Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه در ابتدا دولتی ها عنوان کردند که سند 2030 را نپذیرفتیم، گفت: سند 2030 برخلاف ادعای دولت متاسفانه در حد اجرای داوطلبانه نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس به سند 2030 اشاره داشت و افزود: وقتی میخواهیم درباره سند2030 قضاوت کنیم باید آن را از سه جهت مورد نقد و بررسی قرار دهیم ، اول از نظر ظاهر سند، دوم از نظر پیام نهفته در سند یا خطرات پنهانی که این سند دارد و مورد آخر ادعاهای دولت درباره این سند می باشد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه محتوای سند 2030 را از مورد آخر توضیح خواهم داد، اظهار کرد: در ابتدا دولتی ها عنوان کردند که آن را نپذیرفتیم و بعد هم اما و اگرها را مطرح کردند، واقعیت این است که بیش از 15 بار کلمه تعهد به کار رفتته و کلمه انگلیسی به کار گرفته شده معادل متعهد شدن است، آیا متعهد شدن غیرالزام است، کجای تعهد به معنی اختیاری بودن است، بنابراین این یک کلمه اساسی و مهم بوده، پس دولت تعهد داده و الزام آور است و برخلاف ادعای برخی از مسئولین کشور ، متاسفانه در حد اجرای داوطلبانه نیست .

این استاد دانشگاه های استان کهگیلویه و بویراحمد در رابطه با مشکلاتی که در این سند نهفته و در ظاهر سند کمتر کسی می تواند آن را متوجه شود اشاره داشت و تصریح کرد: به اعتقاد من این سند یک ظاهر قشنگی دارد که همین شاید بزرگترین مشکل ما در پذیرفتن این سند باشد، اما در درون می تواند خطرات بسیار وحشتناکی برای ما داشته باشد، این سند دارای 17 هدف اصلی و 169 هدف فرعی می باشد، این کلماتی که در این سند به کار برده شده ، هر کدامشان می تواند در آینده بار منفی و مثبت داشته باشد.

خرامین با بیان اینکه تجربه ما نشان داده هر وقت کشور های تصمیم گیرنده در سازمان های بین المللی سندی را طراحی می کنند ، برای محتوی و ادامه پروسه های آتی هم طراحی هایی می کنند، ادامه داد: این شد آموزش یکسان و شاید مشکلی نداشته باشد، اما آموزش یکسان با چه محتوا و فرآیند و موادی پشت این آموزش یکسان باشد، متاسفانه ما در چنین مواردی محتواها و منابعی که داریم رو از خودشان می گیریم در چنین حالتی معلوم است که تکلیف و سرنوشت آموزش بچه های ما چه می شود.

وی تاکید کرد: برای مثال شما NPT را ببینید این قرار داد ظاهر بدی نداشت،ما چون به ظاهر داوطلبانه پذیرفتیم اما بار حقوقی کلماتی که در آن به کار رفته بود و اتفاقاتی که بعدها افتاد بازخواست هایی که شدیم ، معلوم شد گول ظاهر را خوردیم ، پس نشان می دهد که این سند می تواند در آینده برای ما خطرساز باشد .

این استاد دانشگاه های استان گفت: عملکردی که این سند تا الان نشان داده ، کتاب هایی که بیرون آمده ، یکی از این موارد مهارت های زندگی بوده ، مهارت های زندگی به ظاهر یک چیز موثر و خوب است، یونیسف طرحی داد به عنوان مهارت های زندگی ، همه با به به و چه چه از آن استقبال کردند، چیز به ظاهر بدی نبود، اما محتوایی که به دنبال آن فرستاده شد و به ما اجازه ندادند که مهارت های زندگی را مطابق دین و فرهنگ خودمان آموزش دهیم . بلااستثنا در سراسر کشور ما ، آموزش و پرورش ما کتابب مهارت های زندگی یونیسف را ترجمه کردند و آنها را اجرا کردند.

وی افزود: در بسیاری از موارد مهارت هایی که آموزش می دادند در تضاد صد درصدی با مبانی ارزشی و دینی ماست و این به ما می گوید که در آموزش و پرورش با همین بحران روبه رو خواهیم بود چون این ها به ما چارچوب دادند ولی آن چه که در باطن دیده می شود ، در آینده آن ها به دنبال فرعیات هم خواهند فرستاد که هدف اصلی آن ها هم همین فرعیات است .

