Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-28@08:28:18 GMT

نظر اعضای اتاق تهران درباره احیای وزارت بازرگانی

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۵۰۳۴۷

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به مشکلات ادغام وزارت بازرگانی و صنعت و معدن، گفت: قیمت محصولات اساسی کشاورزی در نتیجه تعرفه‌ بالا و ممنوعیت فصلی و مقطعی برای ورود آن و نیز تعیین قیمت‌ تضمینی بالا، افزایش یافت.

خبرگزاری فارس: محسن بهرامی ارض اقدس در بیست و هفتمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به سابقه ۱۵۰ ساله وزارت بازرگانی، گفت: این وزارت به عنوان یکی از قدیمی‌ترین وزارتخانه‌ها طی ۸۰ سال گذشته بار‌ها دست‌خوش تغییرات، ادغام و جداسازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، اظهار داشت: اهداف اولیه ادغام وزارت بازرگانی و وزارت صنعت و معدن در سال ۹۰ کوچک‌سازی، کاهش بروکراسی، برون‌سپاری، ایجاد هماهنگی بین اهداف و ساختار تولید و تجارت، بهبود فضای کسب و کار، تسریع در عضویت هدفمند در سازمان تجارت جهانی، مدیریت واردات و سیاست‌گذاری مؤثر برای کاهش قاچاق کالا بوده است که متأسفانه عملکرد شش ساله وزارتخانه ادغام شده، حاکی از آن است که به ویژه به دلیل کم تجربگی و کم توجهی وزیر دوره ادغام که از مدیریت تحصیلات تکمیلی یکی از دانشگاه‌ها به مسئولیت سنگین وزارتخانه ادغام شده صنعت، معدن و تجارت منصوب شد، نه تن‌ها اکثر اهداف ادغام محقق نشد، بلکه با غلبه رویکرد بخشی و یک‌جانبه‌نگری حمایت از تولید بخش بازرگانی کشور اعم از داخلی و خارجی به ویژه توسعه صادرات غیرنفتی و حمایت از مصرف‌کنندگان به شدت آسیب دید.

وی افزود: زمینه‌های رقابت و جلوگیری از انحصار بر فعالیت‌های تأمین و توزیع به ویژه در مورد کالاهای اساسی و به ویژه پس از تصویب قانون تمرکز وظایف جهاد کشاورزی در سال ۹۱ در وزارتخانه جدید به دست فراموشی سپرده شد و نظارت بر شبکه گسترده اصناف کمرنگ و اصناف عملاً در دولت بدون پشتیبان شدند.

بهرامی ارض اقدس بیان داشت: حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان از طریق سیاست‌گذاری و اصلاح و بازسازی شبکه‌های پخش و توزیع تضعیف شد و اجرای برنامه‌های جامع تأمین و تدارک کالاهای اساسی ضروری و حساس به خارج از وزارتخانه سپرده شد و با تصویب قانون تمرکز اعمال سیاست‌های تجاری برای تنظیم بازار به وزارت جهاد کشاورزی محول شد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، افزود: در نتیجه این امر و وضع تعرفه بالا و ممنوعیت فصلی و مقطعی برای واردات محصولات کشاورزی مانند حبوبات، برنج، شکر، گوشت و همچنین تعیین قیمت‌های تضمینی بالا برای خرید محصولات داخلی اگر چه حمایت‌های خوبی از تولیدکنندگان داخلی به عمل آمد که یکی از آثار آن توقف واردات گندم و تبدیل کشور به صادرکننده گندم بود، اما افزایش این اقلام در بازارهای داخلی نارضایتی گسترده عموم مردم را به دنبال داشته است.

وی بیان داشت: واگذاری تصدی صنایع بلافصل مرتبط با محصولات کشاورزی و پروتئینی به وزارت جهاد کشاورزی و نگاه تبعیض‌آمیز به این صنایع از جمله کارخانجات قند و شکر و صنایع لبنی در کنار حمایت از شالیکاران، چغندرکاران و مشکلات صنعتی کشور را تشدید کرد.

بهرامی ارض اقدس افزود: خوشبختانه دولت پس از ۶ سال که از اجرای طرح ادغام وزارت بازرگانی و صنعت و معدن و اجرای تمرکز وظایف جهاد کشاورزی گذشته و آسیب‌شناسی در ۴ سال دولت یازدهم به این نتیجه رسید مجدداً وزارت بازرگانی را احیا و بخشی از قانون انتزاع را لغو و در نتیجه این مطالبات را از مجلس درخواست کند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، گفت: از آنجا که تصمیم‌گیری در این حوزه به ویژه برای فعالان بخش خصوصی از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است، ضرورت دارد ابعاد مختلف این تصمیم توسط اتاق بازرگانی با دقت و سرعت و استفاده از نظرات کارشناسی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

وی افزود: بنابراین لازم است به این سؤال پاسخ داده شود که آیا بازگشت وزارت بازرگانی به سال ۹۰ با همان ساختار، وظایف و اهداف با توجه به تغییرات گسترده شرایط داخلی و خارجی به ویژه در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و با رویکرد جذب سرمایه‌گذاری خارجی و توسعه صادرات غیرنفتی مشکلات موجود را برطرف می‌کند.

بهرامی ارز اقدس بیان داشت: یا اینکه لازم است اتاق بازرگانی با اهداف باز مهندسی اساسی و ساختار و فرایندهای اقتصادی دولت پیشنهادات خود را ارائه کند و همه اعضای هیأت نمایندگان هم از موضع‌گیری ناقص پرهیز و همگی هماهنگ و یک صدا از پیشنهادات اتاق پشتیبانی کنند و این طور نباشد که هر یک از دوستان از ظن خود نظری مطرح و آن را به عنوان نظریه اتاق بازرگانی مطرح کنند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، افزود: بیان نظرات مختلف از سوی اعضای اتاق منجر می‌شود که این تلقی ایجاد شود که نظر واحدی در مورد این مسأله بین اعضای اتاق بازرگانی وجود ندارد و ما خواستاریم تا اتاق بازرگانی هر چه سریعتر نظر واحد خود را در این رابطه اعلام کند، تا دو مرتبه در یک جای دیگر نیاز به ادغام یا تفکیک این دو وزارتخانه از یکدیگر نباشد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۰۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست

ایسنا/کرمان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با انتقاد از عملکرد وزارت میراث فرهنگی به دلیل کوتاهی در معرفی استان کرمان گفت: وظیفه وزارت میراث فرهنگی است که کرمان را معرفی کند و سوال اینجاست که کرمان با این همه ظرفیت‌های گردشگری چه جایگاهی دارد؟ 

سیدمهدی طبیب زاده ظهر امروز هشتم اردیبهشت ماه در نشست هم اندیشی حوزه میراث فرهنگی و گردشگری با اصحاب رسانه اظهار کرد: کرمان و ظرفیت‌های آن متاسفانه آنگونه که باید معرفی نشده است.

وی با بیان این مطلب که کرمان نسبت به سایر استان‌های دیگر ناشناخته‌تر است، تصریح کرد: باید حلقه‌های گردشگری در استان کرمان شکل بگیرد و رسانه‌ها کرمان را با آنچه که هست، معرفی کنند.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان تصریح کرد: به دنبال معرفی متفاوت و واقعی استان کرمان هستیم و کرمان را به عنوان مقصد گردشگری و سرمایه‌‍گذاری قرار دهیم.

وی ادامه داد: رونق اقتصاد گردشگری کرمان مستلزم ورود توریست داخلی و بین المللی است و جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می‌تواند در این زمینه کمک کند.

طبیب زاده عنوان کرد: رسانه‌های استان در برگزاری جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بسیار موثر خواهند بود.  

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان بیان کرد: برای برگزاری این جشنواره باید همه نهادها و سازمان‌ها همکاری کنند زیرا میراث فرهنگی و اتاق بازرگانی به تنهایی نمی‌تواند آن را برگزار کنند.

وی اظهار کرد: صاحب نظران بگویند که تولید محتوای کرمان چگونه باشد تا گردشگران به استان جذب شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • آمادگی اتاق بازرگانی مکه برای گسترش روابط اقتصادی با ایران
  • اجرای طرح‌های اقتصادی باید از مسیر دانشگاه بگذرد
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • پیامد‌های تعطیل شدن روز پنجشنبه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران
  • راهیابی نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه به هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و ترکیه