Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند- معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه حاشیه نشینی، نتیجه فقر، بیکاری و نبود اشتغال پایدار در روستاها است گفت: توسعه اقتصاد روستایی مانع از گسترش حاشیه نشینی می شود.

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، محسن یوسفی ظهر سه شنبه در کارگروه آبخیزداری استان بیان کرد: حاشیه نشینی، نتیجه فقر، بیکاری و نبود اشتغال پایدار در روستاها است و توسعه اقتصاد روستایی مانع از گسترش حاشیه نشینی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویبا بیان اینکه برای اجرای موفقیت آمیز طرح های توسعه روستایی جوامع محلی و نهادهای اجرایی باید با هم یک سو شوند یادآور شد: مشارکت و توسعه روستایی با یکدیگر ارتباط نزدیک و تنگاتنگی داشته و تکمیل کننده هم هستند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار داشت: این مشارکت هم در سطح جامعه محلی و هم در سطح سازمان های اجرایی لازم است توسعه یابد.

یوسفی خاطرنشان کرد: انسجام سازمانی و مشارکت جوامع محلی دو رکن موفقیت طرح های توسعه روستایی است.

وی با بیان اینکه ۴۳ درصد جمعیت استان که بالغ بر ۳۱۸ هزار نفر هستند در روستاها سکونت دارندافزود: عمده مهاجران استان جوانان روستایی هستند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تصریح کرد: بیکاری، پایین بودن درآمد، کاهش بارندگی، خشک شدن و کاهش آبدهی منبع آبی و خشکسالی از جمله عوامل مهاجرت در استان است. .

یوسفی اظهار داشت: در راستای اجرایی شدن برنامه های توسعه پایدار روستایی دو پروژه بین المللی مشارکتی ترسیب کربن و آر اف ال دی ال در چارچوب برنامه های دو سازمان بین المللی، خوار و بار و کشاورزی ملل متحد و سازمان ملل متحد تصویب شده و به اجرا در آمده اند.

وی با اشاره به برخی از راهکارها برای پیشگیری از بافت ناکارآمد شهری افزود: توانمند سازی روستاها و ایجاد اشتغال با درآمد مناسب پایدار به منظور جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر، حمایت از سازمان های مردم نهاد با هدف آگاه سازی و جلب مشارکت و جلوگیری از آسیب های ناشی از بلایای طبیعی از جمله این راهکارها است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی با بیان اینکه حاشیه نشینی یکی از دغدغه های جدی رهبر معظم انقلاب در موضوع آسیب های اجتماعی است گفت: حاشیه شهرها به واسطه حضور مهاجران و نبود نظارت های لازم به محلی برای تجمع افراد بزهکار تبدیل شده است.

یوسفی با بیان اینکه ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت کشور در حاشیه شهرها زندگی می کنند یادآور شد: بنابراین پیشگیری از گسترش بافت های ناکارآمد در کشور ضروری است.

وی مکانیسم اجرایی پروژه ها را انتخاب سایت و روستاهای هدف، تشکیل کمیته ها و گروه های توسعه روستایی، راه اندازی صندوق های توسعه پایدار جوامع محلی، تشکیل کمیته های مدیریت منابع و توسعه در سطح حوزه آبخیز و شرکت تعاونی، تهیه و اجرای برنامه های توسعه روستایی، توسعه ظرفیت مدیریت مشارکتی پایدار زمین و تعمیم پروژه عنوان کرد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر ۲۳۵ روستای بالای ۲۰ خانوار در چهار شهرستان مرزی استان (سربیشه، نهبندان، زیرکوه و درمیان) درگیر با مسئله مهاجرت هستند.

یوسفی با بیان اینکه در حال حاضر مسئله مهاجرت از شهرستان های مرزی به سمت مرکز استان در حال افزایش است گفت: حاشیه نشینی بسترساز و مولد آسیب های اجتماعی است.

وی با اشاره به طرح کلان مدیریت جامع حوزه آبخیز یادآور شد: آب و خاک هر کشوری از مهمترین منابع و زیربنای توسعه پایدار کشور ها است بنابراین با توجه به اهمیت اتخاذ این رویکرد در توسعه پایدار منابع آبخیزهای کشور پ، طرح ملی مدیریت جامع حوزه های آبخیز در اولویت های کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای عالی عتف قرار گرفت.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هدف اصلی از اجرای طرح مدیریت جامع آبخیزداری را پایداری و ارتقاء اکوسیستم های طبیعی در حوزه آبخیزداری، هم افزایی و همگرایی درون سازمانی، توانمندی بهره بردارای مجاز و جوامع محلی و توسعه پایدار و نظام مند منابع مالی را ازاهداف اجرای این طرح است.

یوسفی با اشاره به چالش های بزرگ اجرای طرح مدیریت آبخیزداری خاطرنشان کرد: عدم وجود برنامه منسجم بین بخشی و وجود موازی کاری، تمرکز بر بودجه ریزی، عدم مشارکت مردم در برنامه ریزی ها و عدم در نظر گرفتن توان زیستی حوزه آبخیز از چالش های بزرگ در راه اجرای طرح مدیریت جامع آبخیزداری است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۶۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی

به گزارش تابناک اقتصادی، سید احسان خاندوزی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح ‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز 11 طرح مهم در استان های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می شود.

وی گفت: در سال های 97 تا 1400 مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشورهایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

منبع: شادا

 

دیگر خبرها

  • سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی منجر به نابودی زمین می‌شود
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر
  • ذخیره‌ ۶ میلیون مترمکعب روان‌آب در سازه‌های آبخیز‌داری سمنان
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی