را کم کند و بسترهای لازم را برای دادن تسهیلات و عرضه زمین به مردم برای مشارکت مردم فراهم کند زودتر می توانیم مشکل مسکن را حل کنیم.

نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:  انتظار می رود دولت در سال جاری با آزادسازی اراضی، زمین مورد نیاز را در اختیار مردم قرار دهد. باید بستر سازی لازم برای آزادسازی تسهیلات جهت خود مالکی مردم در بحث نهضت ملی به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: هرچه نقش مردم را در ساخت و ساز مسکن فراهم کنیم ‌و موانع سر راه آنها برای ساخت مسکن را برداریم اهداف قانون جهش تولید مسکن نیز محقق می شود.

گفتنی است، تقویت مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن باعث مشارکت بیشتر جامعه، همکاری و خلاقیت در فرآیند توسعه می شود. با مشارکت ساکنان در برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت خانه‌های خود، دولت‌ها می‌توانند از دانش، مهارت‌ها و منابع جمعی جامعه بهره ببرند که منجر به راه‌حل‌های مسکن پایدارتر، مقرون به صرفه‌تر و از نظر فرهنگی مناسب‌تر می‌شود. این رویکرد مشارکتی نه تنها افراد را برای شکل دادن به محیط زندگی خود توانمند می کند، بلکه حس اتحاد، همکاری و مسئولیت مشترک را در بین اعضای جامعه تقویت می کند.

نقش دولت در ترویج مالکیت شخصی و مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن ضروری است، زیرا شامل فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، مشوق‌ها و چارچوب‌های نظارتی برای حمایت از طرح‌های مسکن فردی و اجتماعی است. با تسهیل دسترسی به تسهیلات بانکی برای توسعه مسکن، دولت‌ها می‌توانند به افراد کمک کنند تا وام‌ها، تأمین مالی و کمک برای ساخت یا خرید خانه‌هایشان را تأمین کنند. علاوه بر این، با تخصیص زمین یا منابع برای مشارکت مردم در ساخت و ساز مسکن، دولت ها می توانند فرصت هایی را برای افراد ایجاد کنند تا فعالانه در فرآیند توسعه شرکت کنند، فضاهای زندگی خود را سفارشی کنند و در عرضه کلی مسکن مشارکت کنند. مهم ترین وظیفه دولت در این راستا، ایجاد بسترهای لازم را برای دادن تسهیلات بانکی ساخت مسکن و عرضه زمین به مردم برای مشارکت مردم است. یکی از مصداق های تحقق مشارکت مردم در اقتصاد در ساخت مسکن ویلایی به دست مردم اتفاق می افتد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • بهترین وام خرد سال ۱۴۰۳: راهنمای کامل دریافت وام برای مردم عادی
  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • دریافت وام قرض الحسنه 10 تا 100 میلیونی برای یارانه بگیران
  • گلستان جزء استان‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن شهری و روستایی
  • سهمیه یک‌هزار و ۷۰۰ واحدی میاندوآب در طرح نهضت ملی مسکن
  • دولت سیزدهم عزم راسخی برای تأمین مسکن اقشار کم‌برخوردار دارد
  • پرداخت بخشی از وام ودیعه مسکن به متقاضیان