Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-28@13:48:49 GMT

گلستان شهر بجنورد ناامید از مسئولان؛ هراسان از زلزله

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۴۶۹۷۲

گلستان شهر بجنورد ناامید از مسئولان؛ هراسان از زلزله

زلزله ۵.۷ ریشتری ۲۳ اردیبهشت ماه آرامش را از خانواده های روستایی و شهری دو شهرستان بجنورد و مانه وسملقان ربود و حال تلی از خاک در روستاها و دیوارهای ترک خورده در منازل شهری به خصوص مسکن مهر گلستان شهر بجنورد باقی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، هراس از آوار این روزها بیش از هر چیزی دیگری مردم گلستان شهر را می ترساند و با وجودی که خانوار ساکن در این منطقه هنوز بابت واحدهای ساختمانی خود به بانک ها مقروض هستند اما دیگر سقف مستحکمی بالای سر ندارند و شب و روز خود را در چادرهای هلال احمر به سر می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا کمالی یکی از خسارت دیدگان و عضو هیئت‌امنای مسجد بقیه‌الله هزار واحدی مسکن مهرمی گوید: در حال حاضر مهم‌ترین خواسته و دغدغه مردم در خصوص تعمیر و بازسازی منازل تخریب‌شده است که باید اضافه واریزهای کسانی که واحدهای آنان تخریب‌شده را برگرداند.

وی بابیان اینکه به دلیل کم توجهی بعضی از پیمانکاران درروند ساخت مسکن مهر، دیگر مردم به آنان اعتماد ندارند، می‌گوید: حاضر به برگشت به منازل تخریب‌شده و آسیب‌دیده نیستند و خواستار هرچه سریع‌تر تعمیر و بازسازی منازل خود هستند.

کمالی می‌افزاید: ازلحاظ امنیت مسکن‌های هزار واحدی مهر دارای حراست که در محل چادرها نیز این امنیت برقراراست و مشکلی وجود ندارد هرچند در روزهای نخست وقوع زلزله چندین مورد سرقت شیرآلات منازل مسکونی رخ داد که سارقان توسط نیروی انتظامی دستگیرشدند.

وی می‌گوید: وضعیت بهداشتی ضعیف است و مردم خسارت‌دیده از زلزله آب آشامیدنی را برای استفاده با دبه‌های 20 لیتری به داخل چادرها می‌برند و سرویس بهداشتی برای استفاده عموم فراهم شد.

وی می‌افزاید: به گفته مسئولان تعمیروبازسازی داخلی و نمای بیرونی واحدهای خسارت‌دیده و تأمین اعتبار لازم برای تعمیر چندین ماه طول می‌کشد، اما به دلیل خاکی بودن مسیر اربعه گلستان شهروایجاد مشکلات برای ساکنین چادرها اجرای آسفالت این مسیرها در اولویت قرارگرفته است و برخی از مسیرها آسفالت شده و برخی در دست اقدام است.

درزمینهٔ حمام و سرویس بهداشتی مشکل‌داریم

سکینه روبینی یکی از خسارت دیدگان زلزله که در چادرها به سرمی برد می‌گوید: سپری کردن در چادرها در این‌که در طول روزهای گرم و شب هوا سرد بسیار مشکل است و ما چگونه باید در زیر این چادرها کارهای روزمره را انجام دهیم چگونه روزه‌بگیریم.

وی می‌افزاید: درست است که هلال‌احمر برای ما چادرها برای اسکان فراهم کرده است اما ازلحاظ سرویس بهداشتی و حمام مشکل‌داریم و طی این مدت برای حمام مجبور هستیم به خانه همسایه‌هایی که واحدهایشان دچار خسارت نشده برویم.

پوران علی‌آبادی یکی دیگر از خسارت دیدگان مسکن مهر بابیان اینکه اکثر خانواده‌ها با قرض و هزار بدبختی این واحدهای مسکن مهر را خریداری کردند که اغلب از خانواده‌های ازلحاظ مالی ضعیف هستند، می‌گوید: خانه‌هایمان ویران‌شده و از زمان وقوع زلزله تاکنون در چادر هستیم، شوهرم مریض است و با شرایط موجود در محل چادرها اصلاً توانایی اینکه در چادر سپری کند را ندارد و اکنون به داخل خانه‌های تخریب‌شده برگشته و حاضر به زندگی در چادر نیست.

پیمانکاران در ساخت مسکن مهر ضعیف عمل کردند

خانم امانی یکی دیگر از چادرنشینان با گلایه از عدم دقت کافی پیمانکاران در ساخت مسکن مهرمی گوید: چندین سال برای گرفتن مسکن مهر ثبت‌نام کردیم تا امسال این واحد را به ما تحویل دادند و حتی برای تجهیز بهتر داخل واحد نیز وام هزینه کردیم که در حال حاضر قسط وام‌ها را پرداخت می‌کنیم اما با یک زلزله تمام زحمات مان به باد رفت.

وی افزود: بازرسان خسارت واردشده به منزل ما را بالای 90 درصد عنوان کردند و به دلیل ترک‌هایی که خورده قابل سکونت نیست اکنون ما مانده‌ایم و خانه‌های تخریب‌شده و می‌ترسیم با این وضعیت تخریبی به خانه برگردیم.

وی بابیان اینکه من مشکل آسم دارم و با گردوخاکی که در محل چادرهای برپاشده وجود دارد اینجا سپری کردن برآیم بسیار مشکل است ولی چاره‌ای نداریم، می‌افزاید: برای پیگیری به دادستانی و دیگر نهادها مراجعه کردیم که می‌گویند پرونده در این زمینه زیاد است و مسئولان می‌گویند باید به ما هم اعلام کنند و هنوز وضعیتمان مشخص نیست.

از برگشت به خانه‌های ترک خورده هراس داریم

خلیلی یکی دیگر از خسارت‌دیده‌های مسکن مهرمی گوید: از موقع وقوع زلزله تاکنون رسیدگی خوبی نکردند و فقط برای زلزله‌زدگان چادر نصب کردند و ما رو به امان خدا گذاشتند و نه امکاناتی و نه رسیدگی، تمام وسایلمان شکسته و منزل ما خسارت‌دیده است و به‌طوری‌که دیوار اتاق‌خواب و راه‌پله‌ها همه تخریب شدند و چون ما در آپارتمان تنها هستیم و به دلیل ترس از تخریب نمی‌توانیم به واحدهایمان برگردیم و با زبان روزه با این هوای گرم زیر چادر می‌گذرانیم تا تعمیر واحدها انجام شود.

بی‌تفاوتی نسبت به زلزله زدگان

شهربانو علی‌آبادی یکی دیگر از خسارت‌دیدگان مسکن مهرمی گوید: من یک زن بی‌سرپرست هستم که بچه‌ایم را با مشکلات فراوان بزرگ کردم و اکنون این واحد را با وام و قسط و قرض تهیه کردم در حال حاضر هنوز قسط پرداخت می‌کردیم که براثر زلزله منزلم تخریب شد.

علی‌آبادی می‌افزاید: رسیدگی خوب نبوده است و ما تا کی باید داخل چادرها بمانیم که روزها به سبب هوای گرم مثل کوره است وازشدت گرما مجبور هستیم روزها داخل مسجد محل مجاور چادرها بیایم.

وی بابیان اینکه در محل چادرها به دلیل خاکی بودن چند روز گذشته عقرب یکی از خانم‌ها را نیش‌زده است می‌گوید: مسئولان باید نسبت به خسارت دیدگان بی‌تفاوت نباشند و هرچه سریع‌تر رسیدگی کنند.

آتش‌افروز یکی از خانواده‌های خسارت‌دیده مسکن مهر نیزمی گوید: شوهرم مشکل ناراحتی اعصاب دارد و معلول است وازطریق بهزیستی این واحد به ما تحویل داده شد که اکنون این واحد به‌صورت کامل تخریب‌شده و قابل نشستن نیست بسیاری از وسایل منزل نیز شکسته و از بین رفته است.

وی می‌افزاید: از زمان وقوع زلزله تاکنون من و همسر با بچه کوچک داخل چادر سپری می‌کنیم و اغلب خانواده‌ها نیز با بچه‌های کوچک داخل چادرها می‌گذرانیم که بسیار مشکل است.

رعایت نکات بهداشتی آب آشامیدنی

مسئول پایگاه بهداشت گلستان شهر که به‌منظور بررسی وضعیت آب آشامیدنی در محل چادرها حضور داشت بابیان اینکه واحدهای 4 و 8 و هزار واحدی مسکن مهر خسارت زیادی دیده و مهر 1 و 2 وضعیت بهتری دارد می‌گوید: آب آشامیدنی در این محل فراهم‌شده است و به‌طور مرتب بررسی و کلرزنی انجام می‌شود.

طیبه گوهری می‌افزاید: چندین مورد گرمازدگی افراد و نیز افرادی که ازلحاظ روحی روانی دچار مشکل شده بودند به مراکز مشاوروارائه خدمات ارجاع داده شدند و طبق گزارش‌های رسیده از افراد ساکن در چادرها در این منطقه مار و عقرب رؤیت شده است که چندین بار سم‌پاشی انجام‌شده است.

استمهال دو سال پرداخت قسط وام‌های خسارت دیدگان مسکن مهر

مدیرکل مدیریت بحران خراسان شمالی می‌گوید: با پیگیری‌های انجام‌شده موضوع اعطای دو سال مهلت در پرداخت قسط از طریق مراجع مربوطه در دست پیگیری بود که امروز استمهال دوساله وام‌های خسارت‌دیده مسکن مهر گلستان شهر به مدیرعامل بانک مسکن ابلاغ و در دستور کار قرار گرفت.

حسین عظیمی بابیان اینکه سه هزار و 971 واحد گلستان شهر دچار خسارت شده است، می‌افزاید: تیم‌های ارزیاب خسارت به تک‌تک واحدهای مسکن مهر خسارت‌دیده در گلستان شهر مراجعه و خسارت‌ها را برآورد کردند.

عظیمی تصریح کرد: اغلب واحدهایی که در اثر زلزله خسارت‌دیده بیمه هستند که پیگیری‌ها جهت تعیین میزان خسارت و استفاده از خدمات بیمه و دریافت غرامت در حال انجام است.

وی بابیان اینکه واحدهای خسارت‌دیده از زلزله بسته به میزان خسارت از محل بیمه غرامت دریافت می‌کنند، می‌گوید: علاوه بر این اگر افراد خسارت‌دیده متقاضی دریافت تسهیلات نیز باشند می‌توانند نسبت به این امر اقدام کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استان بابیان اینکه مردم باید بپزیرند که تعمیر و بازسازی واحدهای خسارت‌دیده زمان‌بر است، خاطرنشان کرد: ما هم پیگیر هستیم و امیدواریم با دریافت غرامت بیمه هر چه سریع‌تر مشکل این افراد رفع شود.

باید سازندگان و مهندسان ناظر نظام‌مهندسی پاسخگو باشند

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی می‌گوید: واحدهای مسکن مهر گلستان شهر بجنورد مشکل سازه‌ای ندارند و باید سازندگان و مهندسان ناظر نظام‌مهندسی پاسخگو باشند.

علی‌رضا مصطفی‌زاده اظهار داشت: برآورد خسارت‌های واردشده براثر زلزله 23 اردیبهشت‌ماه انجام‌شده است و به ستاد بحران استانداری و بنیاد مسکن استان ارسال‌شده است.

وی اضافه می‌کند: این خسارت‌ها توسط کارشناسان به ازای هر واحد 15 میلیون تومان برآورد شده است.

مصطفی‌زاده بابیان اینکه اکثر واحدهای مسکن مهر گلستان شهر بجنورد دچار خسارت شده است، می‌گوید: به‌غیراز بلوک‌های ساختمانی هر واحد به‌طور متوسط 20 درصد تخریب داشته است که بیشترین خسارت‌ها ترک و تخریب دیوار بوده است و آنچه مهم است بر اساس اعلام مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی در این ساختمان‌ها خسارت سازه‌ای وجود نداشته است.

وی می‌افزاید: طی نامه‌ای برآورد خسارت واحدهای گلستان شهر بجنورد به ستاد بحران استانداری و بنیاد مسکن استان ارسال‌شده است ولی هنوز هیچ دستورالعملی برای ترمیم و بازسازی از سوی مراجع ذی‌ربط ابلاغ نشده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان می‌گوید: با توجه به اینکه هیچ تخریبی به لحاظ سازه‌ای وجود نداشته است تعمیر و ترمیم واحدهای خسارت‌دیده باید توسط سازندگان این پروژه‌ها انجام شود.

مصطفی‌زاده بابیان اینکه در پروسه اجرای پروژه مسکن مهر، راه و شهرسازی فقط بر روند تخصیص اعتبارات بانکی نظارت داشته است، می‌افزاید: اینکه این واحدها تا حدودی تخریب‌شده است باید سازندگان و ناظران نظام‌مهندسی پاسخگو باشند.

وی اضافه می‌کند: ما نیز در خصوص علل تخریب این واحدها و بررسی این موضوع با سازندگان و مهندسان ناظر این پروژه‌ها مکاتباتی برای استمهال اقساط بانکی و ودیعه مسکن این واحدها پیشنهاد‌ها لازم را به بانک مسکن کشور داشته‌ایم که در دست پیگیری است.

اهمیت مسئله بهداشت در مناطق زلزله‌زده

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی می‌گوید: مسئله بهداشت محیط، سرویس بهداشتی، تأمین آب آشامیدنی سالم و دفع فاضلاب در مناطق زلزله‌زده از دغدغه‌ها است که نیاز توجه ویژه دارد.

سید احمد هاشمی اظهارمی دارد: در حال حاضر در مناطق مختلف زلزله‌زده تعدادی سرویس بهداشتی نصب‌شده که کافی نیست ونیز تأمین آب آشامیدنی برای مصرف افراد فراهم‌شده است.

هاشمی بابیان اینکه محل راه‌اندازی چادرها در منطقه بیابانی است و احتمال وجود هر نوع حشره و خزنده در این محل‌ها وجود دارد و یکی از معضل‌های زندگی چادرنشینی وجود خزنده‌ها است، می‌گوید: تاکنون به همین منظور چندین مرحله سم‌پاشی در محل برپایی چادرها انجام‌شده است اما برای خزنده‌هایی همچون مار تأثیرگذاری زیادی ندارد.

وی می‌افزاید: کارشناسان بهداشت روان مابعد از وقوع زلزله در محل مستقر شدند و افرادی دچار مشکل بودند را معاینه و در صورت نیاز به مراکز تخصصی ارجاع داده شدند.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی نیز در نماز جمعه این هفته در این خصوص با تأکید بر اینکه مسئولان خراسان شمالی به فریاد زلزله‌زدگان برسند گفت: مردم صدمه‌دیده زلزله اخیر استان فراموش نشوند و هرچه سریع‌تر نسبت به بازسازی این مناطق اقدام شود.

حجت‌الاسلام یعقوبی اظهار کرد: مدیریت بحران خراسان شمالی برای سرعت بخشیدن به عملیات بازسازی و نجات مردم زلزله‌زده، انقلابی عمل کند.

انتهای پیام/

R41359/P1361/S6,55/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۴۶۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دغدغه کارگران روی میز مسئولان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، تشکل‌های کارگری و بازنشستگان در هفته الی که بنام آنها نام گذاری شده مشکلات، مطالبات خود را در حضورنمایندگان استان و مسئولان مطرح کردند.

رئیس کانون عالی کارگران  بازنشسته تامین اجتماعی در این نشست با اشاره به مطالبات کارگران گفت: افزایش دستمزد متناسب با نرخ تورم، امنیت شغلی، بهره مندی از خدمات درمانی در بیمارستان ها، سن بازنشستگی و سوابق بیمه ای از اهم خواسته های بازنشستگان است.

آیت اسدی در ادامه گفت: مشکلات معیشتی جامعه کارگری، تعطیلی واحدهای تولیدی، مسکن، مالیات بر ارزش افزوده و حقوق و دستمزد از دغدغه ای این قشر زحمتکش است.

کشاورز مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست گفت: نرخ بیکاری استان ۴.۷  است و رتبه اول اشتغال  درکشور به استان قزوین اختصاص دارد.  طبقه بندی ۶۷ شغل در سال ۱۴۰۲ ، کاهش حوادث شغلی و اصلاح بیمه کارگران ساختمانی از اقدامات مهم  اداره کل کار بود.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک ضمن تقدیر از اقدامات خوب دولت سیزدهم در موضوع کار و گکارگر از جمله کاهش نرخ بیکاری، و ایجاد اشتغال، ارتقا امنیت شغلی و کسب و کار پایدار گفت با این اوصاف انتظار نداشتم وزیر کار وظایف شورای عالی کار را به گردن نمایندگان مجلس واگذار کنند
فاطمه محمدبیگی افزود: اجرای ماده ۴۱ قانون کار برای کاگران و ماده ۹۶ بریبا بازنشستگان، یک مطالبه ساده، عادی و قانوی ما در مجلس شورای اسلامی است لذا انتظار داریم دولت محترم و وزیتعاون کار و رفاه اجتماعی این این موضوع را به جد در ذدستور کار قرار دهند
وی با بیان اینکه جامعه امروز جامعه تعاملی است در خصوص میزان حقوق کارگران گفت باید با مذارکرات عقلانی و منتطقی سبد معیشتی و تورم را حساب کرد و مر قانون را اجرا کرد.
وی افزود امروز ما نیازمند رسیدگی ویژه به معیشت کاگران هستیم و نباید منتظر باشیم تا کلام از زبان رهبری منعقد شود و تا گوش ما پیچیده شود وی افزود این همه ما گفتیم، اما نشنیدند تا اینکه رهبر انقلاب در دیدار خود با کارگران به مسائل کارگران ازجمله امنیت شغلی، رسیدگی به وضعیت کارگران و اینکه کارگر رکن جهش تولید است و رضایت نیمی از جامعه با رضایت کارگر اشاره و پرداختند.
رییس مجمع نمایندگان استان افزود وقتی که رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کل تامین اجتماعی را ابلاغ کردند آیا جایی برای مصامحه است هنوز در چالش‌های ۲۰ سال پیش گیر کردیم باید روی میز ما اجرای کامل این سیاست‌های تامین اجتماعی باشد.
محمد بگی افزود: درنشست سه جانبه نمایندگانی از کارفرمایان کارگران و دولت باید صحبت‌های و دغدغه‌های هر سه اینها را شنید و نباید واقعیت‌های را نادیده گرفت و همیشه جامعه کاگری پای واقعیت‌ها ایستاده است.
محمدبیگی گفت: ۳۳۰ هزار واحد کاگری در کشور فعالیت می‌کند که ۸۷ درصد جمعیت این واحد‌ها زیر ۱۰ نفر است ما باید کاری کنیم که کارگاه‌های کوچک و بزرگ بتوانند برای هزینه‌های دستمزد بتوانند به این مسائل رسدیگی کنند.
وی افزود: نباید این گونه باش که در کاگاه‌های زیر ۱۰ نفر شاهد عدم امینت شغلی، اخراج کارگران و قرارد‌های سفید امضا باشیم وی افزود سختی کار، عدم رسدیگی به دقیق بر کمسیون‌های پزشکی تامین اجتماعی، مراجعات تعداد زیادی از مراجعان من را تشکیل میدهد بسیاری از مواقع قرار‌های که سازمان تامین اجتماعی (دکتر موشوی) گذاشته میشود به اجرا در نمی‌آید چرا در طول ۴ سال باید هر سال مجوز ایجاد درمانگاه تامین اجتماعی ازوزیر کار مربوطه اخذ شود، اما در عمل کاری انجام نشود چه مکانیزم ناکارآمدی وجود دارد که این کار عملی نمیشود چرا باید صدای ما برای دفاع از کارگر گرفته و یا زخمی شود اینها باید حل شود موضوع قارداد‌ها باید حل شود
وی اظهار کرد: بدهی ۱۳۰۰ میلیارد تومانی سازمانی تامین اجتماعی از مابه تفاوت نسخ الکترونکی و کاغذی برای احتساب دارو به مردم دارد و اینها همه از جیب شما کارگران رفته است و سال گذشته با استناد به ماده ۲۳۴ برری رسیدیگی به این موضوع به قوه قضایه شکایت کردم و هنوز سازمان تامین اجتماعی پاسخی به من نداده است وی به شاخص‌های رو بر رشدی در حوزه کاگری مثل تعطیلی ۹۴۰ واحد نیمه تعطیل و یا تعطیل و مشکل دار با ۱۱۱ هزار کارگر اشاره کرد و گفت اکنون با همت کارگران و مسئولان در دولت سیزدهم این تعداد به به ۶۰۷ واحد با ۸۰ هزار کاگر کاهش داشته است.
وی گفت تولید ناخالص کشور ۳۶۰ میلیارد تومان داشته ایم و ۴ درصد آن یعنی ۱۵ میلیاراد صرف بیمه وحوادث شغلی میشود، اما چرا بعد از حلادثه باید این پول هزینه شود خساراتی، چون قطع عضو و ناراحتی‌های جسمی در ضمن کار برای کارگران بوجود می‌آید بعد به وضعیت او رسیدیگ میشود آن همه با این وضعیت خدمات بیمه‌ای این هزینه‌ها باید در حوزه پیشگیری و طب کار و افازیش ایمین کاران هزینه شود باید تمامی واحد‌های تولید بالا و یا زیر ۱۰ نفر تمام موارد ایمنی را رعایت کنند

محمدبیگی گفت: در حوزه تامین مسکن کارگران طرح‌هایی خوبی به مجلس آمده و تمرکز خود را به این مموضوع کذاشتنه، چون ۷۰ درصد سهم سبد معیشت خانوار را هزینه‌های مسکن تشکیل می‌دهد می‌توان با همکرای بانک رفاه کارگران و توسعه تعاون و تامین مالی طرح‌های مسکن کارگری طرح‌های خوبی را برای مسکن کارگران اجرا کنیم استان قزوین رتیه دوم ساخت و تامین مسکن کارگران و ریته اول اشتغال کارگری را در کشور دارد.

دیگر خبرها

  • هشدار دادستان بجنورد در خصوص تکمیل پل ورودی کنارگذر شمالی
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان قزوین
  • دغدغه کارگران روی میز مسئولان
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • بجنورد میزبان جشنواره ملی نوا‌های رضوی
  • بارش باران سیل آسا به زمین‌های کشاورزی روستای عباس آباد خسارت زد + تصاویر
  • بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد
  • فیلم| پیاده‌روی خانوادگی با طعم بی‌تدبیری / مردم در گِل ماندند