Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@00:23:42 GMT

نگرانی‌ها از جاده سازی در «آلپ ایران»! +تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۵۶۰۶۷

نگرانی‌ها از جاده سازی در «آلپ ایران»! +تصاویر

در پی انتقادات نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در رابطه با جاده‌سازی در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه، معصومه ابتکار دستور پیگیری این موضوع را صادر کرد.

خبرگزاری مهر: منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه یکی از مناطق منحصربه‌فرد و پرجاذبه طبیعی لرستان است که به لحاظ برخورداری از شرایط زیست‌محیطی و ویژگی‌های زمین‌شناسی زیستگاه مناسب و مستعدی برای رشد و تکثیر وحوش به‌خصوص پستانداران محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلپ ایران را بشناسید

اشترانکوه به دلیل واقع‌شدن در قلب سلسله جبال زاگرس دارای قلل سرد مرتفع بالای سه هزار و ۵۰۰ متر از سطح دریا و همچنین دره‌های نسبتاً گرم است. اشترانکوه رشته‌کوهی به طول تقریبی ۵۰ کیلومتر است که در جهت شمال غربی-جنوب شرقی امتداد دارد.

یخچال‌های طبیعی و دائمی این رشته‌کوه که یکی از زیباترین کوه‌های کشور به شمار می‌رود در تمام سال از برف و یخ پوشیده است. اشترانکوه در جنوب شهر درود وازنا قرار دارد. اشترانکوه به آلپ ایران نیز معروف است البته این نام تنها به خاطر بلند بودن آن به آن تعلق نگرفته است بلکه به دلیل شیب تند کوه‌هایش و دره‌های جوان و «وی» شکل و یخچال‌های طبیعی است. ارتفاع بلندترین قله آن سن بران ۴۱۵۰ است.

محیط‌زیست ملک شخصی نیست

مجید کیان پور نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی اخیرا در گفتگو با خبرنگار خانه ملت، درباره وضعیت منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه در استان لرستان گفته بود: محیط‌زیست ملک شخصی نیست که هرکسی بنا به خواست و سلیقه خود در آن دخل تصرف کند زیرا طبیعت بکر استان ازجمله منطقه زیبای اشترانکوه در غفلت مسئولان در حال نابودی است وکسی نیز پاسخگوی این مسئله نیست.

عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بارها این موضوع را به استاندار و مدیران محیط‌زیست استان یادآوری کرده‌ایم اما به نظر می‌رسد که اراده‌ای برای مقابله با چنین تخلفاتی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در استان لرستان منطقه اشترانکوه به‌عنوان یکی از مناطق حفاظت‌شده محیط‌زیست شناخته می‌شود که در قلب آن نیز دریاچه گَهر قرارگرفته است.

کیان پور ادامه داد: این منطقه، منطقه بکری است که سال‌های سال دست‌نخورده باقی‌مانده است و کوهنوردان، طبیعت گردان و گردشگران بسیاری از آن بازدید می‌کنند.

جلوی ایجاد راه دسترسی در اشترانکوه گرفته شود

این نماینده مجلس بابیان اینکه سازمان حفاظت از محیط‌زیست باید از هرگونه تخریب در این منطقه جلوگیری کند، تصریح کرد: در این میان وظیفه سازمان محیط‌زیست وظیفه‌ای کاملاً حساس و ویژه‌ است که نباید اجازه دهد هر راهی که باعث از بین رفتن این طبیعت بکر می‌شود، ایجاد شود؛ چراکه این میراث متعلق به آیندگان است و باید بکر باقی بماند.

وی افزود: سازمان حفاظت از محیط‌زیست باید یگان ویژه خود را در این منطقه تقویت کرده و به‌هیچ‌وجه اجازه ندهد که بخش خصوصی و یا دولتی بخواهند در این منطقه حفاظت‌شده راه دسترسی جدیدی ایجاد کند.
عضو مجمع نمایندگان استان لرستان در مجلس تصریح کرد: بار دیگر بر این موضوع تأکید می‌کنیم که دخل و تصرف در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه از جانب هر فرد یا نهادی که باشد، اقدامی غیرقانونی است و در صورت عدم رسیدگی از سوی مسئولان استان، نسبت به پیگیری آن از طریق مراجع ذی‌صلاح اقدام خواهد شد.

پیگیری‌های مجید کیان پور نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی در این رابطه ادامه داشت تا وی در تماس تلفنی با رئیس سازمان محیط‌زیست کشور خواستار رسیدگی به این موضوع شد.

«معصومه ابتکار» ورود پیدا کرد

وی با اشاره به تماس تلفنی با رئیس سازمان محیط‌زیست کشور در رابطه با این موضوع گفت: در این تماس اعلام کردیم که گزارش‌هایی مبنی بر دخل و تصرف در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه و احداث جاده غیرقانونی باهدف دسترسی به دریاچه گهر داشته‌ایم.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه در این راستا رئیس سازمان محیط‌زیست کشور اعلام کردند که منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه یک سرمایه ملی است و هرگز اجازه نخواهیم داد دخل و تصرفی در آن صورت گیرد.

کیان پور تأکید کرد: معصومه ابتکار قول مساعد داد در کمترین زمان ممکن از طریق بازرسان محیط‌زیست استان نسبت به پیگیری این مسئله اقدام کنند.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۶۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان گفت: در دهه ۸۰ تنها یک جداسازی پسماند خشک در کارخانه پسماند اصفهان انجام می‌شد، اما امروز به جایی رسیده که می‌توان ادعا کرد یک قطب مدیریت پسماند در کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، احمدرضا لاهیجان‌زاده امروز_چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در سی‌ودومین ویژه‌برنامه «به احترام مردم اصفهان» با محوریت بهره‌برداری از پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اظهار کرد: در دهه ۸۰ تنها یک جداسازی پسماند خشک در کارخانه پسماند اصفهان انجام می‌شد و تا حدودی کود کمپوست تولید می‌شد که کیفیت لازم را نداشت، اما امروز به جایی رسیده که می‌توان ادعا کرد یک قطب مدیریت پسماند در کشور است.

وی افزود: سال‌ها پیش ۸۵ هزار میلیارد تومان گردش مالی پسماند مجاز در کشور بود که در حال حاضر بسیار بالاتر رفته است، البته بخشی از اسناد به‌صورت غیر قانونی مدیریت می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: مدیریت پسماند یک صنعت در کشور است که می‌تواند علاوه بر حفاظت از محیط زیست در اشتغال نیز مؤثر باشد.

خبر در حال تکمیل است…

کد خبر 751659

دیگر خبرها

  • اصفهان قطب مدیریت پسماند در کشور است
  • شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از محدوده محیط زیست خارج شد
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • شکارچی کل وحشی در کامیاران به ۷۵۰ میلیون ریال جریمه شد
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد