Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت:لزوم پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد در استان ضروری است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محسن یوسفی ظهر امروز در کارگروه آبخیزداری استان اظهار داشت: این کارگروه در راستای مهاجرت روستائیان است.

وی افزود: در راستای اجرایی شدن برنامه‌های توسعه پایدار روستایی دو پروژه بین‌المللی مشارکتی ترسیب کربن و آر اف ال دی ال در چارچوب برنامه‌های دو سازمان بین‌المللی، خوار و بار و کشاورزی ملل متحد و سازمان ملل متحد تصویب شده و به اجرا در آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی بیان کرد: دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به نمایندگی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان نهاد اجرایی این پروژه‌ها انتخاب شده است.

یوسفی با اشاره به برخی از راهکارها برای پیشگیری از بافت ناکارآمد شهری تصریح کرد: توانمندسازی روستاها و ایجاد اشتغال با درآمد مناسب پایدار به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر، حمایت از سازمان‌های مردم نهاد با هدف آگاه‌سازی و جلب مشارکت و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از بلایای طبیعی از جمله این راهکارها است.

حاشیه شهرها به واسطه حضور مهاجران و نبود نظارت‌های لازم به محلی برای تجمع افراد بزهکار تبدیل شده است

وی با بیان اینکه حاشیه نشینی یکی از دغدغه‌های جدی رهبر معظم انقلاب در موضوع آسیب‌های اجتماعی است خاطرنشان کرد: حاشیه شهرها به واسطه حضور مهاجران و نبود نظارت‌های لازم به محلی برای تجمع افراد بزهکار تبدیل شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه 10 تا 15 درصد جمعیت کشور در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند یادآور شد: بنابراین پیشگیری از گسترش بافت‌های ناکارآمد در کشور ضروری است.

یوسفی تصریح کرد: مکانیسم اجرایی پروژه‌ها انتخاب سایت و روستاهای هدف، تشکیل کمیته‌ها و گروه‌های توسعه روستایی، راه‌اندازی صندوق‌های توسعه پایدار جوامع محلی، تشکیل کمیته‌های مدیریت منابع و توسعه در سطح حوزه آبخیز و شرکت تعاونی، تهیه و اجرای برنامه‌های توسعه روستایی، توسعه ظرفیت مدیریت مشارکتی پایدار زمین و تعمیم پروژه است.

235 روستای بالای 20 خانوار در چهار شهرستان مرزی استان درگیر با مسئله مهاجرت هستند

وی با اشاره به مهاجرت در خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر 235 روستای بالای 20 خانوار در چهار شهرستان مرزی استان (سربیشه، نهبندان، زیرکوه و درمیان) درگیر با مسئله مهاجرت هستند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر مسئله مهاجرت از شهرستان‌های مرزی به سمت مرکز استان در حال افزایش است گفت: حاشیه نشینی بسترساز و مولد آسیب‌های اجتماعی است.

توسعه اقتصاد روستایی مانع از گسترش حاشیه‌نشینی می‌شود

یوسفی با بیان اینکه حاشیه‌نشینی، نتیجه فقر، بیکاری و نبود اشتغال پایدار در روستاها است گفت: توسعهاقتصاد روستایی مانع از گسترش حاشیه نشینی می‌شود.

وی با اشاره به طرح کلان مدیریت جامع حوزه آبخیز گفت: آب و خاک هر کشوری از مهمترین منابع و زیربنای توسعه پایدار کشورها است بنابراین با توجه به اهمیت اتخاذ این رویکرد در توسعه پایدار منابع آبخیزداری کشور، طرح ملی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز در اولویت‌های کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای عالی عتف قرار گرفت.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی خراسان جنوبی بیان کرد: هدف اصلی از اجرای طرح مدیریت جامع آبخیزداری را پایداری و ارتقاء اکوسیستم‌های طبیعی در حوزه آبخیزداری، هم افزایی و همگرایی درون سازمانی، توانمندی بهره‌بردارای مجاز و جوامع محلی و توسعه پایدار و نظام‌مند منابع مالی از اهداف اجرای این طرح است.

یوسفی با اشاره به چالش‌های بزرگ اجرای طرح مدیریت آبخیزداری گفت: عدم وجود برنامه منسجم بین بخشی و وجود موازی کاری، تمرکز بر بودجه‌ریزی، عدم مشارکت مردم در برنامه‌ریزی‌ها و عدم در نظر گرفتن توان زیستی حوزه آبخیز از چالش‌های بزرگ در راه اجرای طرح مدیریت جامع آبخیزداری است.

انسجام سازمانی و مشارکت جوامع محلی دو رکن موفقیت طرح‌های توسعه روستایی است

وی با بیان اینکه برای اجرای موفقیت آمیز طرح‌های توسعه روستایی جوامع محلی و نهادهای اجرایی باید با هم یک سو شوند افزود: مشارکت و توسعه روستایی با یکدیگر ارتباط نزدیک و تنگاتنگی داشته و تکمیل کننده هم هستند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه لازم است این مشارکت هم در سطح جامعه محلی و هم در سطح سازمان‌های اجرایی توسعه یابد تصریح کرد: انسجام سازمانی و مشارکت جوامع محلی دو رکن موفقیت طرح‌های توسعه روستایی است.

43 درصد جمعیت استان در روستاها سکونت دارند

یوسفی با بیان اینکه 43 درصد جمعیت استان که بالغ بر 318 هزار نفر هستند در روستاها سکونت دارند یادآور شد: عمده مهاجران استان جوانان روستایی هستند.

وی خاطرنشان کرد: بیکاری، پایین بودن درآمد، کاهش بارندگی، خشک شدنو کاهش آبدهی منبع آبی و خشکسالی از جمله عوامل مهاجرت در استان است.

انتهای پیام/

R41348/P1336/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۵۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد خراسان‌ جنوبی، گفت: با اجرای طرح اشتغالزایی قالیبافی از ابتدای امسال یک هزار و ۳۶۲ مترمربع انواع فرش دستباف توسط مددجویان تحت حمایت تولید و به بازار عرضه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علی‌اکبر نخعی با اعلام این خبر، اظهار داشت: از ابتدای سال 1402 تاکنون مددجویان این نهاد 297 تخته فرش به متراژ 1362 مترمربع فرش دستباف تولید کردند که این تولیدات توسط امداد و فروش مستقیم بافنده به ارزش 42 میلیارد و 365 میلیون ریال در استان و تهران به فروش رسیده است.   

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد امام‌خمینی(ره) خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه استعداد‌سنجی قالیبافان و مشاوره شغلی آنها به صورت چهره به چهره از رویکردهای اساسی این نهاد در ایجاد طرح‌های قالیبافی استف افزود: پس از طی این مراحل متقاضیان بافت فرش جهت انتخاب نوع فرش و تکمیل پرونده به واحد اشتغال مربوطه معرفی می‌شوند که با تهیه امکانات نقشه و مواد اولیه مورد نیاز توسط امداد، طرح راه‌اندازی می‌شود. 

نخعی با اشاره به فرآیند بافت فرش توسط مددجویان تحت حمایت، گفت: در مرحله بافت فرش، استادکار ناظر طرح ماهیانه و به صورت منظم بر روند بافت آن نظارت کرده و پس از اتمام بافت، ضمن ارزیابی و قیمت‌گذاری، فرش تولیدی مددجوی تحت حمایت امداد توسط شرکت صنعت‌آفرینان مرکز خریداری و وجه آن پس از کسر بدهی مواد اولیه به حساب مددجو واریز می‌شود.  

وی صنعت فرش را آمیخته با فرهنگ و تمدن زنان و مردان توانمند کشور دانست و بیان کرد: صنعت قالیبافی میراث گذشتگان این استان است که به نسل امروز منتقل شده که علاوه بر تولید فرش‌های با کیفیت به معیشت خانواده خود نیز کمک قابل  توجهی کنند. 

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته‌ امداد امام‌ خمینی(ره) خراسان‌ جنوبی با بیان اینکه کار نظارت، آموزش و هدایت فرش‌بافان و بازاریابی فروش توسط کارشناسان ‏این نهاد انجام می‌شود، افزود: بیشتر بافندگان فرش دستباف را زنان مددجو و ‏سرپرست خانوار تشکیل می‌دهند که از نظر تأمین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاس‌های ‏آموزشی دوره‌ای مورد حمایت قرار می‌گیرند. 

نخعی خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز با همکاری بافندگان و اساتید فرش استان آذربایجان شرقی در حال آموزش و توسعه بافت فرش با گره ترکی هستیم که سبک جدیدی دربین مددجویان استان است.

انتهای پیام/ 252/

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • تولید ۱۳۶۲ مترمربع فرش توسط مددجویان امداد خراسان جنوبی
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • تشریح ظرفیت‌های فرهنگ ولایی خراسان شمالی در دهه کرامت ضروری است
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی