Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:46:31 GMT

افروش نفت عربستان به آسیا و آمریکا کاهش پیدا می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۵۱۴۱۸

عربستان صعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است، حجم فروش نفت به برخی از خریداران آسیایی در ژوئیه را محدود خواهد کرد و سهمیه فروش به آمریکا را کاهش بیشتری می‌دهد.

به گزارش ایسنا، منابع صنعتی آگاه به رویترز اظهار کردند: شرکت نفت دولتی آرامکو فروش قراردادی نفت را برای حداقل ۵ خریدار آسیایی که عمدتا در شمال آسیا قرار دارد، به طور کامل تامین خواهد کرد و حجم فروش برای برخی از مشتریان در هند، چین و کره جنوبی را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش سهمیه فروش نفت اختصاص یافته به آسیا در ژوییه به حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز بالغ می‌شود که اندکی بیش از میزان کاهش در ژوئن است.

آرامکو ماه گذشته به پالایشگاه‌های آسیایی اطلاع داده بود که عرضه نفت به آسیا را به میزان حدود هفت میلیون بشکه در ژوئن کاهش می‌دهد که نخستین کاهش فروش عربستان به این منطقه از زمان اجرای توافق کاهش تولید اوپک در ژانویه بود.

سهمیه فروش نفت به آمریکا نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته و آرامکو به محدود کردن عرضه به اروپا ادامه داده است. به گفته یک منبع آگاه، حجم فروش به آمریکا حدود ۳۵ درصد در ژویه کاهش خواهد یافت در حالی که فروش نفت به اروپا حدود ۱۱ درصد در مقایسه با ژوئن کاهش خواهد یافت.

یکی از خریداران اصلی نفت آرامکو در چین به دلیل برنامه تعمیرات پالایشگاه و قیمت گران‌تر نفت دوبی ترجیح داد خرید کمتری در ژوییه داشته باشد.

یک مشتری آرامکو در شمال آسیا اعلام کرد این شرکت برای سومین ماه متوالی نفت سنگین را به طور کامل تامین خواهد کرد.

تحت برنامه‌های فروش ژوییه، آرامکو فروش نفت به هند را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز و فروش به چین را به میزان ۱۱۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد در حالی که حجم کامل را برای خریداران در ژاپن و تایوان تامین خواهد کرد. فروش به یک پالایشگاه کره جنوبی نیز کاهش خواهد یافت.

عربستان صعودی که بزرگترین صادرکننده عضو اوپک است، تولیدش را در راستای توافق جهانی برای کاهش عرضه به منظور متعادل کردن بازار کاهش داده و صادراتش را با هدف تامین تقاضای داخلی رو به رشد برای نیرو در طول ماه‌های داغ تابستان کاهش داده است.

توافق کاهش تولید به رهبری اوپک ماه گذشته به مدت ۹ ماه دیگر تا پایان مارس ۲۰۱۸ تمدید شد. این توافق که در آن تولیدکنندگان خارج از اوپک شامل روسیه حضور دارند، قرار بود در نیمه اول سال ۲۰۱۷ اجرا شود و تحت آن تولید حدود ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

عربستان صعودی حدود ۴۰ درصد از کاهش متعهد شده از سوی اوپک را اعمال می‌کند. این کشور تولیدش را به میزان بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داده و مجموع تولیدش در حال حاضر به کمتر از ۱۰ میلیون بشکه در روز می‌رسد.

بر اساس گزارش رویترز، عربستان صعودی معمولا ۷۰۰ هزار بشکه در روز نفت برای تولید نیرو در ماه‌های داغ تابستان از مه تا اوت مصرف می‌کند و تابستان جاری این کشور ممکن است مصرف داخلی نفت را کاهش دهد. زیرا قصد دارد گاز طبیعی بیشتری در نیروگاه‌ها مصرف کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۱۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد

هند طی ماه میلادی گذشته، نفت بیشتری از روسیه و نفت کمتری از عراق و عربستان سعودی وارد کرد.

به گزارش ایسنا، پالایشگاه‌های هندی از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ که باعث شد غرب، مسکو را هدف تحریم‌های گسترده‌ای قرار دهد، مشتری نفت روسیه شده اند. آمارهای مقدماتی نشان داد روسیه در آوریل، بزرگترین صادرکننده نفت به هند ماند و پس از آن، کشورهای عراق و عربستان سعودی در رتبه دوم و سوم ایستادند.

هند که سومین واردکننده و مصرف کننده بزرگ نفت در جهان است، خرید نفت را در آوریل نسبت به ماههای قبل، ۱۳ تا ۱۷ درصد افزایش داد. واردات نفت هند از عراق، به میزان ۲۰ تا ۲۳ درصد کاهش یافت.

طبق آمار شرکت مالی LSEG، انتظار می‌رود واردات نفت از روسیه به هند در ماه مه، به ۱.۱ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

تحلیل رویترز با استفاده از آمار رصد نفتکش، نشان داد در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ که در ۳۱ مارس به پایان رسید، سهم نفت خاورمیانه از کل واردات نفت به هند به ۴۶ درصد رسید که پایین‌ترین رکورد از سال ۲۰۰۲-۲۰۰۱ است و در مقایسه با ۵۵ درصد سهم نفت خاورمیانه در سال مالی قبلی، کمتر است. علت اصلی این کاهش، افزایش خرید نفت از روسیه بوده است که به تنهایی، در حدود ۳۵ درصد از کل واردات نفت به هند در سال مالی ۲۰۲۴-۲۰۲۳، سهم داشت.

بر اساس گزارش رویترز، نفت روسیه به دلیل این که با تخفیف عرضه می‌شود، ارزان‌تر از گریدهای نفتی مشابه در آسیاست اما گفته می‌شود پالایشگاه‌های هندی حاضر نیستند نفت روسیه را که با نفتکش‌های شرکت سوفکامفلوت حمل شده است، دریافت کنند زیرا نگران نقض تحریم‌های آمریکا علیه روسیه هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرداخت معوقات کارگران در سیستان و بلوچستان به سه ماه کاهش پیدا کرده است
  • روسیه در فروش نفت به هند از عربستان جلو زد
  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش قیمت نفت توقف‌بردار نیست
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی