Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین با اشاره به اینکه کنترل بحران بیابانزایی در قزوین نیازمند مدیریت ویژه است، گفت:یکی از طرح‌های ملی در راستای بیابان‌زدایی در استان نهال کاری است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل ازشاخص،یکی از نگران کننده‌ترین چالش‌های امروزی دنیا، بیابان زایی است؛ افزایش جمعیت و استفاده غیر اصولی از منابع طبیعی روند بیابان زایی را سرعت می‌بخشد و پیامدهای ناگواری را برای زمین و بشر به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمشید محمد بیگی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعیشاخص،در خصوص مقابله با روند بیابان زایی اظهار کرد: تاکنون پروژه‌های بسیاری برای مقابله با این معضل انجام شده و حدود ۹۹ هزار هکتار از بیابان‌های استان تحت پوشش گیاهی قرار گرفته است.

وی افزود: یکی از طرح‌های ملی در راستای بیابان‌زدایی در استان قزوین نهال کاری است که تا سال ۹۵ کارهای اجرایی و بیولوژیک برای هفت هزار هکتار و از آن سال تاکنون نیز حدود ۲ هزار ۶۰۰ هکتار فعالیت‌های بیولوژیک انجام شده است.

این مسوول با اشاره به اینکه کنترل بحران بیابانزایی در قزوین نیازمند مدیریت ویژه است، تصریح کرد: آب، خاک و پوشش گیاهی سه شاخصه اصلی برای جلوگیری از ایجاد بیاباناست که اگر درست استفاده شود بحث بیابان زایی را نخواهیم داشت.

محمدبیگی با بیان اینکه مناطق بویین‌ زهرا و آبیک از جمله مناطق بیابانی استان قزوین می‌باشند، خاطرنشان کرد: بهره برداری از آب‌های زیرزمینی از جمله چاه‌ها، ایجاد سدها، توسعه کشاورزی و چرای بی رویه به عنوان عوامل تشدید کننده بیابان زایی محسوب می‌شوند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین با اشاره به اینکه بیابانی شدن بحث ریزگردها را در پی خواهد داشت، گفت: در اثر خشکی و بیابانی شدن هر منطقه گردوخاک بلند خواهد شد و ریزگردها را تشدید خواهد کرد.

وی مطرح کرد: پروژه‌های جلوگیری و مهار بیابان‌زایی نیاز به اعتبارات ویژه دارد و اگر از مباحث آمایش سرزمین به صورت جامع عملی شود تاثیر بسیاری خواهد گذاشت.

محمدبیگی با بیان اینکه پدیده بیابان‌زایی به ویژه تشدید ریزگردها خسارات بسیاری بر سلامت انسان خواهد داشت افزود: مردم و تشکل‌های مردم نهاد نقش بسیار موثری در حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی خواهند داشت و با ترویج و اطلاع رسانی سریع به جوامع و مسوولین می‌توانند نقش مثبت و موثری داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۱۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از صدور هشدار زرد هواشناسی برای چهار روز آینده در این استان خبر داد و گفت: شهروندان از حضور در ارتفاعات و حاشیه رودها بپرهیزند.  

به گزارش مشرق، با اعلام استانداری تهران، حامد یزدی مهر، بعدازظهر یکشنبه از صدور هشدار زرد هواشناسی مبنی بر وقوع فعالیت متناوب سامانه بارشی و وزش باد شدید از ظهر دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تا روز پنج شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه خبر داد و اظهار کرد: در مدت مذکور، وقوع مخاطراتی نظیر بارش باران، رگبار و رعد و برق برای همه استان تهران به ویژه نیمه شمالی و ارتفاعات پیش‌بینی شده است.

یزدی مهر در مورد لغزندگی جاده‌ها، آب گرفتگی بعضی معابر و اختلال در ترددها، به ویژه در نیمه شمالی استان هشدار داد و گفت: احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها وجود دارد لذا از همه مردم استان تهران و گردشگران احتمالی می‌خواهیم ضمن عدم توقف در بستر مسیل‌ها از حاشیه رودخانه فاصله بگیرند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در رابطه با وقوع مه و محدودیت دید در گردنه‌های کوهستانی نیز هشدار داد و گفت: با توجه به هشدار زرد صادر شده، امکان لغزش سنگ و ریزش بهمن در ارتفاعات بالادست دور از انتظار نیست لذا از همه عزیزانی که قصد تردد در مناطق کوهستانی را دارند می‌خواهیم در صورت عدم ضرورت از تردد در این محورها خودداری کنند.

وی توصیه اکید کرد که از فعالیت‌های کوه نوردی به ویژه صعود به ارتفاعات بالادست در مدت مذکور خودداری شود و با توجه به احتمال وقوع باد شدید در مدت یاد شده در نیمه جنوبی، غربی و ارتفاعات شرقی در فعالیت‌های عمرانی احتیاط و از تردد کنار سازه‌های نیمه‌کاره پرهیز شود.

یزدی مهر بر ضرورت استحکام سازه‌های موقت و سست مانند داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و پاک سازی دهانه پل‌ها لایروبی کانال‌ها و نهرها و آماده سازی و راه اندازی سامانه‌های ضد تگرگ و سایر تجهیزات برای آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی تاکید و عنوان کرد: به همه بهره‌برداران و پیمانکاران عرصه منابع طبیعی و آبخیزداری توصیه می‌شود تمهیدات لازم را در مورد هشدار صادر شده بیاندیشند.

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران از ابلاغ هشدار زرد صادر شده توسط هواشناسی به همه دستگاه‌های اجرایی و امدادی عضو ستاد مدیریت بحران خبر داد و گفت: با توجه به هشدار ابلاغی، مدیریت بحران تا پایان فعالیت سامانه‌های مذکور در آماده باش خواهد بود.

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی برای استان‌های شمالی در آخر هفته
  • هشدار نارنجی در آخر هفته برای استان‌های شمالی
  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • استان سمنان در فهرست شهرهای پر تنش آبی کشور
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها در تهران
  • ۸۳درصد مشترکان برق قزوین کم‌مصرف هستند
  • بهبود خدمات‌رسانی شهرداری تبریز با بهره‌برداری از مرکز کنترل ترافیک و مدیریت بحران