خرامین تاکید کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری که بسیار عالی فرمودند چه نیازی وجود دارد که دیگران برای ما برنامه ریزی کنند، مگر ما ناتوان هستیم و مشکل داریم .

وی تصریح کرد: ما میخواهیم فرهنگمان را آموزش دهیم ، میخواهیم نیازمندی های جامعه ایرانی را آموزش بدهیم اگر قرار است فرهنگ ایرانی و اسلامی ، ارزشهای ایرانی و اسلامی آموزش داده شود ، چه کسی باید این را طراحی کند ؟چه لزومی دارد که از بیرون این طراحی را برای ما انجام دهند.

این استاد دانشگاه یادآور شد: بنابراین این ها نشان می دهند که با وجود ظاهر زیبا ، در محتوای این سند خطراتی نهفته است که اگر غفلت کنیم ، همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند:کل فرهنگ و سیستم و دار و ندار فرهنگی ما را به تاراج خواهد برد، پس اگر می بینیم که ایشان حساس هستند ، چون نقطه ، نقطه فرهنگی و فکری و ارزشی است ، بنابراین من فکر میکنم اگر ما توجه نکنیم می تواند آینده فرهنگ ما و آموزش ما رامتلاشی کند و لزومی ندارد که برای فرهنگ و آموزش و کشور ما دیگران بخواهند برنامه ریزی کنند .

وی در پاسخ به این سوال خبرنگار این پایگاه خبری مبنی بر اینکه پشت پرده سند 2030 چیست، ادامه داد: یونسکو یک سندی بیرون داده و در رابطه با یک هماهنگی هایی بوده تحت عنوان سند 2030 که به قول خودشان دنبال این هستند که یک هماهنگی و یک دستی در سطح دنیا به وجود بیاید، اما آیا می شود در فرهنگ ، آموزش ، کارهای ارزشی یک دست و هماهنگ باشد ؟ ، آنچه که برداشت شخصی بنده است این سند ، طراحی شده توسط آدم هایی است که قصد سیطره بر فرهنگ دنیا و تربیت انسان ها را دارند که در اختیار خودشان باشد .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۴۸۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه حمیدی‌فر رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی، آموزش مجازی کشور که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، دانشگاه مطلوب در نسل چهارم را دانشگاه جامعه‌محور و تمدن‌ساز توصیف کرد.

وی عنوان کرد: جامعه دانشگاه آزاد اسلامی سراسر از نظراتی است که اتفاقات ویژه‌ای را رقم خواهد زد و این نشست‌ها به نظارت و بازبینی شرایط محیطی و ارائه نظرات موثر کمک خواهد کرد.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امام راحل توجه بسیاری به بحث تربیت و آموزش همراه با تربیت در جامعه داشتند و افرادی در مقام معلمی و استادی باید باشند که در کنار آموزش، مسائل اعتقادی و ارزشی را به نسل جوان ما انتقال دهند.

حمیدی‌فر ادامه داد: ما در جامعه‌ای که دچار شرایط بین نسلی و سیاسی و اطلاعاتی است، قرار داریم و با خانواده‌هایی نوین و مدرن مواجه هستیم که نسبت به گذشته تغییرات بنیادین داشته زیرا جایگاه پدر و مادر به مهد کودک‌ها داده شده است و در این مقطع باید نهادهای آموزشی رویکرد قوی‌تر و محکم‌تری داشته باشند.

وی بیان کرد: نظام‌های ما در دانشگاه آزاد از قبیل نظام‌های علمی، فرهنگی و فناوری است که همه حول نظام تربیتی بوده و متصدی جریانات قوه عاقله است و اگر ما هدف‌های دانشگاه را دنبال کنیم، باید بتوانیم جریانی در حوزه علم بسازیم و انتظار می‌رود که این نظام به جامعه کارآمد و دانا منتج شود.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز کرد: در نظام فرهنگی ما نیز با توجه به جریانات ارزشی و اعتقادی، جامعه فرهیخته را تربیت کنیم و در نظام فناوری دانایی، متربیان دانشجو و دانش‌آموز را به توانایی آنها در جامعه تبدیل کنیم.

حمیدی‌فر تبیین کرد: راهبردهای اصلی دانشگاه برای تربیت شهروند متخصص، متعهد و خلاق، ایجاد نوآوری‌ها در راستای نیازهای جامعه است و تربیتی را ایجاد کند که دانشجوی فارغ‌التحصیل ما موثر در جامعه باشد و دانشگاه سرآمدی باشد که از انسان‌سازی به جامعه‌پردازی برسد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاهی که می‌خواهد محیط تعلیم و تربیت باشد، باید بسترهای این مسئله را بسازد و فرهنگ این جریان را ایجاد کند و از این طریق، پیاده سازی کند و این نیازمند همراهی متولیان امر تربیت از جمله شما مدیران گروه است.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در گذشته با دانشگاه آموزش‌محور همراه بودیم، اما در نسل دوم دانشگاه‌ها، واحد‌ها وارد دانشگاه آموزشی و پژوهشی شدند و در نسل سوم، شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد و دانشگاه در ارتباط با صنعت جریان‌ساز شد که عرضه دانش مهم بود اما در نسل چهارم دانشگاه ها، به دنبال دانشگاه جامعه محور هستیم تا از این جامعه‌پروری به یک جریان تمدن‌ساز و تربیت افراد متعهد و اخلاق مدار و ارزشی برسیم.

حمیدی‌فر عنوان کرد: دانشکده‌های تعلیم و تربیت باید در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تربیت در چارچوب‌های اسلامی باشد تا جریانات دانشی و عملیاتی را در زیست بوم ایرانی و اسلامی برده و به همه ذی‌نفعان جهت دهد برای اینکه جریان‌ساز باورهای‌مان باشد.

وی تشریح کرد: ما امروز با چهار چالش در جریان تعلیم و تربیت مواجه هستیم؛ نخست آنکه فقر نگاه جامعه به نظام تعلیم و تربیتی است، چرا که تاکنون تاکید ویژه‌ای بر این مبنا نبوده است و هنوز در رشته‌های تربیتی شاهد کرسی نظریه‌پردازی نیستیم.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: چالش دیگر، ضعف نظام منسجم بومی و اسلامی به مسائل تربیتی و آموزشی است و جنس دروس نظام‌های آموزشی ما در کشور، متناسب با تعلیم و تربیت نیست و سیاست واحدی در این زمینه برای اقدام وجود ندارد.

حمیدی‌فر تشریح کرد: چالش بعدی، نیاز مبرم به ظرفیت‌های کاربردی در تربیت حرفه‌های مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت است و گاهی دانش آموختگان ما تنها به صورت نظری با این حوزه آشنا هستند و فضای آموزش و تربیت را تجربه نکرده اند؛ چالش چهارم هم فقدان مدل‌سازی و شاخص‌سازی برای ارزیابی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی است و جریانات آموزشی و پژوهشی هر کدام روال خود را پیش می‌برد و شاخصی برای ارزیابی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: رسالت ما این است که زمینه‌های لازم برای ارتقای دانش، تولید علم و نظریه‌پردازی در حوزه تعلیم و تربیت را فراهم کرده، سپس الگوی مناسب برای تربیت، توانمندسازی و ارتقای شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای منابع انسانی مورد نیاز را طراحی و اشاعه دهیم.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسالت دیگر ما، توسعه زمینه پژوهندگی و تقویت روحیه پژوهشی و گسترش دانش، بینش و مهارت‌های منابع انسانی در مدارس و دیگر محیط‌های آموزشی و سپس پایش و رصد مستمر تحولات علمی و فرآیندها در نظام تربیتی و آموزش و پرورش است.

حمیدی‌فر یادآور شد: آخرین رسالت ما، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای تولید، گسترش و توسعه فناوری‌ها، نوآوری‌ها و خدمات آموزشی و تربیتی مبتنی بر آموزه‌ها و تعالیم قرآن کریم و اهل بیت(علیهم‌السلام) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • معلمان پیشگامان تربیت علمی و اعتقادی نسل آینده کشور
  • معلم خط اول تحول در تعلیم و تربیت و میراث‌دار انبیا در انسان‌سازی
  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است
  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • برگزاری دوره‌ی آموزش مهارت‌های رسانه‌ای موبایل آوین نو
  • انگلیس قصد دارد ارتش خود را با موشکهای ساخت داخلی مجهز کند