Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@18:41:34 GMT

خسارت‌های چندین میلیارد دلاری زنگنه به کشور

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۵۷۰۴۳

خسارت‌های چندین میلیارد دلاری زنگنه به کشور

نماینده مردم تهران در مجلس نهم با اشاره به قرارداد گازی ایران و ترکیه و شکایت ترکها گفت: بر اساس توافق وزارت نفت باید روزانه 20 تا 30 میلیون مترمکعب گاز مجانی به ترکیه صادر کنیم. به گزارش جهان نيوز؛ علیرضا زاکانی با اشاره به قرارداد گازی ایران و ترکیه و زیانهایی که متوجه ایران شده اظهار کرد: قراردادی گازی بین ایران و ترکیه در سال 74 امضا شده و قرار بر این بود که از سال 80 به مدت 25 سال روزانه 30 میلیون مترمکعب به ترکیه گاز صادر کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به روند طی شده در این قرارداد افزود: در سال 84 قیمت گاز در بالاترین سطح خود بود و ترکیه از ایران به خاطر گرانی قیمت گاز شکایت کرد تا اینکه در سال 87 ایران با رای داوری سوئیس به جریمه یک میلیارد و 70 میلیون دلار و دادن تخفیف 12.5 درصدی محکوم شد.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم با اشاره به اقدامات دولت قبل در گرفتن 900 میلیون دلار از ترک‌ها عنوان کرد: در سالهای 88 و 89 شرکت ملی گاز ایران در دولت دهم موفق شد ترکیه را بیش از یک میلیارد و 327 میلیون دلار بدون رای داوری جریمه و طلب ترکها به خاطر شکایت داوری سال 87 تهاتر کرده و مبلغ بیش از 250 میلیون دلار نیز اخذ کند.
وی با اشاره به شکایت‌ ترکها در سال 91 ادامه داد: در سال 91 ترکیه در داوری سوئیس به لحاظ کم فروشی، کمیت و کیفیت گاز از ایران شکایت کرد و کاهش 25 درصدی قیمت گاز صادراتی ایران یا جریمه 2.5میلیارد دلاری را خواستار شد که شرکت ملی گاز ایران با تشکیل کار گروه قرارداد گازی ترکیه با استناد به دلایل محکم و فنی اثبات کرد که شکایت ترکها بی‌اساس است.
زاکانی با بیان اینکه بعد از حضور بیژن زنگنه در راس وزارت نفت در سال 1392 مسئولان کارگروه ذکر شده برکنار شدند، گفت: بعد از این افول دفاع کارشناسی در این زمینه را شاهد بودیم و ایران در آستانه محکومیت قرار داشت که به درخواست رسمی مسئولان گاز کشور در دی ماه سال 92 دوباره مسئولیت دفاع از منافع کشور به مسئولان کارگروه دولت قبل سپرده شد و با دفاع کارشناسی داوری سوئیس به نفع شرکت ملی گاز ایران رای صادر کرد.
وی اضافه کرد: در همان سال 91 ترکها به همراه شکایت نخست‌شان به فاصله چند ماه شکایت دومش را درمورد گران بودن گاز صادراتی ایران به داوری سوئیس ارائه کرد و همزمان در همان سال هم شرکت ملی گاز ایران در مورد ارزان بودن گاز صادراتی خود به ترکیه به داوری سوئیس شکایت کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم با بیان اینکه موضوع شکایت ترکیه و ایران تا آبان ماه سال 94 در دولت آقای روحانی دنبال شد، اظهار داشت: به دلیل برخورد ضعیفی که در این خصوص شد و فقدان دیپلماسی انرژی قوی در وزارت نفت دولت یازدهم و از همه مهمتر استناد ترکها به قیمت گاز ایران در قرارداد کرسنت ترکها در آبان 1395 موفق به اخذ رای داوری به نفع خود شدند.
وی بیان کرد: بر این اساس شرکت ملی گاز ایران به 13.3 درصد کاهش قیمت گاز تا پایان قرارداد و جریمه یک میلیارد و 875 میلیون دلار محکوم شد.
زاکانی در مورد صدور مجانی گاز ایران به ترکیه نیز گفت: ایران برابر توافق وزارت نفت باید به مدت 14 تا 15 ماه و به حجم روزانه 20 تا 30 میلیون مترمکعب به ترکیه گاز مجانی صادر کند.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم با اشاره به در در پیش بودن مراسم رای اعتماد به وزرا در ماه‌های آینده ابراز کرد: معتقدم نمایندگان مجلس باید دقت نظر کارشناسی خود را تشدید کرده و یک نظارت اساسی در امورات مختلف از جمله موضوع گازی داشته باشند که ماحصل آن این باشد که این چنین کوتاهی‌هایی را شاهد نباشیم.
وی با بیان اینکه نباید دوباره خسارتهای چندین میلیارد دلاری به کشور تحمیل شود، افزود: به طور یقین نمایندگان اراده لازم را برای پیگیری خسارتهایی که توسط آقای زنگنه وارد کشور شده را دارند و امیدوارم این اراده به نتایجی که جلوگیری از تحمیل چنین خسارتهایی است، منجر شود.
زاکانی با بیان اینکه آقای زنگنه باید پاسخگوی تحمیل خسارتهایی که به کشور زده باشد، اضافه کرد: باید توجه کنیم که ترکها به قرارداد کرسنت استناد کرده‌اند و کرسنت نیز در زمان وزارت آقای زنگنه بر کشور تحمیل شده است.
منبع: موج رسا

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۵۷۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأیید کرد انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

به گزارش ایسنا، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری صنایع دستی ایران + فیلم
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • بورل : چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • انفجار مهمات در پایگاه نظامی کامبوج/ ۲۰ سرباز کشته شدند
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود