Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-26@12:27:34 GMT

آمار تلفات سرنشینان سه برابررانندگان است

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۵۲۰۱۷

آمار تلفات سرنشینان سه برابررانندگان است

تین نیوز |

نقش استفاده از کمربندی ایمنی در زمان بروز تصادفات و حوادث رانندگی به اثبات رسیده و براساس مشاهدات عینی و گزارش های پلیس، شدت صدمات وارده به افرادی که در زمان بروز حادثه از کمربند ایمنی استفاده کرده اند کمتر از افرادی که از آن استفاده نکرده اند، بوده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ اگرچه فرهنگ استفاده از کمربندی ایمنی اکنون نسبت به سال های قبل بهتر شده اما برخی افراد همچنان تمایلی به استفاده از آن ندارند و با وجود تلاش های فراوان دستگاه های متولی از استفاده از آن امتناع می ورزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمربند ایمنی از جمله تاثیرگذارترین امکانات در خودروها به منظور حفظ ایمنی راننده و سرنشینان است و نقش تاثیرگذار آن در کاهش شدت صدمات کاملا ثابت شده است.

در برخی از خبرها یکی از دلایل فوت سرنشینان خودرو و یا وارد شدن صدمات شدید به آنها نبستن کمربندی اعلام می شود و بنا بر اعلام پلیس، استفاده از کمربند ایمنی می تواند به عنوان عامل بازدارنده جلو شدت صدمات را بگیرد.

با اجباری شدن طرح استفاده از کمربند ایمنی امروز استفاده از این وسیله در حال نهادینه شدن است اما برخی رانندگان در زمان حضور پلیس ترجیح می دهند از این وسیله استفاده کنند و در سایر اوقات تمایلی به بستن آن ندارند که این موضوع می تواند امنیت آنها را در جاده ها به خطر بیاندازد.

ماموران راهنمایی و رانندگی براساس تصمیم هیات وزیران در نرخ گذاری جرایم رانندگی در سال 95 برای نبستن کمربندی ایمنی توسط راننده یا سرنشینان خودرو در حال حرکت 600 هزار ریال جریمه اعمال می کنند.

فرهنگ سازی در دستور کار پلیس

جانشین پلیس راه استان کرمانشاه، فرهنگ سازی را یکی از برنامه های پلیس در موضوع استفاده از کمربند ایمنی در استان دانست و از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی با شرکت های مسافری به منظور افزایش میزان استفاده از کمربند ایمنی از سوی مسافران ناوگان عمومی حمل مسافر برون شهری استان با همکاری اداره راهداری و حمل و نقل استان خبر داد.

سرهنگ محمد حیدری می گوید: با هماهنگی اداره کل راهداری و حمل و نقل و رئیس اتحادیه انجمن های مسافربری استان، کارشناسان پلیس راه استان با حضور در شرکت های تعاونی، ضمن اطلاع رسانی و برگزاری جلسات آموزشی برای مسئولان و رانندگان ناوگان حمل مسافر برون شهری، در خصوص اعمال قانون طرح استفاده از کمربند ایمنی در پاسگاه های پلیس راه اقدام کردند.

وی ادامه داد: عنصر اجبار و ضمانت اجرایی در مقررات موجود برای استفاده از کمربند ایمنی صرفاً متوجه رانندگان است و سرنشیان خودروها به ویژه اگر مسافران ناوگان عمومی باشند با وجود اینکه برابر ماده 19 قانون رسیدگی به تخلفات ملزم به استفاده هستند، به دلیل اینکه جریمه استفاده نکردن متوجه آنان نمی شود از این رو تمایل کمتری به استفاده داوطلبانه از کمربند ایمنی دارند.

این مقام انتظامی افزود: به همین لحاظ آمار تلفات سرنشینان سه برابر رانندگان است که این موضوع پلیس راه و راهداری استان را بر آن داشت تا با طراحی و اجرای طرحی فرهنگی، آموزشی، یک تحرک و جهش را در میان مسافران وسایل نقلیه مسافری برون شهری استان در زمینه استفاده داوطلبانه و اقناعی از کمربند ایمنی ایجاد کنند.

سرهنگ حیدری اظهار کرد: در این طرح نصب 70 تخته بنر آموزشی در سرسرای انتظار شرکت های مسافری و در پایانه های تمام شهرستان ها خطاب به مسافران، نصب برچسب لزوم استفاده از کمربند ایمنی توسط مسافر روی پشتی صندلی خودروهای ناوگان و اعزام تیم های مشترک بازدید و آموزش میدانی در دستور کار است.

وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح در آینده نزدیک در مورد خودروهای شخصی نیز اجرا خواهد شد، گفت: رانندگان و مسافران ناوگان عمومی شاهد حضور تیم های بازدید کننده در مقابل پاسگاه های پلیس راه به منظور کنترل وضعیت نصب و آماده بکاری کمربند ایمنی مسافران خواهند بود که در جریان آن راننگان خودروهایی که از لحاظ کمربند ایمنی نقص داشته باشند تذکر کتبی دریافت می کنند و آنان که نقصی نداشته و مسافران کمربند بسته باشند مورد تشویق قرار خواهند گرفت.

جانشین پلیس راه استان کرمانشاه در ادامه به نقش موثر بستن کمربندی ایمنی اشاره کرد و گفت: بررسی آمار قربانیان حوادث رانندگی در سال گذشته نشان می دهد، حدود 74 درصد از آنان سرنشین خودروها بودند که علت مرگ 71 درصد از این فوت شدگان ضربه مغزی بوده که بستن کمربند ایمنی حین حادثه می توانست تا حدود بسیار زیادی از این ضربات جلوگیری کند.

کاهش 13 درصدی تلفات جاده ای در سال 95

باتوجه به فعالیتهای فرهنگی و آموزشی دستگاه های متولی از جمله نیروی انتظامی، میزان تلفات جاده ای در استان کرمانشاه در سال گذشته کاهش یافته و این نشان می دهد که فرهنگ سازی نقش موثری در اصلاح شیوه های رانندگی و کاهش تلفات دارد.

رییس پلیس راهور استان کرمانشاه گفت: در سال 95 نسبت به سال 94 تلفات جاده ای استان 6/13 درصد کاهش یافته و در سال 94 از 141 فقره تصادف منجر به فوت، 191 نفر کشته شدند این در حالی است که در سال گذشته 135 فقره تصادف منجر به فوت 165 نفر شده است.

سرهنگ فضل الله شیری، با بیان اینکه آمار تصادفات در سال 95 افزایش یافته ولی از شدت آنها کاسته شده افزود: در سال 94 آمار کل تصادف های استان سه هزار و 359 فقره و در سال 95 سه هزار و 434 گزارش شده که روندی افزایشی را نشان می دهد.

وی با اشاره به اینکه هنوز فرهنگ رانندگی و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در استان ضعیف است، گفت: در سال 95، پلیس راهور استان کرمانشاه 755 فقره تصادف منجر به جرح و 2 هزار و 544 مورد منجر به خسارت ثبت کرده که در مقایسه با 717 فقره تصادف جرحی و 2 هزار و 544 فقره منجر به خسارت مالی سال 94 روندی افزایشی نشان می دهد.

رییس پلیس راه استان کرمانشاه، 44 درصد تصادف ها ناشی از عدم توانایی کنترل وسیله نقلیه، 21/ 8 درصد ناشی از توجه نکردن به جلو و 14 درصد به علت انحراف به چپ دانست و گفت: در همه این موارد بی توجهی رانندگان به قوانین راهنمایی و رانندگی و نقش عامل انسانی موج می زند.

وی خستگی و خواب آلودگی، رعایت نکردن سرعت و فاصله مطمئنه، توجه نکردن به شرایط جاده و شرایط جوی آب و هوا، حرف زدن با تلفن همراه، نوشیدن و خوردن حین رانندگی، سبقت غیرمجاز را از مهم ترین عوامل تصادفات در استان دانست.

به گفته سرهنگ شیری، 75 درصد از تصادفات در جاده های اصلی، 7/16 درصد در راه های فرعی و هشت درصد در راه های روستایی استان رخ داده و بیشترین آمار تصادفات در روزهای پنجشنبه، شهریور ماه و ساعت بین 16 تا 20 ثبت شده که نشانگر رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی در سفرهای تفریحی و گردشی است.

اقدام پلیس در سال های اخیر در اجرای طرح های ابتکاری مانند پلیس مدرسه برای نهادینه شدن فرهنگ آشنایی دانش آموزان با قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی تاثیر بسزایی در معطوف شدن اذهان دانش آموزان به این مقوله داشته و می طلبد این طرح با دربرگیری بیشتری همچنان ادامه یابد.

استفاده از ظرفیت تمام رسانه ها به ویژه از شبکه های اجتماعی فضای مجازی هم می تواند کمک شایانی به تسریع در روند فرهنگ سازی در زمینه قوانین ومقررات راهنمیی و رانندگی و شیوه صحیح رانندگی درون و برون شهری داشته باشد.

استان کرمانشاه حدود هشت هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی دارد که بخشی از این راه ها در مناطق کوهستانی و سخت گذر واقع شده و می طلبد که رانندگان در عبور از این مسیرها به قوانین راهنمایی و رانندگی توجه بیشتری داشته باشند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۲۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح برنامه‌های روز ملی ایمنی حمل‌ونقل در سیستان و بلوچستان

معاون حمل‌ونقل اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان در آستانه هفتم اردیبهشت روز ملی ایمنی حمل‌ونقل، برنامه‌های اجرایی این هفته را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان، تیمور باقری اظهار کرد: در تقویم سالیانه کشور، هفتم اردیبهشت از سوی شورای فرهنگ عمومی به عنوان روز ملی ایمنی حمل و نقل نام‌گذاری شد تا یادآور اهمیت موضوع و توجه به آمار سوانح و اقدامات صورت گرفته برای ارتقای ایمنی باشد.

وی ادامه داد: سرعت غیرمجاز، منشأ بیشتر تخلفات رانندگی است و فرهنگ‌سازی به عنوان مهم‌ترین عامل برای پیشگیری از سوانح رانندگی باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون حمل و نقل اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای سیستان و بلوچستان افزود: برنامه‌های مختلفی در مرکز استان و ادارات شهرستانی برای این هفته در نظر گرفته شده است که از آن جمله می‌توان به اجرای طرح آموزش ایمنی به کاربران جاده‌ای، توزیع کلاه ایمنی به موتور سیکلت سواران، طرح کنترل و نظارت محسوس و نامحسوس بر نحوه فعالیت ناوگان عمومی حمل و نقل جاده‌ای در محورهای مواصلاتی تحت پوشش اشاره کرد.

وی یادآور شد: حضور در مدارس حاشیه راه‌های استان به منظور ارائه آموزه‌های ترافیکی، نصب بنر حاوی پیام‌های ایمنی در مراکز تجمع رانندگان و مجتمع‌های خدماتی-رفاهی و ارسال پیام کوتاه به منظور جلب توجه عمومی نسبت به مخاطرات سوانح رانندگی از برنامه‌های مهم این هفته است.

باقری هدف از اجرای این برنامه‌ها را ایجاد حساسیت در بین عموم مردم برای افزایش ایمنی ترددهای جاده‌ای و تلاش برای کاهش تصادفات رانندگی، برشمرد و خاطرنشان کرد: در ایام اجرای طرح نوروزی میزان تصادفات در این استان به میزان قابل توجهی کاهش داشت که امیدواریم با تعامل همه دستگاه‌ها و مردم تا پایان سال‌جاری، روند کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای ادامه پیدا کند و شاهد سفرهای ایمن و بدون حادثه برای هم‌وطنان باشیم.

کد خبر 747560

دیگر خبرها

  • چرا کسی پاسخگوی عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری نیست
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است
  • برنامه‌های روز ملی ایمنی حمل و نقل در البرز اعلام شد
  • حمله تروریستی به المپیک خنثی شد
  • تشریح برنامه‌های روز ملی ایمنی حمل‌ونقل در سیستان و بلوچستان
  • اهتمام علوم پزشکی تبریز در کاهش حوادث ترافیکی از مسیرهای علمی
  • کاهش ۹.۵ درصدی مرگ در تصادفات نوروز ۱۴۰۳
  • ماجرای تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری بندرعباس
  • گزارش یک خبرگزاری از ماجرای تجمع امروز در مقابل فرمانداری بندرعباس + فیلم
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر از رودخانه‌های استان/صفر شدن آمار تلفات ناشی از سیل در قزوین